Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια καλή μέθοδος συνήθως είναι η διαίρεση δια του 4 :p

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Και για να καταλάβω.αν είναι 50hz είναι πρόβλημα?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Και για να καταλάβω.αν είναι 50hz είναι πρόβλημα?

Καταρχάς +1 σε όσα είπε ο @rotsikas!

Οι τηλεοράσεις που κυκλοφορούν είναι με panel va ή ips. Τα ips είναι της LG που όμως έχουν μείνει στάσιμα (πολύ πίσω) σε αντίθεση καθώς αντί για μαύρο δείχνουν ενα γκρί "πέπλο". Σαν πλεονέκτημα έχουν τις μεγαλύτερες γωνίες θέασης και φυσικά το παθητικό 3d (με τα φθηνά γυαλιά που έχουν και οι κινηματογράφοι). Τα va Panel απο την άλλη προσφέρουν αρκετά μεγαλύτερη αντίθεση σε σχέση με τα ips. Η διαφορά τους φανταστείτε είναι σε νούμερα

α)ips ANSI αντίθεση 1000-/1

β)va ANSI αντίθεση 2000+/1,

όπου αντίθεση η διαφορά μέγιστης και ελάχιστης φωτεινότητας που μετριέται σε μεικτό περιεχόμενο οθόνης (χρησιμοποιείται η γνωστή σε όσους διαβάζουν reviews "σκακιέρα").

Τα hz τώρα, σε πραγματικά νούμερα είναι: 50,100 και 200. Η διαφορά είναι στην ανάλυση κίνησης (τα 50hz βγάζουν "θολούρα" που μειώνουν την ανάλυση των όσων βλέπεις) ενώ τα υπόλοιπα (100 και 200hz) προσθέτουν ενδιάμεσα καρέ (που δημιουργούν βάση δικών τους αλγορίθμων) που εξομαλύνουν την κίνηση, ανάλογα και με την ρύθμιση. Συνιστάται να είναι off σε ταινίες απο bluray/mkv κλπ (που είναι στα 24hz) καθώς εξομαλύνουν τόσο την κίνηση που δημιουργούν άλλη αίσθηση στις ταινίες (soap opera effect).

οι 3d τηλεοράσεις όπως προαναφέρθηκε είναι 100hz ενώ αντίθετα οι υπόλοιπες όχι (με εξαίρεση την sony w705 στις 50'' και πάνω). Περισσότερα για τα hz ΕΔΩ!

Βασίλης!

Καταρχάς +1 σε όσα είπε ο @rotsikas!

Οι τηλεοράσεις που κυκλοφορούν είναι με panel va ή ips. Τα ips είναι της LG που όμως έχουν μείνει στάσιμα (πολύ πίσω) σε αντίθεση καθώς αντί για μαύρο δείχνουν ενα γκρί "πέπλο". Σαν πλεονέκτημα έχουν τις μεγαλύτερες γωνίες θέασης και φυσικά το παθητικό 3d (με τα φθηνά γυαλιά που έχουν και οι κινηματογράφοι). Τα va Panel απο την άλλη προσφέρουν αρκετά μεγαλύτερη αντίθεση σε σχέση με τα ips. Η διαφορά τους φανταστείτε είναι σε νούμερα

α)ips ANSI αντίθεση 1000-/1

β)va ANSI αντίθεση 2000+/1,

όπου αντίθεση η διαφορά μέγιστης και ελάχιστης φωτεινότητας που μετριέται σε μεικτό περιεχόμενο οθόνης (χρησιμοποιείται η γνωστή σε όσους διαβάζουν reviews "σκακιέρα").

Τα hz τώρα, σε πραγματικά νούμερα είναι: 50,100 και 200. Η διαφορά είναι στην ανάλυση κίνησης (τα 50hz βγάζουν "θολούρα" που μειώνουν την ανάλυση των όσων βλέπεις) ενώ τα υπόλοιπα (100 και 200hz) προσθέτουν ενδιάμεσα καρέ (που δημιουργούν βάση δικών τους αλγορίθμων) που εξομαλύνουν την κίνηση, ανάλογα και με την ρύθμιση. Συνιστάται να είναι off σε ταινίες απο bluray/mkv κλπ (που είναι στα 24hz) καθώς εξομαλύνουν τόσο την κίνηση που δημιουργούν άλλη αίσθηση στις ταινίες (soap opera effect).

οι 3d τηλεοράσεις όπως προαναφέρθηκε είναι 100hz ενώ αντίθετα οι υπόλοιπες όχι (με εξαίρεση την sony w705 στις 50'' και πάνω). Περισσότερα για τα hz ΕΔΩ!

Τα είπε όλα ο φίλος...;)

Μάλιστα.και τι λέτε να κάνω?

Μάλιστα.και τι λέτε να κάνω?

Αφού η απόσταση σου είναι >2,5μ τότε σαφώς να κινηθεις σε 48'' και πάνω. Αφού δεν σε ενδιαφέρει το 3d (θα χρειαζόσουν περισσότερες ίντσες) κοίτα την Sony KDL-48W605B. Είναι όντως πολύ καλή για τα χρήματά της.

Τα hz ας μην σε πολυνοιάζουν αν δεν βλέπεις πολύ γρήγορες σκηνές, π.χ. αθλητικά. Σε ταινίες απο αρχεία bluray κλπ μια τηλεόραση με 100hz δεν χρειάζεται!

Αν θέλεις να υπάρχουν πρέπει να ανεβάσεις λίγο budget και να κινηθείς μάλλον προς 3d σειρές όπως samsung 50H6200 ή και sony w8xx+ (η sony 705 είναι 100hz απο τις 50'' και πάνω αλλά αν είναι να ανέβεις τόσο το βρίσκω κρίμα να μην είναι και 3d η τηλεόραση).

Το κυριότερο πάντως που πρέπει να δεις είναι το πόσες ίντσες, όσες περισσότερες τόσο καλύτερα και ιδίως για ταινίες (πόσο μάλλον αφού όλες θα έχουν μπάρες πάνω-κάτω που θα σου περιορίζουν κιάλλο το μέγεθος)!

Βασίλης!

Με λίγα λόγια,πάνω από 50hz μόνο σε πάνω από 50ίντσες.

Σωστά?

Αυτή η 48άρα είναι στα επίπεδα τής w706?σε ποιότητα εικόνας?γιατί η 706 γραφούν ότι είναι super.

Με λίγα λόγια,πάνω από 50hz μόνο σε πάνω από 50ίντσες.

Σωστά?

Αυτή η 48άρα είναι στα επίπεδα τής w706?σε ποιότητα εικόνας?γιατί η 706 γραφούν ότι είναι super.

Το πρώτο σκέλος δεν το κατάλαβα. Για να διευκρινίσω τι εννοώ εγώ: πρώτα μέγεθος, μετά hz κλπ. Καλύτερα 50 ίντσες και πάνω κι ας είναι και 50hz. Απλά ανέφερα οτι αν είναι να ανέβεις τόσο τότε ανέβα για μια τηλεόραση που θα τα κάνει όλα (3d & 100hz) ώστε να μην σου λείψουν αργότερα...

στο δεύτερο σκέλος, σε επίπεδο εικόνας η w605 είναι παρόμοια της w705 και διαθέτουν την ίδια επεξεργασία (xreality pro = ίδια εικόνα σε digea κλπ). Επίσης και για την w605 αναφέρουν συνολικά οτι ειναι super! Παρόμοια πράγματα ισχύουν και για την Samsung Η600 που είναι 100hz & 3d & quad core σε καλή τιμή (αλλά χάνει σε επεξεργασία εικόνας απο τις sony).

Edited by Coolgreek
Βασίλης!

Κάτι έπαθε και πλέον δεν μου διαβάζει κανένα usb παιδες...γράφει ότι δεν αποκρινεται.. Καμία ιδέα;

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Το πρώτο σκέλος δεν το κατάλαβα. Για να διευκρινίσω τι εννοώ εγώ: πρώτα μέγεθος, μετά hz κλπ. Καλύτερα 50 ίντσες και πάνω κι ας είναι και 50hz. Απλά ανέφερα οτι αν είναι να ανέβεις τόσο τότε ανέβα για μια τηλεόραση που θα τα κάνει όλα (3d & 100hz) ώστε να μην σου λείψουν αργότερα...

στο δεύτερο σκέλος, σε επίπεδο εικόνας η w605 είναι παρόμοια της w705 και διαθέτουν την ίδια επεξεργασία (xreality pro = ίδια εικόνα σε digea κλπ). Επίσης και για την w605 αναφέρουν συνολικά οτι ειναι super! Παρόμοια πράγματα ισχύουν και για την Samsung Η600 που είναι 100hz & 3d & quad core σε καλή τιμή (αλλά χάνει σε επεξεργασία εικόνας απο τις sony).

Δηλαδή για 2-3 μέτρα λες να μην με καλύψουν οι 42 ίντσες?

Δεν είναι θέμα αν θα σε καλύψουν. Είναι το πόσο ευχαριστημένος θα μείνεις και για πόσο. Και μπορεί να μείνεις ευχαριστημένος ακόμη και απο μια 32''(που λέει ο λόγος) αλλά μια π.χ. 50'' θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ακόμη ευχαρίστηση και για πολύ περισσότερο καιρό. Ιδίως αν βλέπεις και υλικό υψηλής ανάλυσης (hd) που θα καταλάβεις γιατί και ο τόσος θόρυβος!

Απλά με περιορισμένα τα οικονομικά παίρνουμε την όσο το δυνατό μεγαλύτερη θυσιάζοντας σιγά σιγά τα υπόλοιπα με σειρά μέχρι να βρούμε τη χρυσή τομή.

Βασίλης!

Θα σε καλύψουν πιστεύω αλλα πιο σίγουρα ανεβα λιγάκι ίντσες. Εγω εχω 46" και ειναι πολυ μεγαλη η οθόνη. Οταν ημουν στον Κωτσοβολο βέβαια που εκει μεσα βλεπεις και τεραστια μεγέθη, η 46" μου φαινόταν νορμαλ.

Τοποθετωντας την στο σαλονι μετά, διαπίστωσα ότι ειναι μεγάλη(το βραδακι θα σου βαλω φωτο να δεις την απόσταση )

Εγω παντως σε 50"+ θα πήγαινα μονο σε 4K tv.

Για FHD νομίζω οτι 42"-48" ειναι υπεραρκετες.

Θα σε καλύψουν πιστεύω αλλα πιο σίγουρα ανεβα λιγάκι ίντσες. Εγω εχω 46" και ειναι πολυ μεγαλη η οθόνη. Οταν ημουν στον Κωτσοβολο βέβαια που εκει μεσα βλεπεις και τεραστια μεγέθη, η 46" μου φαινόταν νορμαλ.

Τοποθετωντας την στο σαλονι μετά, διαπίστωσα ότι ειναι μεγάλη(το βραδακι θα σου βαλω φωτο να δεις την απόσταση )

Εγω παντως σε 50"+ θα πήγαινα μονο σε 4K tv.

Για FHD νομίζω οτι 42"-48" ειναι υπεραρκετες.

Θα διαφωνήσω. Καταρχάς το μεγαλύτερο μέγεθος προσθέτει όχι μόνο σε αίσθηση αλλά και στο πόσο "μπαίνεις" σε μια ταινία (immersive factor). Κατα δεύτερο το 4κ είναι νέα τεχνολογία ακόμη με μειονεκτήματα την α)απουσία περιεχομένου, β)την ελλειπή υποστήριξη του νέου H265 καθώς και γ)την μεταβατική περίοδο (στην οποία όλα μπορούν να αλλάξουν). Και το κυριότερο στο 4Κ: στα 3μέτρα απόσταση θέασης είτε FHD είτε 4Κ το μάτι δεν θα αντιλαμβάνεται διαφορά στην ανάλυση!

Ξαναλέω την προσωπική μου εμπειρία (με 50'' τηλεόραση και μέση απόσταση θέασης 2,5μ):

θα ήθελα και 55''+!

Κι όχι 4Κ ιδίως αφού το πληρώνεις σαν premium όντας απλά beta tester!

Βασίλης!

Μάλιστα.και η w605 48 δεν έχει είπαμε διάφορές με την w706 42,σωστά?

Μάλιστα.και η w605 48 δεν έχει είπαμε διάφορές με την w706 42,σωστά?

Έχει διαφορετικό panel, εμφάνιση. Δες παρακάτω:

Διαφορές W70xB με W605B.

KDL-W705Β:42",αλουμινένιο πλαίσιο,λεπτή πλατη(Edge LED), προαιρετικό One flick remote,AUO panel,η επιτραπέζια βάση είναι και βάση τοίχου,Intelligent Core,αισθητήρας φωτός

KDL-W605Β:40",πλαστικό πλαίσιο,χοντρή πλάτη(Full LED,global dimming),panel όχι από AUO μάλλον Samsung.

ΠΗΓΗ

Πάντως όσο και να τα συγκρίνεις άλλο 48'' άλλο 42''... 48'' τουλάχιστον πάρε και θα με θυμηθείς:p (πιστεύω όχι για βρίσιμο:lol:).

Βασίλης!

Έχω την 48" KDL-W605B απο τον Ιουνιο και είμαι κατενθουσιασμένος, βέβαια μέχρι τοτε είχα μια panasonic 32"crt 100αρα!

Θα ήθελα λίγο καλυτερο smart tv.

Κακοεμαθα σε μια Panasonic ET50 που στο ίδιο ασύρματο πέταγα με ένα κλικ εικόνες, μουσική και βίντεο. Τώρα στη Sony θέλει σύνδεση στο Wi-Fi που εκπέμπει η τηλεόραση και σύνδεση σε συγκεκριμένη ip από τον περιηγητή στο κινητό. Καμία σχέση Και ήταν Τηλεόραση του 2012

Έχει διαφορετικό panel, εμφάνιση. Δες παρακάτω:

Πάντως όσο και να τα συγκρίνεις άλλο 48'' άλλο 42''... 48'' τουλάχιστον πάρε και θα με θυμηθείς:p (πιστεύω όχι για βρίσιμο:lol:).

Δηλαδή στην εικόνα χάνει η 48άρα?ποια η διαφορά.

Πέρα από το αλουμινένιο καλούπι κι από την βάση.

Είναι καλύτερο

Αύριο θα πάω για νέα tv για το υπνοδωμάτιο οπότε μία τελική βοήθεια μου είναι απαραίτητη.

Τι εννοείται ότι η 42 έχει auo panel?

Ξαναλέω,δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι από πλαστικό η αλουμίνιο το περίβλημα,εμένα η ποιότητα εικόνας με νοιάζει και ειδικά για ταινίες hd,bluray

Πού θα φάει ξέσκισμα

τελικα ανεβασα το budget και πηρα αυτη http://www.skroutz.gr/s/4739246/Sony-KDL-50W828B.html

ακουω γνωμες,50αρα εννοειται.

δευτερα θα παω να παραλαβω απο electro net

Τι γνώμες περιμένεις;

Πήρες μία από τις καλύτερες τηλεοράσεις. Να την χαρείς όσο δεν πάει :D

Στο avclub.gr υπάρχει θέμα για το μοντέλο σου, όπου μπορείς να σου φανεί χρήσιμο.

Και πάλι καλές και απροβλημάτιστες θεάσεις.

Ευχαριστώ πολύ πολύ