Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

paides mia boi8eia

8elw na kanw ena htpc kai 8elw na agorasw kai mia tileorasi gyrw stis 32" gia na synde8ei me to htpc ews 300-350E... exete tpt ypopsin?

paides mia boi8eia

8elw na kanw ena htpc kai 8elw na agorasw kai mia tileorasi gyrw stis 32" gia na synde8ei me to htpc ews 300-350E... exete tpt ypopsin?

Για κανε μια αναζητηση στο

http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=32&cat_id=12

Ψαχνω για μια 32" τηλεόραση για χρηση αποκλειστικά και μόνο με απλό αναλογικό σήμα απο εξωτερική κεραία στην ταράτσα.. σαν απλη τηλεόραση δηλαδη. Οποτε HD, usb κτλ ειναι παντελως αδιαφορα.

Εχω διαβασει αρκετα πραγματα οτι πολλες 'πολυ καλες' τηλεοράσεις, sony κτλ, αν και εξαιρετικές κατά τα άλλα, σε απλό σήμα τα χαλάνε πολύ λόγο των ηλεκτρονικών τους.

Εχετε να προτείνεται κάτι δοκιμασμένο και αποδεδειγμένο καλό για τη χρήση που θέλω;

Εννοείτε πως με τις παραπάνω 'απαιτήσεις' ψαχνω και κάτι στο πολύ low end κομμάτι της αγορά, και αντίστοιχα η τιμή θα πρέπει να είναι κάτω απο 450-500 ευρώ!

την καλυτερη αποδοση σε τηλεοπτικο σημα,την εχουν οι Philips,by far
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Σε ευχαριστώ NTROPIC.. Συμφωνεται και αλλοι με αυτη την αποψη για τις Philips?

Να παω δηλαδη σε κάτι τέτοιο: http://www.skroutz.gr/products/compare_selected_products/12?compare=42514,54632 ?

Αν θες να βλέπεις μόνο (το άθλιο στη χώρα μας) τηλεοπτικό σήμα θα σου πρότεινα να μη πάρεις lcd αλλά να παραμείνεις ή να πάρεις στη "παλιά" κλασσική crt. Η διαφορά στην εικόνα είναι τεράστια υπέρ της δεύτερης και ειδικά σε ταχύτητα εναλλαγής σκηνών κοντράστ κ.λ.π..

Αν προχωρήσεις στην αγορά lcd και μεταξύ των δυο που φαίνονται στο link (προσωπικά από Philips ούτε ξυριστική μηχανή δε θα επέλεγα) θα έλεγα την 32PFL5403D γιατί έχει και ψηφιακό δέκτη.

:)

Αν θες να βλέπεις μόνο (το άθλιο στη χώρα μας) τηλεοπτικό σήμα θα σου πρότεινα να μη πάρεις lcd αλλά να παραμείνεις ή να πάρεις στη "παλιά" κλασσική crt.

Δηλαδη με την ιδια λογικη επειδη οι αυτοκινητοδρομοι ειναι αθλιοι στη χωρα μας να αγορασει κανα zastava ? :wacko:

Ουτως η αλλως σε λιγα χρονια θα εχει ολοκληρωθει η μεταβαση στο ψηφιακο σημα στη χωρα μας.Οποιο format κι αν επιλεγει τελικα,μια συγχρονη LCD TV υψηλης αναλυσης θα το αξιοποιησει καλυτερα.Μεχρι τοτε ,η philips θα ειναι μια χαρα και για το αναλογικο σημα.

φιλε trv μπορεις να επισκεφθεις καποιο καταστημα/εκθεση ηλεκ/ων ειδων και να ζητησεις να δεις πως αποδισουν το τηλεοπτικο σημα οι τηλεορασεις που σε ενδιαφερουν

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Δηλαδη με την ιδια λογικη επειδη οι αυτοκινητοδρομοι ειναι αθλιοι στη χωρα μας να αγορασει κανα zastava ? :wacko:

Ουτως η αλλως σε λιγα χρονια θα εχει ολοκληρωθει η μεταβαση στο ψηφιακο σημα στη χωρα μας.Οποιο format κι αν επιλεγει τελικα,μια συγχρονη LCD TV υψηλης αναλυσης θα το αξιοποιησει καλυτερα.Μεχρι τοτε ,η philips θα ειναι μια χαρα και για το αναλογικο σημα.

φιλε trv μπορεις να επισκεφθεις καποιο καταστημα/εκθεση ηλεκ/ων ειδων και να ζητησεις να δεις πως αποδισουν το τηλεοπτικο σημα οι τηλεορασεις που σε ενδιαφερουν

Σε λίγα χρόνια που θα ολοκληρωθεί η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, αυτή που τώρα κάνει 500 ευρώ τότε θα κάνει 50 (αν υπάρχει το μοντέλο). Αν κάποιος θέλει να αγοράσει σήμερα κάτι που θα το αξιοποιήσει πλήρως (αν το αξιοποιήσει ποτέ, με το ρυθμό που απαξιώνονται αυτές οι συσκευές και με δεδομένη τη διάρκεια ζωής τους) μετά από κάποια χρόνια δικαίωμά του και προσωπικά δε θα :wacko: καθόλου. :cool:

Σωστά αναφέρεις να επισκεφθεί μια έκθεση και να δει τις συσκευές με τηλεοπτικό σήμα. Αν μάλιστα καταφέρει να τις δει δίπλα δίπλα με κάποια crt μάλλον θα καταλάβει τι θέλω να πω.

Ότι και αν αποφασίσει πάντως καλορίζικη και καλές θεάσεις. :)

Υ.Γ. Αυτό με το Zastava με τάπωσε και δεν έχω απάντηση. :ninja:

Σωστά αναφέρεις να επισκεφθεί μια έκθεση και να δει τις συσκευές με τηλεοπτικό σήμα. Αν μάλιστα καταφέρει να τις δει δίπλα δίπλα με κάποια crt μάλλον θα καταλάβει τι θέλω να πω.

μαλλον θα δυσκολευτει να βρει μια CRT σε ενα καταστημα,ισως καμμια 15αρα στα φοιτητικα ειδη(?):rolleyes:

EDIT.Μετα απο ερευνα στο skroutz βρηκα μεχρι 29ρες,Schneider,Schaub Lorenz.Nordmende...αρκετα το κουρασαμε μαλλον :lol:

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=crt+tv&page=2

Υ.Γ. Αυτό με το Zastava με τάπωσε και δεν έχω απάντηση. :ninja:

Μη νομιζεις,κι εγω μετα την προταση για CRT εν ετει 2009,τα κομματια μου μαζευω:lol:

Μα το DVI ειναι στην ουσια HDMI

α; :wacko:

Τι σχέση έχουν ρε φίλε;

το ένα μεταφέρει ήχο και το άλλο όχι

Θέλω ήχο απο τον υπολογιστή, όχι απτην τηλεόραση!

:mad::mad::mad::mad:

...

Υπαρχουν workarounds γι αυτο που θες αναλογα την περιπτωση

Υπαρχουν workarounds γι αυτο που θες αναλογα την περιπτωση

Ναι σαν την διαφήμιση του οτε, τονα ποδι πάνω το άλλο κάτω ισοροπία πάνω στην καρέκλα κιάλλα τέτοια ακροβατικά... την τηχνολογία μου μέσα :mad:

...

• 4 weeks later...

Παιδιά μεταξύ αυτών των δύο sony:

KDL-40EX1

http://www.sony.gr/product/t32-e-series/kdl-40ex1

και

KDL-40Z4500

http://www.sony.gr/product/t32-z-series/kdl-40z4500

υπάρχει κάποια τεράστια διαφορά που κάνει την μια καλύτερη από την άλλη;

Ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω τίποτα και θα διαλέξω ανάμεσα σε αυτές τις δύο.

Ευχαριστώ

Παιδιά μεταξύ αυτών των δύο sony:

KDL-40EX1

http://www.sony.gr/product/t32-e-series/kdl-40ex1

και

KDL-40Z4500

http://www.sony.gr/product/t32-z-series/kdl-40z4500

υπάρχει κάποια τεράστια διαφορά που κάνει την μια καλύτερη από την άλλη;

Ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω τίποτα και θα διαλέξω ανάμεσα σε αυτές τις δύο.

Ευχαριστώ

Motionflow 200Hz

...

καλησπερα ,

αξιζει να αγορασω led τεχνολογιας τηλεοραση ??? ειναι 700 ευρω ακριβοτερη απο την αντιστοιχη lcd full hd παντα .

:D

Γενικα ναι,αφου θεωρητικα ειναι απο τις πλεον future-proof τεχνολογιες οπισθιου φωτισμου στα high-end segments

Ειδικα ομως εξαρταται απο το μοντελο,και το πως υλοποιει την τεχνολογια

Αμα τις δεις να παίζουν διπλα δίπλα θα το διαπιστώσεις και μόνος σου...

...έχε υπόψην σου πως σε δυο - τρια χρόνια θα έχουν βγεί οι Ο-LED οθόνες, που θα είναι ακόμη ανώτερες...

CR electronics

Ειδικα στο κοστος :lol:

καλησπέρα

Μεχρι το σαββατο θα παρω καινουργια τηλεοραση και ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο, 1) Samsung UE40B7000 LED TV 40''και 2) Sony KDL-40Z4500 LCD TV 40'' καλη μου φαινεται η led αλλα τη θελω και για παιχνιδι με ps3 σε hd και εχω μαθει οτι η sony ειναι φοβερη αν καποιος ξερει για το πως ανταποκρινεται η led σε παιχνιδια με γρηγορη εναλλαγη εικονων θα ηθελα τη γνωμη

Νομιζω οτι σε ολους τους αλλους τομεις η led ειναι μακραν καλυτερη

Χθες παρελαβα την samsung LΕ37Α615A.

Πανω της εχω συνδεσει εναν WD media player με HDMI καλωδιο , ena sony DVD/Home Theater με καλωδιο scart και τελος ενα βιντεο παλι με καλωδιο scart.

Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να ενεργοποιησω την λειτουργια PiP (Picture in Picture). Στο μενου της TV ειναι σε γκρι γραμματα και δεν μπορει να επιλεχθει και πατωντας το σχετικο κουμπι απο το control βγαινει μηνυμα "not available".

Να σημειωσω οτι συμφωνα με τον πωλητη , το manual , και τα τεχνικα της χαρακτηριστικα στο net το συγκεκριμενο μοντελο υποστηριζει PiP.

Ο μονος τροπος για να λειτουργησει το PiP ειναι να ειμαι στο καναλι που προβαλει την εικονα απο τον WD media player , οπου εκει λειτουργει κανονικα το μενου του PiP και βγαινει κανονικα 2ο παραθυρο οπου μπορω και να παρακολουθησω καποιο ελληνικο καναλι ή εικονα απο το DVD player ή απο το βιντεο . Το ιδιο ομως δεν συμβαινει οταν ειμαι στα καναλια του βιντεο και του dvd player.

Ψαχνωντας στο νετ το μονο σχετικο ποστ που βρηκα ειναι το εξης:

" A. Rabiee says:

The table on page 26 of users manual is the solution. I saw this table ten times but I never went through it. The logit is that you can use the PIP when you have at least one digital input and one analog input. For example a HDMI from your cable box and composite or component or s-video from your DVD player. "

http://www.amazon.com/PIP-does-not-work-all/forum/Fx36LLZIXR6DSB9/Tx1Q27ZBNL0WP3P/1?_encoding=UTF8&asin=B000ELSXZE

Να τονισω οτι για την οικογενεια μου ειναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (για αδιαφορους λογους) η δυνατοτητα παρακολουθησης καποιου ελληνικου καναλιου στο ενα παραθυρο του pip και βιντεο ή DVD στο δευτερο.

Καποιος να μου προτεινει καποια λυση??

Ευχαριστω εκ των προτερων :)

ΥΓ: το dvd και το βιντεο εχουν ΜΟΝΟ scart εξοδους.