Diamon Δημοσιεύτηκε November 13, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 13, 2005 Πώς την πέρνεις; Στην δίνει μόνος του ο καθηγητής ή ζητάς; Πότε πρέπει να την ζητήσεις; Όταν τελειώσεις το μάθημα ή όταν τελειώνεις τη σχολή και αν έχει αλλάξει καθηγητής μέχρι τότε τι γίνεται; Γράφει απαραίτητα μόνο θετικά σχόλια; Μπορεί να είναι τυπική, καλή ή πολύ καλή ανάλογα με την αποδοσή σου και πόσο πολύ μετράει αυτός ο διαχωρισμός; Σας ζάλισα :X Πρέπει όμως κι εγώ να ξέρω από κάπου τι θα κάνω και δεν μπορώ να ρωτήσω τον καθηγητή "θα μου την δώσεις μόνος σου στο τέλος ή θα πρέπει να στην ζητήσω" ή "αν δεν γράψεις φοβερά λόγια για μένα πόσο πίσω θα με πάει" :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. November 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2005 Πώς την πέρνεις; Στην δίνει μόνος του ο καθηγητής ή ζητάς; Πότε πρέπει να την ζητήσεις; Όταν τελειώσεις το μάθημα ή όταν τελειώνεις τη σχολή και αν έχει αλλάξει καθηγητής μέχρι τότε τι γίνεται; Γράφει απαραίτητα μόνο θετικά σχόλια; Μπορεί να είναι τυπική, καλή ή πολύ καλή ανάλογα με την αποδοσή σου και πόσο πολύ μετράει αυτός ο διαχωρισμός; Σας ζάλισα :X Πρέπει όμως κι εγώ να ξέρω από κάπου τι θα κάνω και δεν μπορώ να ρωτήσω τον καθηγητή "θα μου την δώσεις μόνος σου στο τέλος ή θα πρέπει να στην ζητήσω" ή "αν δεν γράψεις φοβερά λόγια για μένα πόσο πίσω θα με πάει" :p βασικά συστατική πέρνεις όταν εκπληρώσεις με επιτυχία κάποιο απο τα μαθήματα που θα έχει ο <<δάσκαλος>> και εννοείται αν πάρεις ας πούμε απο 7 και πάνω.σε εμάς δεν δίνουν κάτω απο 7 εκτός κι αν τα έχει γραμμένα ο δάσκαλος όλα. όταν πήρα εγώ συστατικές για το μεταπτυχιακό την μία την συμπλήρωσε ένας δάσκαλος και τη σφράγισε και δε μπορούσα να δώ τι έγραψε,και στην άλλη την πήρε και με ρώτησε τι ήθελα να γράψει.και έγραψε τελικά ένα σωρό βλακείες μέσα.πνεύμα ομαδικότητας,ισχυρός χαρακτήρας,και κάτι άλλα άσχετα. έγραψε ότι του είπα. δηλαδή είναι ανάλογα σε ποιόν δάσκαλο θα πάς και σε ποιά σχολή είσαι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sparverius Δημ. November 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2005 Οι συστατικές έχουν ένα στάνταρ κείμενο το οποίο διαφοροποιείται στην "ένταση" με την οποία ο καθηγητής σε συστήνει. Όσο καλύτερος είσαι και καλύπτεις τα προσόντα που έχει θέσει ο καθηγητής, τόσο πιο ένθερμη θα είναι και η συστατική. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν ότι η συστατική θα σε βοηθήσει αν δεν έχεις επιλέξει σωστά τον καθηγητή. Αν έχεις μέτριους βαθμούς στα μαθήματά του και δεν αρνηθεί να σου δώσει, μπορεί να σε προτείνει για το μεταπτυχιακό/θέση εργασίας/ο,τιδήποτε, αλλά όχι ένθερμα. Επομένως: 1. Εννοείται ότι συστατική ζητάς ο ίδιος. Ουσιαστικά χάρη από τον καθηγητή ζητάς. 2. Επιλέγεις εκείνους τους καθηγήτες στα μαθήματα των οποίων (και σε οποιαδήποτε άλλη συνεργασία) έχεις την καλύτερη επίδοση. 3. Αν ο καθηγητής σε γνωρίζει προσωπικά ή (τουλάχιστον) σε αναγνωρίζει, είναι θετικό. 4. Αν πρόκειται για μεταπτυχιακό, ο καθηγητής πρέπει να είναι στον ίδιο τομέα. Δεν μπορείς π.χ. να ζητήσεις συστατική για μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά από καθηγητή στον τομέα της πληροφορικής. Ακόμα κι αν σου δώσει, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη. 5. Όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός του καθηγητή (δηλ. Αναπληρωτής Καθηγητής ή Καθηγητής), τόσο το καλύτερο. 6. Το τυπικό είναι ότι η συστατική σου παραδίνεται κλειστή και σφραγισμένη (και εσύ μετά την καταθέτεις στη γραμματεία του μεταπτυχιακού που ενδιαφέρεσαι) ή αποστέλλεται κατευθείαν από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του μεταπτυχιακού. Όπως, όμως, ειπώθηκε, μπορεί να δοθεί και ανοιχτή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. November 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2005 να τονισω οτι ο βαθμος του καθηγητη ειναι πολυ σημαντικος. Προσπαθησε να αποφυγεις τους λεκτορες. Απο βοηθους και πανω. επισης ολα τα πανεπιστημια που ξερω την ζητανε σε κλειστο και σφραγισμενο φακελο, αλλα αν ειναι να τις στελεις μονος σου, ζητας μια παραπανω (λες οτι θα κανεις μια παραπανω αιτηση) και την ανοιγεις να δεις τι εγραψε...αν νομιζεις δεν ειναι καλη ζητας απο καποιον αλλο. παντως νομιζω οι πιο πολλοι καθηγητες αν ειναι να σου δωσουν μια μετρια δεν σου δινουν καθολου. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2005 Εξαρτάται το αν τι θέλεις για μεταπτυχιακό στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Αν είναι για μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, τότε πιστεύω κι εγώ ότι η βαθμίδα (λέκτορας, επίκουρος, αναπληρωτής, καθηγητής) μετράει. Αν είναι για εξωτερικό, θα έλεγα ότι δε μετράει ιδιαίτερα και ότι πιο σημαντικό είναι το ΤΙ θα γράψει για σένα παρά η βαθμίδα του. Με λίγα λόγια καλύτερα λέκτορας ο οποίος σε ξέρει καλά και να γράψει μια ένθερμη επιστολή παρά καθηγητής (που μπορεί και να την έχει ψωνίσει) και να γράψει 2 γραμμές τυπικές. Γιατί, ναι, το αν θα είναι ένθερμη η επιστολή ή απλά τυπική μετράει από αρκετά έως πάρα πολύ. Όσον αφορά τα πρακτικά: 1) Κάποια πανεπιστήμια θα έχουν τη δικιά τους φόρμα, την οποία θα πρέπει ο καθηγητής να συμπληρώσει. Αν βαριέται να το κάνει (γιατί άλλο να συμπληρώσεις 5 αιτήσεις - ποιος το κάνει - άλλο να γράψεις ένα γράμμα που θα εκτυπωθεί 5 φορές ;) ) και το γράμμα του καλύπτει τα ίδια σημεια με τη φόρμα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. 2) Αρκετοί καθηγητές θα ζητήσουν τα ακριβή ονόματα των πανεπιστημίων και μεταπτυχιακών. Άλλους δεν τους νοιάζει και απλώς θα γράψουν 5 (πχ) επιστολές χωρίς να τους νοιάζει που θα σταλούν. 3) Ο καθηγητής μπορεί να σου κάνει μερικές ερωτήσεις του στυλ γιατί διάλεξες αυτά τα πανεπιστήμια κτλ κτλ. 4) Αν έχεις δουλέψει καλό είναι να του δώσεις ένα αντίγραφο του βιογραφικού σου. Δε θα ξέρει πολλά για σένα. Αν έχεις καλούς βαθμούς, μια αναλυτική βαθμολογία βοθάει. Μερικοί τη ζητάνε. 5) Διαφωνώ ότι πρέπει ο καθηγητής να είναι ίδιου αντικειμένου με το μεταπτυχιακό. Ειδικά για το εξωτερικό, δεν είναι απαραίτητο καθόλου. Βέβαια αν γίνεται έχει καλώς. Θα γράψω κι άλλα όταν θα έχω περισσότερο χρόνο. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diamon Δημ. November 16, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2005 Ευχαριστώ παιδιά. Μου δώσατε ιδέες και μου λύσατε όλες τις αποροίες εκτός από μία: Είμαι πρώτο έτος και έχω ένα μάθημα σχετικό με τον τομέα του μεταπτυχιακού που θέλω να κάνω στο οποίο τα πάω πολύ καλά. Πότε όμως θα ζητήσω συστατική επιστολή απ' τον καθηγητή; Στο τέλος του εξαμήνου ή μετα από 4 χρόνια που θα τελειώσω τη σχολή; Αν ζητήσω στο τέλος του εξαμήνου πώς θα ξέρω να του πω για ποιά μεταπτυχιακά θέλω (δεν έχω καταλήξει ακόμα 100%, είμαι μετξύ μερικών), αν ζητήσω μετά από 4 χρόνια α) μπορεί να έχει φύγει και β) μπορεί να μην με θυμάται τόσο καλά όσο τώρα. Να διευκρινίσω ότι μιλάω για εσωτερικό και για δύσκολο μεταπτυχιακό, αρα οι λεπτομέριες παίζουν ρόλο. ΥΓ: Πώς μαθαίνω τον βαθμό του καθηγητή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. November 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2005 Τη συστατική καλό θα είναι να τη ζητήσεις προς το τέλος των σπουδών σου, ακόμα και αν ο καθηγητής έχει φύγει. Αν ξέρεις πού έχει πάει, (ή με μια αναζήτηση στο Google) μπορείς πολύ εύκολα να βρείς στοιχεία επικοινωνίας. Χαρακτηριστικά θα σου πω ότι πήρα συστατική επιστολή από καθηγητή μου που είχε πάει σε άλλο ΑΕΙ της Ελλάδας, όντας στην Κύπρο. Το βαθμό λογικά μπορείς να τον βρείς στον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος, στην ιστοσελίδα, ή... ρωτώντας πας στην Πόλη ;) Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sparverius Δημ. November 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2005 5) Διαφωνώ ότι πρέπει ο καθηγητής να είναι ίδιου αντικειμένου με το μεταπτυχιακό. Ειδικά για το εξωτερικό, δεν είναι απαραίτητο καθόλου. Βέβαια αν γίνεται έχει καλώς. Δεκτό, αλλά μέχρι του σημείου που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τον φοιτητή. Συνήθως ο ευσυνείδητος καθηγητής δεν θα πάρει το ρίσκο να δώσει συστατική για μεταπτυχιακό άλλου τομέα, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να κρίνει σωστά τον φοιτητή βάσει των επιδόσεών του στα συγκεκριμένα μαθήματα που ενδιαφέρουν το μεταπτυχιακό. Και οι περισσότεροι καθηγητές συγκρατούν φυσιογνωμίες και τις αντίστοιχες επιδόσεις, όσο κι αν ακούγεται περίεργο. Εξάλλου, προς όφελος του ίδιου του φοιτητή είναι η συστατική επιστολή από καθηγητή με το ίδιο αντικείμενο του μεταπτυχιακού. Οπότε γιατί να το ρισκάρει κανείς ή γιατί να μειώσει τις πιθανότητές του; Πότε όμως θα ζητήσω συστατική επιστολή απ' τον καθηγητή; Στο τέλος του εξαμήνου ή μετα από 4 χρόνια που θα τελειώσω τη σχολή; Προς το τέλος των σπουδών σου, και μάλιστα λίγο πριν την περίοδο που θα κάνεις τις αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά για τα οποία θα έχεις απαραιτήτως καταλήξει. Οι λόγοι πολλοί: α) θα έχεις αποφασίσει με ορθολογικότερα κριτήρια (γιατί ως πρωτοετής δεν πρέπει να αποφασίσεις από τώρα οριστικά τι μεταπτυχιακό θα ακολουθήσεις), β) θα υπάρχει πληρέστερη εικόνα της πορείας σου ως φοιτητή, γ) κανένας δεν θα σου δώσει συστατική για μετά από 3 χρόνια κλπ. Δεν θα πας, δηλαδή, στον καθηγητή και θα του πεις «δώσε μου 5-6 συστατικές και θα δω αν θα τις στείλω και πού» γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα σε πετάξει από το παράθυρο :D Αν λοιπόν, όπως λες, το μεταπτυχιακό που θέλεις να ακολουθήσεις έιναι εντός Ελλάδας και μάλιστα από τα "δύσκολα", τότε κατά τη γνώμη μου πρέπει οπωσδήποτε οι συστατικές σου να είναι: α) από Αναπληρωτή Καθηγητή ή Καθηγητή (όχι Επίκουρο Καθηγητή ή Λέκτορα), β) στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού που θέλεις να ακολουθήσεις. Μην ξεχνάς ότι παίζει και η προσωπική και επαγγελματική γνωριμία μεταξύ καθηγητών (και μην πάει ο νους σου στο κακό) που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diamon Δημ. November 17, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2005 Στο site της σχολής δεν γράφει το βαθμό των καθηγητών. Καμιά άλλη ιδέα; :rolleyes: Thanks again for all the info :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2005 Πες μας σχολή και πανεπιστήμιο. Σίγουρα κάπου θα το λέει, αν όχι στο σάιτ τότε στον οδηγό σπουδών ή απλά ρώτα στη γραμματεία. Άσχετο, αλλά εσύ από το πρώτο έτος ξέρεις τι μεταπτυχιακό θα κάνεις σε 4 χρόνια; :O Τόσο κατασταλαγμένος ποια; :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diamon Δημ. November 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Άσχετο, αλλά εσύ από το πρώτο έτος ξέρεις τι μεταπτυχιακό θα κάνεις σε 4 χρόνια; :O Τόσο κατασταλαγμένος ποια; :D Όπως είπα είμαι ανάμεσα σε μερικά (σχετικά μεταξύ τους), αλλά επειδή όπως επίσης είπα είναι δύσκολα, πιστεύω πως καλύτερα θα ήταν να ψάξω και να προσέξω από τώρα κάποια πράγματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diamon Δημ. December 3, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 Σκέφτηκα να ρωτήσω κάτι ακόμα, αλλά για να μην ανοίγω καινούριο topic είπα να συνεχίσω εδώ: Για το αν θα σε πάρουν ή όχι στο μεταπτυχιακό, εκτός απ' τους βαθμούς και τις συστατικές επιστολές, πέζει ρόλο πόσο γρήγορα τελείωσες τη σχολή και αν ναι πόσο μεγάλο; Επίσης συμφέρει να κόβομαι επίτηδες σε μαθήματα για να τα περνάω με μεγαλύτερο βαθμό την επόμενη εξεταστική ή κάνει άσχημη εντύπωση ένα 4 πχ στην πρώτη εξεταστική; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 Σκέφτηκα να ρωτήσω κάτι ακόμα, αλλά για να μην ανοίγω καινούριο topic είπα να συνεχίσω εδώ: Για το αν θα σε πάρουν ή όχι στο μεταπτυχιακό, εκτός απ' τους βαθμούς και τις συστατικές επιστολές, πέζει ρόλο πόσο γρήγορα τελείωσες τη σχολή και αν ναι πόσο μεγάλο; Επίσης συμφέρει να κόβομαι επίτηδες σε μαθήματα για να τα περνάω με μεγαλύτερο βαθμό την επόμενη εξεταστική ή κάνει άσχημη εντύπωση ένα 4 πχ στην πρώτη εξεταστική; 1. Δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω πως θα αντιμετωπίσουν στο εξωτερικό μια αίτηση από κάποιον που έκανε 8-9 χρόνια να τελειώσει. Πάντως σίγουρα μέχρι τα έξι δεν έχεισ πρόβλημα. Οι περισσότεροι στα 5 τελειώνουν οπότε μην ανησυχείς. 2.Αν έχεις τη δυνατότητα να κόβεσαι (δε χρωστάς δηλαδή πολλά) τότε κάντο. Όσο μεγαλύτερος ο μέσος όρος σου τόσο καλύτερα πανεπιστήμια μπορείς να βάλεις στο μάτι. Επίσης για το 4άρι που λές, όταν τελειώσεις τη σχολή και πάρεις αναλυτική δε γράφει πόσες φορές έδωσες το μάθημα και τι πήρες όταν κόπηκες. Επίσης στη σχολή που ήμουν εγώ (Παν. Μακεδονίας) δε αν ζητούσες αναλυτική βαθμολογία μπορούσες να διευκρινίσεις στη γραμματεία ότι ήθελες τη φόρμα που δεν αναφέρει τι έχεις πάρει σ αυτά που έχεις κοπεί (αυτή η φόρμα με το τι πήρες ότανκόπηκες υπάρχει μόνο όσο είσαι φοιτητής όπως είπα και παραπάνω - με το που περάσεις ένα μάθημα πλέον φαίνεται ο κανονικός βαθμός με τον οποίο πέρασες) 3. Επειδή διάβασα όλο το τόπικ θα θελα να σου δώσω κάποιες συμβουλές μιας και τα πέρασα και εγώ και πλέον τς αιτήσεις για εξωτερικό τις έχω κάνει επάγγλεμα δεδομένου ότι έχω βοηθήσει την αδερφή μου, την κοπέλα μου και πολλούς φίλους (και μένα κάποιος άλλος με βοήθησε) α) Εκτός από όλα τα άλλα που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω ότι είναι σημαντικά (συστατικές, βαθμοί), σημαντικό είναι και το λεγομένο Personal Statement. Αυτό είναι ένα κομμάτι της αίτησης στο οποίο σε ρωτάνε γιατί θες να πας στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Συμβουλή: Ποτέ μην απαντήσεις στο χώρο που σου δίνουν στην αίτηση. Γράψε εκεί "Please see attached paper" και μέσα στο φάκελο με την αίτηση βάλε ένα Α4 χαρτί στο οποίο θα έχεις γράψει μια σελίδα. Μην ξεφύγεις από την σελίδα. Αν θες guidance για το πως γράφεις ένα Personal Statement στείλε PM και πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω. Αν πάλι θες μπορώ να δώσω και εδώ οδηγίες μιας και μπορεί να το χρειάζονται περισσότεροι. β) Κάποιο από τα καλοκαίρια σου κάνε μια πρακτική κάπου πάνω στο αντικείμενο στο οποίο θες να κάνεις μεταπτυχιακό ή έστω κάτι παρεμφερές. Στο πανεπιστημίο σου είναι πολύ πιθανό να υπάρχει γραφείο πρακτικής άσκησης το οποίο μπορεί να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. γ) Να πηγαίνεις και να παρακολουθείς σεμινάρια, συνέδρια και εκδηλώσεις σχετικές με το αντικείμενό σου. Κάποια πανεπιστήμια ίσως σου ζητήσουν Βιογραφικό, οπότε όσο πιο πλούσιο είναι τόσο το καλύτερο. Φτιάξε ένα καλό βιογραφικό να το έχεις και ανανέωνέ το συχνά. δ) Η όλη ιστορία σχετικά με τους βαθμούς και το μέσο όρο. Δε μας είπες τι σπουδάζεις. Και αυτό είναι σημαντικό για τον εξής λόγο. Αν σπουδάζεις κάποια Κοινωνική Επιστήμη τότε ο βαθμός παίζει μεγάλο ρόλο γιατί πρόκειται για θεωρητική επιστήμη. Αν όμως κάνεις οικονομικά τότε αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι να γράψεις ένα καλό GMAT, το οποίο είναι ένα τεστ το οποίο δίνουν όσοι θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό στα οικονομικά. Είναι τέστ αγγλικών πάνω σε οικονομικα, μαθηματικα κλπ. Αν δεν κάνεις οικονομικά τότε δίνεις μόνο TOEFL, δηλαδή το τεστ αγγλικών για να δουν αν κατέχεις τη γλώσσα αλλιώς τα δίνεις και τα δύο. ε)Ο μύθος του Proficiency. Τα περισσότερα Αγγλικά πανεπιστημία (τουλαχιστον τα καλά) δεν σε απαλάσσουν από το TOEFL αν έχεις Proficiency. Πρέπει να το δώσεις! Έχει ισχύ δύο χρόνια οπότε μην πας από τώρα.Κάθε πανεπιστήμιο ζητάει συγκεκριμένο σκορ στο TOEFL και σ αυτό το τεστ δεν είναι αναγκαίο να γράψεις πολύ παραπάνω απ αυτό που ζητάνε, αρκεί να πιάσεις αυτό που θέλουν. Αυτό το τεστ σε σχέση με το PRoficiency είναι σχετικά αστείο, οπότε αν κατέχεις τα αγγλικά μη σε φοβίζει. στ) Οι βαθμίδες των μελών ΔΕΠ. Από τον υψηλότερο στο χαμηλότερο είναι: Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Επίκουρος Καθηγητής, Λέκτορας, και στα αγγλικά τα μεταφράζουν ως εξής: Proffessor, Associate Prof, Assistant Prof, Lecturer, παρά το ότι στην Αγγλία οι βαθμίδες είναι αλλιώς. ζ) Η μαγκιά με τις συστατικές. Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι θα σου γράψει ένας καθηγητής σε μια συστατική γιατί θέλει να σου τη δώσει κλειστή τότε δώστου μια φόρμα από ένα πανεπιστήμιο στο οποίο δεν θες να πας μαζί με τις υπόλοιπες που θα δώσεις και μόλις σου τις επιστρέψει άνοιξε την. Πιάνει το κόλπο αρικεί να μη θέλει να της στείλει ο ίδιος, πράγμα σπάνιο αν αυτό δεν απαιτείται από το Πανεπιστήμιο. Επίσης πρόσεξε του μ...κες καθηγητές. Έτυχε σκηνικό στη σχολή μου όπου καθηγητής έγραψε συστατική για κοπέλα στην οποία την έθαβε, αλλά ευτυχώς είχε κάνει το κόλπο και την είχε ανοίξει και σώθηκε. Αυτά και ελπίζω να βοήθησα. Αν θες κάτι άλλο μου λες. Φιλικά, Νίκος Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 ... ... ... :up: Μπράβο φίλε (και συνάδελφε από το ΠαΜάκ ;) ) πολύ καλές οι συμβουλές σου προς το φίλο κι επειδή πέρασα κι εγώ τα ίδια (προ 3 ετίας βέβαια) όλα αυτά ισχύουν. 2 παρατηρήσεις από μένα. To proficiency μπορεί να μετρήσει και να σας γλυτώσει από TOEFL/IELTS αν είναι πρόσφατο. Σε κάθε περίπτωση το TOEFL είναι πανεύκολο, αλλά ρωτήστε στα πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν αν "πιάνει" το proficiency σας (Cambridge ε; ). Αν ναι, τότε το TOEFL δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω. Όσο για το GMAT καλό και άγιο (για οικονομικοδιοικητικές σπουδές), αλλά δεν υποκαθιστά το βαθμό του πτυχίου εντελώς. Μπορεί να σε σπρώξει αν δεν έχεις πολύ καλό μέσο όρο, πχ αν ζητάνε 7 και για λίγο δεν το πιάνεις. Aλλά αν έχεις τελειώσει με 5 που λέει ο λόγος τότε δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει. Σε κάθε περίπτωση παλέψτε την τη δουλειά όσο μπορείτε και μην απογοητεύεστε αν δεν πιάνετε πλήρως κάποιο από τα κριτήρια, αλλά προσπαθείστε να καλύψετε από τα υπόλοιπα. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 :up: Μπράβο φίλε (και συνάδελφε από το ΠαΜάκ ;) ) πολύ καλές οι συμβουλές σου προς το φίλο κι επειδή πέρασα κι εγώ τα ίδια (προ 3 ετίας βέβαια) όλα αυτά ισχύουν. 2 παρατηρήσεις από μένα. To proficiency μπορεί να μετρήσει και να σας γλυτώσει από TOEFL/IELTS αν είναι πρόσφατο. Σε κάθε περίπτωση το TOEFL είναι πανεύκολο, αλλά ρωτήστε στα πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν αν "πιάνει" το proficiency σας (Cambridge ε; ). Αν ναι, τότε το TOEFL δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω. Όσο για το GMAT καλό και άγιο (για οικονομικοδιοικητικές σπουδές), αλλά δεν υποκαθιστά το βαθμό του πτυχίου εντελώς. Μπορεί να σε σπρώξει αν δεν έχεις πολύ καλό μέσο όρο, πχ αν ζητάνε 7 και για λίγο δεν το πιάνεις. Aλλά αν έχεις τελειώσει με 5 που λέει ο λόγος τότε δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει. Σε κάθε περίπτωση παλέψτε την τη δουλειά όσο μπορείτε και μην απογοητεύεστε αν δεν πιάνετε πλήρως κάποιο από τα κριτήρια, αλλά προσπαθείστε να καλύψετε από τα υπόλοιπα. :) Αρχικά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σχετικά με το Proficiency ακόμα και πρόσφατο να είναι δεν το δέχονται τα καλά πανεπιστήμια. Ενδεικτικά θα αναφέρω αυτά που έκανα αίτηση εγώ τα οποία για τον τομέα τον δικό μου είναι τα καλυτερα στην Αγγλία (εκτός από Oxford, Cambridge): LSE, King's College London, Aberystwyth, Edinbrugh, Essex, Warwick, UCL. Αυτά τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν δέχονται το Proficiency. Αυτά που μπορεί να το δέχονται πάντως δεν αγνωρίζουν διαφορά ανάμεσα στο Proficiency του Cambridge και σ'αυτό του Michigan. (Αποδεδειγμένα) Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 Αρχικά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σχετικά με το Proficiency ακόμα και πρόσφατο να είναι δεν το δέχονται τα καλά πανεπιστήμια. Ενδεικτικά θα αναφέρω αυτά που έκανα αίτηση εγώ τα οποία για τον τομέα τον δικό μου είναι τα καλυτερα στην Αγγλία (εκτός από Oxford, Cambridge): LSE, King's College London, Aberystwyth, Edinbrugh, Essex, Warwick, UCL. Αυτά τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν δέχονται το Proficiency. Αυτά που μπορεί να το δέχονται πάντως δεν αγνωρίζουν διαφορά ανάμεσα στο Proficiency του Cambridge και σ'αυτό του Michigan. (Αποδεδειγμένα) Η εμπειρία σου είναι πιο πρόσφατη και θα ξέρεις καλύτερα, οπότε δεν επιμένω. :) Καλό θα είναι πάντως όποιος ενδιαφέρεται να ρωτήσει συγκεκριμένα μήπως και. Είπαμε το TOEFL είναι πανεύκολο (εγώ θυμάμαι είχα προετοιμαστεί κάπου 1.5 ώρα :p ) αλλά γιατί κάποιος να πληρώνει €€ τσάμπα. Ας ρωτήσει να είναι σίγουρος :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 Η εμπειρία σου είναι πιο πρόσφατη και θα ξέρεις καλύτερα, οπότε δεν επιμένω. :) Καλό θα είναι πάντως όποιος ενδιαφέρεται να ρωτήσει συγκεκριμένα μήπως και. Είπαμε το TOEFL είναι πανεύκολο (εγώ θυμάμαι είχα προετοιμαστεί κάπου 1.5 ώρα :p ) αλλά γιατί κάποιος να πληρώνει €€ τσάμπα. Ας ρωτήσει να είναι σίγουρος :) Σίγουρα η ερώτηση είναι η καλύτερη λύση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφθεί τις εκάστοτε σελίδες των πανεπιστημίων στα οποία σκοπεύει να κάνει αίτηση και κοιτάξει για τα Requirements. Άσχετο, αλλά φίλε gmac στο Πα.Μακ. σε ποιά σχολή ήσουν? Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diamon Δημ. December 3, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ανταπόκριση. Χαίρομαι που η αναλυτική δεν γράφει σε τι μαθήματα έμεινες. Εγώ σπουδάζω πληροφορική και ενδιαφέρομαι για δύσκολο μεταπτυχιακό εσωτερικού (όχι ακριβώς πάνω στην πληροφορική). Βέβαια οι συμβουλές για το εξωτερικό θα ενδιαφέρουν άλλα μέλη. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ανταπόκριση. Χαίρομαι που η αναλυτική δεν γράφει σε τι μαθήματα έμεινες. Εγώ σπουδάζω πληροφορική και ενδιαφέρομαι για δύσκολο μεταπτυχιακό εσωτερικού (όχι ακριβώς πάνω στην πληροφορική). Βέβαια οι συμβουλές για το εξωτερικό θα ενδιαφέρουν άλλα μέλη. :) Αφού τότε είναι για εσωτερικό τότε το Proficiency σε καλύπτει, μιας και τα ελληνικά ζητάνε να γνωρίζεις αγγλικά. Καλή επιτυχία! Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 ζ) Η μαγκιά με τις συστατικές. Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι θα σου γράψει ένας καθηγητής σε μια συστατική γιατί θέλει να σου τη δώσει κλειστή τότε δώστου μια φόρμα από ένα πανεπιστήμιο στο οποίο δεν θες να πας μαζί με τις υπόλοιπες που θα δώσεις και μόλις σου τις επιστρέψει άνοιξε την. Πιάνει το κόλπο αρικεί να μη θέλει να της στείλει ο ίδιος, πράγμα σπάνιο αν αυτό δεν απαιτείται από το Πανεπιστήμιο. Επίσης πρόσεξε του μ...κες καθηγητές. Έτυχε σκηνικό στη σχολή μου όπου καθηγητής έγραψε συστατική για κοπέλα στην οποία την έθαβε, αλλά ευτυχώς είχε κάνει το κόλπο και την είχε ανοίξει και σώθηκε. Αυτά και ελπίζω να βοήθησα. Αν θες κάτι άλλο μου λες. Φιλικά, Νίκος Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, και ας μη ποστάρω. Το παρακολουθω. ;) Πρέπει να είναι κομπλεξικός ο τύπος για να κάνει κάτι τέτοιο. Αμα είναι να τον θάψεις τον άλλο, μη του δίνεις καθόλου. Σορρυ αλλά νευριάζω με τέτοιες περιπτώσεις. :mad: Μα πρέπει να είσαι μεγάλο κωθώνι για να κάνεις κάτι τέτοιο. :mad: Εγώ θα του κανα ζημιά του τύπου αν έχανα το μεταπτυχιακό μου έτσι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2005 Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, και ας μη ποστάρω. Το παρακολουθω. ;) Πρέπει να είναι κομπλεξικός ο τύπος για να κάνει κάτι τέτοιο. Αμα είναι να τον θάψεις τον άλλο, μη του δίνεις καθόλου. Σορρυ αλλά νευριάζω με τέτοιες περιπτώσεις. :mad: Μα πρέπει να είσαι μεγάλο κωθώνι για να κάνεις κάτι τέτοιο. :mad: Εγώ θα του κανα ζημιά του τύπου αν έχανα το μεταπτυχιακό μου έτσι... Γι αυτό πρέπει να προσέχεις απο πού ζητάς επιστολές. Είναι προτιμότερο να πας να πάρεις από έναν καθηγητή που σε ξέρει και έχεις 9 στο μάθημά του παρά από κάποιον που δε σε ξέρει και έχεις 10. Αυτός που σε ξέρει μπορεί να γράψει καλύτερα λόγια. Έχω δει καταπληκτικές συστατικές χωρίς να συνδυάζονται με τέλειους βαθμούς, όπως έχω δει και άλλες απλές με τέλειους βαθμούς. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω... Η ουσία σε μια συστατική, πέρα από τα επιθέτα με τα οποία θα σας στολίσει ο καθηγητής (εργατικός, έξυπνος, κλπ) είναι η τελευταία πρόταση. Και εξηγώ: 1. For the above mentioned reasons I recommend him to you 2. For the above mentioned reasons I strongly recommend him to you Όπως βλέπετε η διαφορά είναι φανερή.. Μια λέξη αλλάζει όλη την Ισχύ της Συστατικής. Για ό,τι άλλο εδώ είμαστε... Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kolabrou Δημ. December 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2005 τι γινεται ομως στην περιπτωση που το μεταπτυχιακο που θελεις να κανεις δεν εχει σχεση με το 1ο σου πτυχιο? απο τι καθηγητη ζητας στατιστικη?(για παραδειγμα ..εγω τελειωνω φετος οικονομικα και του χρονου σκεφτομαι σοβαρα να κανω καποιο μαστερ στην αγγλια σχετικο με μαναντζμεντ. μαθημα μανατζμεντ δεν εκανα...οποτε σε ποιον καθηγητη να παω?) Παράθεση IPHONE 4 The Ultimate Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2005 τι γινεται ομως στην περιπτωση που το μεταπτυχιακο που θελεις να κανεις δεν εχει σχεση με το 1ο σου πτυχιο? απο τι καθηγητη ζητας στατιστικη?(για παραδειγμα ..εγω τελειωνω φετος οικονομικα και του χρονου σκεφτομαι σοβαρα να κανω καποιο μαστερ στην αγγλια σχετικο με μαναντζμεντ. μαθημα μανατζμεντ δεν εκανα...οποτε σε ποιον καθηγητη να παω?) Αρχικα το managment δεν είναι άσχετο με τα οικονομικά και το ότι δεν έχεις κάνει μάθημα managment δε σημαίνει ότι δε θα σε πάρουν στο μεταπτυχιακό. Συστατική να πας να ζητήσεις απο οποιονδήποτε καθηγητή σου έχει κάνει οικονομικό μάθημα (μικρο, μακρο, εμπόριο κλπ) και έχεις και καλούς βαθμούς. Φρόντισε να γράψεις και ένα καλό GMAT και θα είσαι μια χαρά. Εγώ που ήμουν στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έφυγα για μεταπτυχιακό πάνω στις Διεθνείς Σχέσεις στα 4 από τα 8 πανεπιστήμια που έκανα αίτηση η μια συστατική ήταν απο τον καθηγητή που μου είχε κάνει μακροοικονομία η οποία ήταν άσχετη με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού. Απόδειξη του ότι δεν είχα πρόβλημα είναι το ότι με δέχθηκαν όλα τα πανεπιστήμια στα οποία έκανα αίτηση, κάποια από τα οποία αναφέρω σε παραπάνω post μου. :) Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2005 Σίγουρα η ερώτηση είναι η καλύτερη λύση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφθεί τις εκάστοτε σελίδες των πανεπιστημίων στα οποία σκοπεύει να κάνει αίτηση και κοιτάξει για τα Requirements. Άσχετο, αλλά φίλε gmac στο Πα.Μακ. σε ποιά σχολή ήσουν? Λογιστική & Χρηματοοικονομική :) Παραλίγο να πάθω κι εγώ ζημιά με μια συστατική. Μια κ@ργιόλα μου έδωσε συστατική η οποία δε με έθαβε μεν, αλλά με παρουσίαζε μέτριο δε :mad: Στο μάθημά της είχα το μοναδικό 9 από όλους που το είχαν διαλέξει, 8 στο άλλο και μόνη της μας είχε πει ότι η εργασία μας (2 άτομα) ήταν η καλύτερη στο έτος. Και στη συστατική με παρουσίασε ως "satisfactory". Και δεν ξέρω καν αν το έκανε λόγω κόμπλεξ ή απλά από μ@λ@κία. Φυσικά και άνοιξα μία από αυτές και τελικά δεν τις χρησιμοποίησα σε κανένα από τα πανεπιστήμια που με ενδιέφεραν. Την έστειλα σε ένα για πλάκα και ήταν το μόνο που με απέρριψε :w00t: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kolabrou Δημ. December 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2005 "Και στη συστατική με παρουσίασε ως "satisfactory". Και δεν ξέρω καν αν το έκανε λόγω κόμπλεξ ή απλά από μ@λ@κία. Φυσικά και άνοιξα μία από αυτές και τελικά δεν τις χρησιμοποίησα σε κανένα από τα πανεπιστήμια που με ενδιέφεραν. Την έστειλα σε ένα για πλάκα και ήταν το μόνο που με απέρριψε " εστειλες μονο μια συστατικη απο τον αλλον καθηγητη ή πηγες και βρηκες αλλον καθηγητη και σου εδωσε? Παράθεση IPHONE 4 The Ultimate Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts