Jump to content

ADSL...ΟTE, Vivodi ή Tellas?

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είμαι κυριολεκτικά χαμένη στο διάστημα. Δεν γνωρίζω τπτ όσον αφορά τις συνδέσεις ADSL και θα ήθελα να φώτα σας να με βοηθήσετε να επιλέξω καθώς μπαίνοντας στα thread της κάθε μία εταιρείας δεν έβγαλα κανένα νόημα.

Έχω γραμμή ISDN και σταθερή τηλεφωνία TELLAS. Η πρώτη μου σκέψη τείνει προς την TELLAS ADSL.

Να πω πρώτα τι ανάγκες υπάρχουν...

Θέλω την απλή λύση. Καθημερινά χρησιμοποιώ το Internet απο το σπίτι το πολύ 1-1,5 ώρα. Πιο πολύ χρόνο κάθομαι τις Κυριακές (που λόγω ΟΤΕ είναι φτηνά).

Με την τωρινή σύνδεση ISDN δεν κατεβάζω μεγάλο όγκο δεδομένων αλλά με την ADSL θα μπορώ τουλάχιστον να κατεβάζω την ημέρα 400 mb και να είμαι και πιο πολύ ώρα on line.

Είμαι γενικά απλός χρήστης και δε θέλω πολλή φασαρία. Ογκοχρέωση και χρονοχρέωση δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πια αλλά δεν με ενδιαφέρουν. Θέλω κάτι απλό καθώς δεν μας τρέχουν και τα Ευρώ απο τα μπατζάκια μας.

Θα ήθελα τα φώτα σας και όσον αφορά τις τιμές στην πιο απλή σύνδεση που αν δεν κάνω λάθος είναι η 384. Επίσης, τι γίνεται απο τεχνικής υποστήριξης γιατί γυναίκα είμαι, οι άντρες σκαμπάζουν πιο πολλά απο εμάς, οπότε θα ήθελα να ξέρω και ποιά εταιρεία είναι πιο user friendly ας πούμε. Και επίσης, τι παίζει απο εξοπλισμό, αλλαγές στην γραμμή....γενικά πόσο πάει το μαλλί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους απαντήσουν και με βοηθήσουν να ξεμπερδευτώ.

Namaste!

Να σου πω τι έκανα εγώ για να πάρεις μια ιδέα.Τηλέφωνο στον ΟΤΕ για ενεργοποίηση της 384.Modem το Speedtouch 530i απο τον ΟΤΕ με 50€.Εγκατάσταση μόνος μου (είναι γελοίο).Σε 4 μέρες με πήραν τηλέφωνο ότι ενεργοποιήθηκε η γραμμή και μου έφεραν το modem.Το έβαλα σε γραμμή isdn,πήγα και πήρα μια Netkey απο το περίπτερο των 20€ που είναι για 256 απεριόριστη και για 2 μήνες όσο θα παίζει η προσφορά απο την Forthnet και ήμουν έτοιμος.

Δεν κατάλαβα τίποτα απο όσα είπατε...αλλά όπως και να έχει δεν θέλω να καταφύγω σε κάρτες.
Namaste!

Είμαι κυριολεκτικά χαμένη στο διάστημα. Δεν γνωρίζω τπτ όσον αφορά τις συνδέσεις ADSL και θα ήθελα να φώτα σας να με βοηθήσετε να επιλέξω καθώς μπαίνοντας στα thread της κάθε μία εταιρείας δεν έβγαλα κανένα νόημα.

Έχω γραμμή ISDN και σταθερή τηλεφωνία TELLAS. Η πρώτη μου σκέψη τείνει προς την TELLAS ADSL.

Να πω πρώτα τι ανάγκες υπάρχουν...

Θέλω την απλή λύση. Καθημερινά χρησιμοποιώ το Internet απο το σπίτι το πολύ 1-1,5 ώρα. Πιο πολύ χρόνο κάθομαι τις Κυριακές (που λόγω ΟΤΕ είναι φτηνά).

Με την τωρινή σύνδεση ISDN δεν κατεβάζω μεγάλο όγκο δεδομένων αλλά με την ADSL θα μπορώ τουλάχιστον να κατεβάζω την ημέρα 400 mb και να είμαι και πιο πολύ ώρα on line.

Είμαι γενικά απλός χρήστης και δε θέλω πολλή φασαρία. Ογκοχρέωση και χρονοχρέωση δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πια αλλά δεν με ενδιαφέρουν. Θέλω κάτι απλό καθώς δεν μας τρέχουν και τα Ευρώ απο τα μπατζάκια μας.

Θα ήθελα τα φώτα σας και όσον αφορά τις τιμές στην πιο απλή σύνδεση που αν δεν κάνω λάθος είναι η 384. Επίσης, τι γίνεται απο τεχνικής υποστήριξης γιατί γυναίκα είμαι, οι άντρες σκαμπάζουν πιο πολλά απο εμάς, οπότε θα ήθελα να ξέρω και ποιά εταιρεία είναι πιο user friendly ας πούμε. Και επίσης, τι παίζει απο εξοπλισμό, αλλαγές στην γραμμή....γενικά πόσο πάει το μαλλί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους απαντήσουν και με βοηθήσουν να ξεμπερδευτώ.

Vivodi ADSL shared LLU στα 256/128Kbps.

23,8€+ΦΠΑ το μήνα, χωρίς κανένα περιορισμό.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

GreekCharmed σου περιέγραψα την πιο εύκολη διαδικασία που μπορείς να κάνεις και την δεύτερη πιο φτηνή μετά απο αυτή που προτείνει ο lewton.Το μόνο που κάνεις είναι να πάρεις τηλέφωνο στο 134 και να ζητήσει γραμμή 384 και modem.Όλα τα πληρώνεις στο λογαριασμό ΟΤΕ και μετά με την Netkey που βγαίνει 10ε/μήνα για απεριόριστη σύνδεση στα 256 είσαι έτοιμη.Τι ακριβώς δεν έχεις καταλάβει να βοηθήσουμε αν γίνεται. :)

• 3 months later...
GreekCharmed σου περιέγραψα την πιο εύκολη διαδικασία που μπορείς να κάνεις και την δεύτερη πιο φτηνή μετά απο αυτή που προτείνει ο lewton.Το μόνο που κάνεις είναι να πάρεις τηλέφωνο στο 134 και να ζητήσει γραμμή 384 και modem.Όλα τα πληρώνεις στο λογαριασμό ΟΤΕ και μετά με την Netkey που βγαίνει 10ε/μήνα για απεριόριστη σύνδεση στα 256 είσαι έτοιμη.Τι ακριβώς δεν έχεις καταλάβει να βοηθήσουμε αν γίνεται. :)

Επανέρχομαι Bασίλη στην πρότασή σου γιατί ολοένα και μου φαίνεται πιο ελκυστική. Απλά θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις αν είναι εύκολο:

1. Παίρνω τηλ στον ΟΤΕ και ζητάω ενεργοποίηση γραμμής 384 και modem αυτό που πρότεινες..το κόστος της ενεργοποίησης και το κόστος του modem θα μου έρθουν στον επόμενο τηλεφωνικό λογαριασμό? Και πόσο είναι το κόστος ενεργοποίησης της 384? Λογικά το κόστος ενεργοποίησης και το modem το πληρώνω μία φορά στον λογαριασμό...μετά όμως τι θα πληρώνω κάθε μήνα?

2. Τα έχω κάνει πες τα παραπάνω και πάω και αγοράζω την netkey για απεριόριστη σύνδεση στα 256 με 1+1 μήνα δώρο. Με την συγκεκριμένη κάρτα έχω flat γραμμή (δηλαδή μπορώ να είμαι online και να κατεβάζω όλη την ημέρα χωρίς ογκο/χρονοχρέωση) ή θα λειτουργεί σαν τις κάρτες για τα κινητά (δηλαδή μου μένουν τόσες μονάδες μέχρι να τελειώσει η κάρτα)? Απο όσο καταλαβαίνω όμως είναι απεριορίστου χρόνου με διάρκει 2 μηνών.

3. Αυτή την στιγμή έχω idsn 64kb/s. Mε την netkey στα 256/128 θα υπάρχει διαφορά στο downloading ή όχι? ΠΧ για ένα αρχείο 360mb τώρα χρειάζομαι μία εβδομάδα με την isdn...με την κάρτα 256/128 λίγες ώρες?

4. Πόση θα είναι η χρέωση στον λογαριασμό μου του ΟΤΕ με την χρήση της netkey κάρτας?

Σορυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά όλα είναι μπάχαλο και δεν ξέρω ποια λύση με συμφέρει. Τείνω επίσης προς Tellas αλλά ακούω πως το modem που δίνουν είναι μάπα.

Namaste!

Aυτά που σου πρότεινε ο Βασίλης ήταν μια χαρά για το Νοέμβρη.

Τώρα είναι ασύμφορη αυτή η ιστορία.

Συγκεκριμένα κάθε μήνα θα πληρώνεις 19 euros για την γραμμή adsl + 10 euros για την netkey.Σύνολο 29 euros για 256/128 ταχύτητα.:down:

Την περίοδο αυτή τρέχουν προσφορές στα 20κάτι ευρώ το μήνα για ταχύτητες 384/128.

Σε κουτιά του στύλ conn-x (ΟΤΕ) /ondsl kit (otenet) /adsl-in-a-box (forthnet) θα σου πρότεινα να στραφείς.

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Για κάποιον που ξεκινάει να βάλει τώρα μάλλον συμφέρει κουτί.

Με σειρά προτεραιότητας:

1. Vivodi DSL cube (512Κ) σε κόμβο Vivodi (αν καλύπτεται κανείς)

2. Vivodi DSL cube (512Κ) σε κόμβο ΟΤΕ

3. HOL broadbandpack (384Κ) 6+6 σε κόμβο ΟΤΕ

4. άλλα πακέτα

Εχμ... ξεχασες μηπως τη φορθνετ και την οτενετ? Για μενα ειναι τα 2 καλυτερα πακετα αυτη τη στιγμη, ειδικα της οτενετ με το 12μηνο συμβολαιο ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη τη στιγμη κατα τη γνωμη μου.

Kαι εγώ αυτόν τον καιρό προτείνω κουτί.

Μέχρι τις 28 Φλεβάρη το ADSL in a Box με 6 μήνες στα 99€+ΦΠΑ είναι εξαιρετικό.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγώ θα προτείνω να στραφείς σε "ολοκληρωμένη" λύση τύπου πακέτου. Noμίζω ότι η καλύτερη προσφορά αυτή την στιγμή είναι αυτή της Vivodi (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174126&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=16&Product_Id=304167&Merchant_Id=1&sts_cid=3) που τελειώνει σε μία εβδομάδα, καθώς δίνει πρόσβαση μέσω γραμμής 512k και όχι 384k.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τελευταία, καθώς ο ΟΤΕ έχει αρχίσει να σαμποτάρει διάφορες υπηρεσίες (όπως το voice-over-ip) πάνω από γραμμές 384k, ενώ με μια 512άρα έχεις ακόμα αρκετές πιθανότητες να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις.

Εχμ... ξεχασες μηπως τη φορθνετ και την οτενετ? Για μενα ειναι τα 2 καλυτερα πακετα αυτη τη στιγμη, ειδικα της οτενετ με το 12μηνο συμβολαιο ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη τη στιγμη κατα τη γνωμη μου.

Απλά δε θυμάμαι απ'έξω τις τιμές και τους όρους που έχουν όλα τα πακέτα, καθώς αυτά αλλάζουν συνέχεια. :D Ο καθένας βγάζει και την προσφορά του. Όποιος είναι να βάλει DSL, καλό θα ήταν να ψάξει όλα τα πακέτα και να βρει αυτό που συμφέρει καλύτερα. . :)

Η μόνη διαφορά από πλευράς ποιότητας υπηρεσίας είναι σε αυτούς που καλύπτονται από το ιδιόκτητο δίκτυο της Vivodi, και άρα έχουν τη δυνατότητα βάζοντας το DSL cube σε Shared LLU να ξεφύγουν από τα πιταρισμένα DSLAMs του ΟΤΕ.:up:

αφού είσαι ήδη στηγ σταθερή τηλεφωνία με τελλας, πάρε και το adsl από αυτούς γιατι θα έχεις επιπλεόν και 4 ώρες δωρεάν αστικές κλήσεις. μάλιστα τώρα είναι καλή περίοδος γιατί τρέχει και προσφορά όπου κάθε 3 μήνες ο ένας είναι δωρεάν!
--> Mostly Harmless <--