Jump to content

Πρόβλημα με εγκατάσταση σκληρού δίσκου

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω το εξής ενδιαφέρον πρόβλημα:

Το σύστημα μου έχει στο 1 IDE έναν 120αρι δίσκο, στο δεύτερο IDE ένα DVD-R και ένα DVD.στο πρώτο SATA enan 250ari που έχει και το λειτουργικό (Win XP) και στο δεύτερο SATA ένα 300αρι δίσκο.

Σήμερα πήγα να βάλω σαν slave στο 1ο IDE έναν 300αρι ακόμα και καρτέρευσαν τα πάντα. Πότε κόλλαγε λέγοντας μου Verifying DMI Pool Data και μετά Error Loading OS ( Η MS στη Knowledge Base λέει απευθυνθείτε στο κατασκευαστή του υπολογιστή σας) ή μου έβγαζε ότι έχει πρόβλημα το configuration του hardware μου. ( τα jumperakia ήταν σωστά, στο Bios έβλεπε όλους τους δίσκους).

Το μηχάνημα ξεκίνησε πάλι όταν έκανα reset το CMOS και φυσικά έβγαλα τον νέο δίσκο.

Καμία ιδέα κανείς????

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Το τροφοδοτικό σου σηκώνει τόσους δίσκους και optical drives; Για 4 δίσκους και 2 optical θα χρειαστείς τουλάχιστον 400άρι τροφοδοτικό, μη σου πω 450.

Το τροφοδοτικό σου σηκώνει τόσους δίσκους και optical drives; Για 4 δίσκους και 2 optical θα χρειαστείς τουλάχιστον 400άρι τροφοδοτικό, μη σου πω 450.

Μην το λες αυτο. Αν το τροφοδοτικο ειναι επωνυμο και καλο, αντεχει. Εγω εχω 3 δισκους και 3 optical με ενα 350W Heroichi. Μια χαρα ειναι, φτου μην το ματιασω!

Μην το λες αυτο. Αν το τροφοδοτικο ειναι επωνυμο και καλο, αντεχει. Εγω εχω 3 δισκους και 3 optical με ενα 350W Heroichi. Μια χαρα ειναι, φτου μην το ματιασω!

Και εγω για το τροφοδοτικο κατευθειαν σκεφτηκα..Και δεν ειναι ενα drive σε καταναλωση ισο με εναν σκληρο...4 ειναι παραπολλοι. Βαλε cpu και gpu και αμεσως θες 350 watt. Αν εχεις 350 watt πως να σταθει το μηχανημα?...

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Κάνε reset το ESCD (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι την επιλογή :Ρ) μέσα από το BIOS και ξαναδοκίμασε. Επίσης αν έχεις βάλει το PC να κάνει quick power on self test, βγάλτο.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Ωχ δε μου αρεσουν οσα διαβαζω. Το τροφοδοτικο ειναι επωνυμο, αξιας 100 ευρω και θα στεναχωριομουν πολυ να το αλλαξω, γιατι ειναι αθορυβο, εξου και το κοστος του. Μπορω ευχαριστως να βγαλω το DVD παντως. Πολυ σπανια χρησιμοποιω και τα 2 drives ταυτοχρονα.

Αλλα δε πιστευω να φταει αυτο. Σε καποια φαση ειχα βγαλει τον SATA 300ari και παλι δε ξεκιναγε. Γενικα για λογους οικονομιας ρευματος ( και θερμοκρασιας) χρησιμοποιω την onboard καρτα ηχου και δικτυου της μητρικης. Η καρτα γραφικων ειναι λιγο πιο απαιτητικη ( ενας φιλος μου ξηλωσε με το ζορι την αρχαια που ειxα :p) αλλα οχι τρελα, kai to CPU enas Pentium 2,5.

Θα κανω πειραματα χωρις τα 2 DVD και τον ενα δισκο και αν δουλεψει θα αρχισω να προσθετω.

@shodanjr_gr: Αυτο για το ESCD καπου το διαβασα καθως εψαχνα στο Google, αλλα δε το βρηκα αν και το εψαξα. Το εχουν ολα τα BIOS? Να ψαξω καλυτερα?

ΥΓ. Κανα τροφοδοτικο εχει κανεις????? :(

Mahatma Gandhi

Ψάξε καλύτερα. Δεν θυμάμαι να είχα μητρική που να μην είχε την ρύθμιση αυτή. Δοκίμασες επίσης να κλείσεις το quick power on self test;

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Επειδή λες ότι έβγαλε το μήνυμα error loading OS κι επειδή αν και οι συσκευές σου είναι αρκετές, πιστεύω ότι το τροφοδοτικό αντέχει, θα ήθελα να δεις κάτι άλλο. Υπάρχουν ορισμένες μητρικές που όταν συνδέεις έναν νέο δίσκο, αλλάζουν το boot sequence. Αλλάζουν δηλαδή το drive priority και το μηχάνημα προσπαθεί να εκκινήσει από άλλον δίσκο όπου πιθανότατα δεν υπάρχει λειτουργικό, οπότε και βγαίνει το αντίστοιχο μήνυμα. Βάλε τον δίσκο πάνω και δες το boot sequence. Μερικές μητρικές έχουν δύο ρυθμίσεις για το ποιό μηχάνημα θα εκκινήσει. Μία όπου ρυθμίζεις την προτεραιότητα ανάμεσα στο είδος των drives, π.χ. dvd/hd/κλπ και μία άλλη όπου ρυθμίζεις ποιά συσκευή από κάθε είδος έχει προτεραιότητα. Αν π.χ. έχεις δύο δίσκους, ποιός είναι πρώτος κλπ.

Επειδή λες ότι έβγαλε το μήνυμα error loading OS κι επειδή αν και οι συσκευές σου είναι αρκετές, πιστεύω ότι το τροφοδοτικό αντέχει, θα ήθελα να δεις κάτι άλλο. Υπάρχουν ορισμένες μητρικές που όταν συνδέεις έναν νέο δίσκο, αλλάζουν το boot sequence. Αλλάζουν δηλαδή το drive priority και το μηχάνημα προσπαθεί να εκκινήσει από άλλον δίσκο όπου πιθανότατα δεν υπάρχει λειτουργικό, οπότε και βγαίνει το αντίστοιχο μήνυμα. Βάλε τον δίσκο πάνω και δες το boot sequence. Μερικές μητρικές έχουν δύο ρυθμίσεις για το ποιό μηχάνημα θα εκκινήσει. Μία όπου ρυθμίζεις την προτεραιότητα ανάμεσα στο είδος των drives, π.χ. dvd/hd/κλπ και μία άλλη όπου ρυθμίζεις ποιά συσκευή από κάθε είδος έχει προτεραιότητα. Αν π.χ. έχεις δύο δίσκους, ποιός είναι πρώτος κλπ.

:stupid: Παιζει ρολο αυτο στο SATA? Δεν εχω SATA αλλα αν δεν κανω λαθος δεν υπαρχει master και slave ετσι δεν ειναι? :O

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Είπα ότι αυτές οι μητρικές αλλάζουν την προτεραιότητα των συσκευών. Δεν έχει σημασία αν είναι sata ή ide. Για κάποιον λόγο το κάνουν αυτό και αν π.χ. έχεις 2 sata δίσκους από τους οποίους ο ένας έχει το λειτουργικό που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και βάλεις έναν ide, το μηχάνημα θα προσπαθήσει να εκκινήσει από αυτόν. Εννοείται επίσης ότι αν πας στις σχετικές ρυθμίσεις στο BIOS, φαίνεται ότι ο ide έχει πάει πρώτος σε προτεραιότητα.

Είπα ότι αυτές οι μητρικές αλλάζουν την προτεραιότητα των συσκευών. Δεν έχει σημασία αν είναι sata ή ide. Για κάποιον λόγο το κάνουν αυτό και αν π.χ. έχεις 2 sata δίσκους από τους οποίους ο ένας έχει το λειτουργικό που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και βάλεις έναν ide, το μηχάνημα θα προσπαθήσει να εκκινήσει από αυτόν. Εννοείται επίσης ότι αν πας στις σχετικές ρυθμίσεις στο BIOS, φαίνεται ότι ο ide έχει πάει πρώτος σε προτεραιότητα.

:stupid: again :D Σε οσες μητρικες εχω δει μετα απο fail boot σε cd δοκιμαζουν στον master και αν αποτυχει και εκει, στον slave. Και το λεω αυτο γιατι τον slave δεν τον ειχα ορισει ως boot devise :confused: Αλλα μαλλον οταν μπερδευεις SATA και PATA οι μητρικες τα κανουν SALATA και PATATA :D

Έχω το εξής ενδιαφέρον πρόβλημα:

Το σύστημα μου έχει στο 1 IDE έναν 120αρι δίσκο, στο δεύτερο IDE ένα DVD-R και ένα DVD.στο πρώτο SATA enan 250ari που έχει και το λειτουργικό (Win XP) και στο δεύτερο SATA ένα 300αρι δίσκο.

Έτσι δικαιολογούνται τα 450GB Shared στο DC++!!! Είπα κι εγω!!! :lol: :lol: :lol: :p

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Μμμμ, αυτο ακουγεται σαν μια πολυ καλη ιδεα!!! Πραγματι ειναι πιθανο με την αλλαγη το BIOS να κοιταει στο IDE 1 anti gia to SATA 1...Το μονο κακο ειναι οτι τωρα χρειαζομαι τον υπολογιστη και δε μπορω να ρισκαρω πειραματα... μαλλον για μεταμεσονυχτια παει η δοκιμη :p

Mahatma Gandhi

Έτσι δικαιολογούνται τα 450GB Shared στο DC++!!! Είπα κι εγω!!! :lol: :lol: :lol: :p

Ακριβως!!!! :D

Και ο νεος δισκος μπαινει για να μη χρειαστει να μειωσω το share, οτι παιρνω θελω να το δινω πισω στο community.

Παιδες οσοι εχετε βαλει DSL καντε το ιδιο, ειναι κριμα στο hub του Αγγελου να βλεπεις τοσο κοσμο με οριακα 10 GB και DSL γραμμες....

Mahatma Gandhi

Το κακό ξέρεις ποιό είναι Κώστα; Ότι με τα 10 kb upload σου, για να σου πάρουν και τα 450 GB θα πρέπει να αφήσεις τον υπολογιστή σου ανοικτό για 2 ολόκληρα χρόνια. Επομένως το Share θα πρέπει να είναι περισσότερο ποιοτικό και λιγότερο σε μέγεθος.

Βγαίνουμε εκτός topic όμως, πες μας τι έκανες με το δίσκο εν τέλει;

And the winner is…. Mcde!

Καθώς φαίνεται είχε δίκιο, όταν έβαζα το καινούργιο δίσκο, άλλαζε η σειρά τον δίσκων στο εσωτερικό μενού τους στο BIOS και διάβαζε πρώτα από τον IDE 1 master, όπου βέβαια μόνο λειτουργικό δεν έβρισκε.

Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω όμως γιατί όταν δεν έβρισκε εκεί λειτουργικό δε πήγαινε στον επόμενο δίσκο της σειράς.

Τελοςπαντων, κάνω την αλλαγή σίγουρος ότι θα δουλέψει πλέον, αλλά δεν ....

Απλά αλλάξαμε μυνηματακι!

Τώρα βρίσκει λειτουργικό, αλλά

“NTDLR is missing, Press Alt +Ctrl + Del to restart your computer”

Που να πάρει και να σηκώσει th Microsoft ολόκληρη.....

Έψαξα πάλι το Knowledge base και βρήκα πως αυτό δημιουργείται, γιατί κάπου υπάρχει ένα παραπανίσιο Active Partition και όταν βάζεις νέο δίσκο τα βλέπει όλα. Βέβαια γιατί δουλεύει τόσο καιρό χωρίς πρόβλημα είναι άλλο ανέκδοτο. Τελοσπαντων το Partition Magic μου αποκάλυψε ότι πράγματι ένας δίσκος είναι marked san active, ενώ δεν έχει λειτουργικό. Να τον μετατρέψω σε logical partition?

Θα μου λύσει το πρόβλημα ή θα διαλυθεί το σύμπιαν και δε θα μπορώ να ξεκινήσω το μηχάνημα με τίποτα????

Mahatma Gandhi

Θα έλεγα καλύτερα να μην ασχοληθείς με το partition magic. Λογικά αρκεί ένα fixmbr, δες και αυτό το topic: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=6522

Θα έλεγα καλύτερα να μην ασχοληθείς με το partition magic. Λογικά αρκεί ένα fixmbr, δες και αυτό το topic: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=6522

Το είχα πάθει κι εγω κάποτε αυτό. :mad: Αν θυμάμαι καλά (πάει πολύς καιρός τώρα οπότε Κώστα στο λέω με κάθε επιφύλαξη :!: ) είχα βάλει το σκληρό σε άλλο μηχάνημα και απλά με copy-paste αντικατέστησα το "χαλασμένο" αρχείο.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg