Jump to content

Huawei event @Μόναχο 2023: Όλα όσα συνέβησαν στη μεγάλη "γιορτή" της Huawei!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

H αντισυμβατική πορεία της Huawei μας έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι πρόκειται για μια εταιρεία που δεν έχει μάθει να «συνθηκολογεί» και να… συμβιβάζεται. Έχοντας για «πυξίδα» της, την διαρκή καινοτομία και ικανοποιώντας τη «δίψα» των consumers για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη στην καθημερινότητά τους, η Huawei ως γνωστόν επικεντρώνεται σε λύσεις που πάντοτε έχουν τη δυναμική να ικανοποιήσουν ακόμη και τα πιο… τολμηρά «θέλω».

Παρά τις γνωστές δυσκολίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει την τελευταία πενταετία, η «λευκή πετσέτα» σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία και το mentality των ανθρώπων της Huawei. Για αυτό και στα καταναλωτικά προϊόντα εξακολουθεί να βαδίζει στον ίδιο πετυχημένο δρόμο εξέλιξης και τεχνολογικής υπεροχής, ακολουθώντας το μονοπάτι που η ίδια δημιούργησε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Huawei συνεχίζει να «επενδύει» ειδικά στην αγορά της Ευρώπης, λανσάροντας ένα νέο δυναμικό και άκρως ανταγωνιστικό line-up από tech products, τα οποία φιλοδοξούν να φέρουν τα πάνω – κάτω στη κατηγορία τους.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι για το 2022, η Huawei παρουσίασε 7.689 τεχνολογικές πατέντες, επενδύοντας περισσότερα από 161 δισεκατομμύρια CNY στο κομμάτι του R&D (το παραπάνω ποσό μεταφράζεται σε 25.1% των ετήσιων εισόδων της και όπως αντιλαμβάνεστε αποτελεί ένα τεράστιο ποσό). Μια καλή γεύση της καινοτομίας που μας υπόσχεται η κινεζική εταιρεία, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά στο πρόσφατο event που διοργάνωσε η Huawei στο Μόναχο της Γερμανίας. Με το P60 Pro (τη νέα ναυαρχίδα που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια του mobile photography), να συγκεντρώνει δικαίως τα φώτα της δημοσιότητας (μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο αναλυτικό hands-on review μας εδώ), αλλά και το απίστευτα λεπτό και ελαφρύ foldable, Mate X3, να ακολουθεί… η Huawei μας βοήθησε να ρίξουμε μια ματιά στις state-of-the art high-end συσκευές που διαθέτει στο πλούσιο προϊοντικό portfolio της και οι οποίες πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους επί ευρωπαϊκού εδάφους.

P60 Pro: Vision Enlighted

Ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής στο event του Μονάχου, δεν θα μπορούσε παρά να είναι το P60 Pro, η ναυαρχίδα που συνεχίζει την κληρονομιά των συσκευών που ανήκουν στην οικογένεια P. Ανέκαθεν τα Huawei που ανήκουν στην P Series, έκαναν «focus» στις καινοτόμες εξελίξεις που αφορούν στο κομμάτι του mobile photography και το P60 Pro δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Η Vivienne Tang (Designer Huawei Consumer BG), το στέλεχος της Huawei που σχεδίασε το «unique» P60 Pro όταν ανέβηκε στο stage περιέγραψε τις βασικές συνισταμένες που αφορούν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του P60 Pro.

Η έμφαση που δίνεται στο μέτρο και στα ποιοτικά υλικά κατασκευής, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά compact διαστάσεις και την εντυπωσιακή προστασία που πηγάζει από το «άτρωτο» Kunlun Glass που περιβάλλει την οθόνη (μια ακόμη πατενταρισμένη τεχνολογία της Huawei). Η Vivienne Tang δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί στο «επίτευγμα» που ακούει στο όνομα: Rococo Pearl, με το back cover της ειδικής αυτής έκδοσης να είναι εμπνευσμένη από την γοητευτική ανομοιογένεια ενός μαργαριταριού, με αποτέλεσμα το πίσω τμήμα κάθε P60 Pro, να είναι μοναδικό σε κάθε συσκευή.

Διαβάζοντας βέβαια το αναλυτικό hands-on review μας, εξυπακούεται ότι το μάτι σας θα έχει πέσει στο XMage camera setup (αποτελείται από τηλεφακό Ultra-Lighting και Main Camera Ultra Lighting στα 48MP), το οποίο κάνει πράξη την έννοια της PRO φωτογραφίας στον κόσμο των smartphones. Ο τρόπος που οι φωτογραφικοί σένσορες του P60 Pro μετακινούνται και αντιλαμβάνονται το φως από οποιαδήποτε πηγή και εάν προέρχεται, επανακαθορίζοντας τον χαρακτήρα όλων των φωτογραφικών λήψεων (ανεξαρτήτως εάν τραβάτε με το Night Mode ενεργοποιημένο ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού).

To μεταβλητό διάφραγμα και η ειδική λειτουργία OIS που διαθέτει το camera setup του P60 Pro, δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον απαιτητικό χρήστη, με αποτέλεσμα… ασυναγώνιστες νυχτερινές φωτογραφίες, μοναδικό zoom που κάνει focus στη λεπτομέρεια ενός φωτογραφικού θέματος, αλλά και αψεγάδιαστα Tele-portraits, ενώ η ζωντάνια και ο πλούτος των χρωμάτων μαζί με το crystal-clear αποτέλεσμα κάνουν τον ανταγωνισμό να βλέπει το πίσω μέρος της φανέλας της. Μόνο ως τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι το P60 Pro βραβεύτηκε με το DXOMARK ως το number 1 smartphone με την καλύτερη κάμερα (με 156 πόντους).

The Mate of your dreams!

Αναμφίβολα, το P60 Pro θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να αποσπάσει τον τίτλο του «κορυφαίου» smartphone για το 2023, όμως η Huawei είχε και άλλον έναν ακόμη άσσο στο μανίκι της, καθώς παρουσίασε στο ευρωπαϊκό κοινό το Mate X3, το νέο της foldable που κυριολεκτικά δεν χορταίνεις να το… κοιτάζεις.

Τα περισσότερα foldables ειδικά όταν «διπλώνουν» μεταμορφώνονται σε αρκετά ογκώδεις συσκευές με βάρος που το «αισθάνεσαι». Παρόλα αυτά, το Mate X3 είναι η ευχάριστη εξαίρεση στον κανόνα, ακολουθώντας το τρίπτυχο: «Larger, Slimmer, Lighter», το τελευταίο foldable της Huawei διαθέτει πάχος μόλις στα 5.3mm όταν είναι σε “unfolded” status, με το βάρος του να «ζυγίζει» μόλις 239 γραμμάρια. Τα δε υλικά κατασκευής που έχει χρησιμοποιήσει ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας αποτελούν τα πιο ανθεκτικά και ποιοτικά υπάρχουν για αυτή την κατηγορία. Το σούπερ ελαφρύ ανθρακόνημα και τα silicon-based υλικά νανοτεχνολογίας, ουσιαστικά μειώνουν με δραστικό τρόπο το συνολικό βάρος της οθόνης κατά 28%, ενώ το σούπερ λεπτό στρώμα αλουμινίου σε συνδυασμό με το συμπαγές μέταλλο συμβάλλουν όχι μόνο στην αυξημένη αντοχή του σώματος της συσκευής, αλλά και στο εξαιρετικά χαμηλό βάρος.

Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της συσκευής, το Mate X3 έχει υποβληθεί σε περισσότερα από 30.000 απαιτητικά και εξονοχυστικά tests, με το επανασχεδιασμένο hinge επόμενης γενιάς το Kunlun Glass και την πιστοποίηση IPX8 να καθιστούν το συγκεκριμένο foldable μία… όαση αντοχής στην κατηγορία του. Εξυπακούεται βέβαια ότι η Huawei δεν θα μπορούσε να μην προσέξει και το camera setup του Mate X3, το οποίο έρχεται με 4 camera sensors, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε κυκλική διάταξη. Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι της Huawei, το premium foldable της έρχεται με Ultra-Wide Angle Camera Sensor (13MP, f/2.2), Ultra Vision Camera (50MP, RYYB, f/1.8), περισκοπικό τηλεφακό (12MP, RYYB, 5x Optical Zoom, f/3.4 μαζί με OIS) και σένσορα με 100x Ζoom. Στα παραπάνω, προσθέστε την κατακόρυφη αύξηση του performance σε σύγκριση με τον προκάτοχο του και είναι εμφανές ότι η κινεζική εταιρεία, δημιούργησε το πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό foldable που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.


Watch4 andMore!

Το Mate X3 και το P60 Pro ουσιαστικά αποτέλεσαν τα «βαριά χαρτιά» της Huawei στο product launch event του Μονάχου, ωστόσο η κινεζική εταιρεία δεν θα μπορούσε να αφήσει πίσω και την αγορά των wearables, όπου πραγματικά τα προϊόντα της… ξεπουλάνε σαν τρελά! Η αποκάλυψη του event του Μονάχου αφορούσε στο Watch4, ένα smartwatch που θα επικεντρώνεται ακόμη περισσότερο στην λεπτομερή καταγραφή δεδομένων που σχετίζονται με την υγεία και το well-being. To Watch4 διαθέτει μεγαλύτερο screen-to-body ratio, με την σφαιρική γυάλινη οθόνη από ζαφείρι, αν μη τι άλλο να κλέβει την παράσταση. Ενσωματώνοντας χρόνια ερευνών και τεχνολογικών breakthroughs στη διαδικασία του health monitor, το νέο smartwatch (το οποίο αναμένουμε το πιθανότερο στην χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι), το Watch4 σύμφωνα με την Huawei θα προσφέρει την πιο λεπτομερή καταγραφή health data που έχει υπάρξει ποτέ.

Παράλληλα, το Watch4 έρχεται με 100+ workout modes, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από επαγγελματικά προγράμματα εκγύμνασης, ενώ διαθέτει πιστοποίηση αντοχής IP68, παρέχοντας προστασία από το νερό και τη σκόνη (πίεση 5ATM και χρονική διάρκεια που αγγίζει τα 30 λεπτά κάτω από το νερό). Μάλιστα, η Huawei για να τονίσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική του νέου της smartwatch κάλεσε στη σκηνή των Ολυμπιονίκη αθλητή μεγάλων αποστάσεων Sir Mo Farah, ο οποίος μας μίλησε για το πως τα smartwatches της Huawei άλλαξαν πλήρως την αντίληψη του για το ρόλο της wearable τεχνολογίας στην καθημερινότητά του, αλλά και για το πως τα smartwatches της Huawei αποτέλεσαν έναν υπερπολύτιμο βοηθό σε όλη την αθλητική σταδιοδρομία του.

To εξαιρετικά πλούσιο μενού είχε και «επιδόρπιο»… laptops, καθώς η Huawei παρουσίασε το νέο cutting-edge Matebook X Pro και το MateBook 16s. To εντυπωσιακά λεπτό μεταλλικό σώμα του Matebook X Pro, οι μοναδικές λεπτές και elegant γραμμές που συνδυάζουν καινοτομία και υψηλού επιπέδου αισθητική, μαζί με τους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς κάνουν το νέο Matebook, ένα «ονειρεμένο» premium laptop για τον απαιτητικό χρήστη. To δε MateBook 16s που διακρίνεται για την μεγάλη οθόνη ανάλυσης 2.5Κ, τους πανίσχυρους επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς και την εντυπωσιακή χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, το 16s καθίσταται ιδανικό τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση.  

Επιμένουμε… Ευρωπαϊκά!

Tο main event ολοκληρώθηκε με ένα statement από την Huawei, η οποία ουσιαστικά δήλωσε την προσήλωση της στην ευρύτερη αγορά της Ευρώπης. Έχοντας ήδη ανοίξει τρία κέντρα καινοτομίας που εστιάζουν στον τομέα της υγείας (σε Ζυρίχη, Ελσίνκι και Ντίσελντορφ), ένα μεγάλο κεντρικό κατάστημα στο Βερολίνο και περισσότερα από 30 local γραφεία σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας με το motto του «Towards a Brighter Future Together», απλώς επιβεβαίωσε το πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, με την Huawei να οραματίζεται ένα μέλλον με… ευρωπαϊκό αέρα!

Με το παρόν άρθρο θελήσαμε να σας μεταφέρουμε μια εικόνα από το event της Huawei, ωστόσο επειδή ένα video ισοδυναμεί με… χίλιες λέξεις πατήστε το Play στο video που ακολουθεί και μεταφερθείτε μαζί μας στο μαγευτικό… Μόναχο!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Τι να πρωτοπεί κανείς... κορυφαίες σχεδιαστικά και κατασκευαστικά συσκευές, πραγματικά αθάνατες, με εξαιρετικό πομποδέκτη, το τονίζω αυτό και το ξαναγράφω εξαιρετικό πομποδέκτη.

Αν δεν υπήρχαν οι ιδεοληψίες στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού, στην τόσο δημοκρατική αυτή χώρα, η εταιρεία αυτήν τη στιγμή θα σάρωνε σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά όταν εμπλέκεται η πολιτική, τα πράγματα οδηγούνται εκεί που οδηγήθηκαν.

 

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...