Jump to content

Nova Home Internet 4G/5G

hercoulis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

23 minutes ago, babis3g said:

όχι στην αρχή δεν κατάλαβαν ποιό πακέτο έλεγα...ξανα πήγα μετά το βρήκαν αλλά είπαν δεν δείχνει αν έχει σήμα η περιοχή, μέχρι και το ακριβές σπίτι έβαλα στο χάρτη

ήθελαν να μου δώσουν μάλλον το giga με 19.90

καλά είναι για 2 χιλ απόσταση, είναι όλο οπτικη η κεραία, το βουνό είναι ψηλό, εμποδιο μόνο οι τοίχοι

μέσα σπίτι βλέπω ποιό χαμηλο σήμα από οτε πού το έχω δίπλα στο συνηθησμένο σημείο πού το αφήνω, 1 μπάρα βόντα από 4...4 από 5 ο οτε ... αν όμως το πάρω ποιό περα φτάνει τον οτε ... φαντάζομαι εξίσου ο οτε δίνει 5G μετά από έλεγχο...αλλά όπως είπατε το κινητο είναι παλιό

2025-01-25-25561.thumb.jpg.a7a1714d19166414d1679740929e82cb.jpg

επίσης ανέβασα κάτι files στο ham.gr αν τα δεί κάποιος

και ο οτε ιδιο σημείο 2χιλ

Γενικά ο ΟΤΕ, γενικά παντού σχεδόν σε όλη τη χώρα, εκτός από σημεία που δεν έχουν σήμα, θα σου δώσει το 5G. Το ζήτημα είναι εσύ να βρεις το σωστό σημείο για να παίζει τα μέγιστα μέσα στο σπίτι. Προφανώς μη το βάλεις πουθενά έξω και το επηρεάσει καμιά υγρασία ας πούμε, ειδικά το βράδυ. Το καλό με την Cosmote είναι ότι δίνει και εξωτερικό εξοπλισμό, ώστε να έχεις καλύτερη λήψη. Εγκαθίσταται στον τοίχο εξωτερικά και σου μεταφέρει το σήμα εσωτερικά. Αλλά δεν σε βολεύει απ ο, τι καταλαβαίνω γιατί θες σταθερό τηλέφωνο 😏

File στο ham έστειλες κεραίες από netmonster εννοείς απ ο, τι καταλαβαίνω φίλε μου, σωστά; 

• Απαντήσεις 562
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και η Νόβα δίνει outdoor εξοπλισμό 

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Παιδιά είμαστε στο 2025 και για να αντικατασταθεί μια ADSL σε ασύρματο πρέπει να κάνουμε ολόκληρη έρευνα.

Ο ένας δε πιάνει καλά,ο άλλος δε δίνει σταθερή και ο άλλος έχει μάπα εξοπλισμό 4G.

Έλεος ρε παιδιά και αυτοί στη Cosmote θα έπρεπε πρώτα να δώσουν και σταθερή να επιλέξει ο πελάτης θέλω νούμερο και για σταθερή ή όχι για καλύτερη τιμή ή συνδυαστική όλα με tv με έκπτωση; και οι κύριοι της nova να δώσουν καλό ρουτερ στο 4G!;

Τόσο δύσκολο τους είναι και ταλαιπωρείται ο κόσμος έτσι; δηλαδή σε άλλες χώρες ας πούμε Γερμανία γιατί είναι οργανωμένοι και εδώ όχι; στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών λέω.

Κατάντια δε θα το λέγαμε τη κατάσταση τώρα εδώ στη χώρα μας;

Ελπίζω να αλλάξει σύντομα η τακτική όλων μπας και γλυτώσουμε κάνα ζαναξ 😂😅

Edited by elkons

18 minutes ago, elkons said:

Αν το τηλέφωνο είναι dual sim δηλαδή για 2 σιμ βαλε και τη COSMOTE σιμ να βλέπεις ταυτόχρονα σήμα και ταχύτητες. 

ω τι μου είπες, το ξέχασα, αρχίζω να γερνάω, θα το κάνω στο 3210 φωτό μετά

7 minutes ago, babis3g said:

ω τι μου είπες, το ξέχασα, αρχίζω να γερνάω, θα το κάνω στο 3210 φωτό μετά

Αν είναι το Xperia dual sim καλύτερα εκεί να βλέπουμε Netmonster για να καταλάβουμε κ σε ποια κεραία είσαι συνδεδεμένος 

Ενδιαφέρον εκεί το σήμα στη περιοχή σου είναι αρκετά καλό θα έλεγα 

Είχαμε καιρό να δούμε εικόνα των δικτύων από την πανέμορφη Κέρκυρα 

7 ώρες πριν, elkons said:

Η συνδρομή είναι και κάνα μήνα, συνέχεια τους ενοχλεί λένε δεν είναι πρόβλημα.

Μας είπαν μετά να δοκιμάσουμε σε άλλη πρίζα 💀

Εάν το έχει ένα μήνα ας το κάνει διακοπή θα δώσει 2 πάγια και τέλος. 

Θα τους παρακαλάει;;;; 

Όλοι το ξέρουν ότι ο εξοπλισμός του 4G είναι για τα σκουπίδια. 

Nova only Edge SA For Ever.. 

1 ώρα πριν, johnny_htc said:

Γενικά ο ΟΤΕ, γενικά παντού σχεδόν σε όλη τη χώρα, εκτός από σημεία που δεν έχουν σήμα, θα σου δώσει το 5G. Το ζήτημα είναι εσύ να βρεις το σωστό σημείο για να παίζει τα μέγιστα μέσα στο σπίτι. Προφανώς μη το βάλεις πουθενά έξω και το επηρεάσει καμιά υγρασία ας πούμε, ειδικά το βράδυ. Το καλό με την Cosmote είναι ότι δίνει και εξωτερικό εξοπλισμό, ώστε να έχεις καλύτερη λήψη. Εγκαθίσταται στον τοίχο εξωτερικά και σου μεταφέρει το σήμα εσωτερικά. Αλλά δεν σε βολεύει απ ο, τι καταλαβαίνω γιατί θες σταθερό τηλέφωνο 😏

File στο ham έστειλες κεραίες από netmonster εννοείς απ ο, τι καταλαβαίνω φίλε μου, σωστά; 

ναι σωστά με voda, θα δοκιμασω μετά να ξαναστείλω τι έβγαλε με τις 2 εταιρίες μαζί πού θα ανεβάσω φωτό εδώ, αλλά θα αργήσω λίγο 1-2 ωρες γιατι μετά το πείραμα πού έκανα 2 σιμ στο G3212, ξανά έβαλα τις 2 σιμ στο 3210

21 minutes ago, Antonio21 said:

Εάν το έχει ένα μήνα ας το κάνει διακοπή θα δώσει 2 πάγια και τέλος. 

Θα τους παρακαλάει;;;; 

Όλοι το ξέρουν ότι ο εξοπλισμός του 4G είναι για τα σκουπίδια. 

Α έτσι πάει;

Ευχαριστούμε πολύ δε το ξέραμε @Antonio21 ! Δεν είχαν στείλει ποτέ το συμβόλαιο στο email π να ξερά και εγώ πόσα € θα είναι η διακοπή.

Αύριο το απόγευμα θα πάρει τηλ αν είναι θα του το πω γιατί το πρωί θα είμαι σε πορεία. 

Edited by elkons

2 ώρες πριν, elkons said:

Παιδιά είμαστε στο 2025 και για να αντικατασταθεί μια ADSL σε ασύρματο πρέπει να κάνουμε ολόκληρη έρευνα.

Ο ένας δε πιάνει καλά,ο άλλος δε δίνει σταθερή και ο άλλος έχει μάπα εξοπλισμό 4G.

Έλεος ρε παιδιά και αυτοί στη Cosmote θα έπρεπε πρώτα να δώσουν και σταθερή να επιλέξει ο πελάτης θέλω νούμερο και για σταθερή ή όχι για καλύτερη τιμή ή συνδυαστική όλα με tv με έκπτωση; και οι κύριοι της nova να δώσουν καλό ρουτερ στο 4G!;

Τόσο δύσκολο τους είναι και ταλαιπωρείται ο κόσμος έτσι; δηλαδή σε άλλες χώρες ας πούμε Γερμανία γιατί είναι οργανωμένοι και εδώ όχι; στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών λέω.

Κατάντια δε θα το λέγαμε τη κατάσταση τώρα εδώ στη χώρα μας;

Ελπίζω να αλλάξει σύντομα η τακτική όλων μπας και γλυτώσουμε κάνα ζαναξ 😂😅

καλύτερα πού ήρθαν έτσι τα πράγματα γιά εμένα σε δύσκολη περιοχή πού θέλει γελοία ανανέωση ο οτε, θα την έκανα μαζί του & θα τελείωναν τα πράγματα ... αλλά τώρα πού τα έψαξα & μού έδωσαν την καρτα voda βλέπω πάει καλύτερα η voda και ίσως με χάσουν οι τωρινοί σε κινητο & τηλεφωνία...γιατί η voda βλέπω πάει καλύτερα με τα λίγα πού ξέρω, σε λίγο φωτό

Edited by babis3g

3 minutes ago, babis3g said:

καλύτερα πού ήρθαν έτσι τα πράγματα γιά εμένα σε δύσκολη περιοχή πού θέλει γελοία ανανέωση ο οτε, θα την έκανα μαζί του & θα τελείωναν τα πράγματα ... αλλά τώρα πού τα έψαξα & μού έδωσαν την καρτα voda βλέπω πάει καλύτερα η voda και ίσως με χάσουν οι τωρινοί σε κινητο & τηλεφωνία...γιατί η voda βλέπω πάει καλύτερα, σε λίγο φωτό

Σε Cosmote εννοούσα θα μπορούσαν να δώσουν όλα μαζί κάποια στιγμή και να επιλέγει ο πελάτης χωρίς τηλεφωνία, με ,με ή χωρίς tv συνδυαστικά όπως και στη Telekom και Magenta στις αντίστοιχες χώρες. Ίσως όμως δώσουν σταθερή με το Rebranding της Cosmote θεωρώ μαζί με το γήπεδο. 

Αφού πάει μια χαρά η Vodafone πήγαινε, κοίτα τη ποιότητα και τη τσέπη σου γιατί η Vodafone φημίζεται για τις προσφορές της.

Εκτός κ αν επιλέξεις nova που δίνει και outdoor αλλά δε ξέρω αν είναι τόσο καλά όπως στη Vodafone. 

Αναμένουμε στο κατάλληλο νήμα τα συγκριτικά 😃

ξανά λέω αν νομίζετε ότι βγήκα εκτός, κάντε αναφορά να το μετακομίσουν αλλού

στο 3210 μέσα σπίτι ίδιο σήμα αλλά γιά κάποιο λόγο η voda κρατάει παραπάνω μία μπάρα παραπάνω & είναι το ίδιο σημείο πού συνήθως αφήνω το κινητό (παραπάνω φωτό) τώρα μαζί οι 2 σιμ, η βόντα κράτάει παραπάνω μία μπάρα

2025-01-25-25586.thumb.jpg.63bf386a85aac98344331d590806c614.jpg

στο G3212 αν βάλω 2 σιμ μέσα την δεύτερη την πετάει σε GSM δυστυχώς & δεν ξέρω αν μπορώ να το φτιάξω, οι ρυθμίσεις μπαίνουν αυτόματα δηλαδή η σιμ1 στο 4G & sim2 στο 2G ... οπότε έκανα εναλλαγές από τα internet settings ... & οι 2 εταιρίες στο ίδιο βουνο δίπλα οι κεραίες τους

2025-01-25-25607.thumb.jpg.39bdf04d578bc53db580f7875a75f8fd.jpg2025-01-25-25604.thumb.jpg.e3c432c44c27c1c063fc4a25973943b7.jpg2025-01-25-25613.thumb.jpg.6c741985a926824f4ae5afab1612b02c.jpg2025-01-25-25616.thumb.jpg.74bd2eb53105b08b9f6ed3b472c50d11.jpg2025-01-25-25619.thumb.jpg.f28050fa5373ff5a3a259d7b1895bc55.jpg2025-01-25-25621.thumb.jpg.c121258a7b1e8e803551e09185f47057.jpg2025-01-25-25614.thumb.jpg.44d86e1f3dadefdd9918675284af9a6d.jpg

2025-01-25-25613.jpg

Οπα ρε συ γιατί να τη ρίχνει την άλλη σε 2G ☹️

Καλά μη δίνεις βάση πλέον στις μπάρες δεν είμαστε στο GSM πλέον σημασία έχει η ταχύτητα και η ποιότητα των υπηρεσιών. Οι μπάρες πάνε ανάλογα τη μπάντα που είσαι δηλαδή όσο πιο υψηλή τόσο χαμηλότερες αλλά ανεβαίνει ταχύτητα, η Cosmote έχει συνήθεια τις υψηλές. 

Η Vodafone έχει μικρότερη κίνηση δηλαδή μικρότερο RSRQ οπότε έχει μεγαλύτερη απόδοση. 

Επιλέγεις αυτή που σε συμφέρει στη τσέπη και στη ποιότητα 

Αν κρίνουν οι διαχειριστές πως είμαστε off topic ας τα μεταφέρουν στο νήμα (το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ν2) μη μας σβήσουν τα σχόλια και χάσουμε τις πληροφορίες. 

5 minutes ago, elkons said:

Οπα ρε συ γιατί να τη ρίχνει την άλλη σε 2G ☹️

Τα παλιότερα dual sim κινητά συνήθως είχαν ένα 4G modem, με αποτέλεσμα η δεύτερη κάρτα να παίζει σε 2/3G. πλέον δεν έχουμε 3G οπότε η μη επιλεγμένη για δεδομένα κάρτα παίζει με 2G

8 ώρες πριν, babis3g said:

ξανά λέω αν νομίζετε ότι βγήκα εκτός, κάντε αναφορά να το μετακομίσουν αλλού

στο 3210 μέσα σπίτι ίδιο σήμα αλλά γιά κάποιο λόγο η voda κρατάει παραπάνω μία μπάρα παραπάνω & είναι το ίδιο σημείο πού συνήθως αφήνω το κινητό (παραπάνω φωτό) τώρα μαζί οι 2 σιμ, η βόντα κράτάει παραπάνω μία μπάρα

2025-01-25-25586.thumb.jpg.63bf386a85aac98344331d590806c614.jpg

στο G3212 αν βάλω 2 σιμ μέσα την δεύτερη την πετάει σε GSM δυστυχώς & δεν ξέρω αν μπορώ να το φτιάξω, οι ρυθμίσεις μπαίνουν αυτόματα δηλαδή η σιμ1 στο 4G & sim2 στο 2G ... οπότε έκανα εναλλαγές από τα internet settings ... & οι 2 εταιρίες στο ίδιο βουνο δίπλα οι κεραίες τους

2025-01-25-25607.thumb.jpg.39bdf04d578bc53db580f7875a75f8fd.jpg2025-01-25-25604.thumb.jpg.e3c432c44c27c1c063fc4a25973943b7.jpg2025-01-25-25613.thumb.jpg.6c741985a926824f4ae5afab1612b02c.jpg2025-01-25-25616.thumb.jpg.74bd2eb53105b08b9f6ed3b472c50d11.jpg2025-01-25-25619.thumb.jpg.f28050fa5373ff5a3a259d7b1895bc55.jpg2025-01-25-25621.thumb.jpg.c121258a7b1e8e803551e09185f47057.jpg2025-01-25-25614.thumb.jpg.44d86e1f3dadefdd9918675284af9a6d.jpg

2025-01-25-25613.jpg

Συμπληρώνω και γω, όπως σου είπε και ο @elkons, κοίτα μέσα στο σπίτι να βρεις το καλό σημείο που θα σου δίνει ταχύτητες, μη κοιτάς τόσο τις μπάρες. Σκέψου υπάρχουν σημεία με μια μπάρα σήμα πχ με μπάντα την 2600 ας πούμε στην Cosmote, που μπορεί να χτυπήσει και πάνω από 100 Mbps για παράδειγμα και αλλη εταιρεία να έχει φουλ σήμα και να παίζει στα μισά. Είναι περίπλοκο, αλλά έχεις δεδομένο ότι θα το βάλεις κάπου μέσα στο σπίτι και ψάχνεις το ιδανικό σημείο απλά 😉 Και προσπάθησε όταν κάνεις τεστ και μέτρηση στο δικαρτο, να έχεις κλειστεί τη μία sim και να δουλεύεις μόνο τη μια. Βγάλε τα συμπεράσματα σου και τις μετρήσεις και μετά κλείσε αυτή που δουλεύεις και δούλεψε την άλλη 😉 Εν τω μεταξύ, για 5G εξοπλισμό το σκέφτεσαι, σωστά; 

Edited by johnny_htc

10 ώρες πριν, babis3g said:

καλύτερα πού ήρθαν έτσι τα πράγματα γιά εμένα σε δύσκολη περιοχή πού θέλει γελοία ανανέωση ο οτε, θα την έκανα μαζί του & θα τελείωναν τα πράγματα ... αλλά τώρα πού τα έψαξα & μού έδωσαν την καρτα voda βλέπω πάει καλύτερα η voda και ίσως με χάσουν οι τωρινοί σε κινητο & τηλεφωνία...γιατί η voda βλέπω πάει καλύτερα με τα λίγα πού ξέρω, σε λίγο φωτό

Starlink δεν σκέφτεσθε καθόλου? Χωρίς κόφτες αλλά δεν έχει τηλέφωνο, μόνο internet.

αν γίνεται θέλω & τηλ, αλλιώς θα είχα πάει στο 5τζι κοσμοτε χωρίς ορια δεδομένων, πού υπάρχει στην περιοχή μου...ευχαριστω

44 minutes ago, babis3g said:

αν γίνεται θέλω & τηλ, αλλιώς θα είχα πάει στο 5τζι κοσμοτε χωρίς ορια δεδομένων, πού υπάρχει στην περιοχή μου...ευχαριστω

Πάντως θεωρητικά, με βονταφον είσαι κομπλέ γιατί και το όριο των 300 να ξεπεράσεις, πέφτεις στα 12, δηλαδή μεγαλύτερη ταχύτητα απ ο, τι είσαι τώρα 😉 Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι άμα δεν μείνεις ικανοποιημένος με το σημα και παίζει χάλια, στη βονταφον σπας εύκολα το συμβόλαιο. Και Cosmote το ίδιο, ενώ νόβα βαράς φρίκες για να τα καταφέρεις, δεν σε αποδεσμευουν εύκολα 😏

Babis 3G. Αν θέλεις τηλέφωνο θα κανείς μια σύνδεση σταθερή με καλώδιο και Ίντερνετ. Αυτά  είναι για άλλες ανάγκες και περιπτώσεις.  Πχ υπάρχουν περιοχές που δεν υπάρχουν δίκτυα παρά μόνο κοσμοτε η οποία δίνει μέγιστο download 2/3 mbps. 

ναι έχεις δικιο, το ξέρω, το γράφω σε κάποιο νήμα είναι γιά περιπτώσεις, με χαμηλο adsl είμαι και ακριβο ... ➡️από την άλλη τέτοιες ταχύτητες πού ποτέ δεν είδα στην περιοχή είναι πειρασμός

και σχεδον 2 φορές πιό φτηνή λύση στην περίπτωση μου από το ακριβο μονοπώλιο adsl

Edited by babis3g

Τότε κρατα τη σύνδεση μέχρι να λήξη ώστε να κερδίσεις χρόνο. Γιατί μπορεί  να δώσει κ η κοσμοτε τηλέφωνο αργότερα. 

8 ώρες πριν, babis3g said:

ναι έχεις δικιο, το ξέρω, το γράφω σε κάποιο νήμα είναι γιά περιπτώσεις, με χαμηλο adsl είμαι και ακριβο ... ➡️από την άλλη τέτοιες ταχύτητες πού ποτέ δεν είδα στην περιοχή είναι πειρασμός

και σχεδον 2 φορές πιό φτηνή λύση στην περίπτωση μου από το ακριβο μονοπώλιο adsl

Πόσο ζητάνε για σπάσιμο συμβολαίου η Cosmote? Καλά τα λέει ο @hercoulis, ίσως αξίζει να περιμένεις λιγάκι, να κάνεις υπομονή αν είναι ένα τρίμηνο ας πούμε 😉

έχει τελειώσει, δίνω 40 γιά 10mbps (τοσο άει η γραμμη) με σταθερά χωρίς κινητά, στην τιμη αυτή έπρεπε να δίνουν τιβι, η ανανέωση ειπαν προσθέτουν 400 λεπτα για κινητα στα 38 ευρω

πανω απο 15 χρόνια πελάτης...edit αλλά να λεω & τα συν ποτέ δεν είχε lags προβλήματα η γραμμή, περιορισμούς κλπ & η τηλεφωνία

Edited by babis3g

Εγώ στην Καλλιθέα Αττικής με χαλκό έπιανα 8 mbps.. 

Nova only Edge SA For Ever.. 

1 ώρα πριν, babis3g said:

έχει τελειώσει, δίνω 40 γιά 10mbps (τοσο άει η γραμμη) με σταθερά χωρίς κινητά, στην τιμη αυτή έπρεπε να δίνουν τιβι, η ανανέωση ειπαν προσθέτουν 400 λεπτα για κινητα στα 38 ευρω

πανω απο 15 χρόνια πελάτης...edit αλλά να λεω & τα συν ποτέ δεν είχε lags προβλήματα η γραμμή, περιορισμούς κλπ & η τηλεφωνία

Είναι αορίστου δηλαδή; ληγμένο;

Εγώ θα Έκανα αίτημα φορητότητας σε άλλο πάροχο για να δώσουν αντιπροσφορά. 

Είναι παράλογη η τιμή εμένα γνωστοί μου δίνουν 45€ για 24αρα με απεριόριστα σταθερά κινητά και Cosmote tv full pack και εγώ 50αρα απεριόριστα κινητά σταθερά με Cosmote tv cinema pack 41€.

Άμα είναι αξιόπιστη σύνδεση κράτα τη αν θες να πας σε μεγαλύτερες ταχύτητες και στη περιοχή σου έχεις μόνο 24αρα πήγαινε σε ασύρματο.