Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2)Οσοι τωρα γνωριζαν μου ειπαν να αποφυγω την Sony..η εταιρεια παει κατα διαολου&σιγουρα δεν παιρνεις πλεον αυτο που πληρωνεις!

5)Τηλεορασεις που ενσωματωνουν ψηφιακο δεκτη τιμολογουνται τουλαχιστον +200-300 ευρω κατι που το θεωρω βλακεια οταν μπορεις να βρεις εξωτ.δεκτη με 60-70 ευρω!!Σιγουρα γλυτωνεις καλωδια..αλλα ελεος!!

Οσον αφορα την τιμη να μην ξεπερνα τα 1500.

Στο νούμερο 2 θα διαφωνήσω απόλυτα... Που το διάβασες αυτό???

Η εταιρία που κατα εσένα πάει κατα διαόλου λοιπόν, να σε ενημερώσω πως πήρε βραβείο για την καλύτερη LCD στην κατηγορία των 32 ινζτών, για το μοντέλο KDL-32V2000 στα φετινά EISA awards!

Πληροφορίες εδώ

Στο 5... πάλι θα διαφωνήσω... όποιος πάρει τηλεόραση δίχως ψηφιακό tuner, σύντομα (στα επόμενα χρόνια) θα χρειάζεται ενα κοντρόλ για να αλλάζει τα κανάλια απο τον έξτρα δέκτη του, και ενα να ρυθμίζει την ένταση της τηλεόρασής του και να την ανοίγει και να την σβήνει. Και αν αυτό δε σε πειράζει, τότε να ξέρεις πως σίγουρα το σήμα του εξωτερικού δέκτη των 50 ευρώ δεν θα είναι το ιδιο με το επώνυμο του κατασκευαστή της τηλεόρασης, που μελετήθηκε για αυτόν τον λόγο... Και μην πεις έχουμε καιρό, ποιος ζεί ποιός πεθαίνει! Ήδη σε χώρες της Ευρωπαικής ένωσης έχουν καταργηθεί πλήρως οι αναλογικές εκπομπές (Δες Ολλανδία) και το ίδιο θα υποχρεωθούν να κάνουν όλες σύντομα

Και να δείς πως δε τα έχεις ψάξει καλά τα πράγματα, η παραπάνω κορυφαία τηλεόραση, -και ας έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, σε τιμή είναι πολύ κάτω του ορίου που έχεις βάλει... Την βρίσκεις και με 1230 ευρώ...

Ενδεικτικά δές εδώ

Φιλικά

Κώστας

CR electronics

2)Οσοι τωρα γνωριζαν μου ειπαν να αποφυγω την Sony..η εταιρεια παει κατα διαολου&σιγουρα δεν παιρνεις πλεον αυτο που πληρωνεις!

αυτο δηλαδη στο ειπαν τυπακια που ηξεραν δηλαδη καλα το τι τους γινεται ετσι?

ελα ομως που δεν ηξεραν και μαζι με τις μπουρδες που πετανε περνουνε και τους ευκολοπιστους στον λαιμο τους.

η σειρα v της sony ειναι απο τις καλυτερες κι εχει πουλησει πολυ καλα και συμφωνα με πληροφοριες μονο κατα διαολου που δεν παει.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Χθές πήρα την καινούρια μου TV... Μία Sony 40" Σειρά S. Απλά κορυφή η TV... Ένα έχω να πώ!:D Στολίδι στον τοίχο! Μάλιστα την υποδέχθηκε το σπίτι και με ένα ισχυρό σεισμό..!:cry: Αλλά ευτυχώς είναι τέλεια στερεωμένη!:happy:

Μια ερώτηση τώρα...

Θέλω να συνδέσω το PC με την TV για ταινίες και τέτοια. Η απόσταση PC με TV είναι μικρή, το πολύ 3m. Η κάρτα γραφικών μου έχει έξοδο για LCD (DVI). Επίσης μου έχουν ξεμείνει δύο ανταπτοράκια απο απλό VGA σε DVI. Τι προτείνετε? Έχω ακούσει διάφορα... Όπως η ποιότητα του καλωδίου, απόσταση, συνδεσμολογία κ.α. Τι προτείνετε?:worry:

p.s καμοία ρύθμιση χρωμάτων? Ισχυεί η "σελ.45"?

Thanx εκ των προτέρων...!:)

Life Is Good

Σημερα αποφασισα να κανω μια ερευνα αγορας για μια LCD 32αρα!!Απ'την γυρα που εκανα παρατηρησα τα εξης:

1)Οι γνωμες των απλων υπαλληλων που δεν γνωριζουν τι πουλανε(δυστυχως ειναι οι περισσοτεροι)ειναι οτι πιο ακριβο τοσο πιο καλο χωρις να εξυπηρετουν βεβαια τις πραγματικες αναγκες των πελατων!Γνωριζουν δηλαδη μονο οτι λεει το φυλλαδιο&δεν τους ενδιαφερει αν το extra χαρακτηριστικο θα χρειαστει ποτε στον πελατη!

3)Οι προτιμησεις μου κινηθηκαν αναμεσα στην Samsung & Philips με μια ελαφρια κλιση προς την πρωτη.

4)Θελω μια 32αρα που να μπορω να την συνδεω με το pc,να εχει HDMI,χρονο αποκρισης 8ms,μεγαλη εγγυηση,μεγαλη αντιθεση,θυρα DVI-I(απαραιτητο?)&γενικα να εχει χαρακτηριστικα που την καθιστουν αξιοπρεπη επιλογη για μια 5ετια!

5)Τηλεορασεις που ενσωματωνουν ψηφιακο δεκτη τιμολογουνται τουλαχιστον +200-300 ευρω κατι που το θεωρω βλακεια οταν μπορεις να βρεις εξωτ.δεκτη με 60-70 ευρω!!Σιγουρα γλυτωνεις καλωδια..αλλα ελεος!!

1) Το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" σε μεγάλο βαθμό ισχύει. Δεν μιλάω για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τύπου card reader, 100Hz ή ambilight που πράγματι μπορεί για κάποιους να είναι άχρηστα αλλά για την ποιότητα των ηλεκτρονικών της τηλεόρασης που επηρεάζει πάρα πολύ το τελικό αποτέλεσμα αλλά πολύ δύσκολα αποτυπώνεται σε spec sheet. Ηλεκτρονική συσκευή αγοράζεις, όχι απορρυπαντικό πιάτων.

(-Αποσκληρυντικό δεν βάζετε; -Ναι, ένα φτηνό :respect: )

Δεν εννοώ ότι οι πωλητές ξέρουν όσα πρέπει, αλλά κατά κανόνα μια ακριβότερη τηλεόραση θα είναι και καλύτερη. Όποιος κυνηγά την ευκαιρία πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κάνει τους σχετικούς συμβιβασμούς.

2) Η Sony ώς εταιρεία ξυπνάει πάθη. :p Υπάρχει κόσμος που όλες του οι συσκευές είναι Sony και άλλοι που την ακούν και βρίζουν. Δεν νομίζω ότι αξίζει να τους πάρεις στα σοβαρά, ούτε τους μεν ούτε τους δε. Πάντως το ότι είχε προβλήματα με τις μπαταρίες των notebooks ή το ότι το PSP δεν πάει καλά έχει ελάχιστη σχέση με τις τηλεοράσεις της και βέβαια δεν σημαίνει ότι η εταιρεία ως σύνολο πάει κατά διαόλου. Ειδικά όταν και οι LCD της (X & V), και οι προβολικές και οι προβολείς της (SXRD) χτυπάνε κορυφή στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

3) Αν είσαι προετοιμασμένος να τα σκάσεις χοντρά οι Philips δεν παίζονται. Τα φτηνά τους μοντέλα όμως δεν είναι ιδιαίτερα καλά.

4) DVI δεν χρειάζεται, καλύτερα να έχει δεύτερο HDMI και βέβαια VGA. Λογικά πάντως όλα τα mainstream HD-ready μοντέλα αντέχουν άνετα μια 5ετία. Κοίτα να σου αρέσει το αποτέλεσμα επί της οθόνης και άσε κατα μέρος τα specs όπως την αντίθεση και το χρόνο απόκρισης γιατί ειδικά σε αυτά τα δύο οι κατασκευαστές γράφουν ό,τι τους κατέβει. Αρκεί η αναφερόμενη τιμή να είναι κοντά στο μέσο όρο.

5) Δεν νομίζω ότι είναι τόσο ακριβότερες. Γύρω στα 100 συνήθως. Και οι δέκτες τους είναι μάλλον προτιμότεροι από αυτούς των 60-70 ευρώ.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

3) Αν είσαι προετοιμασμένος να τα σκάσεις χοντρά οι Philips δεν παίζονται. Τα φτηνά τους μοντέλα όμως δεν είναι ιδιαίτερα καλά.

Σε όλα συμφωνώ μαζί σου φίλε μου... Να συμπληρώσω στην τρίτη απάντησή σου ενα σχόλιο

Να τα σκάσεις χοντρά και να πάρεις καμμία πατάτα όπως η θρυλική 9830... :lol:

Χθές πήρα την καινούρια μου TV... Μία Sony 40" Σειρά S. Απλά κορυφή η TV... Ένα έχω να πώ!:D Στολίδι στον τοίχο! Μάλιστα την υποδέχθηκε το σπίτι και με ένα ισχυρό σεισμό..!:cry: Αλλά ευτυχώς είναι τέλεια στερεωμένη!:happy:

Καλορίζικη φίλε Cloud! Πολύ καλή η επιλογή σου για τα χρήματά της!

Οι ρυθμίσεις διαφέρουν στα δυο μοντέλα, (η σειρά S εχω παρατηρήσει πως μπλεδίζει λίγο παραπάνω). Ισχύει αυτό που είπα και πιο κάτω σε έναν άλλο φίλο. Μην ψάχνετε έτοιμες ρυθμίσεις, ρυθμίστε την σύμφωνα με το μάτι σας!

CR electronics

Λοιπον οσον αφορα τη Sony ειναι γεγονος οτι πολλες απ'τις συσκευες μου ανηκουν σ'αυτην την εταιρεια..αλλα η τελευταια εξορμηση μου στα μαγαζια μου διδαξε αυτο!Αφου να φανταστειτε οτι&ο υπαλληλος της Sony μου ειπε(επειδη τον γνωριζω αρκετα καλα)οτι τους επιστρεφουν πολλες προβληματικες Bravia..

Οσον αφορα αυτες με τον ενωματωμενο ψηφιακο δεκτη πραγματι εχουν διαφορα τουλαχιστον 200 ευρω..(δεν σχολιαζω αν το αξιζουν ή οχι)

Επειδη πραγματικα περα απ'τα χαρτια αυτο που παιζει ρολο ειναι αυτο που βλεπεις οταν πηγα&ειδα την εικονα απο κοντα..η εικονα που με ενθουσιασε ηταν της Samsung,μετα αυτη των καλων μοντελων της Philips,μετα αυτη της Sony V2000&μετα οι φθηνες της Philips..

Το θεμα ειναι εφοσον δεν μου περισσευουν ποσα αξιζει να σκασω για μια τετοια τηλεοραση?&σιγουρα την απαντηση μπορω να την δωσω μονο εγω..

Παντως θα ηθελα να μου κανετε σχολια για τις LCD που προανεφερα σε προηγουμενο post

Samsung M71B

Samsung N71B

Samsung R71B

Philips 9631D

Philips 9551

Philips 7331

Αφου να φανταστειτε οτι&ο υπαλληλος της Sony μου ειπε(επειδη τον γνωριζω αρκετα καλα)οτι τους επιστρεφουν πολλες προβληματικες Bravia..

Οσον αφορα αυτες με τον ενωματωμενο ψηφιακο δεκτη πραγματι εχουν διαφορα τουλαχιστον 200 ευρω..(δεν σχολιαζω αν το αξιζουν ή οχι)

Ρώτα και κανεναν άλλον υπάλληλο απο άλλο μαγαζί... Μην πάς με κλειστά μάτια πουθενά! Προσωπικά τυγχάνει να γνωρίζω πως πολλές Philips επιστρέφουν για επισκευή εντός εγγύησης, ενω για τις Sony το ποσοστό που πάει για service εντός εγγύησης είναι μικρό. Και για να δεις πως κάποιο λάκο έχει η φάβα, να γνωρίζεις πως κανενα κατάστημα δε σου αντικαθιστά την τηλεόραση αν είναι προβληματική όπως σου είπαν. Αν είναι προβληματική, τότε η αντικατάσταση (αν δε γίνεται επισκευή) γίνεται απο την αντιπροσωπία, εκτός αν μιλάς για κατάστημα που κάνει δική του εισαγωγή και δεν καλύπτονται οι τηλεοράσεις που πουλάει απο την επίσημη αντιπροσωπία...

'Οσον αφορά τον ψηφιακό δέκτη, εγω βρίσκω την KDL32S2010 με 970 ευρώ, και την KDL32V2000 με 1230 ευρώ. Πές μας πόσο κάνουν οι τηλεοράσεις που μας ρωτάς, να δούμε πόσο ξεφευγουμε απο τον τον προυπολογισμό σου!

CR electronics

Σημερα αποφασισα να κανω μια ερευνα αγορας για μια LCD 32αρα!!Απ'την γυρα που εκανα παρατηρησα τα εξης:

1)Οι γνωμες των απλων υπαλληλων που δεν γνωριζουν τι πουλανε(δυστυχως ειναι οι περισσοτεροι)ειναι οτι πιο ακριβο τοσο πιο καλο χωρις να εξυπηρετουν βεβαια τις πραγματικες αναγκες των πελατων!Γνωριζουν δηλαδη μονο οτι λεει το φυλλαδιο&δεν τους ενδιαφερει αν το extra χαρακτηριστικο θα χρειαστει ποτε στον πελατη!

3)Οι προτιμησεις μου κινηθηκαν αναμεσα στην Samsung & Philips με μια ελαφρια κλιση προς την πρωτη.

4)Θελω μια 32αρα που να μπορω να την συνδεω με το pc,να εχει HDMI,χρονο αποκρισης 8ms,μεγαλη εγγυηση,μεγαλη αντιθεση,θυρα DVI-I(απαραιτητο?)&γενικα να εχει χαρακτηριστικα που την καθιστουν αξιοπρεπη επιλογη για μια 5ετια!

Ετσι λοιπον κατεληξα στις:

Samsung M71B

Samsung N71B

Samsung R71B

Philips 9631D

Philips 9551

Philips 7331

Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε την γνωμη σας ειτε για τις παραπανω ειτε για καποια αλλη που γνωριζετε&θεωρειτε οτι πληρει τα κριτηρια που εθεσα!Οσον αφορα την τιμη να μην ξεπερνα τα 1500.Αντε λιγο αν πραγματι το αξιζει!

Ευχαριστω για την υπομονη να το διαβασετε&το ενδιαφερον να μου απαντησετε!!:D

ego tha pigena anamesa stin philips 9631D kai sony 32v2000.

poli kaliteres apo tis samsung antistixis timis kai me ensomatomeno psifiako dekti pou an sou fenete axristos tora... se 2 xronakia tha ton anazitas...

kai mi ksexnas oti oi sony pleon forane othones samsung alla i seira V ta paei ligo kalitera stin poiotita eikonas pou gia samsung tha sou zitisoun gia tin idia apodosi +1700euro...

an thes oti fthinotero kai kalitero pigeneis stin sony - 1300euro

an thes oti kalitero mexri 1500euro... pigeneis stin philips - 1490euro

emena sto mati i philips mou deixnei kalitera... alla kai me 200euro pou perisevoun apo tin sony mporeis na pareis ena DVD tis sony me HDMI pou tha apogeiosei tin apodosi tis sony TV sou...

Μια ερώτηση τώρα...

Θέλω να συνδέσω το PC με την TV για ταινίες και τέτοια. Η απόσταση PC με TV είναι μικρή, το πολύ 3m. Η κάρτα γραφικών μου έχει έξοδο για LCD (DVI). Επίσης μου έχουν ξεμείνει δύο ανταπτοράκια απο απλό VGA σε DVI. Τι προτείνετε? Έχω ακούσει διάφορα... Όπως η ποιότητα του καλωδίου, απόσταση, συνδεσμολογία κ.α. Τι προτείνετε?:worry:

Thanx εκ των προτέρων...!:)

Thanx:happy:

Όσον αφορά με την σύνδεση με pc τι γίνεται?:worry:

Life Is Good

Thanx:happy:

Όσον αφορά με την σύνδεση με pc τι γίνεται?:worry:

VGA συνήθως είναι ό,τι καλύτερο. Σε DVI-HDMI οι περισσότερες τηλεοράσεις κάνουν overscanning, κόβονται δηλαδή τα περιθώρια. Σε ταινία πιθανώς να μην το καταλάβει κάποιος που δεν πολυπροσέχει αλλά σε ο,τιδήποτε άλλο είναι πολύ ενοχλητικό.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Καλησπέρα σε όλους.Παρακολουθώ εδώ και μήνες τις συζητήσεις στο thread αλλα δεν επεμβαίνω(όταν δεν ξέρω,δεν μιλάω).Παίρνω το θάρρος να ζητήσω την γνώμη σας γιατί έχω φάει τα νιάτα μου να χαζεύω τηλεοράσεις στο mediamarkt και να διαβάζω περιοδικά.Μιας και φτιάχνουμε το σπιτι μας με την αρραβωνιαστικιά μου και βιαζόμαστε,όποιος έχει την καλοσύνη,τι θα με συμβούλευε να πάρω από τις

1)Samsung 32r71B

2)Sony 32v2000

3)Samsung 37r72b

Ωραία θα ήταν και μια 32αρα 9731 Philips αλλά πολύ ακριβή για μένα.Ο χώρος μας έχει απόσταση θέασης 3,3 μέτρα.Ευχαριστώ

Μιας και η κουβέντα είναι για 32αρες τηλεοράσεις,μήπως κάποιοσ φίλος να μου πει και εμένα μια γνώμη(στο πηγάδι ου..σα?) που πλέον είμαι ανάμεσα σε

1)Samsung 32r71B 2)Sony 32v2000

.Αληθεύει ότι το Technixx δεν παίρνει τις Samsung από τον Φουρλή(επίσημος αντιπρόσωπος Samsung),;'αρα αν έχεις πρόβλημα δεν υπάρχει service που να σε καλύπτει στην Ελλάδα?

Που βρήκες αυτες τις τιμές;;;

Σίγουρα μέσω ebay ή κάποιου άλλου μαγαζιού από την αμερική.Ή από την κίνα.

Απο Ελλάδα με εγγύηση Ελληνικής αντιπροσωπίας

E Shop No 1

E Shop No 2

E Shop No 3

Εβαλα δυο τρία, να διαλέξετε! :D

CR electronics

na kanw mia xazi erwthsh alla idieteros endiaferousa :p

den exw asxoli8ei ka8olou me lcd o8ones alla bika sta 3 pio panw links kai eida oti polles exoun card reader kai usb....

h erwthsh mou ine....8a borouse kaneis na sindesh exwteriko skliro disko mesw tis usb kai na exei prosvash sta media?

ali8eia ti media borei na diavasei mia tetoia tv? jpeg? mpeg? divx isos?

HUAWEI NEXUS 6P 32GB GREY

LENOVO MIX 3 10"

NOKIA LUMIA 920 White WIN10 SAMSUNG NEXUS S ANDROID 4.1.2 JELLY BEAN

SAMSUNG GALAXY TAB 10.1 3G ANDROID 4.0.4 ICE CREAM SANDWICH

NOKIA 2700 CLASSIC HTC TOUCH HD, SONY ERICSSON P910I-P900I, SIEMENS SL45,NOKIA 7110-5110

Εκτός από την "μηχανή" που είναι διαφορετική τα άλλα κόλπα όπως

το Wide Color Gamut το διπλό ΗDMI και τα 300-500 ευρώ φθηνότερα δεν είναι σοβαρός λόγος να προτιμήσεις μία R71 από μία V2000 ή N71 από V2000-V2500 ;;

Οι γνώμες όλων είναι σεβαστές αλλά οι συναισθηματισμοί στις πωλήσεις είναι καταστροφή. Οι οικονομικές διαφορές είναι ουσιώδης διαφορά και

αυτά που αναφέρεις είναι υποκειμενικές απόψεις. Αντικειμενικά όμως το καλύτεο πακετάκι , ποιό Overall προταση είναι η Samsung.

Aλήθεια που έχει δει Test 32Ν71 Sam με Sony V2000/2500

Μέχρις σήμερα το τόξο του κάτω πλαισίου και η τοποθέτηση των ηχείων

της R71 και ότι βγαίνει και σε λευκό χρώμα δείνουν την αίσθηση ότι προέρχονται από <το μέλλον>.Το σχέδιο της V2000 με το σιρίτη και τα ηχεία στο κάτω μέρος θυμίζουν άλλες εταιρίες και είναι συμβατικό.

Mισο λεπτο γιατι εχεις κανει ορισμενα λαθη.

Η R71 ΔΕΝ ΕΧΕΙ Wide Color Gamut ουτε ψηφιακο δεκτη και ειναι ακριβοτερη απο την Sony S2010 η οποια εχει το ιδιο πανελ και καλυτερη εικονα (βλεπε συγκριτικα σε Ελληνικα και ξενα περιοδικα).

Η N71 εχει wide color gamout αλλα η τιμη της ειναι 200 ευρω πανω απο την V2000 η οποια επισης εχει καλυτερη εικονα και ψηφιακο δεκτη.

Για του λογου το αληθες.

Sony 40V2000 βαθμολογια 8.9/10:

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49276135,00.htm

Samsung LE-40N71 βαθμολογια 8.3/10:

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49284724,00.htm

Συμπερασμα: H Sony οχι μονο προσφερει καλυτερη εικονα αλλα και καλυτερο value for money.

Οσο για οτι το design της Samsung προερχεται απο το μελλον αυτο ειναι υποκειμενικο , εμενα για παραδειγμα αυτο το φθηνιαρικο γυαλιστερο πλαστικο δεν μου αρεσει καθολου.

Οσο για οτι το design της Samsung προερχεται απο το μελλον αυτο ειναι υποκειμενικο , εμενα για παραδειγμα αυτο το φθηνιαρικο γυαλιστερο πλαστικο δεν μου αρεσει καθολου.

τα υπολοιπα που εγραψες φιλε μου τα ξερουμε,τουλαχιστον εμεις που το ψαξαμε το θεμα και που με βοηθησατε κατα την επιλογη tv και τελικα πηρα κι εγω την v2000.

οσο για το πλαστικο πραγματικα ενω απο μακρια ειναι ομορφο απο κοντα ειναι μαπα στην κυριολεξια,απλα το αγγιζα με το νυχι μου κι εκανε αμεσως γρατζουνια.ψευτικο τελειως.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Mισο λεπτο γιατι εχεις κανει ορισμενα λαθη.

Η R71 ΔΕΝ ΕΧΕΙ Wide Color Gamut ουτε ψηφιακο δεκτη και ειναι ακριβοτερη απο την Sony S2010 η οποια εχει το ιδιο πανελ και καλυτερη εικονα (βλεπε συγκριτικα σε Ελληνικα και ξενα περιοδικα).

Η N71 εχει wide color gamout αλλα η τιμη της ειναι 200 ευρω πανω απο την V2000 η οποια επισης εχει καλυτερη εικονα και ψηφιακο δεκτη.

Συμπερασμα: H Sony οχι μονο προσφερει καλυτερη εικονα αλλα και καλυτερο value for money.

H R71 επίσης δεν έχει ούτε δύο HDMI. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τη V, είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με την S αλλά βρίσκω την εικόνα της τελευταίας πιο φυσική και λιγότερο κουραστική - αυτο σε μεγάλο ποσοστό είναι και θέμα ρύθμισης αλλά το θέμα είναι πόσοι θα ασχοληθούν να την κάνουν.

Ένας θείος μου ήταν μεταξύ των δύο και προτίμησε τη Samsung. Από το λίγο που την είδα μόλις την πήρε η εικόνα από PC που συνδέσαμε ήταν πολύ καλή, σε τηλεοπτικό σήμα ήταν μετριότατη αλλά επαναλαμβάνω ότι ήταν αρρύθμιστη και το σήμα μάλλον μέτριο.

Μια R51 που είχα δει καταποντιζόταν στα σκοτεινά πλάνα όπου κυριολεκτικά δεν έβλεπες τίποτα (στο Need for Speed δεν έβλεπα να στρίψω, αυξάνοντας το brightness κάπως βελτιωνόταν η κατάσταση αλλά "καίγονταν" τα φωτεινά πλάνα και εκείνο το αυτοκόλλητο του contrast 3000:1 με κοιτούσε ειρωνικά από τη γωνία του), δεν ξέρω πως τα πάει η R71 γιατί δεν είχα την ευκαιρία να την δώ να παίζει κάτι τέτοιο. Σε φωτεινά πλάνα (π.χ. σε σκηνές παραλίας στο Lost) είναι καταπληκτικές και οι δύο αλλά τι να το κάνεις όταν πέντε λεπτά αργότερα θα σε πονέσουν τα μάτια σου προσπαθώντας να διακρίνεις τι στο καλό γίνεται στην οθόνη; Αυτό είναι πρόβλημα όλων των LCD (Plasma rules!!!) αλλά ειδικά οι Samsung είναι ιδιαίτερα απογοητευτικές - εννοείται ότι οι π.χ. LG είναι συνήθως ακόμα χειρότερες αλλα κανείς δεν τις συγκρίνει με τις premium μάρκες όπως συμβαίνει με τις Samsung.

Η N71 πάντως έχει XWCG-CCFL backlight (δηλαδή extra wide color gamut) που λογικά θα της δίνει καλύτερες επιδόσεις αλλά δεν την έχω δει.

Επίσης πρέπει να παραδεχτώ πως είναι η μόνη εταιρεία που έχει το σεβασμό στους καταναλωτές να παρουσιάζει τις τηλεοράσεις της σωστά, σε ειδικό stand συνδεδεμένες σε DVD player με HDMI (προ μηνός που ψάχναμε την τηλεόραση με το θείο μου ήταν η μοναδική που το έκανε σε όλα τα μαγαζιά που πήγαμε - μάλιστα παίζοντας CGI κινούμενα σχέδια που είναι slam dunk για κάθε τηλεόραση - και φυσιολογικά η εικόνα της ήταν μια κλάση πάνω από τις υπόλοιπες. Η 46Χ2000 που έπαιζε NOVA από διακλαδωτή λίγο πιο δίπλα έμοιαζε με φτωχό συγγενή :p ).

Για να δεις καλοστημένη Sony πρέπει να πας σε Sony Centre :down:

Πάντως για να το πώ λίγο αφοριστικά, αρνούμαι να θεωρήσω τη Samsung μάρκα premium και θεωρώ γελοίο να δώσω έστω και μισό ευρώ παραπάνω σε σχέση με μια αντίστοιχη Sony (ή Philips ή Sharp). Φέρνει ενδιαφέρουσες τεχνολογικές καινοτομίες στο τραπέζι (π.χ. LED) αλλά αν είναι να μην μετουσιώνονται σε καλύτερη εικόνα τί να το κάνεις;

-Candygram.

Παντως στο τελευταιο Hi Tech που εχει συγκριτικο LCD και plasma 46-52" λενε οτι την κορυφαια εικονα σε Standard Definition (οπως και την καλυτερη εικονα γενικα) εχει η Sony 46Χ2000 με δευτερη την Panasonic 50PX600.

Παντως στο τελευταιο Hi Tech που εχει συγκριτικο LCD και plasma 46-52" λενε οτι την κορυφαια εικονα σε Standard Definition (οπως και την καλυτερη εικονα γενικα) εχει η Sony 46Χ2000 με δευτερη την Panasonic 50PX600.

Η 52Χ2000 εννοείς, γιατί την 46Χ2000 την θάβει ελαφρώς απ' ότι θυμάμαι. Λέει πως σαν πρώτο Full HD μοντέλο της Sony έχει ατέλειες που οι μεταγενέστερες 40Χ2000 και 52Χ2000 δεν παρουσιάζουν. Και αντ' αυτής προτείνει τη Sharp 46XD1E.

Πάντως όλα αυτά τα 9ρια και 9,5ρια που δίνει σε analog (σίγουρα εννοεί SD; Μήπως εννοεί κανένα component? Δεν είναι πολύ ξεκάθαρο) δεν τα πολυπιστεύω. Σε συνθήκες εργαστηρίου ίσως αλλά στην πράξη με επίγειο αναλογικό σήμα οι περισσότερες έχουν αισθητές ατέλειες, σε Nova επίσης.

-Candygram.

Πάντως όλα αυτά τα 9ρια και 9,5ρια που δίνει σε analog (σίγουρα εννοεί SD; Μήπως εννοεί κανένα component? Δεν είναι πολύ ξεκάθαρο) δεν τα πολυπιστεύω. Σε συνθήκες εργαστηρίου ίσως αλλά στην πράξη με επίγειο αναλογικό σήμα οι περισσότερες έχουν αισθητές ατέλειες, σε Nova επίσης.

Εχεις δικιο την 52Χ2000 ηθελα να πω.

Με το χαλια σημα που εχουν τα Ελληνικα καναλια και η Nova αν δεν ειχε η εικονα ατελειες θα ηταν παραξενο.:rolleyes:

Για την σύνδεση απο το PC στην TV. Τι να βάλω τελικά?

Θέλω να βλέπω ταινίες απο το PC αλλά να βλέπω και κανένα HDMI βίντεο απο το PC. Υπενθυμίζω πως η απόσταση PC με TV είναι 3m το πολύ...

Σκέφτηκα τα εξής...

1. DVI TO HDMI?

2. DVI TO DVI? (Εδώ δουλεύει το HD?)

Τι λέτε?:worry:

Η κάρτα μου βγάζει μια VGA στην οποία έχω την οθόνη του PC επάνω. Η δεύτερη έξοδος είναι DVI... Είναι ακριβώς όπως στην φωτογραφία παρακάτω...

Τι είναι καλύτερο? Καλώδιο απο πού είναι καλύτερα?:worry:

http://img.pathfinder.gr//clubs/files/53147/40.jpg

Life Is Good