Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική


nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Oppenheimer[2023]

71lq-Dylcv-GL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt15398776

Ακομα μια πολυ καλη ταινια απο τον Christopher Nolan η οποια μιας και βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα παραδιδει μαθηματα ενος κοσμου μιας εποχης οχι πολυ μακρια απο το σημερα μολις 80 χρονια πριν η οποια ξεκαθαρα καθορισε το μελλον που ολοι βιωνουμε σημερα. Διαχωρισα την ταινια σε 3 μερη. Το πρωτο μισο της ταινιας οπου βλεπουμε το ξεκινημα τη θεωρια γυρω απο την πρωτη ατομικη βομβα η καλυτερα την πρωτη βομβα σχασης με αρκετες επιστημονικες παρατηρησεις μαζι με αρκετες πτυχες του Oppenheimer απο την προσωπικη του ζωη και οχι μονο. Παραλληλα βλεπουμε σε ασπρομαυρο φοντο το μακρινο μελλον με κατι σαν ανακριση του J. Robert Oppenheimer αλλα και του Lewis Strauss για οτι συνεβη τα χρονια που εγιναν ολα αυτα. Το δευτερο μερος της ταινιας το οποιο κραταει 30-40 λεπτα και δειχνει τις πραξεις και το αποτελεσμα του πρωτου μερους με τον καθορισμο του πολεμου και το τριτο και τελευταιο μερος που αποσκοπει κυριως στην ηθικοπλαστικη ερμηνεια του Oppenheimer μιας και βρηκα αρκετα σουρεαλιστικη την ολη φαση με τον Strauss και την κοντρα με τον Oppenheimer για εναν τοσο χαζο λογο στην οποια κοντρα ομως πατησε ενα μεγαλο μερος της ταινιας οποτε κραταμε κυριως τα θετικα. Σκηνοθετικα ειναι υπεροχη δεν υπαρχει τιποτα να της προσαψεις ισως θα μπορουσε να διαχωρισει χρονολογικα της φασεις που βλεπουμε γιατι μπορει να δημιουργηθει ευκολα συγχυση αλλα τα κομματια του puzzle ευκολα δενουν. Ο Nolan ηθελε απο εποχες Batman Begins να φτιαξει ταινια με πρωταγωνιστη τον εξαιρετικο Cillian Murphy και νομιζω ηταν ιδανικη επιλογη απο τους καλυτερους ηθοποιους της γενιας του. Robert Downey Jr. αξιολογος ως Strauss ο Damon στο κλασικο στυλακι ως ο στρατηγος Groves που ξεκινησε ολο το προγραμμα και οι 2 μοιραιες γυναικες του Oppenheimer Emily Blunt[Kitty Oppenheimer] και Florence Pugh[Jean Tatlock] να μαγνητιζουν τα βλεμματα. Οι ρυθμοι της ταινιας παρολο που ειναι υποτονικοι χωρις καποια κορυφωση επικρατει ενα διαρκες συναισθημα αγχους και αγωνιας το οποιο κυριως πηγαζει απο το μυαλο του Oppenheimer. Ειναι μια ταινια που θα ξανα εβλεπα? Δεν νομιζω μιας και ειναι απο τις ταινιες που βλεπεις μια φορα στη ζωη σου και απλα κρατας τα σημαντικοτερα απο αυτη και δεν τα ξεχνας ποτε. Αλλα ειναι σιγουρα μια ταινια που κανει τον Nolan να δειξει και αλλες πτυχες του ταλεντου του σε μια διαφορετικου ειδους ταινια απο τις περισσοτερες που μας ειχε συνηθισει μεχρι σημερα. Και παραλληλα να διδαξει στους νεοτερους και μη τα βασικοτερα γυρω απο την ατομικη βομβα και τον ιδιο τεραστιο Oppenheimer που δυστυχως λιγοι γνωριζαν πριν κυκλοφορησει η ταινια. 8.4/10

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

The Sunshine Boys (1975) Poster

The Sunshine Boys (1975)

Δραματική κομεντί με Γουόλτερ Ματάου και Τζορτζ Μπερνς. Ο τελευταίος κέρδισε και όσκαρ β' ρόλου γι' αυτό το ρόλο αλλά καλύτερος μου είχε φανεί ο Μπραντ Ντούριφ στη "Φωλιά του Κούκου" εκείνη τη χρονιά. Είχε κάποιες κωμικές σκηνές αλλά μου φάνηκε προσπαθούσε πολύ ο Ματάου χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη χημεία με τον Μπερνς. Πολύ καλές ερμηνείες, ειδικά του Ματάου, αλλά αντί για τον Μπερνς θα προτιμούσα να έβλεπα τον Τζακ Λέμον σε εκείνο το ρόλο. Γενικά αξίζει και έχει τις στιγμές της.

The Spy Who Came in from the Cold (1965) Poster

The Spy Who Came in from the Cold (1965)

Καλό το σενάριο βασισμένο στη νουβέλα του Τζον Λε Καρέ αλλά στη ταινία κάπου μπερδεύτηκα και αναγκάστηκα να διαβάσω όλη τη πλοκή στο wikipedia για να βγάλω την άκρη. Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον πολύ καλός και όπου και να είχε παίξει ήταν εγγύηση. Ούτε κρύο ούτε ζέστη η ταινία.

The Spanish Prisoner (1997) Poster

The Spanish Prisoner (1997)

Παρόμοια υπόθεση με το House of Games, επίσης του Ντέιβιντ Μάμετ. Πολύ καλή, με ατμόσφαιρα και σκηνές αγωνίας. Είχε μια ανατροπή που δε περίμενα και ανέβηκε στην εκτίμησή μου. Αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

The Thief of Bagdad (1940) Poster

The Thief of Bagdad (1940) 7/10

Πολύ καλή οικογενειακή ταινία φαντασίας από το μακρινό 1940. Για την εποχή της πολύ καλά τα εφέ και η ιστορία έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Επίσης, πολύ ωραία μουσική από τον Μίκλος Ρόζα. Κυρίως οι ηθοποιοί Κόνραντ Βέιντ και Σαμπού έκλεψαν τη παράσταση που δυστυχώς, στη πραγματικότητα, είχαν σύντομες ζωές. Παραλλαγή της ιστορίας αυτής, στις μέρες μας, τη βρίσκουμε με τον "Αλαντίν". Αξίζει.

The Taking of Pelham One Two Three (1974) Poster

The Taking of Pelham One Two Three (1974) 7/10

Πολύ καλό αστυνομικό θρίλερ που εστιάζει κυρίως στην ατμόσφαιρα και στις σκηνές αγωνίας και λιγότερο στη δράση. Δε μας ενδιαφέρει τόσο αν θα σωθούν τα θύματα όσο το αν θα πετύχουν οι απαγωγείς το σκοπό τους και μπει το σχέδιό τους σε εφαρμογή. Καλός ο Ματάου και σε δραματικό ρόλο αλλά ο καλύτερος όλων ήταν ο Μάρτιν Μπάλσαμ. Βγήκε και ριμέικ πριν 14 χρόνια αλλά δε νομίζω να το δω.

Edited by StandArd
Link to comment
Share on other sites

On 15/11/2023 at 3:32 ΠΜ, king2009 said:

The Killer[2023]

killer-poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1136617

Λοιπον λοιπον λοιπον τι εχουμε εδω. Θα προσπαθησω να δωσω μια αλλη οπτικη στην ταινια καθαρα δικη μου που την σκεφτομουν καθολη τη διαρκεια της ταινιας. Ο David Fincher ειναι ενας μοναδικος σκηνοθετης οι περισσοτερες ταινιες που εχει κανει ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπης με αρκετες να ειναι κατι εξαιρετικο. Το The Killer δεν ανηκει στην δευτερη κατηγορια αλλα ειναι οτι πιο Fincher εχουμε δει απο αποψη φινιρισματος της ταινιας. 6 chapters συν τον επιλογο μας δειχνει μια καθαρη ταινια εκδικησης απο εναν απο τους πιο τελειομανης πληρωμενους δολοφονους πανω στη γη. Το πρωτο κομματι ναι ηταν αργο αλλα ηταν αυτο που αγαπησα περισσοτερο. Ο Fincher αργα και μαεστρικα σε βαζει στον κοσμο στο μυαλο ενος τελειομανη δολοφονου που καθε τι ειναι μετρημενο με γεωμετρικη ακριβεια σε εναν κοσμο ξεκαθαρα ουδετερο για αυτον μιας και μονο ετσι μπορεις να αγγιξεις την τελειοτητα σε αυτο τον τομεα. Μονο που υπαρχει ο ανθρωπινος παραγοντας και το ποσοστο λαθους δεν αγγιζει ποτε το 0%. Παμε τωρα στην αλληγορικη σκεψη που με ετρωγε σε ολη την ταινια. Ο εξαιρετικος Fassbender λεει και ξανα λεει στο μυαλο του ενα μονολογο για τη δουλεια του θεωρω οτι εμμεσα ο Fincher σκιαγραφει και την δικη του δουλεια τη δικη του σκηνοθεσια με τη φινετσα και την τελειομανια που την διακατεχει που περικλειει την ταινια απο την αρχη μεχρι το τελος. Σε σημεια μπαινει και ο ανθρωπινος συναισθηματικος παραγοντας αλλα γρηγορα φευγει απο το μυαλο του δολοφονου. Το Execution Is Everything του poster ξεκαθαρα για μενα περιλαμβανει και τον ιδιο τον Fincher μεσα ισως λεω ισως και για ολες τις ταινιες του που εχει κανει μεχρι σημερα. Οποτε το ρεζουμε. Μια ευκολη και απλη σεναριακα ταινια η οποια με την αρτια σκηνοθεσια του Fincher αλλα και την επιβλητικοτητα και ακεραιοτητα του Fassbender βγαινει ενα πολυ αξιολογο αποτελεσμα και μπαινει στην πρωτη κατηγορια των αξιοπρεπων ταινιων του Fincher η οποια για μενα περναει και αλληγορικα μηνυματα για τον ιδιο. 7.5/10

 

Ειδα χθες το The Killer του Φιντσερ, ενταξει σαν ταινια δεν ηταν κατι τρομερο σεναριακα αλλα ουτε και σκηνοθετικα. Αν κατι θελει να πει για τον "εαυτο" του, ειναι πως ολα τα soundtracks που επαιξαν στην ταινια ειναι των τεραστιων Smiths που κολλαγαν τελεια στις σκηνες που τα εβαλαν.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, manolog3 said:

 

Ειδα χθες το The Killer του Φιντσερ, ενταξει σαν ταινια δεν ηταν κατι τρομερο σεναριακα αλλα ουτε και σκηνοθετικα. Αν κατι θελει να πει για τον "εαυτο" του, ειναι πως ολα τα soundtracks που επαιξαν στην ταινια ειναι των τεραστιων Smiths που κολλαγαν τελεια στις σκηνες που τα εβαλαν.

O Φιντσερ σκηνοθετησε το Se7en και βγαλε αυτην εδω την απατη τωρα...μετριοτατη στην καλυτερη λογω ονοματος σκηνοθετη

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, paok_-4270 said:

O Φιντσερ σκηνοθετησε το Se7en και βγαλε αυτην εδω την απατη τωρα...μετριοτατη στην καλυτερη λογω ονοματος σκηνοθετη

Το ιδιο λεμε, δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο η ταινια. Τουλαχιστον οχι για τα επιπεδα του Φιντσερ, αλλα κατα τη γνωμη μου την ταινια την πηγε πισω το σεναριο.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

The Hunger Games[2012]

MV5-BMj-A4-NDg3-Nz-Yx-MF5-BMl5-Ban-Bn-Xk

https://www.imdb.com/title/tt1392170

Πρωτη θεαση της ταινιας και θα παρω σερι και τις υπολοιπες μιας και που βγηκε η καινουργια και θα πω οτι επειδη εχω δει πολλες φορες το εξαιρετικο Ιαπωνικο Battle Royale του 2000 περιμενα πολλα πολλα παραπανω απο την ταινια. Η συγκριση ειναι αναποφευκτη και δυστυχως ειναι 2-3 επιπεδα κατω. Αρχικα το PG-13 καταστρεφει απο μονο του την ταινια. Πας να δεις ταινια battle royale και σου δειχνει κατι ψηλα απο αιμα και gore δηλαδη οκ ρε Hollywood θες να πουλησεις και στα παιδακια να πανε κινηματογραφο δεν παει ετσι ομως και θα κριθεις για αυτο. Προσπαθησαν να κανουν κατι αρκετα μεγαλυτερο οσον αφορα την εκταση οπου ολος ο κοσμος παρακολουθει live τους θανασιμους αγωνες και οτι υπαρχει ζουμι απο πισω αλλα οπως ειδα την ταινια καταλαβα οτι μετα απο το τελος της ξεκιναει το πραγματικο puzzle να ξεδιαλυνεται με τις υπολοιπες συνεχειες. Μου φανηκε επισης πολυ υποτονικη σε πολλα σημεια κυριως στο δευτερο μισο που λες θα παρει μπρος εκει αρχιζει τα χαζα και λες δεν μπορει η αλλη ηταν στο δεντρο σταθερη και οι αλλοι οι καγκουρες που και καλα εχουν παρει μερος σε ποσους αγωνες δεν μπορουν να την πετυχουν οκ. Η οτι οι κανονες αλλαζουν οπως θελουν και εν ωρα αγωνα χωρις καμια σημασια δεν τρεχει τιποτα. Γενικα πολλα μικρα και μεγαλα λαθακια που την κανουν αρκετα υπερτιμημενη. Θα δω και τις συνεχειες μιας και θελω να δω πως θα προχωρησει και αν καταφερουν να κανουν λιγο πιο περιπλοκο το lore αλλα για μια πρωτη γευση το Battle Royale ειναι πολλες φορες καλυτερο. 6.5/10

Link to comment
Share on other sites

The Thirteenth Floor (1999) Poster

The Thirteenth Floor (1999)

Παρόμοια κεντρική ιδέα με το Μάτριξ που βγήκε την ίδια χρονιά αλλά όχι το ίδιο καλή ταινία. Ψιλομπέρδεμα σε κάποια φάση και δεν κράτησε τελικά το ενδιαφέρον. Βλέπεται αλλά τίποτα το σπουδαίο.

The Virgin Suicides (1999) Poster

The Virgin Suicides (1999)

Καλή ταινία της Σοφία Κόπολα, κόρη του Φράνσις Φορντ Κόπολα, η οποία πραγματεύεται τη καταπίεση νεαρών κοριτσιών από τους γονείς τους και πως τα πράγματα μπορούν να φτάσουν στα άκρα από διάφορους παράγοντες. Αξίζει. Από τη Σοφία Κόπολα δείτε και το "Χαμένοι στη μετάφραση".

Link to comment
Share on other sites

American Animals[2018]

MV5-BYTc4-ZWQy-ODIt-MTZj-Yy00-OTVm-LWEz-

https://www.imdb.com/title/tt6212478

Αξιολογη βιογραφικη ταινια του Bart Layton οπου 4 φιλοι το 2004 προσπαθουν να διαφοροποιηθουν και να κανουν κατι μεγαλο για τον εαυτο τους ωστε να ζησουν τη μεγαλη ζωη. Η ολη ιστορια αφηγειται εξαιρετικα απο τους πραγματικους ανθρωπους που διεπραξαν το εγκλημα με τους ηθοποιους να τιμανε πιστα τους ρολους τους μεχρι το τελος. Ενα βιβλιο 6 εκατομμυριων μια ληστεια σε μια πασιγνωστη βιβλιοθηκη στην Αμερικη 4 φιλοδοξοι νεοι και ενα τσαπατσουλικο σχεδιο. Μου αρεσε που λενε τα πραγματα οπως ειναι και η ολη φαση μεταξυ τους τι και πως και με τα ονειρα που ειχαν το σχεδιο με τον καθε χαρακτηρα να παλευει για τον εαυτο του. Θα την βρειτε στο ERTFLIX σε παρα πολυ καλη ποιοτητα. 7.1/10

 

The Hunger Games Catching Fire[2013]

MV5-BMTAy-Mj-Q3-OTAx-Mz-Ne-QTJe-QWpw-Z15

https://www.imdb.com/title/tt1951264

Δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα αλλα σιγουρα ηταν καλυτερη απο την πρωτη κυριως στο κομματι της πλοκης οπου μπορει να μην εβγαζε πολυ νοημα κυριως στο δευτερο μισο αλλα το τελος ξεδιαλυνε αρκετα κομματια που μεχρι εκεινη τη στιγμη θεωρουσα τρυπες. Απο εκει και περα μας τρελαναν παλι στο ρομαντζο με την ταινια να δειχνει στο πρωτο 45λεπτο γεγονοτα ενος χρονου απο το τελος της πρωτης και πως η Κατνις εδωσε ελπιδα στους ανθρωπους με οτι εκανε και ξεκιναει μια επανασταση. Κλασικα αλλαζουν παλι οι κανονες των παιχνιδιων το οποιο ας πουμε εν μερη δικαιολογειται με το τελος που εδωσαν. Γενικα τρυπες υπαρχουν μαλιστα αρκετες που δεν στεκουν προσπαθουν να βγαλουν κατι μεγαλο απο το ολο franchise να μας δειξουν μια γενικη εικονα του σχεδιου τους αλλα στο τελος ειναι ακομα ενα teenage blockbuster της σειρας με μεγαλο budget που προσπαθει μεν αλλα χανει υπερβολικα στα επι μερους σημεια. Θετικο οτι παρολο τα 135 λεπτα που κραταει περναει η ωρα πολυ γρηγορα δεν το καταλαβαινεις δηλαδη κατι που σημαινει οτι κατι κανουν καλα αν κατσεις ομως και αναλυσεις σκηνες και σεναριο τοτε βγαινει στην επιφανεια η πραγματικοτητα. Αναμφιβολα ενα υπερτιμημενο franchise για τον κινηματογραφο γραμμενο ακριβως για να βγαλει λεφτα που με 2-3 πινελιες και ενα R Rating θα μπορουσε να γινει κατι πραγματικα μεγαλο. 6.8/10

Link to comment
Share on other sites

Le salaire de la peur (1953) Poster

Le salaire de la peur (1953)

"Το μεροκάματο του τρόμου". Θρίλερ από τον σκηνοθέτη Henri-Georges Clouzot ο οποίος είχε το τρόπο του να σε βάζει σε αγωνία όπως και με το Les diaboliques (1955). Στη ταινία πάρα πολύ καλός ο Ιβ Μοντάν, πολύ ενδιαφέρουσα η πλοκή και άψογη η τελική κορύφωση. Είδα την έκδοχη του director's cut 2 ωρών και 33 λεπτών αλλά θα μπορούσαν να τη συμπτύξουν στις 2 ώρες χωρίς να αλλάξουν πολλά πράγματα. Αξίζει επίσης και το ριμέικ του Γουίλιαμ Φρίντκιν (Sorcerer του 1977).

Les parapluies de Cherbourg (1964) Poster

Les parapluies de Cherbourg (1964)

"Οι ομπρέλες του Χερβούργου". Από τα ωραιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Μου θύμισε το La La Land του 2016 η υπόθεση. Ο Ζακ Ντεμί έφτιαξε ένα μιούζικαλ που η βασική του καινοτομία είναι ότι όλοι οι διάλογοι είναι τραγουδιστοί. Κι όμως λειτουργεί μια χαρά και τα μεγαλύτερα εύσημα τα παίρνει ο συνθέτης Μισέλ Λεγκράντ. Οι περισσότεροι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και η Κατρίν Ντενέβ, ντουμπλαρισμένοι με πολύ καλές φωνές. Υποψήφια για 5 όσκαρ. Αξίζει.

Les demoiselles de Rochefort (1967) Poster

Les demoiselles de Rochefort (1967)

"Τα κορίτσια του Ροσφόρ". Επίσης μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί, πάλι με Κατρίν Ντενέβ αλλά εδώ συμμετέχει και "βαρύ" πυροβολικό όπως ο Τζορτζ Τσακίρης και ο θρυλικός Τζιν Κέλι. Δε φτάνει τις "Ομπρέλες..." αλλά περνάει ευχάριστα η ώρα με όμορφα τραγούδια που ακόμα και σήμερα ακούγονται μια χαρά. Καλή.

Link to comment
Share on other sites

https://www.imdb.com/title/tt21056886/

 

SCAVENGERS REIGN (2023)

Απο όπου και να την πιάσεις την σειρά σχεδόν αγγίζει την τελειότητα. Ένας απόκοσμος πλανήτης που ξεπερνά τα όρια του σουρεάλ και μια ομάδα ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί από ένα λάθος. 

Ξεχωριστές υποϊστορίες με κοινο σκοπό. Την επιβίωση τους και την εύρεση τρόπου να φύγουν από εκεί.

Και ένα εξωπραγματικό soundtrack που δένει όλο αυτό το απίστευτο οπτικό δημιούργημα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΧΘΕΣ! 

 

9/10

Edited by akilleas
Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς
Link to comment
Share on other sites

On 15/11/2023 at 3:32 ΠΜ, king2009 said:

The Creator[2023]

Το είδα κι εγώ τώρα, συμφωνουμε στην βαθμολογία, θα μπορούσε να δώσει παραπάνω η αλήθεια είναι.

 

Ταινία φαντασίας με νεχνητή νοημοσύνη. Στο κοντινό μέλλον, με την άνοδο της τεχνικής νοημοσύνης και της ρομποτικής, ανεπτυγμένα ρομπότ κατασκευάζονται που μοιάζουν με ανθρώπους και φαίνεται σαν να έχουν και συναισθήματα. Κάποια στιγμή όμως έγινε μια πυρινική έκρηξη στις ΗΠΑ και όλα φάνηκαν σαν να προερχόταν από την τεχνητή νοημοσύνη. Η Δύση απαγόρεψε τελείως την τεχνητή νοημοσύνη και κύρηξε πόλεμο στα ρομπότ. Η Νέα Ασία (ένωση/ομοσπονδιακό κράτος Ασίας) αντίθετα συνέχιζε να ζει με τα ρομπότ, κι έτσι όσοι βοηθούσαν άμεσα τα ρομπότ γινόταν και στόχος της δύσης. Ένας μυστικός πράκτορας που είχε κάνει οικογένεια με την κόρη του επικεφαλή και δημιουργό της τεχνητής νοημοσύνης συγκλονίζεται όταν η δύση σε μια επιδρομή της σκοτώνει τη γυναίκα και το αγέννητο παιδί του. Μερικά χρόνια αργότερα ο στρατός της δύσης τον ξαναπλησιάζει για να τους οδηγήσει στη βάση της τεχνητής νοημοσύνης όπου έχει κατασκευαστεί ένα πανίσχυρο όπλο. Έχοντας παραιτηθεί από τη ζωή πείθεται όταν του δείχνουν ένα βίντεο όπου φαίνεται πως η γυναίκα του είναι ζωντανή.

Μια πάντα ενδιαφέρουσα ιδέα με τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική με έντονες επιρροές, τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, από τον εξολοθρευτή και την εξέργερση των μηχανών του Skynet. Παρόλα αυτά, εδώ μετριάζει αρκετά την έχθρα προς τις μηχανές ενώ σταδιακά ο θεατής ακολουθώντας τον πρωταγωνιστή και την ψυχοσύνθεσή του φαίνεται να οδηγείται στο να υποστηρίξει ακόμη τις μηχανές κόντρα στη δύση στην συγκεκριμένη ιστορία. Εξαιρετική δουλειά σε σκηνοθεσία, κινηματογράφηση, πλάνα και τοπία, αλλά και εφέ, δείχνει πραγματικά μια ακόμη μεγάλη παραγωγή, ενώ ο Washington ο νεότερος φαίνεται πολύ πιο έμπειρος να σηκώσει μια τέτοια ταινία σε σχέση με την απόδοσή του στο Tenet, μια άλλη μεγάλη ταινία φαντασίας που πρωταγωνιστούσε. Στα θετικά, επίσης, υπάρχει έντονη συγκίνηση, αυτοθυσία, αγάπη στην οικογένεια και συμπόνοια. Η ταινία θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο έντονη, π.χ. δράσης, όμως ήθελε να υπάρχει καλή ισορροπία ανάμεσα σε δράση και σε μηνύματα και αφενός δείχνει ότι ο πόλεμος και τα μίση μόνο καταστροφή φέρνουν και ότι πρέπει να βλέπουμε και την άλλη πλευρά, αφετέρου το θέμα της ταινίας μας δείχνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική είναι εδώ και θα συμπορευθεί μαζί μας.

Συνολικά αρκετά αξιόλογη προσπάθεια γενικά, αλλά νομίζω ο θεατής θα ήθελε το κάτι παραπάνω τελικά. Υπάρχει ελάχιστο περιθώριο για πιθανή συνέχεια.

6.5-7/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

The Way Back (2010) Poster

The Way Back (2010)

Αληθινή ιστορία σχετικά με την απόδραση φυλακισμένων και τον αγώνα επιβίωσης που έδωσαν περπατώντας 4.000 μίλια (6.400 χλμ) από τη Σιβηρία μέχρι την απελευθέρωσή τους, στην Ινδία. Ο Πίτερ Γουίαρ έχει παραδώσει και καλύτερες ταινίες αλλά και η συγκεκριμένη είχε αρκετό ενδιαφέρον. Το αρνητικό είναι ότι δε μένουν πολλά πράγματα μετά το τέλος της ενώ οι ερμηνείες, με εξαίρεση τον Εντ Χάρις, ήταν αδιάφορες.

The War of the Worlds (1953) Poster

The War of the Worlds (1953)

Βασισμένη στο βιβλίο του H.G. Wells, καλύτερη μεταφορά από αυτή του Σπίλμπεργκ του 2005 και καλά τα εφέ για την εποχή της αλλά το γεγονός ότι με έπαιρνε συνέχεια ο ύπνος και πέρασαν μέρες μέχρι να φτάσω να τη δω ολόκληρη δε μου αφήνουν πολλά περιθώρια να δώσω καλή αξιολόγηση.

The Wolf Man (1941) Poster

The Wolf Man (1941)

Ταινία μυστηρίου σχετικά με έναν άνδρα που τον δαγκώνει ένας λύκος και σταδιακά μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο. Τίποτα ιδιαίτερο και ας έπαιζε ο Κλοντ Ρέινς. Προτιμήστε να δείτε το "Γουλφ" (1994) του Μάικ Νίκολς με τον Νίκολσον το οποίο αδικείται πάρα πολύ στο imdb.

Link to comment
Share on other sites

This Sporting Life (1963) Poster

This Sporting Life (1963)

Πολύ καλό αθλητικό δράμα του Lindsay Anderson στο οποίο ένας παίκτης του ράγκμπι πετυχαίνει συμβόλαιο με κορυφαία ομάδα αλλά αντιλαμβάνεται σταδιακά την κενότητα της ζωής του. Προσπαθώντας να καλύψει το κενό καταφεύγει στη βία με ολέθριες συνέπειες σε μια γυναίκα που ερωτεύθηκε. Πολύ καλές ερμηνείες από Ρίτσαρντ Χάρις και Ρέιτσελ Ρόμπερτς, αμφότεροι ηθοποιοί υποψήφιοι για όσκαρ Α' ρόλου. Ενδιαφέρουσα υπόθεση και σκηνοθετικά κερδίζει τις εντυπώσεις. Αξίζει.

The Wife (2017) Poster

The Wife (2017)

Η ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ είναι ο βασικός λόγος για να τη παρακολουθήσετε. Κρίμα που δεν έχει πάρει κανένα όσκαρ μέχρι τώρα. Ως προς το έργο, η σύζυγος ενός άνδρα που πρόκειται να βραβευθεί με νόμπελ λογοτεχνίας αρχίζει και αναρωτιέται αν ότι έκανε κατά τη διάρκεια της ζωής της είχε κάποιο όφελος ή πήρε λάθος αποφάσεις. Καλή.

The Women (1939) Poster

The Women (1939)

Οι ζωές και οι έρωτες διαφόρων γυναικών που διασταυρώνονται μεταξύ τους σε δραματική κομεντί του Τζορτζ Κιούκορ. Θα εκτιμηθεί κυρίως από γυναίκες.

Link to comment
Share on other sites

Project Wolf Hunting (2022)

https://www.imdb.com/title/tt15575470/

Ταινία δράσης/σπλάτερ/φαντασίας από Ν. Κορέα. Μια ομάδα επικίνδυνων κρατουμένων μεταφέρεται με πλοίο στις φυλακές προορισμού. Υπάρχει όμως κρυφή ομάδα μέσα στο προσωπικό που συνεργάζονται με τους εγκληματίες και ξεκινούν ανταρσία ανοίγοντας πόλεμο με την αστυνομία και το πλήρωμα, σκοτώνοντας όποιον βρουν. Στο πλοίο όμως, υπάρχει κι ένα μυστικό πρότζεκτ μιας μεγάλης εταιρείας που προσπαθεί να φτιάξει ανθρώπινα όπλα, το Project Wolf Hunting, το οποίο θα αφυπνιστεί μέσα στο μεγάλο αιματοκύλισμα και δεν θα σταματήσει μέχρι να εξολοθρεύσει κάθε άνθρωπο που ανασαίνει.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και τολμηρή ιδέα από Κορέα. Έχει εμφανείς επιρροές από παλιότερες ταινίες με τροποποιημένους ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι ήδη νεκροί, πιο χαρακτηριστική και ίσως η παλαιότερη είναι η κλασική ιστορία του δημιουργήματος του Φράνκενσταιν, ενώ ο τρόπος που βλέπει μέσω θερμότητας θυμίζει αρκετά τον κυνηγό (Predator 1987). Όλη η ταινία είναι ένα τεράστιο αιματοκύλισμα με κατεστραμένα κρανία, κομμένα χέρια και πόδια και λουτρά αίματος. Πέρα από gore/splatter έχει και κάποια άλλα στοιχεία nudity που δεν μας έχει συνηθίσει ο γενικά σεμνός κινηματογράφος της Κορέας. Στην προσπάθειά του να μιμηθεί τον αμερικανικό κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια, αρχίζει να χάνει την ταυτότητά του. Παρόλα αυτά η ένταση και η δράση όπως και η κινημαογράφηση δεν θα απογοηεύσει. Το τέλος αφήνει να εννοηθεί συνέχεια με αυτό το πρόζεκτ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και έντονη ταινία δράσης/θρίλερ/σπλάτερ από Κορέα. Σίγουρα αξίζει μια θέαση από τους λάτρεις του είδους αν και θα ήθελα περισσότερα και κάποια στοιχεία να παραλείπονταν για να την κατατάξω στις κορυφαίες.

6.5/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Kaze tachinu (2013) Poster

Kaze tachinu (2013)

"The Wind Rises". Ιαπωνικό κινούμενο σχέδιο που αποτελεί φόρος τιμής στον Τζίρο Χορικόσι, ο οποίος είχε όραμα και ταλέντο στο σχεδιασμό μαχητικών αεροσκαφών κατά τον Β' Π.Π. Δεν έλειπε από την ιστορία και το συναισθηματικό κομμάτι με τον έρωτα του ήρωα με μια κοπέλα που είχε σοβαρή ασθένεια. Παρόλο που ήταν του Χαγιάο Μιγιαζάκι δε μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύω θα αρέσει σε όσους έχουν πάθος με τα αεροπλάνα.

Tintin et le lac aux requins (1972) Poster

Tintin et le lac aux requins (1972)

"Τεντέν: Το μυστήριο της λίμνης". Γαλλοβελγική παραγωγή με τον γνωστό χαρακτήρα του Hergé. Όχι τόσο καλή πλην όμως ευχάριστη να βλέπουμε τους ήρωες των κόμικς. Απ' ότι διαβάζω, η σειρά κινουμένων σχεδίων του 1991-1992 αξίζει και κάποια στιγμή θα μπει στο πρόγραμμα να τη δω. Προς το παρόν, θα πρότεινα να δείτε τη παραγωγή του Σπίλμπεργκ του 2011 The Adventures of Tintin που μου είχε αρέσει αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1[2014]

MV5-BMTcx-NDI2-NDAz-Nl5-BMl5-Ban-Bn-Xk-F

https://www.imdb.com/title/tt1951265

Ακομα ενα Hunger Games ακομα μια ταινια που δεν καταφερνει να ξεπερασει την μετριοτητα. Ξεκιναει απο το τελος της δευτερης ταινιας και μας δειχνει την επανασταση και τις επιπτωσεις απο την Capitol. Το τεραστιο προβλημα ειναι οτι ολες οι ταινιες ενω θελουν να φτιαξουν κατι μεγαλο ενα κοσμο με πολλους χαρακτηρες ενα κοσμο με καλους κακους ανθρωπους στην εξαθλιωση απο τη μια μερια και ανθρωπους που κυριαρχουν τον κοσμο απο την αλλη το κανουν με το να αναδεικνυουν τρομερα την Jennifer Lawrence η οποια δεν ειναι καλη ηθοποιος και δεν πειθει. Και καπως ετσι το χανουν ολο το παιχνιδι σε αυτο που θελουν να βγαλουν προς το θεατη. Η ταινια ειναι πιο δυνατη σε καποια σκηνικα αλλα εχουμε και τις μεγαλυτερες υπερβολες σε αλλα σκηνικα που δεν στεκουν καθολου. Ειναι οτι ακριβως σου βγαζουν και οι πρωτες 2. Κατι που προσπαθει να ειναι μεγαλο αλλα παραλληλα ειναι και τερμα flat δινοντας εδω και εκει συναισθημα χωρις καποιο αντικτυπο και δεν πιανω καν τη συνοχη που δεν υπαρχει. Προσπαθησα να μου αρεσει αλλα ειναι τοσο ουδετερες ολες οι ταινιες που δεν πειθει ο ολος κοσμος. Θα δω και το δευτερο μερος αλλα και την καινουργια που βγηκε μηπως και αλλαξω γνωμη. 6.4/10

Link to comment
Share on other sites

The World's Fastest Indian (2005) Poster

The World's Fastest Indian (2005)

Πολύ καλή ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Νεοζηλανδού Μπερτ Μονρό ο οποίος, μετά από χρόνια αφοσίωσης, φτιάχνει την ιδανική μοτοσυκλέτα που θα τον βοηθήσει να σπάσει ρεκόρ σε αγώνες ταχύτητας. Ο Χόπκινς πολύ καλός όπως πάντα.

The Wind That Shakes the Barley (2006) Poster

The Wind That Shakes the Barley (2006)

Πολεμικό δράμα που αφορά στον πόλεμο που έδωσε η Ιρλανδία για την ανεξαρτησία της. Ικανότατος ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς με κάποιες αρκετά δυνατές σκηνές αλλά δεν είχε ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια. Επικό το φινάλε. Από τον Κεν Λόουτς προτείνω το I, Daniel Blake του 2016 το οποίο δε πρέπει να χάσετε.

Violent Night (2022) Poster

Violent Night (2022)

Χριστουγεννιάτικη, στο πνεύμα των ημερών, αλλά με πολύ βία και σπλάτερ. Μετά το Bad Santa του 2003 και αφού είδανε ότι είχε καλές εισπράξεις εκείνη η ταινία (οφειλότανε βέβαια και στην πολύ καλή ερμηνεία του Μπίλι Μπομπ Θόρντον) είπανε να επαναλάβουν την εικόνα του Άη Βασίλη ως αλκοολικού και βίαιου και ότι πιάσουν. Η ταινία δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, ούτε ως μαύρη κωμωδία στέκεται, ούτε ως θρίλερ. Γεμάτη κλισέ και φάνηκε οι ηθοποιοί πήγαν μόνο για το μεροκάματο. Προτείνω να τη προσπεράσετε.

Link to comment
Share on other sites

Cold of Kalandar[Kalandar Sogugu][2015]

cold-of-kalandar.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4518234

Ατοφια σινεφιλ ταινια απο Τουρκια οπου με την τρομερη ρεαλιστικοτητα της την πολυ ομορφη φωτογραφια της και μαζι με τους υπεροχους ηθοποιους φτιαχνουν μια ιδιαιτερη δραματικη ταινια. Η εξαθλιωση της φτωχειας που βγαζει η ταινια η καθημερινη βιοπαλη του Μεχμετ με την γυναικα του τη μανα του και τα 2 παιδια τρομερη. Ο ιδιος προσπαθει να πιασει την καλη ψαχνοντας για φλεβα πετρωματος στα αγρια βουνα του με τη γυναικα μονη να παλευει να τα βγαζει περα. Η ταινια βγηκε το 2015 και διαδραματιζεται την ιδια εποχη με την οικογενεια να ζει εξω απο τον κοσμο απομερα σε ενα μικρο σπιτακι. Η σκηνοθεσια ειναι αργη και αργει λιγο να σε τραβηξει μολις το κανει ομως ετοιμαστειτε για rollercoaster συναισθηματων με το τελος αυτο που αξιζει η ιδια η ταινια αλλα και οι πρωταγωνιστες μας. Γυρισμενη σε πολυ δυσκολες πραγματικες καιρικες συνθηκες θελοντας ο Mustafa Kara να αποδωσει οσο καλυτερα γινεται την δυσκολη ζωη των πρωταγωνιστων μας. Ειναι ενα αγνωστο μικρο διαμαντι και το προτεινω σε οσους αγαπανε Τουρκικο κινηματογραφο και κυριως τις αργες σινεφιλικες ρεαλιστικες και δραματικες ταινιες. 7.7/10

Link to comment
Share on other sites

The Sure Thing[1985]

MV5-BNGYx-YTI4-MTkt-N2-Q0-OS00-Nj-Rl-LTl

https://www.imdb.com/title/tt0090103

Απο τις πρωτες ταινιες του John Cusack βγαζει ταυτοχρονα μια αθωοτητα αλλα και μια αλητεια που παρεα με το 80s κλιμα τις ατακες και την απιστευτη χημεια του με την πανεμορφη Daphne Zuniga εγγυαται οτι θα περασετε τελεια. To 19χρονο πουλι της νιοτης γεματο ενεργεια απο τη μια στο βλεμμα του Cusack και η πιο ρομαντικη ψυχη απο την αλλη στο βλεμμα της Zuniga θα κονταροχτυπηθουν ανελεητα σε ενα ταξιδι 5000 χιλιομετρων ο ενας για να βρει το "Sure Thing" τη γυναικαρα Nicollette Sheridan και ο αλλος για να ανταμωσει μετα απο καιρο την σχεση της καπου εκει ομως θα ανακαλυψουν οτι τα ετερωνυμα ελκονται. Δυνατες ατακες απολαυστικο το ταξιδι των 2 μια ταινια γεματη ενεργεια ζωη και ρομαντισμο. Δεν ειναι τοσο γνωστη στο ευρυ κοινο αλλα την προτεινω να την δειτε ολοι δεν χανουν ποτε την αιγλη τους τετοιες ταινιες. 7.2/10

Link to comment
Share on other sites

Thanksgiving[2023]

MV5-BZjcy-Nm-I2-Nz-Mt-Nj-Vh-My00-ZDhj-LT

https://www.imdb.com/title/tt1448754

Ειχα μεγαλες προσδοκιες για την ταινια και καποιες μπορω να πω οτι μου τις εκπληρωνει. Βεβαια δεν εχω και σε μεγαλη εκτιμηση τον Eli Roth περα απο το Grindhouse δεν εχει κανει κατι αλλο αξιολογο μεχρι τωρα. Το προσπαθει ομως εδω. Εχει καποιες δυνατες σκηνες splatter αλλα και τις καπως πιο creepy που μπορει να σοκαρουν δεν ειναι ομως τρομακτικες απλα θελουν στομαχακι. Γουσταρα το πρωτο 10 λεπτο που επικρατει ο πανικος με την black friday απο εκει και περα η ταινια ειναι το κλασικο serial killer theme με μπολικο αιμα εντερα με τους κεντρικους χαρακτηρες να αντιμετωπιζονται κλασικα ως αμοιβαδες περα απο κανα 2 και τον κεντρικο villain να ξεγλιστραει κυριολεκτικα πανευκολα απο οποιαδηποτε κατασταση. Το τελος δεν με καλυψε αν πιασουμε τις σκηνες μια μια δεν θα βρουμε καποια συνοχη σε πολλα σημεια υπαρχουν κενα. Με χαλασε και οτι καταληγει ως ενα ακομα splatter που θελει να σοκαρει με ενα δολοφονο που οκ εχει βαση οτι κανει αλλα οχι ο τροπος που το κανει. Δεν ειναι θριλερ δεν ειναι τρομακτικο σιγουρα μιας και δεν κυκλοφορει κατι αλλο αξιολογο αυτη την εποχη πηρε αρκετη δημοσιοτητα αλλα μεχρι εκει. Το τελος ειναι οσο πιο βιαστικο γινεται δεν βγαζει καμια συνοχη το τελευταιο 10λεπτο κυριολεκτικα μπερδεψαν τα μπουτια τους. Εχουμε σκηνη μετα τους τιτλους τελους μοναδικη ελπιδα για κατι διαφορετικο στο δευτερο μερος που θα τραβηξει προς τα πανω και την πρωτη μηπως και βγαλουν καποια πραγματα περισσοτερο νοημα. Για mainstream splatter τρομου τιμιο για κατι που θα ιντριγκαρει και τους πιο horror/thriller fans που εχουν δει τα παντα μεχρι σημερα ουτε για αστειο. 6.5/10

Link to comment
Share on other sites

Delicatessen[1991]

MV5-BNGJk-NWZk-NWIt-Nj-Uz-MS00-Mz-Nk-LTg

https://www.imdb.com/title/tt0101700

Τι θεοτρελη καταμαυρη κωμωδια απο Γαλλια εχουμε εδω. Πολυ δυνατη δυστοπικη ατμοσφαιρα παρανοικοι χαρακτηρες πρωτοτυπο σεναριο καφρικες σεκανς τρελα σκηνικα και ενα δικο της μαυρο χιουμορ φτιαχνουν μια ταινια με χαρακτηρα τοσο ιδιαιτερη οσο λιγες. Πρωτη μεγαλου μηκους ταινια του Jean-Pierre Jeunet γνωστος για τα Αμελι Alien Resurrection και The City of Lost Children απο τοτε ειχε φανει τι τρελες ιδεες που ειχε. Ο βαθμος σουρεαλισμου αγγιζει το 10 η παρανοια της φωτογραφιας ειναι για οσκαρ ειναι ταινια που θα περιμενες απο τους πιο τρελους Γαλλους σκηνοθετες και μιλαμε για πριν 32 χρονια. Ενας κοσμος χωρις κρεας που ο καθενας προσπαθει να επιβιωσει με τον τροπο του το Delicatessen ενα μικρο χασαπικο ερχεται για να δωσει χαρα στους ανθρωπους που μενουν στην πολυκατοικια απο πανω με τον πιο καυστικο και σουρεαλιστικο τροπο. Θεωρω οτι ειναι μια love or hate ταινια αν σε τραβηξει η παρανοια του κοσμου θα την αγαπησετε αν οχι τοτε μπορει και να μην σας αρεσει καθολου. Σιγουρα ομως θα αναγνωρισετε την πρωτοτυπη ιδιατεροτητα της. 7.7/10

Link to comment
Share on other sites

Thief (1981) Poster

Thief (1981)

Ταινία του Μάικλ Μαν που ήταν πρώτη του κινηματογραφική ταινία και βλέπουμε την αρχή του ταλέντου του στο αστυνομικό δράμα. Πολύ καλός ο Τζέιμς Κάαν που υποδύεται τον επαγγελματία ληστή που πάει να κάνει μια τελευταία δουλειά προτού γυρίσει στον έντιμο βίο αλλά τελικά οι συνεργάτες του έχουν άλλη άποψη για το πως θα συνεχίσει. Είναι μακριά από τις εξαιρετικές ταινίες Heat, The Insider και Collateral αλλά καλή.

Time Bandits (1981) Poster

Time Bandits (1981)

Κωμωδία ιδιαίτερη από τον Τέρι Γκίλιαμ που ναι μεν πέρασε η ώρα αλλά έχει κάνει και καλύτερες ταινίες όπως "12 πίθηκοι", "Μπραζίλ" κλπ. Στο φουλ το σουρρεαλιστικό στοιχείο που σημαίνει ότι σε κάποιους θα αρέσει και σε άλλους θα την απορρίψουν ασυζητητί.

The Words (2012) Poster

The Words (2012)

Ενδιαφέρον κοινωνικό δράμα που μου θύμισε η κεντρική ιδέα κάπως το παλιότερο αστυνομικό θρίλερ "Murder of Crows" με τον Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ. Οι ερμηνείες πλην του Τζέρεμι Άιρονς δε λένε τίποτα αλλά κρατάει το ενδιαφέρον η υπόθεση μέχρι τέλους. Όχι κακή.

The VVitch: A New-England Folktale (2015) Poster

The VVitch: A New-England Folktale (2015)

Πολύ καλό θρίλερ από τον Robert Eggers με μια αρκετά πειστική Anya Taylor-Joy. Έχει να κάνει με μια αγροτική οικογένεια τον 17ο αιώνα που διαλύεται λόγω δυνάμεων μαύρης μαγείας που κατέχει μια μυστήρια γυναίκα όχι μακριά από το σπίτι τους. Εξαιρετική ατμόσφαιρα, ανυπομονώ να δω το πρόσφατο "The Northman" του ίδιου σκηνοθέτη.

Link to comment
Share on other sites

Me Captain[Io Capitano][2023]

MV5-BYm-Uw-NDM2-MTQt-ZWE3-ZC00-OWM5-LTg5

https://www.imdb.com/title/tt14225838

Ενα ακατεργαστο διαμαντι απο αυτα που σε κανουν να εκτιμας οτι εχεις στη ζωη και ταυτοχρονα σε προκαλουν θλιψη και οργη στο ποσο αδικη ειναι η ζωη για πολλους ανθρωπους. 2 παιδια 16 χρονων απο τη Σενεγαλη οπου βλεπουν την δυσκολη ζωη που εχουν οι ιδιοι και οι γονεις τους θα προσπαθησουν να κανουν το ονειρο τους πραγματικοτητα με ενα τεραστιο ταξιδι στην Ευρωπη για ενα καλυτερο μελλον για τους ιδιους και τις οικογενειες τους. Δυστυχως επειδη η ιδια η ζωη ειναι αμειλικτη αυτο που θα βιωσουν θα ειναι μια τραυματικη εμπειρια. Η ταινια ειναι γροθια στο στομαχι οχι μονο για οτι βλεπουμε αλλα και γιατι ξερουμε ως θεατες οτι ειναι η καθημερινη τρομακτικη πραγματικοτητα πολλων ανθρωπων σε αυτες τις χωρες. Ειναι απο τις πιο δυνατες ταινιες του 2023 τοσα συναισθηματα τοση οργη ο μικρος πρωταγωνιστης Seydou Sarr ειναι εξαιρετικος πραγματικα και σου βγαζει ολο αυτο που συμβαινει το βλεπεις στα ματια του. Ο γνωστος σκηνοθετης Matteo Garrone παραδιδει μαθηματα της θλιβερης πραγματικοτητας που μαστιζει τον κοσμο μας και φτιαχνει μια ταινια που θα χαραχτει στο μυαλο του θεατη για παντα. Ελπιζω να διεκδικησει Οσκαρ καλυτερης ξενογλωσσης ταινιας και να το παρει. Μην τη χασει κανεις. 9/10

 

Against The Ice[2022]

6dae3b135983583-61f1636461cdb.png

https://www.imdb.com/title/tt13873302

Για Netflix θεωρω οτι ειναι κατι αξιολογο βασισμενη στην αληθινη ιστορια του καπετανιου Ejnar Mikkelsen και του μηχανικου Iver Iversen οπου το 1909 ξεκινησαν ενα τεραστιο ταξιδι πολλων μηνων για μια μεγαλη ανακαλυψη στη Γροιλανδια. Οι 2 τους με καμια 15αρια σκυλια και μονιμη απειλη ο ατελειωτος παγος και οι αντιξοες συνθηκες. Η ταινια παταει πολυ στην ατμοσφαιρα και στην χημεια μεταξυ των 2 πρωταγωνιστων σαν υποθεση ειναι αρκετα απλη αλλα μιας και ειναι αληθινη ιστορια περνεις ποντους και δεν θα μπορουσε να γυριστει αλλιως τοσους μηνες που εκαναν. Το τριτο μερος ειναι καπως ατονο αλλα ειναι πολυ πιθανο να εγινε ετσι ακριβως μιας και το μυαλο παιζει περιεργα παιχνιδια σε τετοιες συνθηκες. Αξιζει μια θεαση Nikolaj Coster-Waldau και Joe Cole κανουν εξαιρετικη δουλεια και γενικα οσοι ειστε των ταινιων εξερευνησης μην την χασετε. 6.7/10

Edited by king2009
Link to comment
Share on other sites

Killers of the Flower Moon (2023)

 

spacer.png

Μια αρκετα μεγαλη σε διαρκεια ταινια του Σκορτσεζε, οπου στην ουσια εξιστορει τη "δημιουργια" της Αμερικης και πως με δολοφονιες και διαπλοκες, καταπατησαν, εκμεταλλετηκαν και καπηλευτηκαν εδαφη που δεν τους ανηκαν. Στη συγκεκριμενη περιπτωση αφηγειται μια ιστορια μεταξυ Αμερικανων και Ινδιανων.

 

Πολυ ωραια ταινα και τον DiCaprio πρωταγωνιστη για 5η ή 6η φορα αν δεν κανω λαθος, για τον Ντε Νιρο ενω στεκεται καλα θα πω οτι εχουν αρχισει και φαινονται τα χρονια του, σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη του ερμηνεια ουτε καν απο τις καλυτερες για μενα.  

Edited by manolog3

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...