Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Definitely, Maybe (2008)

Ο Will Hayes παίρνει διαζύγιο από την γυναίκα του έπειτα από μία δεκαετία γάμου. Στα ματιά μας παρελαύνουν οι 3 μεγαλύτεροι έρωτες της ζωής του. Μία γοητευτική πατριώτισσα, μία δυναμική δημοσιογράφος και το κορίτσι του Xerox. Θα ήταν μία ακόμα γλυκανάλατη ιστορία αν η αφήγηση δεν είχε ακροατή.. την ανήλικη κορούλα του.

Ο Adam Brooks σκηνοθετεί το δικό του σενάριο και μας χαρίζει μία πραγματικά όμορφη ταινία. Η κατηγοριοποίηση της είναι λίγο δύσκολη καθώς περιέχει πολλά κωμικά στοιχεία όμως κατά βάθος πρόκειται για ένα "αισθηματικό δράμα", όχι όμως από αυτά που είναι αποκλειστικά για γυναικεία ματιά!

Η σκηνοθεσία είναι λιτή και απλή. Οι σκηνές δένουν καλαίσθητα ενώ δεν υπάρχουν περιττές επιλογές παρόλη την μεγάλη διάρκεια της ταινίας (κοντά στις 2 ώρες). Η φωτογραφία είναι υπέροχη καθώς θα ερωτευτούμε την όμορφη αλλά και την βρώμικη πλευρά της Νέας Υόρκης, οπού εκτυλίσσεται η ιστορία. Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι διάλογοι καθώς είναι πραγματικά εκλεκτοί και προσεγμένοι, γεγονός που προκαλεί εντύπωση για το είδος της ταινίας.

Οι τρεις γυναίκες του Will είναι: Η Elizabeth Banks που υποδύεται τον πρώτο και μεγάλο έρωτα του πρωταγωνιστή, την Emily. Γλυκιά και φυσική, ομορφαίνει το κάδρο και πείθει όσο χρειάζεται. Η οσκαρική Rachel Weisz στον ρόλο της δημοσιογράφου, Summer, είναι επιβλητική στην ερμηνεία της. Αθώα, δυναμική, πανέξυπνη, προβληματική και ερωτευμένη με τον λάθος άνθρωπο. Η Isla Fisher στον ρόλο του κοριτσιού του αντιγραφικού μηχανήματος, της April. Ζωντανή και γεμάτη στον ρόλο της, θα μας γοητεύσει και θα μας προβληματίσει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά θα χρειαστεί να δείτε την ταινία για να το καταλάβετε.

Ο υπέροχος γητευτής ενός Όσκαρ (θα έρθει κάποτε!) Ryan Reynolds ξεφεύγει εντελώς από τους ανιαρούς ρόλους του παρελθόντος (εξαιρούμενου αυτού της υπέροχης τηλεοπτικής σειράς "2 guys and a girl"). Ο πατέρας, ο εραστής, ο νεαρός που θέλει να πετύχει στην πολιτική, ο έφηβος που γίνεται άνδρας. Επιτυχία, αποτυχία, αγάπη, θλίψη, ζωντάνια, ρουτίνα, μία ζωή ολόκληρη εμφανίζεται στην εκπληκτική ερμηνεία του. Υπέροχες οι εκφράσεις προσώπου (κάτι για το οποίο είναι γνωστός άλλωστε) και δυναμική η κινησιολογία του. Κάθε γραμμή του σεναρίου θα βγει από το σωστά του με φυσικότητα και άψογη άρθρωση. Θα πείσει και θα συγκινήσει ιδιαιτέρως στο τέλος. Ένα τέλος που έχει σχέση με την κόρη του.

Η πιτσιρίκα Abigail Breslin σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Είναι η Maya, η κόρη που θέλει να μάθει την ιστορία των γονιών της. Θα μάθει από τον πάτερά της πως η αγάπη είναι τόσο πολύπλοκη όσο τα μαθηματικά που αντιπαθεί. Θα διδάξει τον πάτερά της πως η ευτυχία είναι δικαίωμα και πως πρέπει να την διεκδικήσει. Είναι φυσική και γεμάτη ζωή σαν χαρακτήρας και γεμίζει όλα τα κάδρα με ανάλογα αισθήματα. Θα δέσει εκπληκτικά με τον πρωταγωνιστή, ιδίως στις τελευταίες σκηνές οπού η ταινία λαμβάνει ένα δραματικό τόνο. Πραγματικά υπέροχη ερμηνεία.

Συμμετέχει και ο Kevin Kline σε έναν μικρό αλλά σημαντικό ρόλο. Ο καθηγητής - συγγραφέας Hampton Roth είναι ολίγον αντιπαθής, πολύ οξυδερκής, αρκετά ιδιότροπος γεμάτος χιούμορ. Θα πείσει και θα προσθέσει στο σύνολο.

Γενικά δεν έχουμε να κάνουμε με φουσκωμένες δραματικές ερμηνείες που φλερτάρουν με ένα όσκαρ. Οι ερμηνείες στο σύνολο τους χαρακτηρίζονται από μία φυσικότητα, μία αληθοφάνεια. Ίσως για αυτό, η ταινία αυτή θα ξεχωρίσει από το σύνολο.

Για ερωτευμένους 30αρηδες που μεγάλωσαν με Nirvana & Bill Clinton, για 20αρηδες που πιστεύουν ότι οι έρωτες δεν έχουν παρόν, για μοναχικούς και μοναχικές που αναζητούν το τέλειο, το έργο ξεφεύγει πολύ από την μετριότητα και αξίζει 7/10, λίγο χαμηλότερα από το 7,5/10 των φίλων στο IMDb.

Στα πλαίσια συνεργασίας με το Cinemascope.

edit: Φωτογραφιες, σχολια και το κειμενο στην αρχικη του μορφη στους Scary Greeks.

Dream big and dare to fail..

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

παιδιά θα κάνω μια ερώτηση εδώ. η ταινία the aviator με τον leonardo di caprio πως λεγόταν στην ελλάδα; είχε και τίποτα παραπάνω στο όνομα; την ψάχνω για μια φίλοι μου και δεν την βρίσκω

translated by all greek to me ;)

παιδιά θα κάνω μια ερώτηση εδώ. η ταινία the aviator με τον leonardo di caprio πως λεγόταν στην ελλάδα; είχε και τίποτα παραπάνω στο όνομα; την ψάχνω για μια φίλοι μου και δεν την βρίσκω

translated by all greek to me ;)

Ιπτάμενος Κροίσος

Eπιτελους μια καλη ταινια thriller/horror που να μην ειναι ακομα μια σπλατερια χωρις ενδιαφερον.(οχι οτι τα splatter δεν μας αρεσουν!)

Μιλαω για το The Ruins (2008)

Aν και η ολη υποθεση διαδραματιζεται σε περιορισμενο χωρο (δεν εχει αλλαγες τοποθεσιων πολλες κτλ κτλ) παρολα αυτα εχει προσωπικα με κρατησε το ενδιαφερον και σε συνδιασμο με "μερικες" σκληρες και καλες σκηνες εδεσε το γλυκο.

Για DVD αξιζει και για φαν του ειδους.

Eπιτελους μια καλη ταινια thriller/horror που να μην ειναι ακομα μια σπλατερια χωρις ενδιαφερον.(οχι οτι τα splatter δεν μας αρεσουν!)

Μιλαω για το The Ruins (2008)

Aν και η ολη υποθεση διαδραματιζεται σε περιορισμενο χωρο (δεν εχει αλλαγες τοποθεσιων πολλες κτλ κτλ) παρολα αυτα εχει προσωπικα με κρατησε το ενδιαφερον και σε συνδιασμο με "μερικες" σκληρες και καλες σκηνες εδεσε το γλυκο.

Για DVD αξιζει και για φαν του ειδους.

Lol

Crazy Greeks :p

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

The Fountain (2006)

Παρελθόν, παρόν, μέλλον - τρεις ιστορίες με κοινό ηρώα έναν άνδρα προς αναζήτηση της αιωνιότητας. Τρεις ιστορίες που αλληλοσυνδέονται καθώς το παρελθόν είναι δημιούργημα του παρόντος και το μέλλον είναι η παρουσίαση της αναζήτησης, με τις αποτυχίες και τις επιτυχίες της.

Είναι απαραίτητο να αναφέρω κάποια στοιχεία για την ταινία και κατ' επέκταση για τον δημιουργό της Darren Aronofsky. Για αρχή σας παραθέτω το καλογραμμένο κείμενο από το videoseven.gr:

"Ο Aronofsky άρχισε ένα project με τίτλο «The Last Man» που αργότερα το ονόμασε «The Fountain». Αρχικά η ταινία ήταν να γυριστεί το 2002 με προϋπολογισμό $70 εκατομμυρίων με τους Brad Pitt και Cate Blanchett στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ αφού o Pitt αποχώρησε. O Aronofsky κατάφερε να αναστήσει το project με τα μισά χρήματα από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά. Ενσωμάτωσε τα οπτικά εφέ στην ταινία χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο ελάχιστο. Μείωσε την χρήση του υπολογιστή χρησιμοποιώντας υλικό που του παρείχε ένας ειδικός φωτογράφος (Macro-photographer). Τελικά κατάφερε να τελειώσει το έργο που τόσα χρόνια ετοίμαζε και το παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2006 στην Αμερική. Κατά τη δημιουργία της ταινίας σε δηλώσεις του ο Aronofsky κατέθεσε πως θέλησε να υπερβεί τις χαρακτηριστικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που η πλοκή τους ήταν καθοδηγούμενη από την τεχνολογία και την επιστήμη. «Τα έχουμε δει όλα πια και δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον από κανέναν. Τα ενδιαφέροντα πράγματα είναι οι ιδέες, η αναζήτηση του Θεού, η αναζήτηση της έννοιας». Ρωτούμενος απάντησε πως εμπνεύστηκε από αρκετές ταινίες όπως: Aguirre, Κάποτε στην Αμερική, The Holy Mountain."

O Aronofsky, εάν δεν τον ξέρετε πρέπει να το διορθώσετε αυτό, μετά από το μέτριο Below (2002) επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη ως σεναριογράφος, δημιουργός και σκηνοθέτης με το Fountain. Αριστουργήματα του παρελθόντος όπως το Pi (1998) και το Requiem for a Dream (2000) θα έρθουν μπροστά στα ματιά σας, χωρίς πολύ προσπάθεια - βέβαια το τελευταίο ήταν βασισμένο σε ένα από τα αγαπημένα βιβλία του Aronofsky, αλλά η παρούσα ταινία είναι εξίσου αριστουργηματική.

Είναι από τις λίγες φορές που "προδικάζω" την τελική βαθμολογία μίας ταινίας πριν καλά καλά γραφτούν οι πρώτες γραμμές της παρουσίασης. Λίγες φορές όμως έχω δει ένα έργο που θα με αγγίξει τόσο εσωτερικά, ένα έργο που θα μπορούσε να έχει ακροατήριο μόνο έναν θεατή.

Η σκηνοθεσία είναι αριστουργηματική. Ο δημιουργός παίζει πολύ με τους συνδυασμούς του χρυσού και του μαύρου, με το λευκό να θεοποίει την (αρραβωνιαστικιά στην ζωή) πρωταγωνίστρια της ταινίας. Οι εναλλαγές είναι εκπληκτικές και έξυπνες ενώ οι γωνιές λήψεως ξεχωρίζουν (ιδιαίτερες οι στιγμές των πανοραμικών λήψεων). Σε αυτό προσθέτει και η μοναδική φωτογραφία του Matthew Libatique. Πολύ δεμένο σύνολο που θα ξεκουράσει τα ματιά και θα ομορφύνει τις σκέψεις. Οι διάλογοι είναι λιτοί και καλοδουλεμένοι ενώ η σκηνογραφία είναι παρανοϊκά άρτια και συμμετρική καθώς δένει με την έμφαση του Aronofsky στα μοτίβα (σε ένα απλό ανελκυστήρα, ένα κόσμημα - σύμβολο μίας θρησκείας στην Ισπανία της εποχής της Ιεράς Εξέτασης, στο νεφέλωμα πριν γίνει σούπερ νόβα) και στην επανάληψη αυτών (πάτωμα αίθουσας θρόνου της βασίλισσας της Ισπανίας, δωμάτιο νοσοκομείου, αίθουσα αναμονής κτλ).

Ξεχωριστό ρόλο, και συνάμα σπουδαίο, διαδραματίζει η μουσική επένδυση. Ο σύνθετης Clint Mansell μαζί με τους Kronos Quartet & Mogwai δημιουργούν ένα rock, μινιμαλιστικό και μοντέρνο κλασσικό soundtrack που δένει απόλυτα με τις σκηνές αλλά και την φιλοσοφία του έργου.

Ο πρωταγωνιστής Hugh Jackman (Tomas / Tommy / Tom Creo) ίσως στην ερμηνεία της ζωής του. Η αναζήτηση του Δένδρου της Ζωής, της θεραπείας του καρκίνου, του ταξιδιού προς την ολοκλήρωση - οι χαρές και οι λύπες, η αποτυχία τόσο κοντά στην επιτυχία, η αγάπη και ο πόνος, ο έρωτας και η ένωση, ο θάνατος και ο χωρισμός, η λύτρωση - έχουν χαραχθεί τόσο στο κορμί (κινησιολογία, εκφράσεις προσώπου) όσο και στο εσωτερικό της ερμηνείας (φωνή, ματιά) του ηθοποιού. Είναι τόσο αληθινός και βρώμικος όσο χρειάζεται για να πείσει και τον πιο δύσκολο θεατή.

Η μούσα του Aronofsky, οσκαρική Rachel Weisz (Isabel / Izzi Creo) είναι θεϊκά όμορφη. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της. Είναι το λευκό της ταινίας, η αποδοχή του θανάτου, η ελπίδα. Ομορφαίνει το κάδρο και σίγουρα θα πείσει ως η γυναίκα που αντιμετωπίζει τον θάνατο στα ματιά, τον αποδέχεται και στο τέλος τον νικάει μέσω της αιωνιότητας του Δένδρου της Ζωής. Συγγραφέας της παράλληλης ιστορίας του παρελθόντος (Ισπανία, Ιερά Εξέταση, Βασίλισσα, Μάγια) και καθοδηγητής του μέλλοντος, του ταξιδιού του Δένδρου προς την αθανασία. Μοναδική ερμηνεία τόσο στο όμορφο μέρος του χαρακτήρα της, όσο και στις δύσκολες στιγμές της νόσου.

Ξεχωρίζει στο μικρό της ρόλο η εκπληκτική Ellen Burstyn.

Ένα έργο με αμφιλεγόμενες κριτικές, παρουσιάσεις και συζητήσεις εδώ και αρκετά χρόνια. Μία ταινία που άρεσε σε πολύ κόσμο αλλά έκανε άλλους τόσους να την μισήσουν. Το σίγουρο είναι πως το τρέιλερ της ταινίας ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν είχα τολμήσει να την δω τόσο καιρό. Αισθάνομαι δικαιωμένος που επιτέλους το τόλμησα.

Σίγουρα έχει κάποια αρνητικά στοιχεία (το τάι τσι των σκηνών του "μέλλοντος" είναι μάλλον περιττό, η υπερβολική "άγγελο-ποίηση" της πρωταγωνίστριας, κάποια μικρά κενά στην ιστορία που δημιουργούνται προς χάριν του μεγαλύτερου δράματος κτλ) αλλά στο σύνολό της θα μαγέψει με ένα τέλος που είναι ανοικτό σε ερμηνείες. Ο θάνατος της γυναίκας με τα "δακτυλίδια" - τατουάζ κατά μήκος των 2 χεριών του πρωταγωνιστή συμβολίζοντας τα έτη που έχουν περάσει από τον θάνατό της, η αιωνιότητα της στιγμής, η μαγεία της γέννησης ενός σούπερ νόβα και κατ' επέκτασης μίας νέας ζωής (κάτι το οποίο νοείται στην σκηνή του μουσείου). Ο Aronofsky κάνει τέλεια χρήση του ήχου και της εικόνας για αυτό είναι συνετό να ανοίξετε τον ήχο λίγο παραπάνω από το κανονικό, διαφορετικά θα χάσετε αρκετά από το σύνολο της ταινίας (πχ ήχος από τις οπλές ενός άλογου χωρίς στην ουσία να φαίνεται τίποτα στην μαύρη οθόνη μπροστά μας).

Από τις λίγες φορές που με έχει προβληματίσει ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσα να παρουσιάσω μία ταινία. Σίγουρα την καλύτερη παρουσίαση θα την κάνετε εσείς οι ίδιοι μόλις τελειώσει η προβολή της στο σπίτι σας. Αξίζει ο κόπος. Για τους αιώνια ερωτευμένους, για τους χωρισμένους, για τους λάτρεις των αστεριών και του πλανητικού συστήματος, για τους οπαδούς του τάι τσι και της μετενσάρκωσης, 8/10 από μένα - πολύ κοντά στο "αριστούργημα" αλλά και στο IMDb του 7,5/10.

edit: Φωτογραφιες, σχολια και το κειμενο στην αρχικη του μορφη στους Scary Greeks.

Σε συνεργασια με το Cinemascope.

• 2 weeks later...
Μόλις είδα το [Rec].Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μία από τις καλύτερες ταινίες τέτοιου είδους που είδα φέτος.Μου άρεσε πολύ το ότι βλέπουμε μόνο αυτό που καταγράφει η κάμερα του συνεργάτη της δημοσιογράφου.Κατά τη γνώμη μου ήταν πάρα πολύ έξυπνο τέχνασμα.Ιδιαίτερα στις τελευταίες σκήνες πρόσθετε κάτι παραπάνω από το να είχαμε την "κλασσική" παρουσίαση των πραγμάτων.Μετά το Λαβύρινθο του Πάνα,το Ορφανοτροφείο, που είδα επίσης πρόσφατα, τώρα και το [Rec] με εκπλήσει ευχάριστα.Θα βάλω και στα 3 8/10 αν και ίσως ο Λαβύρινθος του Πάνα να αξίζει κάτι παραπάνω(μα καλά πόσο βαριέμαι πια;βαθμολογώ μια ταινία που είδα ένα χρόνο πριν σχεδόν:lol:).Αν συνεχίσουν έτσι με βλέπω να γίνομαι φανατικός οπαδός του ισπανικού κινηματογράφου:happy:.

Αν συνεχίσουν έτσι με βλέπω να γίνομαι φανατικός οπαδός του ισπανικού κινηματογράφου:happy:.

Μα αν συνεχίσουν έτσι οι φίλοι μας οι Ισπανοί και οι Γάλλοι, στο χώρο του τρόμου ιδιαίτερα, δε νομίζω πως θα χρειαστεί ξανά να επιστρέψουμε στο - στεγνό από νέες ιδέες - Hollywood.

(Άντε, ίσως μόνο για τα remakes του Jason, του Freddy και του Pinhead :happy: )

Μα αν συνεχίσουν έτσι οι φίλοι μας οι Ισπανοί και οι Γάλλοι, στο χώρο του τρόμου ιδιαίτερα, δε νομίζω πως θα χρειαστεί ξανά να επιστρέψουμε στο - στεγνό από νέες ιδέες - Hollywood.

(Άντε, ίσως μόνο για τα remakes του Jason, του Freddy και του Pinhead :happy: )

Για τους Γάλλους δεν έχω ακούσει τίποτα.Έχουν βγάλει και αυτοί κάτι αξιόλογο και δεν το έχω πάρει χαμπάρι τώρα που το έχω ρίξει στα alternative θεάματα:lol:;Έχεις κάποια καλή ταινία να μου προτέινεις;Η αλήθεια είναι ότι καμία χολυγουντιανή ταινία δεν μου έκανε κλικ τελευταία για να τη δω.Ειδικά οι ταινίες τρόμου δεν ξέρω μου αφήνουν ένα κενό, αν καταλαβάινεις τι εννοώ, θέλω κάτι περισσότερο μάλλον.Τώρα για τους 3 θεούς του αμερικάνικου splatter τι να πω απλά respect.Είναι πια διαχρονικές αξίες και περιμένω πως και πως ένα remake ή sequel!Επέτρεψε μου να βάλω στη λίστα βέβαια και τον Michael Myers.Μπορεί να μην έχω δει πολλές ταινίες του και να μην είναι τόσο splatter όσο οι άλλοι αλλά μια θέση στους "ημίθεους" τουλάζιστον την αξίζει κατά τη γνώμη μου:happy:.

Μια χαρά είναι και ο Myers (απλά το δικό του το remake έγινε ήδη :P)

Πρέπει οπωσδήποτε να δεις (από γαλλικό τρόμο) τα:

A L' Interieur (Inside)

Haute Tension (High Tension)

Frontiere(s)

και το Ils

Αυτή μάλιστα την περίοδο περιμένω να βγει σε DVDrip το Martyrs (επίσης γαλλικό), το οποίο έχει και πάλι αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Μια χαρά είναι και ο Myers (απλά το δικό του το remake έγινε ήδη :P)

Πρέπει οπωσδήποτε να δεις (από γαλλικό τρόμο) τα:

A L' Interieur (Inside)

Haute Tension (High Tension)

Frontiere(s)

και το Ils

Αυτή μάλιστα την περίοδο περιμένω να βγει σε DVDrip το Martyrs (επίσης γαλλικό), το οποίο έχει και πάλι αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

To Ils το είχα ξεχάσει.Το έχω δει και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ!Ειδικά το τέλος.Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου:up:!

Είδα το REC προχτές. Πολύ καλό cinematography και πειστικές ερμηνείες, αλλά ΒΑΡΕΤΟ ρε παιδιά...και εκεί που στο τέλος πάει λίγο να το σώσει δίνοντας κάποιες εξηγήσεις, ξαφνικά, τελειώνει...6 στα 10 από μένα.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Το Get Smart όχι και 9/10 .. εντάξει γέλιο είχε αλλά οκ .. :P

Πάντως το The Fountain δεν το έχω δει ακόμα και ψήνομαι πολύ... Μου το είχαν προτείνει πολύ καιρό πριν ! Θα γράψω εντυπώσεις μόλις το δω :)

Don't you ever dream of escaping...?**

Παιδιά οι ταινίες Λούφα και απαλλαγή (άι φορ) και το 24(νομίζω έτσι λέγεται,είναι μια ταινία με ιδιοφυίες στα μαθηματικά και ληστείες σε καζίνο) έχουν κυκλοφορήσει σε dvd?

Παιδιά οι ταινίες Λούφα και απαλλαγή (άι φορ) και το 24(νομίζω έτσι λέγεται,είναι μια ταινία με ιδιοφυίες στα μαθηματικά και ληστείες σε καζίνο) έχουν κυκλοφορήσει σε dvd?

21 εννοείς... :wink:

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

21 εννοείς... :wink:

Α γεια σου:)

Αυτό το 21 το ψάχνω και δε το βρίσκω.Πήγα πριν λίγο στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς μου και δεν το είχε.Έχει κυκλοφορήσει ή όχι?

Δεν ξέρω να σου απαντήσω με βεβαιότητα. Με πάσα επιφύλαξη, νομίζω πως ναι.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Α γεια σου:)

Αυτό το 21 το ψάχνω και δε το βρίσκω.Πήγα πριν λίγο στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς μου και δεν το είχε.Έχει κυκλοφορήσει ή όχι?

22 Ιούλη βγαίνει σε Blu-Ray και DVD

22 Ιούλη βγαίνει σε Blu-Ray και DVD

Και για όποιον βιάζεται υπάρχει ήδη και σε τοπ ποιότητα ...21 [720p.BD5.x264-REFiNED] .. και φυσικά μεταφράστηκε κιόλας !;)

Υ.γ. άψογο εργάκι!

Tale of two Sisters - Janghwa, Hongryeon o κορεατικος τίτλος

Βασισμένο σε παραμύθι της Κορέας

Από τρόμου είναι ότι πιο όμορφο, ότι πιο λυρικό, ότι πιο τρομαχτικό έχω δει...Ξεπερνά κατά πολύ το the ring και το Premonition

Θεωρώ δε ότι είναι άρτια ταινία, όχι μόνο σεναριακα (Ji-woon Kim είναι αυτός) αλλά τόσο οι ψυχογραφίες είναι απίστευτες...Ειδικά την ανατροπή στο τέλος, ακόμα και να ξέρεις το παραμύθι, πραγματικά συγκινείσαι με την "κάθαρση"

το ξαναγυρίζουν οι αμερκάνοι τώρα

η υπόθεση

Δυο αδερφές δίδυμες αφού βγουν από ίδρυμα για ανθρώπους με ψυχικές παθήσεις, γυρνούν στο σπίτι τους, και εκτός από την ψυχωτική μητριά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα φάντασμα.

απλά δείτε το,ειδικά αν είστε φαν των ταινιών μυστηρίου

Vita Brevis

Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ:

O ορισμός της κινηματογράφησης,όλα τέλεια,καθώς ωριμάζει η ταινία μέσα σου και ξεχνάς τον απίστευτα αργό ρυθμό,μένεις στην ιδέα που σου αφήνει στο τέλος,ένα τόσο αργό αριστούργημα που δεν θα θέλατε να το ξαναδείτε για πολλά χρόνια.8,5/10.

American Gangster:

Aν έχεις γεννηθεί λίγο μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν έχεις δει δεκάδες άλλες ταινίες με μαφιόζους αυτή είναι ένας ύμνος για εσένα,αλλιώς είναι μια περιπέτεια καλοφτιαγμένη και καλοσερβρισμένη σαν όλες τις άλλες που υπάρχουν ονόματα-κράχτες.Ο Ντέτζελ αποδεικνύει ότι είναι καλύτερος από τον Ράσελ,ο Ρίντλει σκηνοθετεί με άνεση και όλα τα άλλα απλά περνάν απαρατήρητα 7,7/10.

Lions for Lambs:

Στην πυρά όλα τα αμερικανάκια που δίνουν ένα γελοίο 6 στο imdb για μια ταινία που σε κάνει να σκεφτείς και να προβληματιστείς όσο 10 ντοκυμαντέρ του Μουρ.Ανεπανάληπτο σενάριο,αληθινές ερμηνείες,σαφής ορισμός των πραγμάτων και των ιδεών που πραγματικά σε κατακλύζουν στην ταινία.Η ''αποκάλυψη τώρα'' σε συσκευασία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 8,7/10.

[sIGPIC][/sIGPIC]