Jump to content

Στυλό τύπου Mont Blanc

Megalos
 Κοινοποίηση

ποιες μαρκες στυλο θεωρειται καλυτερες?  

26 members have voted

1. 1. ποιες μαρκες στυλο θεωρειται καλυτερες?

• mont blanc
      13
    • parker
      12
    • waterman
      0
    • cross
      0
    • pelikan
      1

Recommended Posts

• Απαντήσεις 65
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Hydro gia afto pou les check edo http://www.mithita.gr/

φιλε aggelopas το σιτε δεν ειναι αραγες ακομα ετοιμο γιατι δεν μου ανοιγει :(

θα μ'ενδιεφερε το στυλο nasa fisher

Εγω παντως βγηκα απο τη δυσκολη θεση για ενα δωρο που εψαχνα για ενα φιλο μου του πηρα εναν ωραιοτατο parker και ενθουσιαστηκε!!!!

Ψηφιζω λοιπον parker!

http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif

καλοριζικο georgehh :)

για τα λεφτα αυτα σιγουρα ειναι καλο

μηπως ξερεις το σιτε της cerruti ?

Βayern τι εγινε ? το εσβησες το μηνυμα σου :)

τα BIC δεν τα εβαλα γιατι η δημοσκοπηση ειναι για στυλους , οχι για ξυραφακια :p

Βayern τι εγινε ? το εσβησες το μηνυμα σου :)

τα BIC δεν τα εβαλα γιατι η δημοσκοπηση ειναι για στυλους , οχι για ξυραφακια :p

:p :lol:

Mου το εσβησαν. :( :cry:

Λες και οι Pelican είναι καλύτεροι. BIC forever. :p

Τα πάντα εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής. Οί πένες MB είναι κατασκευασμένες από χρυσό. Υποτίθεται πως είναι μαλακό μέταλο και γράφει απαλά και ομαλά. Αντίστοιχα είναι και τα στυλό, είναι όμως λίγο φτηνότερα.

https://andrismoi.wordpress.com/

Θέματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και τα μοιράζομαι

xarisp φιλε βλεπω οτι εισαι γνωστης του θεματος

καλο θα ηταν να μας δωσης και αλλες πληροφοριες ειδικες απο τις γνωσεις στους στυλους και κυριως τις πεννες :)

Δεν γνωρίζω πολλά περισότερα. Μερικές φορές η μύτη είναι χειροποίητη, συνήθως από χρυσό 14 καρατίων, το οποίο είναι και χαραγμένο στη μύτη. Επίσης έχει ένα νούμερο 4810 το οποίο είναι το ύψος του ομόνυμου βουνού. Και άλλοι κατασκευαστές έχουν αντίστοιχα προιόντα αλλά πιστεύω πως οι ΜΒ έχουν καθιερωθεί σαν το απόλυτο εργαλείο γραφής, προσδίδουν κύρος κλπ.

https://andrismoi.wordpress.com/

Θέματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και τα μοιράζομαι

xarisp για πες μας τη γνωμη σου για τη μαρκα montegrappa ?

ενα απο τα κομματια της παραθετω -αφορα μαλιστα την Ελλαδα το χαρτη της εχει χαραγμενο- για λιγουριασμα :rolleyes:

καλη χρονια 2006 φιλοι

αληθεια οσοι ψηφισαν ειτε MontBlanc ειτε Parker θα προτεινα να μας ελεγαν, εαν θελουν, και ποια μοντελα εχουν-εαν εχουν- της συγκεκριμενης μαρκας :) βεβαιως μπορει να ψηφισαν απλως τις μαρκες σαν ονομα αλλα αν διαθετουν και καποιο προιον της μαρκας ας μας πουν τις εντυπωσεις τους :rolleyes:

Σε ό,τι αφορά το γράψιμο, πάνω κάτω τα ίδια είναι (τα ballpen όχι οι πένες). Άλλωστε όλα τα μοντέλα της κάθε εταιρίας, από χρυσά μέχρι πλαστικά, το ίδιο ανταλλακτικό παίρνουν.

Για τις πένες αλλάζει λίγο. Εγώ έχω υπ' όψη μου από Parker. Νομίζω ότι η πιο διάσημη πένα ήταν αυτή που είχε υπογραφεί το τέλος του ψυχρού πολέμου και ήταν η ολόχρυση Presidential που κόστιζε τότε γύρω στα 4 εκατομύρια. Τώρα έχει καταργηθεί. Υπάρχουν άλλα μοντέλα και πολλά συλλεκτικά που κυκλοφορούν κατά καιρούς με σχετικά υψηλά κόστη και μάλλον ενδιαφέροντα σχέδια.

Οι περισσότερες μύτες για τις πένες είναι ειδικές για το κάθε μοντέλο.

Ένα ενδιαφέρον έχω δει με 200€ το οποίο είναι κάποιο Royal Aniversary της αγγλίας, είναι πένα, με χρυσό καπάκι (εννοείται ότι και το σημείο που γράφει είναι χρυσό) ενώ το κυρίως σώμα είναι το Βσιλικό μπορντώ και έχει χαραγμένο κάτι σχετικό με το Aniversary. Αν δεν κανω λάθος παρήχθησαν γύρω στα 2000 κομάτια και στην Ελλάδα δεν έχουν έρθει (επίσημα από την αντιπροσωπεία) παραπάνω από καμια τριανταριά...

Όπως είναι λογικό, ψηφίζω Parker, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους από ένα απλό πορτοκαλί, που το έχω περίπου 25 χρόνια!!!!!

Και κορυφαίο σχεδιο (κατα τη γνώμη μου) το Insignia.

Selespeed πολυ χαρηκα για τις πληροφοριες σου και τις γνωσεις σου :)

ψαχνω να βρω τωρα ποιο ειναι το συλλεκτικο που ανεφερες :worry:

εχεις καποιο στοιχειο περισσοτερο ?

το Insignia οντος ειναι ωραιο αλλα δεν εχει πεννα στη σειρα αυτη, ετσι !

εμενα η σειρα duofold αλλα και η exception μου αρεσουν :D

το παλαιο σου parker ποιας σειρας ειναι ?

Συνεχίζω, μια και ενδιαφέρει το Megalo...:)

Το θέμα το γνωρίζω μιας είχα μια επαγγελματική σχέση με την Parker, επειδή η μητέρα μου είχε κατάστημα και πουλούσε, οπότε από πολύ μικρός τα ψιλοπαρακολουθώ. Τώρα το κατάστημα το έχει ο αδερφός μου και το έχει ψάξει κάπως παραπάνω με τα Parker και φέρνει κάποια συλλεκτικά.

Το μπορντώ που αναφέρω σε παραπάνω post δεν είναι συλλεκτικό, αλλά πάντως περιορισμένης κυκλοφορίας (τα νούμερα που έδωσα ήταν λάθος και αφορούσαν άλλο μοντέλο - για αυτό δεν του είπαν πληροφορίες), μόνο σε πένα και σαν σχέδιο δεν έχει ξανακυκλοφορίσει (και μάλλον ούτε πρόκειται). Κυκλοφόρησε πριν 2-3 χρόνια έχει μια αρκετά πολυτελή συσκευασία.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η σειρά 51 που κυκλοφόρησε το 2002 σε 2000 κομμάτια. Τα 100 απο αυτά στην Ελλάδα. Είναι επανέκδοση του μοντέλου του 1946 (περισσότερα εδώ : http://www.parker-51.com/main.php?nav1=special ), είναι συλλεκτικό, έχει πολύ καλή συσκευασία και κοστίζει (μόνο ?!?! :blink: ) 400€ παρακαλώ!!! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα βγάλω φωτογραφίες να φέρω εδώ.

Σε ό,τι αφορά το δικό μου Parker, είναι ένα απλούστατο Jotter των 6€ (νομίζω) που πλέον δεν κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα.

Αν θα βρω τίποτα παλιότερα manual θα ενημερώσω...

Το isnignia πρέπει να βγαίνει και σε πένα.

Και κάτι ακόμα για την ιστορία. Η σειρά Infusion οφείλει την ύπαρξή της σε Ελληνική ανάγκη κατα καποιο τρόπο... Από την Ελλάδα ζητήθηκε μια σειρά με σχετικά σπορ γραμμή, πολύ καλή ποιότητα και όσο το δυνατόν προσιτη τιμή (μάλλον σε αυτό το τελευταίο οφείλουν την απαράδεκτη συσκευασία τους :( ). Και μάλλον η Parker βρήκε ενδιαφέρουσα την περίπτωση και σχεδίασε το Infusion.

πριν μέρες αγόρασα μία πένα waterman 27 euros πολύ καλή για εμένα

http://www.waterman.com/sanford/consumer/waterman/collection/collectionDetail.jhtml?attributeId=WATERATT1000008&currentType=WATATT10001

είναι σαν αυτή

mobile fan user

αγαπητε φιλε selespeed σ'ευχαριστω πολυ για τις πολύτιμες πληροφοριες σου :)

αληθεια πρωτον που εχει μαγαζι ο αδελφος σου ωστε να τον προτιμησουμε !

δευτερον αν ξερεις ποια ειναι η διαφορα μεταξυ της μυτης της πενας πχ σειρας parker 100 η 51 απο τις σειρες πχ duofold ,sonnet κλπ ? η πρωτη ισα που φαινεται ενω η αλλη φαινεται ολοκληρη-και ειναι το στυλ που μ'αρεσει :D

πριν μέρες αγόρασα μία πένα waterman 27 euros πολύ καλή για εμένα

http://www.waterman.com/sanford/consumer/waterman/collection/collectionDetail.jhtml?attributeId=WATERATT1000008&currentType=WATATT10001

είναι σαν αυτή

georgehh φιλε που την πηρες να παρω και εγω ?? το διαφημιστικο που ειχαν οι εφημεριδες για αυτο το μοντελο εχει τιμες απο 78 ευρω εως 89 ευρω :cry:

σου προτείνω αν είσαι αθήνα να πας στο attica(πανεπιστημίου) είναι πολύ καλό εγώ απο ένα μικρό μαγαζάκι την πείρα η πένα είναι αυτή στη δεύτερη εικόνα θα ψάξω να σου πω απο που την πήρα
mobile fan user

αληθεια παιδες ξερει κανεις σε παλιες πεννες αν ,πως η ποιος μπορει να αλλαξει την πεννα μπροστα ? ενω την μυτη μονον και που υπαρχουν ανταλλακτικες μυτες αναλογως της μαρκας :O

αληθεια παιδες ξερει κανεις σε παλιες πεννες αν ,πως η ποιος μπορει να αλλαξει την πεννα μπροστα ? ενω την μυτη μονον και που υπαρχουν ανταλλακτικες μυτες αναλογως της μαρκας :O

ρε παιδια κανεις δεν μπορει να δωση ενα χερι βοηθειας ? Selespeed που χαθηκες φιλε :(