Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Xρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Είδα χθες αυτό:

https://www.imdb.com/title/tt6916362/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1 Journal 64 (2018)

Δεν είναι για 7.5 που έχει στο IMDB ούτε είναι κανα διαμάντι, αλλά βλέπεται ευχάριστα να περάσει η ώρα, η ιστορία αν και τραβηγμένη δένει και βγάζει νόημα... Γενικά για βράδυ στο σπίτι είναι μια χαρά...

6.5/10 για εμένα.

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

First man (2018)

Ιστορία γύρω από το όνομα του Νιλ Άρμστρονγκ και πως κατάφερε τελικά να πατήσει στο φεγγάρι.

Μεγάλη διάρκεια, θα μπορούσε να είναι μιάμιση ώρα, κόβοντας πολλές περιττές/βαρετές σκηνές. Κούρασε με λίγα λόγια, χωρίς λόγο.

Σίγουρα δε θα την έβλεπα ξανά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

First man (2018)

Ιστορία γύρω από το όνομα του Νιλ Άρμστρονγκ και πως κατάφερε τελικά να πατήσει στο φεγγάρι.

Μεγάλη διάρκεια, θα μπορούσε να είναι μιάμιση ώρα, κόβοντας πολλές περιττές/βαρετές σκηνές. Κούρασε με λίγα λόγια, χωρίς λόγο.

Σίγουρα δε θα την έβλεπα ξανά.

Συμφωνώ και εγώ... Κάπου κούρασε, μάλλον επειδή το πήγε περισσότερο στο ψυχολογικό παρά στην ιστορία του πως φτάσαμε τελικά στο φεγγάρι... Και εγώ δεν την ξανάβλεπα, αλλά είχε το ενδιαφέρον της...

Τιμιοτατο για transformers. Ειναι prequel της ταινιας του 2007. Ο bumblebee αξιαγαπητος και προσφερε πολλες στιγμες γελιου και συναισθηματων. Η μικρη σταθηκε επαξια στον ρολο της και εδεσαν πολυ με τον bumblebee. Λιγο καλυτερη της πρωτης ταινιας που ηταν επισης πολυ καλη. 7/10

Καμία σχέση με transformers. Είναι περισσότερο μια όμορφη ιστορία, χωρίς πολλή δράση, τύπου κατσαριδάκι (το παλιό γνωστό franchise) και μόνο έτσι αξίζει να την δείτε. Δυστυχώς τα έχουν μπλέξει τελείως με την ιστορία ως prequel, μιας και στο The Last Knight, λέει ότι ο Bee ήταν ήδη στη γη στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο, μαζί με πολλούς άλλους μεταμορφωτές...

Σαν αυτούσια ταινία πάντως είναι καλή, κι εγώ 7/10

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Συμφωνώ και εγώ... Κάπου κούρασε, μάλλον επειδή το πήγε περισσότερο στο ψυχολογικό παρά στην ιστορία του πως φτάσαμε τελικά στο φεγγάρι... Και εγώ δεν την ξανάβλεπα, αλλά είχε το ενδιαφέρον της...

Επειδή είχε κάποιο ενδιαφέρον την είδα. Αλλιώς ή θα την έκλεινα ή θα την είχα σε fast forward.

Φαντάστηκα ότι θα μας έδειχνε πιο πολύ τι έγινε με την ιστορία του ταξιδιού, παρά τις σχέσεις που είχε με γυναίκα/παιδιά/συναδέλφους.

Επειδή είχε κάποιο ενδιαφέρον την είδα. Αλλιώς ή θα την έκλεινα ή θα την είχα σε fast forward.

Φαντάστηκα ότι θα μας έδειχνε πιο πολύ τι έγινε με την ιστορία του ταξιδιού, παρά τις σχέσεις που είχε με γυναίκα/παιδιά/συναδέλφους.

Ε προφανώς θα έδειχνε και την σχέση του με την γυναίκα του, το παιδί του και την νεκρή κόρη του και τους συναδέλφους του. Γι αυτό λέγεται και βιογραφική ταινία. Για μένα εφόσον συνδύασε μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο και τα οικογενειακά του αλλά και τις αποστολές του, πριν φτάσουν στο φεγγάρι, μέχρι και την προσελήνωση, είναι αρκετό.

Σίγουρα δεν θα την ξαναεβλεπα σαν ταινία. Αλλά να πάρει η ευχή, να πω την αμαρτία μου;

Αυτήν την σκηνή της προσελήνωσης με την απίστευτα απλή αλλά ανατριχιαστική μουσική που παίζει από πίσω, πρέπει να την έχω δει ίσα με 30 φορές :p Μέχρι και το soundtrack πήρα.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Δεν ήξερα ότι ήταν βιογραφική ;) Στην πορεία το κατάλαβα.

Μάρεσε και μένα αυτή η σκηνή. Ειδικά όταν βγήκε και είχε απέραντη ησυχία!!!!

Δεν ήξερα ότι ήταν βιογραφική ;) Στην πορεία το κατάλαβα.

Μάρεσε και μένα αυτή η σκηνή. Ειδικά όταν βγήκε και είχε απέραντη ησυχία!!!!

Πόσα κιλά ******α πρέπει να είχαν αυτοί οι άνθρωποι;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Πόσα κιλά ******α πρέπει να είχαν αυτοί οι άνθρωποι;

Οσα κιλα εχουν οι πιλοτοι που προσγειωνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αεροπλανα πχ στη Μαδέιρα, ή οι δικοι μας (αλλά και οι Τουρκοι) πιλοτοι που εμπλελονται παλι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε σχεδον πραγματικες αερομαχιες. Δοξα τω Θεω, υπαρχουν και θα συνεχισουν να υπαρχουν.

Στα της ταινιας τωρα, περα της τασης για αγιογραφια που εχουν οι περισσοτερες βιογραφικες ταινιες, ο ανατριχιαστικος ηχος-τρεμουλο των μεταλλων εχει δοθει τερμα ρεαλιστικα. Οποιος λοιπον τη βλεπει ακομα και σε high-end home cinema (για να μη μιλησω για υπολογιστη-κινητο) ειναι σαν να τη βλεπει σε mute κατα τη γνωμη μου. Δικαιολογημενη η βαρεμαρα λοιπον αν τη δεις εκτος σινεμα, αλλα αδικαιολογητο το θαψιμο. Ειναι περιπτωση Gravity. 10/10 αν τη δεις σε (καλο) σινεμα, 5-6/10 αν τη δεις αλλου.

Edited by fioravanti90

Οσα κιλα εχουν οι πιλοτοι που προσγειωνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αεροπλανα πχ στη Μαδέιρα, ή οι δικοι μας (αλλά και οι Τουρκοι) πιλοτοι που εμπλελονται παλι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε σχεδον πραγματικες αερομαχιες. Δοξα τω Θεω, υπαρχουν και θα συνεχισουν να υπαρχουν.

Στα της ταινιας τωρα, περα της τασης για αγιογραφια που εχουν οι περισσοτερες βιογραφικες ταινιες, ο ανατριχιαστικος ηχος-τρεμουλο των μεταλλων εχει δοθει τερμα ρεαλιστικα. Οποιος λοιπον τη βλεπει ακομα και σε high-end home cinema (για να μη μιλησω για υπολογιστη-κινητο) ειναι σαν να τη βλεπει σε mute κατα τη γνωμη μου. Δικαιολογημενη η βαρεμαρα λοιπον αν τη δεις εκτος σινεμα, αλλα αδικαιολογητο το θαψιμο. Ειναι περιπτωση Gravity. 10/10 αν τη δεις σε (καλο) σινεμα, 5-6/10 αν τη δεις αλλου.

Σαφέστατα και αυτοί έχουν το ανάλογο περιεχόμενο στα παντελόνια τους. Αλλά εδώ μιλάμε για το άγνωστο, στο απόλυτο σχεδόν σκοτάδι, σε ένα αφιλόξενο πλανήτη και περιβάλλον που πήγαν για πρώτη φορά, σε μια αποστολή αυτοκτονίας χωρίς να ξέρουν αν θα υπάρξει επιστροφή. Σε πολλά σημεία μοιάζει με αυτό που περιγράφεις, αλλά η εποχή που έγινε αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός, με την τεχνολογια του τότε, αναιρεί τα υπολοιπα.

Προσωπικά εμένα μου άρεσε ως ταινία, παρόλο που δεν μου αρέσουν οι βιογραφίες, όπως επίσης και το soundtrack ήταν πολύ δυνατο.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πολλά, αλλά όντως πάτησαν? :p

Αυτά τα θεωρώ όχι θεωρίες συνωμοσίας, που υπάρχουν συνωμοσίες στην πραγματικότητα, αλλά ανυπόστατες και χωρίς βάση μπαρουφες από ανθρωπάκια που ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών τους δεν μπορούν να δέσουν.

Στο μόνο ίσως που θα μπορούσα να συμφωνήσω με αυτά που ακούγονται κατά καιρούς, είναι ότι ναι μεν πάτησαν, αλλά αυτό που μας έδειξαν στις τηλεοράσεις ήταν σκηνοθετημένο η σε στούντιο η σε κάποια έρημο.

Φυσικά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν χωράει εδώ.

Aν και πάμε off topic και χωρίς σε καμία περίπτωση να υποτιμώ τις ικανότητες των πιλότων που πετάνε καθημερινά στη Μαδέιρα ή σε όποιο άλλο δύσκολο αεροδρόμιο και των πιλότων των μαχητικών, τα challenges που αντιμετώπισαν ... 50 χρόνια πριν οι συγκεκριμένοι 3 αλλά και όλα τα πληρώματα που κατάφεραν να προσεληνωθούν, είναι δυσθεώρητα και ασύγκριτα με οτιδήποτε άλλο...

Δε συζητάμε απλά για ικανότητες, εξάλλου σκέψου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστροναυτών πρώην πιλότοι μαχητικών είναι... Συζητάμε για τεράστιες προκλήσεις της αεροναυπηγικής, της φυσικής, των μαθηματικών, της πληροφορικής... Χιλιάδες πράγματα που έπρεπε να δουλέψουν σωστά για να πετύχει...

Χωρίς υπερβολή, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας!

Edited by SpyrosR

Διαφωνώ πλήρως με το bold.

Ένα high-end home cinema στο μόνο που δεν φτάνει το σινεμά είναι το μέγεθος της εικόνας.

Σε ποιότητα εικόνας και ήχου η ζυγαριά γέρνει υπέρ του home.

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω ταινία σε σπίτι φίλου ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου (ηχολήπτης) και το σύστημά του είναι αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η εμπειρία... απερίγραπτη, το μπάσο δεν το άκουγες! το ένιωθες... απίστευτο πραγματικά!!!:blink:

The Wandering Earth (2019)

https://www.imdb.com/title/tt7605074/

Εχω δει διάφορες Ασιατικές ταινίες, αυτή πραγματικά είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη που έχω δει! Αν εξαιρέσουμε το στοιχείο της υπερβολής και της (μη) επιστημονικής φαντασίας (όπως το 2012, ταινία καταστροφής και επιβίωσης), έχει γίνει συνολικά πολύ καλή δουλειά και προσπάθεια και πιθανά αν γινόταν συμπαραγωγή με Αμερική να έπιανε κορυφή. Θυμίζει και λίγο Αρμαγεδών σε κάποια σημεία.

8.5/10 θα έλεγα, αν έβαζα στο Αρμαγεδών 9/10 και αυτή η μικρή διαφορά για το λίγο εξτρα συναίσθημα που έβγαζε η τελευταία, λόγω ηθοποιών, καλής μουσικής και σκηνοθεσίας/σκηνογραφίας

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Ωραίος.

Μπήκε ήδη στη λίστα.

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

Το είδα και εγώ χθες.

Είχε ωραία εφέ.

6.5/10 από μένα.

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

The Wandering Earth

wandering-earth.jpeg?w=1000&h=563&crop=1

https://www.imdb.com/title/tt7605074/

Ενα τιμιοτατο sci-fi απο Κινα σε παραγωγη του Netflix που χωρις να μας δειχνει κατι καινουργιο καταφερνει να μας κρατησει κολλημενους στην οθονη για 2 ωρες. Τρομερα εφε τα οποια φτιαχνουν μια πολυ αποπνικτικη ατμοσφαιρα σε ολη την ταινια και σιγουρα η μουσικη βοηθαει αρκετα. Θα μπορουσε να εχει λιγο καλυτερους ηθοποιους χωρις να ειναι κακοι προσπαθουν να βγαλουν συναισθημα αλλα δεν το καταφερνουν παντα οπως και να ελειπαν καποια τρανταχτα κλισε. Συνδιαζει στοιχεια απο 2001 A Space Odyssey[HAL-MOS] απο Αρμαγεδων με το ολο disaster earth theme οπως και απο το 2012 με τον χαμο που γινεται με τις καταστροφες. Σιγουρα αξιζει την προσοχη σας θα περασετε ενα ομορφο 2ωρακι. Θελει σιγουρα καλο Home Cinema και μεγαλη οθονη για να την απολαυσετε οπως πρεπει. 7.5/10

Και έμενα μου άρεσε το wandering earth. Καλό σενάριο καλά cgi. Ευχάριστο έργο-εκπληξη. Να ευχαριστήσω το φίλο που το ανέφερε.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Είδα απόψε το "Cold Pursuit" (2019) με Liam Neeson...

Tίποτα το ιδιαίτερο, αλλά βλέπεται ευχάριστα να περάσει η ώρα και δεν κουράζει.

6/10

Είδα απόψε το "Cold Pursuit" (2019) με Liam Neeson...

Tίποτα το ιδιαίτερο, αλλά βλέπεται ευχάριστα να περάσει η ώρα και δεν κουράζει.

6/10

Το είχα δει κι εγώ, βλέπεται ευχάριστα, κι ενώ είναι ποιος θα φάει ποιον και ξεκινάει με δραματικό στοιχείο και δράση, συνεχίζει με κάποια κωμικά στοιχεία και την κάνουν πιο ανάλαφρη. Ακόμη και οι τίτλοι τέλους γράφουν τους ηθοποιούς με σειρά "εξαφάνισης" :)

6.5/10 από μένα, θα μπορούσαν να δώσουν πάντως το κάτι παραπάνω, ειδικά στο τέλος που δεν λέει και πολλά...

δείτε καλύτερα το original "Kraftidioten (2014)" :)

Δεν είχα ιδέα ότι ήταν βασισμένο σε άλλο... Θα το τσεκάρουμε και αυτό... Thanks. ;)

Escape Room

escape-room.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5886046/?ref_=nv_sr_2?ref_=nv_sr_2

Εκατσα να το δω με χαμηλες προσδοκιες και με εξεπληξε πολυ ευχαριστα. Παταει πανω στο ολο trend των escape room αλλα το παει σε αλλο επιπεδο στυλ Death Race. Escape Room για θεατες με μεγαλο πορτοφολι δηλαδη. Θυμισε εντονα Saw και Cube. Μου αρεσαν ολα τα δωματια εκτος το προτελευταιο. Αν το πανε καλα μπορουν να κανουν τριλογια η ακομα και εξαλογια χωρις να κουρασει μιας και εχει πολυ ζουμι η ολη υποθεση και μαζι με τους ηθοποιους ειχα αγωνια και εγω σε ολη τη διαρκεια της ταινιας. Οσοι ειστε φαν τετοιων ταινιων δειτε την σιγουρα. Οι υπολοιποι δειτε trailer και βλεπετε μετα. 7/10

Escape Room

https://www.imdb.com/title/tt5886046/?ref_=nv_sr_2?ref_=nv_sr_2

Εκατσα να το δω με χαμηλες προσδοκιες και με εξεπληξε πολυ ευχαριστα. Παταει πανω στο ολο trend των escape room αλλα το παει σε αλλο επιπεδο στυλ Death Race. Escape Room για θεατες με μεγαλο πορτοφολι δηλαδη. Θυμισε εντονα Saw και Cube. Μου αρεσαν ολα τα δωματια εκτος το προτελευταιο. Αν το πανε καλα μπορουν να κανουν τριλογια η ακομα και εξαλογια χωρις να κουρασει μιας και εχει πολυ ζουμι η ολη υποθεση και μαζι με τους ηθοποιους ειχα αγωνια και εγω σε ολη τη διαρκεια της ταινιας. Οσοι ειστε φαν τετοιων ταινιων δειτε την σιγουρα. Οι υπολοιποι δειτε trailer και βλεπετε μετα. 7/10[/center]

To είδα και εγώ σήμερα, μιας και το είχα ακούσει από διάφορους... Για μένα προσωπικά τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά ΟΚ πήγαινε γρήγορα και απλά βλεπόταν να περάσει η ώρα...