elkons Δημ. Τετάρτη στις 12:48 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 12:48 μμ Δεν έχει κόφτη απλά μέχρι τώρα το δίνουν μέχρι 200mbps μέγιστη στο πακέτο με τα 200mbps. Μα αν έχεις σημείο τέτοιο κ πιάνει τόσο καλά δεν υπάρχει λόγος να μπει εξωτερική κεραία. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 01:13 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 01:13 μμ Δεν θα σου βάλουν εξωτερική κεραία εφόσον μέσα πιάνεις τέτοια νούμερα, δεν χρειάζεται να γίνει καν εγκατάσταση από τεχνικό. Θα πάρεις απλά το ρουτερ για εσωτερικό χώρο και τέλος 😏 Ουσιαστικά τα μέχρι 200 mbps σημαίνει ότι μέχρι εκείνη την ταχύτητα σου δίνει την υπηρεσία, προφανώς για να μπορέσουν να διαχειριστουν τον φόρτο. Ο κόφτης θα ήταν άμα σου έλεγε ότι μετά τα 500 gb ας πούμε χρήσης, θα έπεφτε η ταχύτητα σου στα τάρταρα πχ 8 mbps όπως συμβαίνει με Νοβα για παράδειγμα που πλέον καταντάει να μην είναι σωστή παροχή ίντερνετ αυτό. Η cosmote δεν έχει λοιπόν όριο στη χρήση data και δεν κατεβάζει τη ταχύτητα 😏 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. Τετάρτη στις 01:44 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 01:44 μμ Εντάξει, θέμα ορισμού είναι και ο "κόφτης" δεν είναι ακριβώς τεχνικός όρος 🙂 Για την ερώτηση που έκανε, η απάντηση είναι ότι θα έχει traffic shaping στα 200Mbps. Δεν θα βλέπει τα 600-700Mbps που μετράει στο τηλέφωνο. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 01:46 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 01:46 μμ Αυτό το ξεκαθαρίσαμε, 600-700 δεν θα δει 😏 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τετάρτη στις 01:50 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 01:50 μμ 4 minutes ago, minast said: Εντάξει, θέμα ορισμού είναι και ο "κόφτης" δεν είναι ακριβώς τεχνικός όρος 🙂 Για την ερώτηση που έκανε, η απάντηση είναι ότι θα έχει traffic shaping στα 200Mbps. Δεν θα βλέπει τα 600-700Mbps που μετράει στο τηλέφωνο. Περιορισμός λέγεται; Ανάλογα το πρόγραμμα π θα αγοράσει για παράδειγμα αν πάρει το 50mbps δε θα δει ούτε 600 ούτε 700,αυτά που έχει το πακέτο του, απλά εώς 200mbps δίνουν μέχρι στιγμής το πιο γρήγορο πρόγραμμα της υπηρεσίας αυτής. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 01:51 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 01:51 μμ Just now, elkons said: Περιορισμός λέγεται; Ανάλογα το πρόγραμμα π θα αγοράσει για παράδειγμα αν πάρει το 50mbps δε θα δει ούτε 600 ούτε 700,αυτά που έχει το πακέτο του, απλά εώς 200mbps δίνουν μέχρι στιγμής το πιο γρήγορο πρόγραμμα της υπηρεσίας αυτής. Νταξει, λογικά ξέρουν περίπου πόσο δίνει η περιοχή και αν τυχόν γίνει και λάθος, πιστεύω μπορούν να κάνουν "υποβάθμιση" του προγράμματος άμα ο χρήστης επιλέξει παραπάνω 😏. Που δε νομίζω, όπου έχει N78, δίνει 300αρια άνετα 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τετάρτη στις 01:53 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 01:53 μμ 1 minute ago, johnny_htc said: Νταξει, λογικά ξέρουν περίπου πόσο δίνει η περιοχή και αν τυχόν γίνει και λάθος, πιστεύω μπορούν να κάνουν "υποβάθμιση" του προγράμματος άμα ο χρήστης επιλέξει παραπάνω 😏. Που δε νομίζω, όπου έχει N78, δίνει 300αρια άνετα Υπάρχουν πιθανότητες να δώσουν και 300 σε μερικές περιοχές στο άμεσο μέλλον αφού δώσει τηλεφωνία. Αν δώσει όμως τηλεφωνία ακόμα πιο ακριβό θα γίνει και δε νομίζω να αξίζει πολύ. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 01:57 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 01:57 μμ 2 minutes ago, elkons said: Υπάρχουν πιθανότητες να δώσουν και 300 σε μερικές περιοχές στο άμεσο μέλλον αφού δώσει τηλεφωνία. Αν δώσει όμως τηλεφωνία ακόμα πιο ακριβό θα γίνει και δε νομίζω να αξίζει πολύ. Δεν παίζει να ανεβάσουν τιμές με την τηλεφωνία, δεν πιστεύω. Αλλά και αν ανεβάσουν, πόσο θα πάει; Μόνο 2 ευρώ πάνω να το πάει, που και πάλι είναι τρελή βλακεια για μένα τώρα τσιπηδες τελείως να ζητάνε λεφτά για τα αυτονόητα, λες και η τηλεφωνία μέσω ίντερνετ είναι τίποτα απίστευτο πλέον.. 😏 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τετάρτη στις 02:01 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:01 μμ 3 minutes ago, johnny_htc said: Δεν παίζει να ανεβάσουν τιμές με την τηλεφωνία, δεν πιστεύω. Αλλά και αν ανεβάσουν, πόσο θα πάει; Μόνο 2 ευρώ πάνω να το πάει, που και πάλι είναι τρελή βλακεια για μένα τώρα τσιπηδες τελείως να ζητάνε λεφτά για τα αυτονόητα, λες και η τηλεφωνία μέσω ίντερνετ είναι τίποτα απίστευτο πλέον.. 😏 Κι όμως θα δώσουν θα σου πουν απεριόριστη ομιλία + μερικά € Εδώ δίνουν το Gigamax 2.5GB 23€ αυτό θα τους πειράξει; 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 02:07 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:07 μμ 4 minutes ago, elkons said: Κι όμως θα δώσουν θα σου πουν απεριόριστη ομιλία + μερικά € Εδώ δίνουν το Gigamax 2.5GB 23€ αυτό θα τους πειράξει; Ναι απλά και καλά είναι πρόγραμμα που αντικαθιστά σταθερή. Στην ουσία αν θέλουν ποτέ να καταργήσουν τον χαλκό, θα πρέπει να ρίξουν τις τιμές και να τραβήξουν κόσμο. Ας μην το παίζουν αυτοκράτορες και αυτοί και αδιαλλαχττοι, σιγά 😅. Κερδισμένοι είναι και πάλι γιατί πιο ψηλά από μια απλή adsl θα τη δίνουν. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τετάρτη στις 02:09 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:09 μμ Και η ADSL ακριβή είναι στη Cosmote ούτε 20€ δεν αξίζει πουθενά. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 02:11 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:11 μμ 1 minute ago, elkons said: Και η ADSL ακριβή είναι στη Cosmote ούτε 20€ δεν αξίζει πουθενά. Ακριβώς. Ας κατεβάσουν λίγο τη μύτη, δεν θα πάθουν τίποτα 😏 3 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. Τετάρτη στις 03:49 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 03:49 μμ (edited) 3 ώρες πριν, IRONMAIDEN said: Καλησπέρα παιδιά. Στην τοποθεσία που σκέφτομαι να το βάλω πιάνει 600-700Mbps η κοσμοτε sim μου. Εφόσον βάλω αυτό, θα έχει κόφτη στα 200Mbps? Επίσης, διαβάζοντας αυτά που έχουν ειπωθεί ήδη, καταλαβαίνω ότι ο τεχνικός θα επιλέξει εάν θα το βάλει με ή χωρίς εξωτερική μονάδα. Εάν ο καταναλωτής ( εγώ 🤭 ) πω οτι το τοπικο μου δικτυο ξεκιναει από ενα σημείο εντος του οικηματος το οποίο δεν έχει καθολου καλο σημα ( 5G με τίποτα κ ποτέ ) τοτε εκεινος θα πει ντε κ καλα να το βαλει σε ενα αλλο σημείο εντος? Ουσιαστικά η απορία μου είναι εάν θα λάβει υπ όψιν μόνο το σήμα 5G ( που αυτό υπόσχεται) ή θα ενδιαφερθεί εάν το σημείο τοποθέτησης μου με αναγκάσει να αλλάξω τα πάντα μέσα στο τοπικό δίκτυο. ( μια φορά δεν με έχουν καλέσει για κάτι που ενδιαφέρομαι κ να μου δώσουν μια καλύτερη τιμή! πάντα τιμές καταλόγου πληρώνω ) 😁 Nα πεταχτώ & εγώ ...πάρε τους τηλ. να σου πούν τι πακέτο δίνουν στην περιοχή σου αφού τσεκάρουν με το σύστημα...λογικά θα μπορείς το πακέτο μέχρι 200mbps.. εσύ μπορεί να βγάζεις & 1000 mbps στο κινητό, αλλά καμία φορά αν τύχει κίνηση πχ από καλοκαίρι, μπορεί να σου πούν δίνουμε το πακέτο μέχρι 100mbps επίσης σε εσένα μπορεί να μην χρειαστεί εξωτερικός εξοπλισμός (από ότι κατάλαβα με τέτοια ταχύτητα πού κατεβάζει το κινητο) άρα το βάζεις & μέσα σπίτι σε όποιο σημείο θέλεις αρκεί να έχει καλό σήμα ... 🙂 αλλά ρώτα τους που με ενδιαφέρει και γιά αυτό γράφω...αν είναι υποχρεωτικό να έρθει τεχνικός (παραπάνω κόστος) σε περιπτώσεις πού σε κάποιον θα χρειαστεί να μπεί μόνο εξωτερικός εξοπλισμός Edited Τετάρτη στις 03:55 μμ by babis3g 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. Τετάρτη στις 07:35 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 07:35 μμ 6 ώρες πριν, elkons said: Δεν έχει κόφτη απλά μέχρι τώρα το δίνουν μέχρι 200mbps μέγιστη στο πακέτο με τα 200mbps. Μα αν έχεις σημείο τέτοιο κ πιάνει τόσο καλά δεν υπάρχει λόγος να μπει εξωτερική κεραία. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι αυτό εξήγησα στο ποστ μου, οτι υπάρχει λόγος για να μπει εξωτερική κεραία. Ιδανικά δεν θα ήθελα να πρέπει να αλλάξω διατάξεις του τοπικού δικτύου που ήδη υπάρχει και να μπω σε περαιτέρω έξοδα κ σπατάλη χρόνου για να βρω πως θα στηθεί από την αρχή. Ίσως χρειάζεται ένα παράδειγμα για να το εξηγήσω: -Έστω ότι στο υπάρχον τοπικό δίκτυο το ρουτερ βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ισογείου κ από εκεί διαμοιράζεται είτε ενσύρματα είτε ασύρματα σε όλο το υπόλοιπο οίκημα. -Και ο τεχνικός έρθει κ πει ότι θα τοποθετήσω μόνο εσωτερική μονάδα σε ένα δωμάτιο του 2ου ορόφου καθώς εκεί έχει μια χαρά σήμα και γεια σας. Τότε.... ολο το τοπικό δίκτυο (είτε ενσύρματο είτε ασύρματο) και οι διατάξεις του θα πρέπει να αλλαχτούν καθώς τώρα το ρουτερ θα βρίσκεται σε ένα διαφορετικό σημείο. Και άρα, εγώ θα πρέπει να κάνω και αυτές τις αλλαγές ( με ότι είναι κ δεν είναι εφικτό). Ενώ εάν ο τεχνικός δεν λαμβάνει μόνο υπ όψιν του το σήμα 5G όταν επιλέγει εάν θα βάλει μόνο εσωτερική η και εξωτερική μονάδα, τότε θα μπορώ να του πω ξέρεις βάλτο με εξωτερική κ στειλτο στο σημείο που βρίσκετε το υπάρχον ρουτερ ώστε από εκεί κ πέρα να στείλω ίντερνετ παντού με τους ίδιους τρόπους που έστελνα και πριν, χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσω, χρόνο και χρήματα για να ξαναστησω το τοπικό δίκτυο. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 07:45 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 07:45 μμ (edited) 10 minutes ago, IRONMAIDEN said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι αυτό εξήγησα στο ποστ μου, οτι υπάρχει λόγος για να μπει εξωτερική κεραία. Ιδανικά δεν θα ήθελα να πρέπει να αλλάξω διατάξεις του τοπικού δικτύου που ήδη υπάρχει και να μπω σε περαιτέρω έξοδα κ σπατάλη χρόνου για να βρω πως θα στηθεί από την αρχή. Ίσως χρειάζεται ένα παράδειγμα για να το εξηγήσω: -Έστω ότι στο υπάρχον τοπικό δίκτυο το ρουτερ βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ισογείου κ από εκεί διαμοιράζεται είτε ενσύρματα είτε ασύρματα σε όλο το υπόλοιπο οίκημα. -Και ο τεχνικός έρθει κ πει ότι θα τοποθετήσω μόνο εσωτερική μονάδα σε ένα δωμάτιο του 2ου ορόφου καθώς εκεί έχει μια χαρά σήμα και γεια σας. Τότε.... ολο το τοπικό δίκτυο (είτε ενσύρματο είτε ασύρματο) και οι διατάξεις του θα πρέπει να αλλαχτούν καθώς τώρα το ρουτερ θα βρίσκεται σε ένα διαφορετικό σημείο. Και άρα, εγώ θα πρέπει να κάνω και αυτές τις αλλαγές ( με ότι είναι κ δεν είναι εφικτό). Ενώ εάν ο τεχνικός δεν λαμβάνει μόνο υπ όψιν του το σήμα 5G όταν επιλέγει εάν θα βάλει μόνο εσωτερική η και εξωτερική μονάδα, τότε θα μπορώ να του πω ξέρεις βάλτο με εξωτερική κ στειλτο στο σημείο που βρίσκετε το υπάρχον ρουτερ ώστε από εκεί κ πέρα να στείλω ίντερνετ παντού με τους ίδιους τρόπους που έστελνα και πριν, χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσω, χρόνο και χρήματα για να ξαναστησω το τοπικό δίκτυο. Φίλε μου, αν θέλεις εξωτερική κεραία με εσωτερικό μόντεμ, δε νομίζω πώς στο αρνούνται. Ριξτους ένα τηλέφωνο και εξήγησε τους, κατάλαβα περίπου τι θες. Απλά έχει ένα κόστος εγκατάστασης όλο αυτό 😏 Ισόγειο να φανταστώ δεν έχεις τόσο καλό σήμα, σωστά; Edited Τετάρτη στις 07:45 μμ by johnny_htc 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. Τετάρτη στις 07:59 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 07:59 μμ 2 minutes ago, johnny_htc said: Φίλε μου, αν θέλεις εξωτερική κεραία με εσωτερικό μόντεμ, δε νομίζω πώς στο αρνούνται. Ριξτους ένα τηλέφωνο και εξήγησε τους, κατάλαβα περίπου τι θες. Απλά έχει ένα κόστος εγκατάστασης όλο αυτό 😏 Ισόγειο να φανταστώ δεν έχεις τόσο καλό σήμα, σωστά; Ναι, δεν πιάνει καν σήμα για κλήσεις τις περισσότερες φορές, ποσώ μάλλον 5G. Αλλά και γενικά για άλλες περιπτώσεις, άσχετα με την δίκη μου περίπτωση που δεν πιάνει, σε πολλούς πιθανούς πελάτες της συγκεκριμένης υπηρεσίας κ εκεί θα υπάρχουν ήδη τοπικά δίκτυα. Εάν ερχετε ο τεχνικός κ λέει μια χαρά σήμα πιάνεις στο x μέρος εντός του οικήματος, εκεί βάλτο κ δεν βρίσκει λόγο να βάλει εξωτερική μονάδα. Πάλι μπορεί αυτό το x μέρος που επέλεξε ότι το σήμα ικανοποιεί τον πάροχο να μην βολεύει το υπάρχον τοπικό δίκτυο χωρίς δραστικές/χρονοβόρες/κοστοβορες αλλαγές. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leas Δημ. Τετάρτη στις 09:41 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 09:41 μμ Ψάχνω μία λύση για καλύτερη ταχύτητα Ιντερνετ στην περιοχή της Λαμίας όπου δεν υπάρχουν υποδομές για οπτική ίνα και οι ταχύτητες που έχω εδώ και χρόνια είναι το πολύ 10 mbps στην καλύτερη περίπτωση. Θα μπορούσα να πάρω μία τέτοια συνδρομή με ενα 5G router για να έχω ταχύτητα τουλάχιστον 100 mbps; Το σπίτι μου είναι στην περιοχή πάνω από το στρατόπεδο Τσαλτάκη. Με το κινητό μου πιάνω 5G και στο ookla speed test πιάνω γύρω στα 50-51 mbps download. Αν βάλω ένα από τα router της cosmote με αντίστοιχο πακέτο θα πιάσει 100 τουλάχιστον; Εχει κανείς εμπειρία από την περιοχή στις ταχύτητες 5G ή να καταφύγω στη λύση της Starlink; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τετάρτη στις 09:44 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 09:44 μμ 50-51 είπες πριν έχεις με το 5g της Vodafone Δεν πιάνουν όλες το ίδιο απλά να ξέρεις. Υπάρχουν τα προγράμματα COSMOTE 5G wifi αν πιάνει καλά δε σου βάζει εξωτερική κεραία αν δε πιάνει καλά μέσα θα μπει μια εξωτερική για να έχεις εγγυημένες ταχύτητες. Το πρόγραμμα έχει τσιμπημένη τιμή, η εγκατάσταση της εξωτερικής κεραίας είναι γύρω στα 50€ και οι τιμές των προγραμμάτων είναι λίγο τσιμπημένες αλλά έχουν εγγυημένη ταχύτητα. https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/5g-wifi.html 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. Σάββατο στις 06:45 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 06:45 μμ @leasΜια πιο φθηνή λύση είναι να πάρεις ένα ρουτερ του εμπορίου 4G και μια κάρτα φρογκ 144€ με απεριόριστο Ίντερνετ. Από 10 down πιστεύω με 4G παραπάνω θα πιάσεις. Τα 144€ είναι για 12 μήνες, και φέτος έδωσαν ανανέωση σε αυτές τις κάρτες για άλλους 12 μήνες. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leas Δημ. Χθες στς 09:28 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 09:28 πμ On 19/2/2025 at 11:44 ΜΜ, elkons said: 50-51 είπες πριν έχεις με το 5g της Vodafone Δεν πιάνουν όλες το ίδιο απλά να ξέρεις. Υπάρχουν τα προγράμματα COSMOTE 5G wifi αν πιάνει καλά δε σου βάζει εξωτερική κεραία αν δε πιάνει καλά μέσα θα μπει μια εξωτερική για να έχεις εγγυημένες ταχύτητες. Το πρόγραμμα έχει τσιμπημένη τιμή, η εγκατάσταση της εξωτερικής κεραίας είναι γύρω στα 50€ και οι τιμές των προγραμμάτων είναι λίγο τσιμπημένες αλλά έχουν εγγυημένη ταχύτητα. https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/5g-wifi.html Ok. Εκανα speedtest Ookla ανεβαίνοντας στην ταράτσα και έπιασε 510-550 mbps! Αντίθετα με Vodafone και μαλλον και Nova μιας και μοιράζονται τις κεραίες στην ταράτσα μόνο 4G με 14 mbps ενώ στους πιο κατω ορόφους 5G με 50-60 mbps. Σε επικοινωνία που ήρθα με το τμήμα πωλήσεων της Cosmote μου πρότειναν εξωτερικό router και εσωτερικό με κόστος εγκατάστασης 70 ευρώ για να εχω 100 mbps. Οπότε εδώ έρχεται το ερώτημα. Ξεπερνάμε με αυτό τον τρόπο τη Starlink. Μπορώ να βάλω δικό μου εξωτερικό 5G router στην ταράτσα με κάρτα Cosmote και να πιάσω τα 500; Υπάρχει ξεκλείδωτο router; Σε ποιο νήμα να ρωτήσω και να ψάξω; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Χθες στς 09:32 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 09:32 πμ Για το πρόγραμμα π σ λένε έχει συγκεκριμένες ταχύτητες 50/100/200 Και 500 να πιάνει εκεί άμα έχεις το πρόγραμμα 100 δεν θα πιάνει 500 αλλά 100 εκεί κλειδώνει μέγιστη του προγράμματος απλώς προτείνει εξωτερική κεραία ώστε να πιάνει 100 εγγυημένα. Άμα θες ελευθερία παίρνεις δικό σου ρουτερ 5G αν και λίγο ακριβά πρέπει να βάλεις απεριόριστα δεδομένα πχ frog 1 χρόνο στα 144€. αμα πας κάτω πήγαινε κοντά σε παράθυρο να μετρήσεις να δεις που θα πιάνει Ν78. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. Χθες στς 10:18 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 10:18 πμ (edited) 15 ώρες πριν, hercoulis said: @leasΜια πιο φθηνή λύση είναι να πάρεις ένα ρουτερ του εμπορίου 4G και μια κάρτα φρογκ 144€ με απεριόριστο Ίντερνετ. Από 10 down πιστεύω με 4G παραπάνω θα πιάσεις. Τα 144€ είναι για 12 μήνες, και φέτος έδωσαν ανανέωση σε αυτές τις κάρτες για άλλους 12 μήνες. 1 hour ago, leas said: Ok. Εκανα speedtest Ookla ανεβαίνοντας στην ταράτσα και έπιασε 510-550 mbps! Αντίθετα με Vodafone και μαλλον και Nova μιας και μοιράζονται τις κεραίες στην ταράτσα μόνο 4G με 14 mbps ενώ στους πιο κατω ορόφους 5G με 50-60 mbps. Σε επικοινωνία που ήρθα με το τμήμα πωλήσεων της Cosmote μου πρότειναν εξωτερικό router και εσωτερικό με κόστος εγκατάστασης 70 ευρώ για να εχω 100 mbps. Οπότε εδώ έρχεται το ερώτημα. Ξεπερνάμε με αυτό τον τρόπο τη Starlink. Μπορώ να βάλω δικό μου εξωτερικό 5G router στην ταράτσα με κάρτα Cosmote και να πιάσω τα 500; Υπάρχει ξεκλείδωτο router; Σε ποιο νήμα να ρωτήσω και να ψάξω; ένα ποστ πριν το δικό σου, απάντησαν σε αυτό πού λές υπάρχει η λύση πού σού έγραψαν πιό πάνω (βάζω ξανά το ποστ σε παράθεση) να πάρεις 4G ράουτερ (τα απλά στο σκρουτζ είδα στα 40-80€ χωρίς εξωτερική κεραία με το ράουτερ στο παράθυρο) και κάρτα frog στα 144€ γιά 12 μήνες υπάρχουν 5G ράουτερ στο εμπόριο (κάπως ακριβά από όσο γνωρίσω) ξεκλείδωτα (όπως λες) πού έχουν υποδοχή γιά εξωτερική κεραία αλλά είναι πολύ ακριβά συν θέλει λίγο απλές γνώσεις να βάλεις καλώδιο/κεραια στην ταράτσα (ίσως γνωστός σε βοηθήσει) από ότι κατάλαβα αν δεν πάρεις το πιό φτηνό 4G router & το frog πακέτο να τα βάλεις στο παράθυρο και ότι πιάσει (σίγουρα πάνω από 10 mbps πού έχεις τώρα ... θα χρειαστεί να κάνεις κάποια έξοδα γιά καλύτερα ράουτερ να έχει και υποδοχή εξωτερικής κεραίας , συν κεραία εξωτερική, συν τυχόν καλώδιο γιά επάνω, συν τυχόν πακέτο πχ της frog πού σού είπαν > πού ίσως σε συμφέρει να πας οτε ή σταρλινκ με ότι κόστος έχουν και να τελειώνεις τώρα αν είμαι λάθος ας με διορθώσουν Edited Χθες στς 10:33 πμ by babis3g 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Χθες στς 10:21 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 10:21 πμ 1 minute ago, babis3g said: ένα ποστ πριν το δικό σου, απάντησαν σε αυτό πού λές υπάρχει η λύση πού σού έγραψαν πιό πάνω (βάζω ξανά το ποστ σε παράθεση) να πάρεις 4G ράουτερ (τα απλά στο σκρουτζ είδα στα 40-80€ χωρίς εξωτερική κεραία με το ράουτερ στο παράθυρο) και κάρτα frog στα 144€ γιά 12 μήνες υπάρχουν 5G ράουτερ στο εμπόριο (κάπως ακριβά από όσο γνωρίσω) ξεκλείδωτα (όπως λες) πού έχουν υποδοχή γιά εξωτερική κεραία αλλά είναι πολύ ακριβά συν θέλει λίγο απλές γνώσεις να βάλεις καλώδιο/κεραια στην ταράτσα (ίσως γνωστός σε βοηθήσει) από ότι κατάλαβα αν δεν πάρεις το πιό φτηνό 4G router & το frog πακέτο να τα βάλεις στο παράθυρο και ότι πιάσει (σίγουρα πάνω από 10 mbps πού έχεις τώρα ... θα χρειαστεί να κάνεις κάποια έξοδα γιά καλύτερα ράουτερ να έχει και υποδοχή εξωτερικής κεραίας , συν κεραία εξωτερική, συν τυχόν πακέτο πχ της frog πού σού είπαν > πού ίσως σε συμφέρει να πας οτε ή σταρλινκ και να τελειώνεις τώρα αν είμαι λάθος ας με διορθώσουν Κάπως έτσι φίλε μου. Ας κάτσει να δει τις τιμές των ρουτερ στο ίντερνετ και να το αντιπαραβαλει με το κόστος που του δίνει η Cosmote για να βρει απλά τι είναι πιο συμφέρον. Πιστεύω με την εξωτερική κεραία της Κοσμοτε που θα την εγκαταστήσουν στο πλέον σωστό σημείο, θα έχει και το κεφάλι του ήσυχο. Τώρα να δίνεις 400 και άλλα 100 ευρώ ας πούμε για κεραία εξωτερική και ρουτερ, ενώ σου μένει ο εξοπλισμός της Cosmote κιόλας μετά, δεν λέει καθόλου πιστεύω 😏 Στο σπίτι μέσα ο φίλος πόσο πιάνει 5G στο μεταξύ; 1 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. Χθες στς 10:26 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 10:26 πμ τουλάχιστον τώρα ξέρει τι παίζει, τα ζυγίζει και βλέπει τι συμφέρει να πω & αυτό πού ξέχασα η κάρτα frog παίζει στις ίδιες κεραίες οτε γιατί είναι ανάλογο σαν το whatsup 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leas Δημ. 23 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 23 ώρες πριν (edited) 8 ώρες πριν, babis3g said: ένα ποστ πριν το δικό σου, απάντησαν σε αυτό πού λές υπάρχει η λύση πού σού έγραψαν πιό πάνω (βάζω ξανά το ποστ σε παράθεση) να πάρεις 4G ράουτερ (τα απλά στο σκρουτζ είδα στα 40-80€ χωρίς εξωτερική κεραία με το ράουτερ στο παράθυρο) και κάρτα frog στα 144€ γιά 12 μήνες υπάρχουν 5G ράουτερ στο εμπόριο (κάπως ακριβά από όσο γνωρίσω) ξεκλείδωτα (όπως λες) πού έχουν υποδοχή γιά εξωτερική κεραία αλλά είναι πολύ ακριβά συν θέλει λίγο απλές γνώσεις να βάλεις καλώδιο/κεραια στην ταράτσα (ίσως γνωστός σε βοηθήσει) από ότι κατάλαβα αν δεν πάρεις το πιό φτηνό 4G router & το frog πακέτο να τα βάλεις στο παράθυρο και ότι πιάσει (σίγουρα πάνω από 10 mbps πού έχεις τώρα ... θα χρειαστεί να κάνεις κάποια έξοδα γιά καλύτερα ράουτερ να έχει και υποδοχή εξωτερικής κεραίας , συν κεραία εξωτερική, συν τυχόν καλώδιο γιά επάνω, συν τυχόν πακέτο πχ της frog πού σού είπαν > πού ίσως σε συμφέρει να πας οτε ή σταρλινκ με ότι κόστος έχουν και να τελειώνεις τώρα αν είμαι λάθος ας με διορθώσουν Όχι 4g με την καμία . 14 Mbps πιάνει με Vodafone nova . Επίσης θα μπορούσα να πάρω ένα ξεκλείδωτο 5g modem να το βάλω σε ένα στεγανό κουτί, να το εγκαταστήσω στην ταράτσα πάνω σε ένα ιστό κεραίας ή απλά να το δεσω στα κάγκελα και να πάρω μερικά μέτρα καλώδιο utp cat 6 για εξωτερικό χώρο και να βάλω και τα κλιπς και να ρίξω το καλώδιο κάτω, να κάνω μια τρύπα σε ένα τοίχο να περάσει μέσα και να το κουμπώσω σε ένα εσωτερικό WiFi router. Ξέρω να τα φτιάχνω με την ειδική πένσα. Αυτή τη δουλειά την έκανα 15 χρόνια. Έφτιαχνα καλώδια δικτύου . Αν είναι καλή αυτή η λύση τότε δεν χρειάζεται και εξωτερική κεραία . Αλλά τι router θα μπορούσα να πάρω ; Κάποια πρόταση υπάρχει; 8 ώρες πριν, johnny_htc said: Κάπως έτσι φίλε μου. Ας κάτσει να δει τις τιμές των ρουτερ στο ίντερνετ και να το αντιπαραβαλει με το κόστος που του δίνει η Cosmote για να βρει απλά τι είναι πιο συμφέρον. Πιστεύω με την εξωτερική κεραία της Κοσμοτε που θα την εγκαταστήσουν στο πλέον σωστό σημείο, θα έχει και το κεφάλι του ήσυχο. Τώρα να δίνεις 400 και άλλα 100 ευρώ ας πούμε για κεραία εξωτερική και ρουτερ, ενώ σου μένει ο εξοπλισμός της Cosmote κιόλας μετά, δεν λέει καθόλου πιστεύω 😏 Στο σπίτι μέσα ο φίλος πόσο πιάνει 5G στο μεταξύ; Πιάνω 60 με 75 με COSMOTE στον πάνω όροφο Edited 22 ώρες πριν by leas 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts