Haris1977 Δημοσιεύτηκε November 27, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 27, 2005 Παίδες μια ερώτηση.. Δεν ήξερα πού να την γράψω γι αυτό αποφάσισα εδώ.. Για να κάνουμε πολύ καλό capture video από βιντεοκάμερα (και όταν λέω καλό εννοώ χωρίς κανένα drop of frame ή "κοψίματα" στο playback της ταινίας - smooth playback δηλαδή) το μόνο που χρειάζεται αίναι ένας γερός Η/Υ (cpu, memory κ.λ.π) ή ποτέ δεν πρόκειται να χουμε τέλειο capture?? :( Υποτίθεται έχουμε καλούς codecs κλπ κλπ.. Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2005 Οπωσδήποτε το hardware πρέπει να είναι βαρβάτο, αλλά χρειάζεται να το κάνεις και με το σωστό τρόπο (ο οποίος παίρνει χρόνο βέβαια): Capture σε lossless codec αρχικά, με wave ήχο, και επεξεργασία/συμπίεση εκ των υστέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. November 28, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2005 Capture σε lossless codec αρχικά, με wave ήχο, και επεξεργασία/συμπίεση εκ των υστέρων. Όταν λες lossless codec ποιον εννοείς? Διότι όλοι οι codecs "συμπιέζουν" το σήμα όπως γνωρίζω. Εκτός αν εννοείς να κάνω capture με ασυμπίεστο σήμα, και το 1 λεπτό εγγραφής να το γράψω σε 300 ΜB.. :O . Tο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (windows movie maker - επειδή είναι εύκολο μην βαράτε :p ) δεν μου χει τέτοια επιλογή αλλά μόνο wmv, avi κλπ..Και επίσης έχω P3 στα 800 ΜΗz, 512 RAM, (παλιός δηλαδή Η/Υ --> εδώ γελάμε πραγματικά :rolleyes: ). Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samoapark Δημ. November 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2005 Όταν λες lossless codec ποιον εννοείς? Διότι όλοι οι codecs "συμπιέζουν" το σήμα όπως γνωρίζω. Εκτός αν εννοείς να κάνω capture με ασυμπίεστο σήμα, και το 1 λεπτό εγγραφής να το γράψω σε 300 ΜB.. :O . Tο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (windows movie maker - επειδή είναι εύκολο μην βαράτε :p ) δεν μου χει τέτοια επιλογή αλλά μόνο wmv, avi κλπ..Και επίσης έχω P3 στα 800 ΜΗz, 512 RAM, (παλιός δηλαδή Η/Υ --> εδώ γελάμε πραγματικά :rolleyes: ). Είπαμε "βαρβάτο" αλλά όχι τόσο πολύ! :D :p :lol: Φαντάζομαι πως το καλοπροαίρετο χιούμορ επιτρέπεται έτσι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2005 Όταν λες lossless codec ποιον εννοείς? Διότι όλοι οι codecs "συμπιέζουν" το σήμα όπως γνωρίζω. Εκτός αν εννοείς να κάνω capture με ασυμπίεστο σήμα, και το 1 λεπτό εγγραφής να το γράψω σε 300 ΜB.. :O . Tο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (windows movie maker - επειδή είναι εύκολο μην βαράτε :p ) δεν μου χει τέτοια επιλογή αλλά μόνο wmv, avi κλπ..Και επίσης έχω P3 στα 800 ΜΗz, 512 RAM, (παλιός δηλαδή Η/Υ --> εδώ γελάμε πραγματικά :rolleyes: ). lossless codec είναι ο codec που συμπιέζει το σήμα χωρίς να χάνει πληροφορία (μη απωλεστικός αλγόριθμος - ένας τέτοιος είναι o Lempel-Ziv που χρησιμοποιείται στα Zip αρχεία). Σου προτείνω τον HuffYUV codec. Εξάγει μεγάλα αρχεία, αλλά όχι τόσο μεγάλα όσο τα ασυμπίεστα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. November 29, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2005 Σου προτείνω τον HuffYUV codec. Εξάγει μεγάλα αρχεία, αλλά όχι τόσο μεγάλα όσο τα ασυμπίεστα. Κατέβασα τον codec και πέρασα το *.dll αρχείο στο c:windows\system32 μου (δεν ξέρω αν έκανα καλά , δεν το έβαζε αλλού.. :( ). Το θέμα είναι πως το χρησιμοποιώ για capture?? Αφού δεν είναι κάποιο αρχείο που τρέχει.. Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2005 Κατέβασα τον codec και πέρασα το *.dll αρχείο στο c:windows\system32 μου (δεν ξέρω αν έκανα καλά , δεν το έβαζε αλλού.. :( ). Το θέμα είναι πως το χρησιμοποιώ για capture?? Αφού δεν είναι κάποιο αρχείο που τρέχει.. Δεν αντιγράφεις τίποτα, νομίζω ο codec έρχεται με ένα inf αρχείο το οποίο κάνεις δεξί κλικ και Install. Και φυσικά δεν τρέχει, αλλά εγκαθίσταται μαζί με τους υπόλοιπους DirectShow codecs για να τον χρησιμοποιοήσεις με οποιοδήποτε πρόγραμμα συμπίεσης, όπως π.χ. το VirtualDub. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. November 29, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2005 .. για να τον χρησιμοποιοήσεις με οποιοδήποτε πρόγραμμα συμπίεσης, όπως π.χ. το VirtualDub Σωστά ;) . Μόνο που το VirtualDub που κατέβασα, δεν δέχεται firewire connection (μέσω firewire έχω συνδέσει την βιντεοκάμερα..) αλλά μόνο rca και s-video σήμα (προφανώς θα πρέπει να υπάρχει μια κάρτα video που δεν έχω.. :( ) Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2005 Σωστά ;) . Μόνο που το VirtualDub που κατέβασα, δεν δέχεται firewire connection (μέσω firewire έχω συνδέσει την βιντεοκάμερα..) αλλά μόνο rca και s-video σήμα (προφανώς θα πρέπει να υπάρχει μια κάρτα video που δεν έχω.. :( ) Το VirtualDub δε δέχεται connections γενικά, χρησιμοποιεί τις VFW capture συσκευές που βρίσκουν στο σύστημα. Προφανώς η κάμερά σου χρησιμοποιεί κάποιον WDM driver για capture οπότε ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον VFW Wrapper ή κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα όπως το VirtualVCR. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. November 29, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2005 Ok thanks;) Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts