Jump to content

Κριτήρια επιλογής πρατηρίων

kirkonet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το κακό στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και απο τον plati, είναι οτι αν κάποιος κάνει κάποια παρανομία κανείς δεν του κάνει τπτ.

Ενώ αν πεί κάποιος "να τιμωρηθούν οι παράνομοι" αμέσως όλοι πέφτουν πάνω του να τον φάνε. Προσωπικά δεδομένα, αντισυνταγματικοί νόμοι και πράσινα άλογα...

Τι παει να πει "πειραγμενες" αντλιες?? Προφανως ο ορος ειναι δικος σου....

Προφανώς και δεν είναι δικός του ο όρος. Τόσο καιρό τα ΜΜΕ σε τηλεόραση και internet χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο...

http://news.pathfinder.gr/finance/news/243406.html

Μήν ξεχνάμε όμως οτι υπάρχει και η πιθανότητα οι αντλίες να είναι πειραγμένες απο την εταιρία, αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο η οποια εταιρία να βγάλει μόνη της τα μάτια της...;)

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

• Απαντήσεις 106
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το οτι ολοι οι πρατηριουχοι περνουν την ιδια βενζινη δεν σημαινει οτι θα πρεπει να την πουλανε και στην ιδια τιμη... ;) Αναμεσα τους υπαρχουν και οι εταιριες διακινησης (Shell, Bp) οι οποιες επηρεαζουν την τιμη ειτε προς τα επανω αλλα αρκετες φορες και προς τα κατω!!

Ο νομος της αγορας δουλευει και παραδουλευει... Θεωρεις εσυ οτι καποιος που εχει την τιμη της αμολυβδης στο 1,10 την στιγμη που ο ανταγωνισμος ειναι στο 1€ δεν θα βγει εκτος αγορας!?!? Κοβω διαφορα μερη του σωματος μου οτι θα βγει...

μη βιάζεσαι και μας μείνεις μισός :p Παρατηρώ εδώ και χρόνια το πρατήριο της Καποδιστρίου (BP) στην είσοδο/έξοδο της Φιλοθέης (Αθήνα). Είναι πάντα ακριβότερο από το μέσο όρο και πάντα γεμάτο με κόσμο. Γιατί; Επειδή κάποιοι κάτοικοι της περιοχής δε σηκώνουν λίγο το βλέμα τους να συγκρίνουν τιμές. Και αυτό, τη στιγμή που 2 χιλιόμετρα πιο κει, στο Χαλάνδρι βρίσκεται σειρά με 3 από τα 15-20 φθηνότερα πρατήρια του λεκανοπεδίου...

Εγώ βάζω σταθερά σε ένα από αυτά τα 3. Έχει καλή τιμή πάντα, έχω ελέγξει το φίλτρο βενζίνης και είναι ΟΚ. Έχω ελέγξει τις ποσότητες με το board computer και είναι ΟΚ.

Αυτές τις μέρες, ένα κοντινό πρατήριο που πάντα είχε ακριβή βενζίνη, έχει 5 λεπτά φθηνότερη από τους φθηνότερους. Η διαφορά με την παλιά του τιμή είναι τρομακτική. Φυσικά ρώτησα, έψαξα και έμαθα ότι κλέβει...

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Εγώ βάζω σταθερά σε ένα από αυτά τα 3. Έχει καλή τιμή πάντα, έχω ελέγξει το φίλτρο βενζίνης και είναι ΟΚ. Έχω ελέγξει τις ποσότητες με το board computer και είναι ΟΚ.

E, πες μας και ποιό είναι και που βρίσκεται!

Φιλε μου plati εχεις καταλαβει τι εχεις ποσταρει ακριβως...?? Τι παει να πει "πειραγμενες" αντλιες?? Προφανως ο ορος ειναι δικος σου....

Δεν εχω χρονο για να σου πω ορισμενα πραγματα για τις αντλιες αυτη τη στιγμη αλλα μεχρι το βραδυ θα σου εξηγησω 2-3 πραγματακια!! Θα δεις λοιπον οτι το σχολιο σου " ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΣΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΥΣ" ειναι αδικο για αρκετους απο τους παραπανω στην λιστα!!

Θα ηθελα πολυ να μας εξηγησεις τι παιζει.

Φιλε μου plati εχεις καταλαβει τι εχεις ποσταρει ακριβως...?? Τι παει να πει "πειραγμενες" αντλιες?? Προφανως ο ορος ειναι δικος σου....

Δεν εχω χρονο για να σου πω ορισμενα πραγματα για τις αντλιες αυτη τη στιγμη αλλα μεχρι το βραδυ θα σου εξηγησω 2-3 πραγματακια!! Θα δεις λοιπον οτι το σχολιο σου " ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΣΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΥΣ" ειναι αδικο για αρκετους απο τους παραπανω στην λιστα!!

Αγαπητέ, καταρχήν ο όρος "πειραγμενες" αντλιες δεν πρωτοχρησιμοποιήθηκε από μένα αλλά από το σύνολο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων.

"πειραγμενες" αντλιες σημαίνει ότι στον counter της αντλιάς σου δείχνει ότι έχουν μπεί 10λίτρα καυσίμου και στη πραγματικότητα έχουν μπει π.χ. 8,5 λίτρα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δείχθηκες ,

και γιατί ειναι άδικο για τους συγκεκριμένους εφόσον έχουν ανακοινωθεί και επίσημα από το υπουργείο.

Δυστυχώς οι πειραγμένες αντλίες είναι άλλη μία πικρή πραγματικότητα στην Ελλάδα και δυστυχώς και εδώ το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το σύνολο της αγοράς αφού οι επιστήμονες πρατηριούχοι έχουν βρεί τρόπο να ρυθμίζουν ανάλογα (μέσω τηλεκοντρόλ!!!) την ποσότητα καυσίμου που θα μπεί στο ρεζερβουάρ!

Τέτοια περίπτωση ανακαλύφθηκε στην Αθήνα. Ο τύπος πουλούσε την ποσότητα που ήθελε και με το πάτημα ενός κουμπιού..είτε μείωνε,είτε αύξανε τα λίτρα.

Αλλά μην πάτε μακριά..οι πρατηριούχοι μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας..

Παρατηρήσατε ότι ΟΛΕΣ τις φορές..όταν βάζουν κάποιο προκαθορισμένο ποσό..π.χ. 10 € ή 10 λίτρα..στα τελευταία € ή λίτρα η ροή του καυσίμου μειώνεται.Μόλις δε γράψει 10 € ή λίτρα ακριβώς..τραβάν την μάνικα αμέσως και δεν την αφήνουν να στραγγίξει..γιατί άραγε;

Ξέρετε πόσο καύσιμο χάνουμε με αυτήν τους την κίνηση; :mad:

Άμα όμως η μάνικα μένει συνεχώς γεμάτη, τότε δεν χάνουμε λίτρα. Όσα χάνουμε απο τα δικά μας τα κερδίζουμε απο τον προηγούμενο. Μια ή άλλη...

Τώρα εγώ να ρωτήσω, όταν γράφει ο μετρητής της αντλίας 15 λίτρα ότι μπήκαν στο ρεζερβουαρ του αυτοκινήτου

εμείς χάνουμε την ποσότητα που έχει περάσει από την αντλία και βρίσκεται στην μάνικα και βέβαια την έχουμε πληρώσει (ανεξάρτητα εαν θα την πάρει ο έπομενος)

Αν και εδώ που τα λέμε αυτό είναι το λιγότερο μπροστά σε αυτα που κάνουν.

Σωστά ;

Τώρα εγώ να ρωτήσω, όταν γράφει ο μετρητής της αντλίας 15 λίτρα ότι μπήκαν στο ρεζερβουαρ του αυτοκινήτου

εμείς χάνουμε την ποσότητα που έχει περάσει από την αντλία και βρίσκεται στην μάνικα και βέβαια την έχουμε πληρώσει (ανεξάρτητα εαν θα την πάρει ο έπομενος)

i manika/solinas einai panta gemati apo ton proigoumeno... esi skeftese oti afto pou pliroses to pairnei o epomenos... skepsou oti pairneis tsampa apo ton proigoumeno afto pou xaneis apo ton epomeno kai tha katalaveis oti de xaneis apo ekei...

apli logiki!

Αγαπητέ, καταρχήν ο όρος "πειραγμενες" αντλιες δεν πρωτοχρησιμοποιήθηκε από μένα αλλά από το σύνολο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων.

"πειραγμενες" αντλιες σημαίνει ότι στον counter της αντλιάς σου δείχνει ότι έχουν μπεί 10λίτρα καυσίμου και στη πραγματικότητα έχουν μπει π.χ. 8,5 λίτρα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δείχθηκες ,

και γιατί ειναι άδικο για τους συγκεκριμένους εφόσον έχουν ανακοινωθεί και επίσημα από το υπουργείο.

Ο λογος για τον οποιο θιχτηκα ειναι διοτι εγω ειμαι... με τους αλλους!!

Βασικα να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα τα οποια κανεις δεν γνωριζει σε βαθος αλλα ολοι κατηγορουν τους πρατηριουχους οτι ειναι κλεφτες, επιστημονες, οτι ειναι απατεωνες, οτι θα επρεπε να ειναι στην φυλακη κλπ!

Ας ξεκινησω λεγοντας οτι δεν αναφερεις στο ποστ σου το ποσοστο της αποκλισης που εμφανισαν οι παραπανω αντλιες! Ακομα δεν αναφερεις τον αριθμο των πιστολιων (διοτι καθε πιστολι αντιμετωπιζεται ξεχωριστα σαν αντλια!) που πιαστηκαν να "χανουν" αλλα και τον συνολικο αριθμο του καθε πρατηριου!!

Βασικα δεν πρεπει να ξεχνας οτι η αντλιες που χρησιμοποιουν τα βενζιναδικα ειναι μηχανιματα και οπως ολα τα μηχανηματα μετα απο συχνη χρηση αρχιζουν και "χανουν"... Ολες οι αντλιες χανουν εστω και κατα ενα μικρο ποσοστο, και για αυτο ο νομος προβλεπει ενα μικρο ποσοστο μεσα στο οποιο εισαι απολυτως νομιμος! Αν λοιπον μας ανεφερες και τα ποσοστα που σου ζητησα παραπανω θα μπορουσες ευκολα να διακρινεις αυτους που ηθελαν να κλεψουν και αυτους που το εκαναν χωρις δολο! Επομενως ακυρο το σχολιο σου "Να μην πατησει κανεις σε αυτους!"

Ακομα κατι που επισης αμφιβαλλω αν το γνωριζει ο κοσμος ειναι οτι στα περισσοτερα πρατηρια οι αντλιες που υπαρχουν δεν ειναι περιουσια του εκαστοτε βενζινα και επομενως δεν εχει δικαιωμα να τις πειραξει! Μην βιαστει κανεις βλακωδως και μου πει "Και τι εγινε? Αυτοι τις πειραζουν ουτως η αλλως!" διοτι στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι μισθωμενες μεσω leasing και τα συμβολαια προβλεπουν πολυ καλα προστιμα!! Βεβαιως ειναι υποχρεωμενος να τις ελεγχει καθε μερα αλλα δυστυχως αυτο ειναι πρακτικα αδυνατο...

@kirkonet...

Οταν δεν γνωριζεις καλυτερα να μασας παρα να μιλας!! Φυσικα και οταν βαζεις ενα στανταρ ποσο (πχ 10€) οταν η αντλια καταλαβει οτι εχουν ηδη μπει τα 9,60€ τοτε αυτοματως μειωνει την παροχη καυσιμου, μειωνωντας φυσικα και τον ρυθμο με τον οποιο σε χρεωνει ωστε να μπορεσει να σταματησει την ροη ακριβως στα 10,00€ και να μην κλεψει ουτε εσενα αλλα ουτε και το πρατηριο!!

Οταν δε, δεν αφηνουν την μανικα να στραγγιξει σου κλεβουν οι κλεφτες, επιστημονες, απατεωνες κλπ κλπ 100 ολοκληρα ml καυσιμου(που σιγα μην ειναι και τοσα) την στιγμη που οταν αφησεις το αυτοκινητο σου στον ηλιο το καλοκαιρι εξατμιζονται περισσοτερα!!

Amelidi όταν πέφτουν πρόστιμα για πειραγμένες αντλίες είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι αυτές οι αντλίες "έχαναν" πέρα από το νόμιμο και δικαιολογημένο ποσοστό και βεβαίως ότι οι πρατηριούχοι έκλεβαν.

Τέλος για να χαρκτηριστεί ένα βενζινάδικο για εμένα ως καταναλωτή "κόκκινο" αρκεί να έχει έστω και μία πειραγμένη αντλία._

Προφανες?? Ποιος το λεει αυτο...?

Κανεις μεγαλο λαθος Νικολα! Ακομα και για 0,5% να χανει παραπανω απο το επιτρεπτο ενα πιστολι επιδεχεται προστιμο και δημοσιοποιειται! Αυτο ομως δειχνει οτι δεν υπηρχε δολος αλλα προκληθηκε απο την παρατεταμενη χρηση της αντλιας!!

Δεν υπαρχει λογος να κατακρινουμε ανθρωπους και καταστασεις χωρις λογο! Αν υπηρχε μια ποιο αναλυτικη λιστα τοτε...

θα ήθελα να σας πω την ιδέα μου που κάποιοι θα χαρακτηρίσουν ως αντυσυνταγματική,προσβολή των προσωπικών και άλλα τέτοια ωραία που μας τρώνε σε αυτή τη χώρα.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σε κάθε πρατήριο που του έχει επιβληθεί πρόστιμο για κάθε είδους νοθεία υπήρχε μια ειδική σήμανση ή σε κάποιο Αυτό εμφανές σημείο μια σχετική ανακοίνωση

Αυτή ήταν η δικιά μου πρόταση που άρεσε σε πολλύς εδώ μέσα.

Εξάλλου το να δημοσιοποιούνται τα πρατήρια που παρανομούν είναι η καλύτερη διαφήμηση για τους σωστούς πρατηριούχους.

Υ.Γ. αγαπητέ amelidis θα ήθελα να πιστεύω πως η υπεράσπιση των πρατηριούχων δεν προέρχεται από ''δόλο''.

Φιλε amelidi αν η αντλια εχει αρχισει και χανει λογω της χρησης να την αλλαξουν αντι να κλεβουν τον κοσμο :confused: Προφανως και οι συγκεκριμενες αντλιες εχαναν παραπανω απο το επιτρεπτο και τους πιασανε, που ακριβως ειναι το μεμπτο?

Amelidi αν είναι τόσο ασφυκτικά τα όρια που μια νορμάλ αντλία εύκολα να βγαίνει εκτός προδιαγραφών θα έπρεπε οι πρατηριούχοι να είχαν διαμαρτυρηθεί πολύ καιρό πριν.

Για την ακρίβεια μου φαίνεται πολύ περίεργο να είναι τα πράγματα όπως τα λες και να μην είχαν κάνει τον κόσμο άνω κάτω για τις "ανεδαφικές απαιτήσεις του κράτους"

ela tora pou me ton kairo xanoun oi antlies... kai panta tixenei na xanoun pros kerdos ton venzinopolon... poli... "tixeo" mou fenete...

de leo... palionoun, xanoun... alla leo ego tora... afou o metritis tha metraei to kafsimo pou pernaei... kai afou palionei... giati den xanei... oste na pernaei perissotero kafsimo kai na mi to metraei olo... diladi... otan palionei kati... girizei pio grigora?...

mi trelathoume... to thema palies antlies den isxiei... enas venzinas de tha afisei mia antlia palia na tou troei lefta... antithetos... mia "peiragmeni" palia pou tha pei oti troei logo palaiotitas... tha tin afisei...

Ειστε αρκετα αρνητικοι και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο...

Φυσικα και ισχυουν τα οσα ειπα παραπανω, φυσικαι και οι αντλιες πολλες φορες "κλεβουν" και τους ιδιους τους βενζιναδες (αλλα δεν ειναι της παρουσης το θεμα αυτο) και φυσικα μπορειτε να στειλετε ενα e-mail ειτε στο Υπ.Αν ειτε σε καποια εταιρια που διενεργει απο μονη της ελεγχους στα πρατηρια της (Shell, Ελιν κλπ) για να τους κανετε τις ερωτησεις σας αφου δεν σας ικανοποιουν οι δικες μου!!

Οταν λοιπον μια αντλια αρχισει να χανει τοτε απλα ρυθμιζεται αλλα ποτε απο τον βενζινα... Ερχεται ειδικο κλιμακιο και τις επιδιορθωνει! Φυσικα και δεν ειναι αποδεκτο να χανει μια αντλια αλλα τις περισσοτερες φορες δεν γινεται με σκοπο την κλοπη και τον δολο!!

Υ.Γ. αγαπητέ amelidis θα ήθελα να πιστεύω πως η υπεράσπιση των πρατηριούχων δεν προέρχεται από ''δόλο''.
Δεν καταλαβα τι εννοεις...? Η εμπορια των υγρων καυσιμω ειναι η δουλεια του πατερα μου! ;)

amelidis εμένα ως καταναλωτής γιατί θα πρέπει να με απασχολεί το πως και γιατί χάνει μια αντλία απο ένα πρατήριο;Αυτό που ξέρω και το ξέρω απο το υπουργείο που έβγαλε την περιβόητη λίστα είναι ότι όταν πάω εκεί θα μπει στο ρεζερβουάρ λιγότερη βενζίνη απο ότι πλήρωσα.Δεν με ενδιαφέρει αν χάλασε η αντλία λόγω παλαιότητας,δεν με ενδιαφέρει αν την έχει ρυθμίσει επίτηδες ο πρατηριούχος ή η εταιρεία που φέρνει τα καύσιμα.Αυτό είναι δουλειά των αρχών να το βρουν.Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν πρόκειται να πάω σε τέτοιο βενζινάδικο,ξέροντας εκ των προτέρων ότι θα πληρώσω περισσότερη βενζίνη για να βάλω λιγότερη..

Μα φυσικα και δεν πρεπει να σε αποσχολει το πως και το γιατι αλλα το αποτελεσμα... Η διαφορα ομως ειναι οτι σε περιπτωση που το παραπανω φαινομενο εχει γινει ακουσια η ποσοτητα που θα χασεις ειναι ΑΜΕΛΗΤΕΑ, της ταξης του 1-1,5% (600ml στο συνολο των 60) δηλαδη αν υποθεσουμε οτι η τιμη ειναι 95 λεπτα/λιτρο τοτε χανεις κοντα στα 57 λεπτα σε καθε γεμισμα, και το θεμα ειναι πιο πολυ τυπικο!

Αν βεβαια το ποσοστο ειναι αρκετα μεγαλυτερο (5-6 λιτρα στο συνολο των 60) τοτε ειμαι μια αλλη ιστορια και μιλαμε για ενδεχομενο δολο κλπ κλπ! Η δευτερη περιπτωση ειναι φυσικα μη αποδεκτη και την κατακριτεα...

Αρκετοι λοιπον απο την παραπανω λιστα ανηκουν στην πρωτη περιπτωση που περιεγραψα και δεν αξιζουν φυσικα τους χαρακτηρισμους που τους αποδοθηκαν ελαφρα τη καρδια! That's all... ;)

Απορώ όμως το γιατί ΠΑΝΤΑ αυτά τα 57 λεπτά τα χάνουμε εμείς και όχι ο βενζινάς...

Και αν υποθέσουμε οτι κάθε μέρα βάζουν βενζίνη π.χ. 100 αυτοκίνητα, αυτό σημαίνει οτι ο βενζινάς βάζει 57 ευρώ, καθαρά και αφορολόγητα, στην τσέπη του κάθε μέρα. Σε 1 μήνα είναι 1.710 ευρώ... Ακραία περίπτωση αλλά πραγματική.

Όπως είπες κι εσύ, όντως το θέμα είναι τυπικό...;)

Το ανεφερα ποιο πανω...

Δεν ειναι παντα υπερ του βενζινα! Απλα ο νομος προβλεπει τιμωρια ΜΟΝΟ οταν εινια υπερ του και ετσι βολευει τον κοσμο να πιστευει!!

Οσο για το παραδειγμα που ενεφερες καλα θα ηταν να ειχε ενα πρατηριο 100 γεμισματα την ημερα...! Δηλαδη 6000 λιτρα αμολυβδης σε μια μερα?!?!?! Too good to be true... ;)

Το θεμα ειναι οτι εμας οπως ειπε και ο Βασιλης δεν μας νοιαζει το τι και πως. Μας νοιαζει οτι αυτοι οι επιχειρηματιες εκλεβαν το κοσμο. Ειτε το γνωριζαν ειτε οχι, που σιγουρα επρεπε να το γνωριζουν και μπορουσαν να κανουν ελεγχο μονοι τους αν δουλευουν σωστα οι αντλιες, αλλα "ξεχασαν" να κανουν, ή εκαναν και εσκεμενα το αφησαν.

Ωραία ως εδώ, ας πάρουμε το θέμα από την άλλη πλευρά...

Νομίζω το ποσοστό αυτών που πιάστηκαν ήταν ένα 5% (δεν είμαι σίγουρος) αλλά σίγουρα ένα ποσοστό πολύ μικρό για να υπάρχει θέμα "φυσιολογικής αλλά εκτός ων ορίων του νόμου απόκλισης". Όπως το 95% ήταν εντός προδιαγραφών σίγουρα και το άλλο 5% θα μπορούσε, αν ήταν στοιχειωδώς ευσυνείδητο, να είναι επίσης.

Θέλω να πω ότι εκ του αποτελέσματος, ο ισχυρισμός ότι είναι αδύνατον να έχεις πάντα την αντλία εντός ορίων ρυθμισμένη καταρίπτεται, μιας και είναι κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των πρατριούχων "καταφέρνει".

E, πες μας και ποιό είναι και που βρίσκεται!

Χαλάνδρι, Λεωφόρος Παπανικολή (Καποδιστρίου) προς Χαλάνδρι, μετά τη γέφυρα της κηφισίας, δεξιά. Πρώτα είναι μια Shell η οποία ελεγμένα δεν κλέβει και μετά μια ΕΚΟ η οποία ελεγμένα δεν κλέβει και έχει καλή ποιότητα καυσίμου. Πάντα για απλή αμόλυβδη. Προσοχή, στον ίδιον δρόμο το επόμενο ΕΚΟ κλέβει από την αρχή του μήνα.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::