Jump to content

GeForce 6800 LE απορίες

chemeng
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι για κάρτα γραφικών με το chipset GeForce 6800 LE σε AGP. Έψαξα το διαδίκτυο, αλλά δεν μπόρεσα να διαφωτιστώ. Θέλω λοιπόν τα φώτα σας.

(Εννοίειται ότι κάθε υλοποίηση διαφορετικής εταιρίας με το ίδιο chipset θα έχει μικρο-διαφορές στα χαρακτηριστικά, αλλά δεν πειράζει για 10-20 MHz πάνω ή κάτω)

- Ταχύτητα πυρήνα (engine clock/ core speed)

- Ταχύτητα και τύπος μνήμης (memory speed)

- Χρειάζεται έξτρα ρεύμα εκτός από αυτό που δίνει η AGP. Για τις υπόλοιπες κάρτες με το 6800 chipset χρειάζεται, αλλά για την "αποδυναμωμένη 6800LE;

- Αν ναι, το κλασικό molex βύσμα του τροφοδοτικού κάνει ή χρειάζεται 24πινο;

- Αν όχι υπάρχει αντάπτορας μέσα στο reail box; (πρόκειται για υλοποίηση της Albatron)

- Και έστω ότι έχουμε και αντάπτορα και όλα καλά, ένα τροφοδοτικό 300W θα την αντέξει; Στο σύστημα κουμπώνουν 2 optical drives (1 DVD-Rom, 1 DVD-+RW) και 2 σκληροί δίσκοι (1 40 Gb, 1 200 Gb) που μέχρι στιγμής το τροφοδοτικό τους σηκώνει άνετα.

Μάγκες τα φώτα σας, μέχρι αύριο πρέπει να αποφασίσω.

Samsung S500 -> Siemens S65 -> Nokia E51 -> HTC Diamond2 -> Samsung Omnia7 -> Huawei P1 LTE -> ZTE Blade S6 -> Huawei P8 -> Apple iPhone SE -> LeEco Le Max2 -> Honor View20 -> Xiaomi Mi MIX3 5G -> Motorola Edge20 -> Motorola Edge50 Neo

Μεταφέρεται στο hardware.

Δεν έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για την 6800LE, καλύτερα να πάρεις μια 6600GT αν και είναι λίγο ακριβότερη απ'όσο θυμάμαι. Όσο για το τροφοδοτικό, μάλλον θα είναι δύσκολη η κατάσταση, αυτές οι κάρτες έχουν απαιτήσεις.

Γεια χαρα

Πριν κανα 3μηνο εγκατεστησα σε εναν φιλο μου μια 6800LE της Leadtek και ηθελε μια παροχη ρευματος τυπου molex (σαν του σκληρου δισκου)

ΥΓ στο RAM Νοεμβριου γραφει πως να ξεκλειδωσεις τα ανενεργα Pipelines για να την κανεις να δουλευει σαν την 6800

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Παιδιά τελικά την πήρα την GeForce 6800 LE (την γνωστή Albatron των 90 ευρώ από Πλ...). Πράγματι θέλει εξωτερική τροφοδοσία. Αρκεί ακριβώς όπως είπε ο azzazel ένα βύσμα molex. Στο σύστημα κουμπώνουν 2 optical drives (1 DVD-Rom, 1 DVD-+RW) και 2 σκληροί δίσκοι (1 40 Gb, 1 200 Gb) που μέχρι στιγμής το τροφοδοτικό τους σηκώνει άνετα. Το τροφοδοτικό είναι 300 W. Και "κανένα" πρόβλημα με την κάρτα. Βέβαια για να είμαι σίγουρος έχω υποχρονίσει τον AMD Athlon XP 1700+ Palomino από FSB 133 MHz / Clock 1467 MHz σε 100 MHz / Clock 1100 MHz. Να πω την αλήθεια δεν τολμώ να βάλω το CPU στα στάνταρντ του. Θα επανέλθω με αποτελέσματα.

Α. μήπως μπορεί να δώσει κάποιος link για το ξεκλείδωμα των pipelines;

Samsung S500 -> Siemens S65 -> Nokia E51 -> HTC Diamond2 -> Samsung Omnia7 -> Huawei P1 LTE -> ZTE Blade S6 -> Huawei P8 -> Apple iPhone SE -> LeEco Le Max2 -> Honor View20 -> Xiaomi Mi MIX3 5G -> Motorola Edge20 -> Motorola Edge50 Neo

Γεια το ξεκλειδωμα των Pipelines χρειαζεσαι το Riva Tuner 2.0 το οποιο θα το βρεις εδω: http://downloads.guru3d.com/download.php?id=8

Δυστυχως φιλε μου δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω διοτι δεν εχω την συγκεκριμενη καρτα.

Ισως ομως αν εριχνες μια ματια και στο Forum του PC Magazine να εβρισκες τιποτα παραπανω

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Τελικά έφερα το CPU στα default και με τροφοδοτικό 300W τρέχει μια χαρά η κάρτα. Στο 3D Mark 05 σε 1024x768, No AA, 8x AF έπιασε 2305. Καθόλου άσχημα για 90 ευρώ και για αργό σύστημα (AMD Athlon XP 1700+ @ 1467 MHz, 512 DDR Ram @ 266 MHz)

Παιδιά τελικά την πήρα την GeForce 6800 LE (την γνωστή Albatron των 90 ευρώ από Πλ...). Πράγματι θέλει εξωτερική τροφοδοσία. Αρκεί ακριβώς όπως είπε ο azzazel ένα βύσμα molex. Στο σύστημα κουμπώνουν 2 optical drives (1 DVD-Rom, 1 DVD-+RW) και 2 σκληροί δίσκοι (1 40 Gb, 1 200 Gb) που μέχρι στιγμής το τροφοδοτικό τους σηκώνει άνετα. Το τροφοδοτικό είναι 300 W. Και "κανένα" πρόβλημα με την κάρτα. Βέβαια για να είμαι σίγουρος έχω υποχρονίσει τον AMD Athlon XP 1700+ Palomino από FSB 133 MHz / Clock 1467 MHz σε 100 MHz / Clock 1100 MHz. Να πω την αλήθεια δεν τολμώ να βάλω το CPU στα στάνταρντ του. Θα επανέλθω με αποτελέσματα.

Α. μήπως μπορεί να δώσει κάποιος link για το ξεκλείδωμα των pipelines;

90 euros? Έχεις link? :shifty:

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Έχει βγει από το site του Πλ... Εξαντλήθηκε μέσα σε 2 μέρες.

Έχει βγει από το site του Πλ... Εξαντλήθηκε μέσα σε 2 μέρες.

Πλακα θα μας κανουν στο πλαισιο, 6800 με 90ε??????? Μαλλον λαθος στην τιμολογιση καναν τα τσιμανια... :X

Μσ αφού την έχω αγοράσει ήδη... best value for money!!!

Μσ αφού την έχω αγοράσει ήδη... best value for money!!!

Δεν ειπα οτι δεν την πηρες! Ειπα οτι καναν λαθος και μεχρι να το παρουν χαμπαρι τις εξαφανισαν!!! Αν την ξαναφερουν :whistle: :devil:

Ίσως. Η 6800 LE είναι αρκετά έως εως πολύ πιο γρήγορη από την 6600 (την σκέτη) που κοστίζει 115 ευρώ. Και εγώ την αγόρασα 90. Λες να είμαι από τους τυχερούς;;;

Ίσως. Η 6800 LE είναι αρκετά έως εως πολύ πιο γρήγορη από την 6600 (την σκέτη) που κοστίζει 115 ευρώ. Και εγώ την αγόρασα 90. Λες να είμαι από τους τυχερούς;;;

Μια 6800LE ειναι περιπου οσο γρηγορη ειναι μια 6600GT και αμα την ξεκλειδωσεις και την κανεις και overclocking μπορει να φτασει την επιδοση μιας 6800Gt (~-5%), κανονικα η τιμη της ειναι 220ε+ οποτε εισαι πολυυυ τυχερος!

Μήπως έχεις link για how to ξεκλείδωμα των ανενεργών pipelines;

To έχω ήδη κατεβάσει. Main-> Customize-> Low level system settings-> NVStrap driver-> Graphics processor configuration (Τικάρω allow enabling hardware masked units και επιλέγω custom στο Active pixel/vertex units configuration), όπου τικάρω τα disabled HW masked pixel/vertex units).

Στην περιπτωσή μου είναι disabled/HW masked 2 pixel units (1 pixel unit=4 pipelines) bit 00 και bit 03 (τα bit 01/02 είναι active)

Όσο για τα vertex units, είναι disabled/HW masked τα bit 11/13 και active τα bit 8/9/10/12. H κάρτα μου είναι δηλαδή αυτή τη στιγμή 8x1,4vp. Μπορώ να την κάνω 16x1,6vp ή μόνο 12x1,5vp; Και αν μόνο 12x1,5vp, ποια από τα 2 disabled pixel και vertex units πρέπει να ενεργοποιήσω; Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται έξτρα ψύξη;

To chipset είναι nVidia GeForce 6800 LE (256 bit NV40, A1, 8x1,4vp) with 128 Mb DDR σε μια υλοποίηση της Albatron.

To έχω ήδη κατεβάσει. Main-> Customize-> Low level system settings-> NVStrap driver-> Graphics processor configuration (Τικάρω allow enabling hardware masked units και επιλέγω custom στο Active pixel/vertex units configuration), όπου τικάρω τα disabled HW masked pixel/vertex units).

Στην περιπτωσή μου είναι disabled/HW masked 2 pixel units (1 pixel unit=4 pipelines) bit 00 και bit 03 (τα bit 01/02 είναι active)

Όσο για τα vertex units, είναι disabled/HW masked τα bit 11/13 και active τα bit 8/9/10/12. H κάρτα μου είναι δηλαδή αυτή τη στιγμή 8x1,4vp. Μπορώ να την κάνω 16x1,6vp ή μόνο 12x1,5vp; Και αν μόνο 12x1,5vp, ποια από τα 2 disabled pixel και vertex units πρέπει να ενεργοποιήσω; Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται έξτρα ψύξη;

To chipset είναι nVidia GeForce 6800 LE (256 bit NV40, A1, 8x1,4vp) with 128 Mb DDR σε μια υλοποίηση της Albatron.

Και τα 2! λογικα θα ενεργοποιηθει 1 ή στην χειροτερη περιπτωση κανενα, τωρα αμα ενεργοποιηθουν και τα 2 εισαι πολυ τυχερος. :w00t:

• 4 weeks later...

Λοιπόν ακούστε παιδιά scores στο 3DMark05 με τη γνωστή Albatron GeForce 6800LE (τη γνωστή των 90 ευρώ του πλαισίου). Καταρχήν είναι full unlockable, ξεκλειδώνεται πλήρως (ξεκλείδωμα-softmod και των 16 pixel pipelines και των 6 vertex shaders) με ελάχιστα artifacts στα πολύ βαριά routines του 3DMark05. Στα παιχνίδια δεν είχα το παραμικρό artifact. Το θέμα είναι ότι ταυτόχρονα σηκώνει και τρελλό o/c. Την έφτασα στα 375 MHz core/ 875 MHz memory από τα default 300/700 MHz, όπερ σημαίνει 25% τόσο στην ταχύτητα πυρήνα όσο και μνήμης. Εδώ στο 3DMark05 είχα περισσότερα artifacts περίπου στο 20λεπτο σκληρής καταπόνησης, αλλά στα πρώτα 20 λεπτά ούτε το παραμικρό. Και πάλι στα παιχνίδια το παραμικρό. Όσο για θερμοκρασίες άρχιζε από 41 C και στην χειρότερη κατέληγε στα 63 C, και όλα αυτά με την stock ψύχτρα της Albatron. Φαντάζομαι ότι με 20 ευρώ και Arctic Cooling ίσως να αποφύγουμε και τα artifacts. Πάμε στο ψητό λοιπόν...

CPU: AMD Athlon 64 3000+ (1800 MHz, non o/c)

RAM: 1024 DDR dual channel @ 400 MHz

(να τονίσω ότι τα περισσότερα benchmark γίνονται με τα ίδια RAM, αλλά CPU AMD Athlon 64 4000+ ή ακόμα και FX-57, οπότε αν θέλετε να κάνετε ευθεία σύγκριση ποσθέστε στο σκορ μου 200-300 πόντους)

- 1024x768 No AA/AF (300 MΗz core/700 MHZ mem/8 pipelines/4 vertex shaders)= 2555

- 1024x768 No AA/AF (375 MΗz core/875 MHZ mem/16 pipelines/6 vertex shaders)=3966

-- 1600x1200 No AA/AF (300 MΗz core/700 MHZ mem/8 pipelines/4 vertex shaders)=1346

-- 1600x1200 No AA/AF (375 MΗz core/875 MHZ mem/16 pipelines/6 vertex shaders)=1972

Δηλαδή απίστευτη αύξηση 55,2% (3966/2555) στα 1024x768!!!!!

Υ.Γ. Βέβαια αυτό τόσο επιθετικό o/c και softmod χωρίς αλλάγη του stock cooling δεν το προτείνω.Θεωρώ καλύτερη μια συντηρτική προσέγγιση 325 MΗz core/750 MHZ mem/12 pipelines/5 vertex shaders που θα επιφέρει μια βελτίωση ''αναίμακτη'' 20%.