eliasj Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Γι'αυτο μαλλον φταιει η προηγουμενη γενια που αφηνε τρελα φεσια με τα οβερντραφτ οταν τελειωνε και επεστρεφε Ελλαδα. Ξερω αρκετους που το εκαναν και μαλιστα εναν τον κυνηγησαν και στην Ελλαδα για να το ξεπληρωσει! Και οχι μονο σε τραπεζες, αλλα και σε BT, Vodafone, Cellnet, Dixons, etc:) Μερικοι δε σκεφτονται οτι μπορει να εθει η στιγμη να γυρισουν στην Αγγλια για δουλεια? ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Μπορεί κάποιος να μου πει ποιος είναι ο ποιο συμφέρων τρόπος να μεταφέρω λεφτά στην αγγλία.(να πληρώσω δίδακτρα, εστίες κτλ.) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Μπορεί κάποιος να μου πει ποιος είναι ο ποιο συμφέρων τρόπος να μεταφέρω λεφτά στην αγγλία.(να πληρώσω δίδακτρα, εστίες κτλ.) να πας στην HSBC εδω στην ελλαδα, και να κανεις το προγραμμα U! Start (-μονο για φοιτητες στην Αγγλια) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 αν δεν είσαι αθήνα ή θεσσαλονικη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 αν δεν είσαι αθήνα ή θεσσαλονικη? κανε την αιτηση Online > http://www.hsbc.gr/gr/personal/student/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 πρεπεί να πάω σε κατάστημα της τράπεζας να παραλάβω το πακέτο ustart άλλη λύση? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eliasj Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 άλλη λύση? Σε οποιαδηποτε ελληνικη τραπεζα και κανεις απλα ένα swift στο λογαριασμο εξωτερικου που θελεις. Τοσο απλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GANA Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Σε οποιαδηποτε ελληνικη τραπεζα και κανεις απλα ένα swift στο λογαριασμο εξωτερικου που θελεις. Τοσο απλο. +1 σε 3 μερες τα λεφτα θα ειναι οκ κα θα εχεις και καποια χρεωση 20+ Εuro Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Μπορεί κάποιος να μου πει ποιος είναι ο ποιο συμφέρων τρόπος να μεταφέρω λεφτά στην αγγλία.(να πληρώσω δίδακτρα, εστίες κτλ.) Nα τα πάρεις μαζί σου σε μετρητά και να τα αλλάξεις όταν φτάσεις στην Αγγλία. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Nα τα πάρεις μαζί σου σε μετρητά και να τα αλλάξεις όταν φτάσεις στην Αγγλία. Και δηλαδή για αυτά που θέλει (εστίες, δίδακτρα κτλ) να κουβαλάει μαζί του καμιά 10αριά χιλιάδες Ευρώ μετρητά ; :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Και δηλαδή για αυτά που θέλει (εστίες, δίδακτρα κτλ) να κουβαλάει μαζί του καμιά 10αριά χιλιάδες Ευρώ μετρητά ; :worry: να μου πει μονο, ποτε θα παει αγγλια για να του την εχω στημενη στο αεροδρομιο...χιχιχι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Και δηλαδή για αυτά που θέλει (εστίες, δίδακτρα κτλ) να κουβαλάει μαζί του καμιά 10αριά χιλιάδες Ευρώ μετρητά ; :worry: Eάν δεις την ερώτηση του ellin77, θα δεις ότι του απάντησα σύμφωνα με το κριτήριο που έθεσε. Μπορεί κάποιος να μου πει ποιος είναι ο ποιο συμφέρων τρόπος να μεταφέρω λεφτά στην αγγλία.(να πληρώσω δίδακτρα, εστίες κτλ.) Nα τα πάρεις μαζί σου σε μετρητά και να τα αλλάξεις όταν φτάσεις στην Αγγλία. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Παιδια, χρειαζομαι βοηθεια. Παω για πρωτο ετος. Σημερα μου ηρθαν τα χαρτια που λενε πως θα πληρωσω την χρονια μου. Ομως εχω μπερδευτει παρα πολυ. Λεει > Αν εισαι κατοικος της Ευρωπαικης Ενωσης, τοτε you may be required to personally contribute towards your fees? (δηλαδη?) the ammount you will actually be required to contribute is calculated after you have send your assessment form to the DFES (τι ειναι το DFES? δεν καταλαβαινω) it is important that you apply to the DFES as soon as you have been made an offer of a place at the university (τι εννοει παλι με αυτο το DFES?) it is important that if you're intending to pay via a Goverment load that you bring evidence of any loan application with you. (οχι δεν θα παρω δανειο) επισης κατι αλλο που λεει το χαρτι και δεν καταλαβα ειναι, πως χωριζει τους μαθητες σε κατηγοριες Home/UE Residents (εδω ειμαι?) Home Residents Overseas Residents EU Students (ή εδω?) Overseas students Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Παιδια, χρειαζομαι βοηθεια. Παω για πρωτο ετος. Σημερα μου ηρθαν τα χαρτια που λενε πως θα πληρωσω την χρονια μου. Ομως εχω μπερδευτει παρα πολυ. Λεει > Αν εισαι κατοικος της Ευρωπαικης Ενωσης, τοτε you may be required to personally contribute towards your fees? (δηλαδη?) Δηλαδή, αφού στείλεις τα δικαιολογητικά που χρειάζονται (φορολογική δήλωση βασικά), ανάλογα με το εισόδημα που έχουν οι γονείς σου, τότε μπορεί είτε να πληρώσεις ένα μέρος των διδάκτρων, είτε όλο, είτε και καθόλου. the amount you will actually be required to contribute is calculated after you have send your assessment form to the DFES (τι ειναι το DFES? δεν καταλαβαινω) Το DfES είναι το Department for Education and Skills, στο οποίο στέλνεις την αίτηση σου για να σε βοηθήσουν οικονομικά με τα δίδακτρα. Μαζί με την αίτηση, στέλνεις και την φορολογική δήλωση των γονιών σου, όπως σου εξήγησα παραπάνω. Το DfES ( http://www.dfes.gov.uk ) ήταν υπεύθυνο για τις αιτήσεις οικονομικής βοήθειας με τα δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές. Απο φέτος, υπάγεται με το Student Loans Company ( http://www.slc.co.uk ), το οποίο είναι ο οργανισμός που ασχολείται με τα δίδακτρα και τα δάνεια των Άγγλων φοιτητών. it is important that you apply to the DFES as soon as you have been made an offer of a place at the university (τι εννοει παλι με αυτο το DFES?) Όταν θα πας πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο, θα υπάρχει κάτι σαν εγγραφές, (enrollment λέγεται), στο οποίο θα σου ζητηθεί να αποδείξεις είτε το ότι έχεις ήδη πληρώσει τα δίδακτρα σου, είτε ότι έχεις ξεκινήσει την διαδικασία με το DfES. Όταν κάνεις αίτηση στο DfES, στην αρχή σου στέλνουν ένα γράμμα που λέει ότι έλαβαν την αίτηση σου. Μετά από λίγες ημέρες σου στέλνουν ένα ακόμη γράμμα που λέει την τελική απάντηση, δηλαδή εάν θα χρειαστεί να πληρώσεις τα δίδακτρα σου ή οχι, και τί ποσό. Όποιο από τα δύο γράμματα και να έχεις την ημέρα των εγγραφών, θα σε εξυπηρετήσει. it is important that if you're intending to pay via a Goverment load that you bring evidence of any loan application with you. (οχι δεν θα παρω δανειο) Τότε το αγνοείς αυτό. επισης κατι αλλο που λεει το χαρτι και δεν καταλαβα ειναι, πως χωριζει τους μαθητες σε κατηγοριες Home/UE Residents (εδω ειμαι?) Home Residents Overseas Residents EU Students (ή εδω?) Overseas students Είσαι EU student. Tέλος. Θα το δείς πολλές φορές γραμμένο ως Home/EU student, καθώς και για Άγγλους αλλά και για EU φοιτητές, ισχύουν τα ίδια κριτήρια. Ηome είναι οι Άγγλοι. Οverseas είναι εκτός Αγγλίας και εκτός Ευρωπαικής Ένωσης. Κυρίως Κινέζοι και Ιάπωνες δηλαδή. Μία σελίδα που θα σου φανεί χρήσιμη, είναι αυτή εδώ: http://www.direct.gov.uk/EducationAndLearning/UniversityAndHigherEducation/StudentFinance/StudentsFromOtherEUCountries/fs/en Ότι άλλη απορία έχεις, ρωτάς :) Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 σε ευχαριστω πολυ ομως δεν θελω δανειο, κτλ θα τα πληρωσω μεσω καρτας απλα εχω πολλες αποριες ακομα σου εστειλα pm Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jarjap Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Έχει αλλάξει το σύστημα σε ότι αφορά τα δίδακτρα από φέτος. Άπο ότι κατάλαβα ρίχνοντας μια ματιά στο site του dfes (Τα παρακάτω ΔΕΝ ισχύουν για φοιτητές που ξεκίνησαν τις σπουδές τους τα προηγούμενα χρόνια). α) Για όλους τους νέους φοιτητές χωρών της ΕΕ από το ακαδημαικό έτος 2006-2007 τα δίδακτρα είναι 3000 λίρες το χρόνο. β) Μπορείς να πληρώσεις τα δίδακτρα κάνοντας αίτηση στο dfes και παίρνοντας δάνειο το οποίο πληρώνεται καταυθείαν στο πανεπιστήμιο. Το δάνειο το αποπληρώνεις αφού αποφοιτήσεις, πιάσεις δουλειά και έχεις εισόδημα από ένα ποσόν και πάνω (το οποίο δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς). Το δάνειο το παίρνεις έτσι και αλλιώς εφόσον το ζητήσεις, ανεξάρτητα από το εισόδημα σου/των γονιών σου. Είναι δηλαδή non-income assessed γ)Εαν δεν πάρεις το δάνειο είσαι υποχρεωμένοε να πληρώσεις εσύ τις 3000 λίρες στο πανεπιστήμιο. δ)Αυτά που ισχύουν για τους παλιότερους φοιτητές - δηλαδή αίτηση στο dfes με διάφορα δικαιολογητικά για να καθορίσει το ύψος των διδάκτρων που πρέπει να πληρώσεις - δεν εφαρμόζονται για τους νέους φοιτητές. Ρίξε και μια ματιά εδώ http://www.direct.gov.uk/EducationAndLearning/UniversityAndHigherEducation/StudentFinance/StudentsFromOtherEUCountries/StudentsFrOtherEUCountriesArticles/fs/en?CONTENT_ID=10035218&chk=sVUXk7 Παράθεση Open your Windows to Freedom! [sIGPIC][/sIGPIC] http://www.reactos.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 ακριβώς αυτο εδω β) Μπορείς να πληρώσεις τα δίδακτρα κάνοντας αίτηση στο dfes και παίρνοντας δάνειο το οποίο πληρώνεται καταυθείαν στο πανεπιστήμιο. Το δάνειο το αποπληρώνεις αφού αποφοιτήσεις, πιάσεις δουλειά και έχεις εισόδημα από ένα ποσόν και πάνω (το οποίο δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς). Το δάνειο το παίρνεις έτσι και αλλιώς εφόσον το ζητήσεις, ανεξάρτητα από το εισόδημα σου/των γονιών σου. Είναι δηλαδή non-income assessed γ)Εαν δεν πάρεις το δάνειο είσαι υποχρεωμένοε να πληρώσεις εσύ τις 3000 λίρες στο πανεπιστήμιο. δεν μπορω να καταλαβω. απο την μια λεει. οτι το δανειο το παιρνεις ετσι-κ-αλλιως, ανεξαρτητα απο το εισοδημα των γονιων σου. και απο την αλλη λεει, πως αν -δεν- το παρεις, τοτε πληρωνεις εσυ τις 3000λιρες. απο την αλλη. το δανειο-την αιτηση, την δευτερα θα την στειλω. και λογικα απαντηση -δεν θα εχω μεχρι τις 18 Σεπτεμβρη που αρχιζει το πανεπιστημιο μου. και εκει θα μου ζητησουν να το πληρωσω. αφου ομως δεν θα εχω την απαντηση -θετικη η αρνητικη, τι θα κανω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jarjap Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 ακριβώς αυτο εδω δεν μπορω να καταλαβω. απο την μια λεει. οτι το δανειο το παιρνεις ετσι-κ-αλλιως, ανεξαρτητα απο το εισοδημα των γονιων σου. και απο την αλλη λεει, πως αν -δεν- το παρεις, τοτε πληρωνεις εσυ τις 3000λιρες. απο την αλλη. το δανειο-την αιτηση, την δευτερα θα την στειλω. και λογικα απαντηση -δεν θα εχω μεχρι τις 18 Σεπτεμβρη που αρχιζει το πανεπιστημιο μου. και εκει θα μου ζητησουν να το πληρωσω. αφου ομως δεν θα εχω την απαντηση -θετικη η αρνητικη, τι θα κανω? Μην σε ανησυχεί αυτό. Θα τους πεις ότι έχεις κάνει αίτηση για δάνειο και δεν πρόκειται να στα ζητήσουν άμεσα τα δίδακτρα. Ακόμα και εαν δεν έχει εγκριθεί το δάνειο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, θα σου έχει έρθει απάντηση από το dfes που θα επιβεβαιώνει ότι έλαβαν την αίτηση σου για το δάνειο. Σε καθε περίπτωση δεν πρόκειται να απαιτήσουν να τους δώσεις 3000 λίρες επιτόπου. Παράθεση Open your Windows to Freedom! [sIGPIC][/sIGPIC] http://www.reactos.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Το δάνειο το αποπληρώνεις αφού αποφοιτήσεις, πιάσεις δουλειά και έχεις εισόδημα από ένα ποσόν και πάνω (το οποίο δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς). Από ότι διάβασα στην εφημερίδα προχθές είναι £15,000 το χρόνο. Eάν δεις την ερώτηση του ellin77, θα δεις ότι του απάντησα σύμφωνα με το κριτήριο που έθεσε. Με βάση αυτό το κριτήριο είχες δίκιο :up: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ispanos Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Gia kathe xwra tis eurwpaikis enwsis einai diaforetiko to poso pou prepei na vgazeis ton xrono gia na apoplhrwseis to daneio...gia thn ellada ean thimame kala einai 16.000E ton xrono-12Xiliades lires...kai einai meikta (ean thimame kala episis). gia kapoies alles xwres einai ligotera px Latvia kai gia alles perisotera..e.g. luxemburg. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Μην σε ανησυχεί αυτό. Θα τους πεις ότι έχεις κάνει αίτηση για δάνειο και δεν πρόκειται να στα ζητήσουν άμεσα τα δίδακτρα. Ακόμα και εαν δεν έχει εγκριθεί το δάνειο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, θα σου έχει έρθει απάντηση από το dfes που θα επιβεβαιώνει ότι έλαβαν την αίτηση σου για το δάνειο. Σε καθε περίπτωση δεν πρόκειται να απαιτήσουν να τους δώσεις 3000 λίρες επιτόπου. Eάν δε του έχει έρθει το χαρτί ότι το DfES έλαβε την αίτηση σου, τί θα κάνει; Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 ακριβώς αυτο εδω δεν μπορω να καταλαβω. απο την μια λεει. οτι το δανειο το παιρνεις ετσι-κ-αλλιως, ανεξαρτητα απο το εισοδημα των γονιων σου. και απο την αλλη λεει, πως αν -δεν- το παρεις, τοτε πληρωνεις εσυ τις 3000λιρες. Τα δίδακτρα πρέπει να πληρωθούν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Εσύ επιλέγεις. Εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα, δε παίρνεις δάνειο, και πληρώνεις 3000 λίρες στο πανεπιστήμιο σου. Εάν πάλι επιλέξεις να πάρεις το δάνειο, κάνεις αίτηση στον οργανισμό αυτό, ο οργανισμός πληρώνει για εσένα τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο σου, και αφού αποφοιτήσεις, το αποπληρώνεις. Τί δε μπορείς να καταλάβεις ακριβώς; Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 αυτο που ειπα παραπανω και δεν μπορω να καταλαβω, ειναι το εξης απλο. ορισμενοι λενε πως ΔΕΝ μπορουν να παρουν ολοι δανειο, εξεταζουν την περιπτωση σου και αναλογα στο δινουν και αλλοι λενε πως απο την στιγμη που κανεις την αιτηση, τοτε ΠΑΙΡΝΕΙΣ το δανειο. δηλαδη, δεν ειναι και σιγουρο 100% πως θα δεχτουν την αιτηση μου PS: Μολις εκανα και Online Application για -international student- λογαριασμο στην HSBC. (απο Αγγλικη τραπεζα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jarjap Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 αυτο που ειπα παραπανω και δεν μπορω να καταλαβω, ειναι το εξης απλο. ορισμενοι λενε πως ΔΕΝ μπορουν να παρουν ολοι δανειο, εξεταζουν την περιπτωση σου και αναλογα στο δινουν και αλλοι λενε πως απο την στιγμη που κανεις την αιτηση, τοτε ΠΑΙΡΝΕΙΣ το δανειο. δηλαδη, δεν ειναι και σιγουρο 100% πως θα δεχτουν την αιτηση μου PS: Μολις εκανα και Online Application για -international student- λογαριασμο στην HSBC. (απο Αγγλικη τραπεζα) Αυτό που εξετάζουν για να πάρεις το δάνειο είναι άν είσαι πράγματι υπήκοος χώρας-μέλους της ΕΕ. Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιωθεί ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις το δάνειο. Παράθεση Open your Windows to Freedom! [sIGPIC][/sIGPIC] http://www.reactos.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jarjap Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Eάν δε του έχει έρθει το χαρτί ότι το DfES έλαβε την αίτηση σου, τί θα κάνει; Ας βγάλει μια φωτοτυπία την αίτηση που θα κάνει να τους τη δείξει. Η γνώμη μου είναι (και μιλάω και από προσωπική πείρα από όταν ήμουν φοιτητής) ότι δεν πρόκειται να του ζητήσουν τα δίδακτρα άμεσα. Παράθεση Open your Windows to Freedom! [sIGPIC][/sIGPIC] http://www.reactos.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts