Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με κάτι...Με κάνουν δεκτό με conditional offer στο aston business school και στο bath (school of management). Ο όρος που μου θέτουν είναι είτε να κάνω pre-sessional είτε να δώσω IELTS ξανά. Εγώ έχω σκοπό όπου και να πάω να κάνω pre-ssesional. Το IELTS μου είναι 6.0 (λόγω των προφορικών μου 5.5). Θα με κάνουν δεκτό με την προυπόθεση να περάσω τα pre-sessional. Σε ποιο από τα 2 να πάνω, και τα 2 είναι πολύ καλά σε αυτό το τομέα.

Στο aston θέλουν να φτάσω το 6,5 και στο bath θέλουν 7... κάτι ακόμα που σκέφτομαι είναι ότι στο aston είναι ποιο εύκολο να πιάσω τον όρο που μου θέτουν, σε σχέση με το bath...και φοβάμαι μην με κόψουν στο bath, ότι και καλά δεν θα πιάσω το όρο...

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τι μέσο όρο έχεις αυτή τη στιγμή και θύμισέ μου λίγο σε ποια ακριβώς σχολή είσαι;

Ρε συ έχω τελειώσει!!!Τελείωσα με 7,805 το τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχεσεων και Ανάπτυξης στη Κομοτηνή.

jake se ti Msc akribws se dexthkan?giati paizei poly k gia mena to aston

Το μυαλο μου εχω χασει

μια ζωη μαζι σου εχω περασει

εχω αρρωστησει και δεν ειμαι καλα

σαν εσενα μαστουρα καμια...

8/2/81

sygxarhthria katarxas , katalabainw oti eisai se ena dilhmma alla nomizw oti san uni yperexei sta shmeia to bath , kai 8a proteina na epilexeis ekeino , nomizw oti einai dyskolo na kaneis ta presessional k meta an den piaseis to 7 sto ielts na se diwxoun..xwris na exw thn paramikrh gnwsh paromoiou peristatikou bebaia ,apla logika nomizw pws an kaneis ma8hmata ekei ousiastika den paizei na se diwxoun..psaxto k sy bebaia prin apofasiseis

Το μυαλο μου εχω χασει

8/2/81

Ρε συ έχω τελειώσει!!!Τελείωσα με 7,805 το τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχεσεων και Ανάπτυξης στη Κομοτηνή.

Kαλά ότι να'ναι είμαι! Νόμιζα (δεν ξέρω γιατί αλλά) ότι όταν είπες:

Στο aston θέλουν να φτάσω το 6,5 και στο bath θέλουν 7... κάτι ακόμα που σκέφτομαι είναι ότι στο aston είναι ποιο εύκολο να πιάσω τον όρο που μου θέτουν, σε σχέση με το bath...και φοβάμαι μην με κόψουν στο bath, ότι και καλά δεν θα πιάσω το όρο...

αναφερόσουν στο μέσο όρο:!: :stupid: ignore me

Τώρα λοιπόν που κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στα Αγγλικά/IELTS. Όπως έχεις πει επανηλειμένα και έχουμε συζητήσει και με pm δε θέλεις να ξαναδώσεις το IETLS αλλά θέλεις να κάνεις τα pre-sessional. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν και εφόσον το Bath σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις pre-sessional, το τι βαθμό σου ζητάνε για το IELTS είναι ελαφρά ... ακαδημαϊκό. Σημασία έχει να πας και να παρακολουθήσεις επιτυχώς το pre-sessional που όπως είπε και ο φίλος χρηματοοικονομίκ είναι κάπως τυπικό, δλδ δύσκολα θα σε διώξουν μετά εκτός αν είσαι τελείως στόκος.

Επομένως κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να διαλέξεις με βάση το πανεπιστήμιο και όχι με βάση τους όρους που σου θέτουν στα αγγλικά.

To Bath είναι όντως ένα notch πάνω αρκεί να μην έχεις κάνει ήδη πολλά μαθήματα μαναντζμεντ στη σχολή σου γιατί αλλιώς θα το βρεις λίγο σαν επανάληψη του πτυχίου σου. Νομίζω για εσένα μια χαρά θα είναι ...

axizei ton kopo kai ta xrhmata na kaneis GMAT an den apaiteitai apo to uni pou se endiaferei , oute kan anaferetai rhta oti synistatai h oti boh8aei??

ena kalo score panw apo 600 pantou k panta metraei shmantika?

a kai kati asxeto:yparxei kaneis pou na egine dektos fetos h paliotera se Msc se tmhma oikonomikwn h business top panepisthmiou tou UK ? an nai dwste k ta ''prosonta''sas;) ( M.O ptyxiou,gmat,ielts ktl)

Το μυαλο μου εχω χασει

8/2/81

κοίτα να δεις τι παρατήρησα μετά από πολύ ψάξιμο. εγώ όταν κοιτούσα που θα πάω κοιτούσα τα τοπ 10, το μόνο που ζητούσε gmat ήταν το lse σε ορισμένα τμήματα, κυρίως στα μανατζεμεντ και μαρκετινγκ. Τέλος gmat θέλουν όλα τα mba και μερικά χρόνια προυπηρεσία (2-3 χρόνια)...

στο Aston με πήραν στο msc marketing management και στο bath στο msc in management..

Σπουδαζω Bath εγω και απ'οτι ξερω στο management ειναι απο τα καλυτερα της Αγγλιας. Τωρα η πολη δεν μου αρεσει εμενα γιατι ειναι απιστευτα μικρη και γενικα απο ζωη δεν λεει και πολλα. Φυσικα ειναι δικη σου επιλογη παντοτε. Αυτο που ειδα ομως, ειναι οτι οταν εισαι σε ενα σχετικα αναγνωρισμενο πανεπιστημιο με καλο ονομα οι ευκαιριες που εχεις μετα ειναι οι ιδιες. Εννοειται πως αμα τελειωσεις για παραδειγμα στο Wolverhampton θα σε βλεπουν μειονεκτικα σε σχεση με εναν που αποφοιτησε απο Warwick, αλλα μεταξυ των πανεπιστημιων στο top20 (ακομα και μεχρι το top 40) δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα.

Ισχύει ότι το GMAT δεν το πολυζητάνε (εξαιρούνται τα ΜΒΑ που είναι ούτως ή αλλως ειδική κατηγορία από μόνα τους. Στο εξωτερικό τουλάχιστον, γιατί στην Ελλάδα ΜΒΑ εννοούν τα ΜΑ/MSc στο Management).

Πιστεύω ότι:

- Αν ΔΕΝ το ζητάνε και πιάνεις όλα τα άλλα κριτήρια, τότε δεν έχεις λόγο να το δώσεις.

- Αν ΔΕΝ το ζητάνε και χάνεις κάπου λίγο (πχ μέσος όρος), τότε με ένα καλό GMAT ισως να το ισοβαθμίσεις αυτό.

- Αν το ζητάνε, εννοείται ότι το δίνεις ...

@ toxic: απόψεις είναι αυτές. Εμένα πχ το Bath μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν έχει τη ζωή του Newcastle ή του Νottingham ή του Bristol (στο οποίο είναι και κοντα! 20 λεπτάκια εισαι εκει) αλλά είναι πολύ καλύτερο από πολλές άλλες πόλεις). Άλλωστε για 1 χρόνο πας όταν κάνεις μαστερ και ειναι καλύτερο να διαλέξεις πανεπιστήμιο και μάστερ και όχι πόλη.

Εννοειται, εξαλλου για ενα χρονο ειναι οτι πρεπει δεν το βαριεσαι... Σιγουρα απο πλευρας πανεπιστημιου ειναι πιο καλο απ'το Aston.

Kalispera paidia....

eimai teleiofoitos sto polytexneio kai exw kanei aitisei gia agglia, alla exw mperdeutei para

poly me to poia panepistimia einai kala kai poia einai kalytera...

exw parei thetikes apantiseis apo warwick ( MSC Project Management) ,edinburgh (Msc Gis) kai perimenw apantisi kai apo ucl (Ms GIS) , alla de kserw ti na epileksw...

vasika, eimai anamesa se warwick kai ucl (an erthei thetiki...)

poia einai i gnwmi sas?

exw dei oti to warwick einai pio panw sta ratings, alla polloi mou lene oti to ucl einai kalytero.....

kai kati akoma....ena paidi mou eipe oti an exw diki mou forologiki dilwsi me xamilo eisodima isws mporesw na exw kapoia pronomia, alla den itan sigouros ti paizei akrivws....(isws kapoia ekptwsi, i estia sto panepistimio??)

exete akousei kati??

Euxaristw!!!

Kalhmera file mou,

To antikeimeno den to gnwrizw opote de tha ithela na ekfrasw gnwmi xwris na kserw. Fantazomai omws oti to UCL se tetoia themata tha einai korufi. Ksanalew, den kserw opote kalutera na afisw na ekfrasei gnwmi kapoios pou kserei ton sugekrimeno tomea.

Afto pou les me ti forologiki den polupaizei sta metaptuxiaka. Ola ta metaptuxiaka exoun didaktra ta opoia prepei na plirwseis. To poso pou tha plirwseis DEN eksartatai apo ti forologiki sou dilwsi alla tha einai standard.

Paizoun upotrofies, alla den einai kai oti pio efkolo. Mesw panepistimiou (sunithws liges) kai meta IKY, idruma Wnasi, ta klassika. Metraei kuriws h akadhmaiki sou apodosi, enw se kapoia apo oso kserw uparxoun kai eksetaseis (px IKY).

Thn estia pali tha prepei na thn plhrwseis, opote kai pali h forologikh de se voithaei se polla. AN sto panepistimio de dinoun esties efkola kai th xreiazesai, ISWS na pieseis me th forologikh. Kai pali tha plhrwseis omws ...

Allwste, me eksairesi to Londino (ara to UCL stin periptwsi sou) sta perissotera meri ektos Londinou einai fthinotero na meineis se spiti para se estia. Se afto to thema mallon tha akolouthiseis outws h allws to ti kanoun oi perissoteroi sto sugekrimeno panepisthmio (an menoun oloi stis esties de tha pas na meineis se spiti monos sou!).

Afta, elpizw na voithisa estw k ligo.

kapoia apopsh gia to Birkbeck University of London?

Το μυαλο μου εχω χασει

8/2/81

kapoia apopsh gia to Birkbeck University of London?

Είναι college του University of London και, από όσο ξέρω, το επιλεγουν κυρίως όσοι δουλεύουν γιατί τα μαθήματα είναι απογεύματα.

Δεν ξέρω αν είναι καλο η όχι, αλλα δε νομίζω ότι έχει και την τρομερή φήμη.

Δηλαδή δεν εννοώ ότι έχει κακή φήμη, απλά μου κάνει κάπως αδιάφορο ...

Παιδιά κανένας που πάει για undergraduate φέτος UK?? Εγώ π'αω Σεπτέμβρη Brighton αν πιάσω 6.5 που μου ζητάνε. 21 Ιουνίου δίνω IELTS Αθήνα

Γιατι αν δε πιασεις 6.5 και πιασεις 6, δε θα σε δεχτει το Brighton σε undergraduate?? :lol:

Αν θυμαμαι καλα ο OLYMPIAKOS_769 πηγαινει φετος αλλα οχι Brighton. Για ποια σχολη μιλαμε?

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Γεια σας!!!Δινω φετος πανελληνιες αλλα τα πραγματα δεν πηγαν καλα και σκεφτομαι την λυση της αγγλιας...Βασικα θα ηθελα να σπουδασω κατι σχετικο με υπολογιστες(computer science).Ξερει κανεις ποιες ειναι οι καλυτερες σχολες σε αυτον τον τομεα?Επισης,τι προυποθεσεις υπαρχουν για να με δεχτουν?

Προφανως δεν προλαβαινω το επομενο ετος,αρα μιλαμε για 2009-2010,ετσι δεν ειναι?

Τριφυλλαρα μου σε αγαπω,κι οπου παιζεις μαζι σου κι εγω,στις χαρες και στις λυπες μαζι,τριφυλλαρα μου μονο εσυ,εισαι αρρωστια μου μοναδικη,οτι εχω σε αυτη τη ζωη,διακρισεις ταξιδια πολλα,χαραγμενα βαθυα στην καρδια,κι αν δεν εχω καθολου μυαλοοοο,τριφυλλαρα το πηρες κι αυτοοο,κι αν δεν εχω καθολου λεφταααα,π***** Τζιγγερ τα πηρες κι αυτα!!!!

Γιατι αν δε πιασεις 6.5 και πιασεις 6, δε θα σε δεχτει το Brighton σε undergraduate?? :lol:

Αν θυμαμαι καλα ο OLYMPIAKOS_769 πηγαινει φετος αλλα οχι Brighton. Για ποια σχολη μιλαμε?

conditional με 6.5 μου έχουν κάνει...τι να σου πω. Αν και πιστεύω πως θα το πιάσω. pharmacy θα πάω

Γεια σας!!!Δινω φετος πανελληνιες αλλα τα πραγματα δεν πηγαν καλα και σκεφτομαι την λυση της αγγλιας...Βασικα θα ηθελα να σπουδασω κατι σχετικο με υπολογιστες(computer science).Ξερει κανεις ποιες ειναι οι καλυτερες σχολες σε αυτον τον τομεα?Επισης,τι προυποθεσεις υπαρχουν για να με δεχτουν?

Προφανως δεν προλαβαινω το επομενο ετος,αρα μιλαμε για 2009-2010,ετσι δεν ειναι?

Νομιζω οτι για να σε δεχτουν πρεπει να εχεις ενα καλο βαθμο στο απολυτηριο σου,,(δεν ειμαι σιγουρος:O θα σου πουν τα παιδια που ξερουν σιγουρα)

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ δεν το ξανασκεφτεσαι να δωσεις παλι του χρονου να περασεις σε καποιο πανεπιστημιο στην Ελλαδα;;; (ειδικα αν ειναι να πας απο του χρονου τοτε σε συμφερει να ξαναδωσεις):)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

ανετα προλαβαινεις και φετος

conditional με 6.5 μου έχουν κάνει...τι να σου πω. Αν και πιστεύω πως θα το πιάσω. pharmacy θα πάω

Ακομα κι αν δε σε δεχτουν στο Brighton εχεις και αλλες 4 επιλογες, ολοι 6.5 θελουν? αν και το 6.5 πιανεται σχετικα ευκολα. Για pharmacy δε γνωριζω, αλλα στους μηχανικους με τα σημερινα δεδομενα (RAE), υπαρχει προβλημα αναγνωρισης για το συγκεκριμενο uni

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας