Jump to content

Έκανε το ντεμπούτο η νέα σειρά Oppo Reno9 με έως 16GB RAM


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μοίρασε χαμόγελα εχθές η Oppo, ανακοινώνοντας τρία νέα smartphones της σειράς Reno9 – ένα μοντέλο vanilla Reno9 με Snapdragon 778G, την έκδοση Reno9 Pro που μοιράζεται το ίδιο σώμα αλλά τρέχει με Dimensity 8100 και ένα ισχυρό Reno9 Pro+ με chipset Snapdragon 8+ Gen 1 και τρεις κάμερες στο πίσω μέρος.

Τα Reno9 Pro και Reno9 Pro+ κυκλοφόρησαν και τα δύο με 16GB RAM ως βασική επιλογή, η οποία είναι η πρώτη για τη σειρά Reno και ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουμε δει σε τηλέφωνο Oppo από την στιγμή που εμφανίστηκε το Find X3 Pro, δηλ. πριν από 1,5 χρόνο.

Λίγα πράγματα για την βασική έκδοση του Oppo Reno9

Το vanilla smartphone της τριάδας φέρνει οθόνη AMOLED 6,7” με ανάλυση Full HD+. Υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 240 Hz.

Υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης των 10 bit με κάλυψη χρωματικής γκάμας DCI-P3 100% και το πάνελ φθάνει έως και 800 nits φωτεινότητα σε κανονική λειτουργία και έως και 950 nits κατά την προβολή φωτογραφιών HDR και περιεχομένου βίντεο HDR10+.

Το πίσω μέρος του τηλεφώνου έχει παρόμοια σχεδίαση με τη σειρά Reno8, αλλά αυτή τη φορά το πλαίσιο της κάμερας είναι στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο μέρος και μόνο οι φακοί προεξέχουν. Η διπλή κάμερα έχει κύριους αισθητήρες 64MP και ασπρόμαυρους αισθητήρες 2MP, ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει selfie αισθητήρας 32MP με αυτόματη εστίαση.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4.500 mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως και 67 W με τον παρεχόμενο προσαρμογέα στο κουτί. Άλλες προδιαγραφές περιλαμβάνουν το ColorOS 13 που βασίζεται σε Android 13, ένα ελαφρύ σώμα 174 γραμμαρίων που έχει επίσης πάχος μόλις 7,2 mm στη βάση, χωρίς να περιλαμβάνει τις κάμερες.

Το Oppo Reno9 προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, χρυσό, ροζ και Κόκκινο. Οι τιμές είναι 2.499 CNY (350$/335€) για την παραλλαγή 8/256 GB, 2.699 CNY (378$/363€) για την έκδοση 12/256 GB και 2.999 CNY (420$/403€) για την έκδοση 12/ 512 GB. Αυτή τη στιγμή η Oppo κάνει κρατήσεις στον ιστότοπό της και η πρώτη πώληση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα – 2 Δεκεμβρίου.

Περισσότερο ενδιαφέρον δείχνει το Oppo Reno9 Pro

Το μέλος Pro της ευρύτερης οικογένειας, έχει πολλά κοινά με το κανονικό Reno9 – μοιράζονται το ίδιο ελαφρύ λεπτό σώμα, την ίδια μπαταρία 4.500 mAh και την ίδια οθόνη AMOLED 6,7 ιντσών.

Σημαντική διαφορά αποτελεί εδώ το chipset 5nm Dimensity 8100 της Mediatek, ενώ παρατηρούμε αλλαγές και στην ρύθμιση της κάμερας και μάλιστα έχουμε την παρουσία του MariSilicon X NPU, την πλατφόρμα της Oppo για προηγμένη επεξεργασία εικόνας, βελτιωμένο βίντεο 4K Night και βίντεο 4K Ultra HDR.

Όσο για την περιγραφή των φωτογραφικών του ικανοτήτων, το Reno9 Pro διαθέτει κύρια κάμερα 50MP f/1.8 με φακό 7P και AF και κάμερα υπερ-ευρυγώνιας 8 MP f/2.2 με FoV 112 μοιρών. Ωστόσο, η selfie κάμερα έχει τον ίδιο αισθητήρα 32 MP με την παραλλαγή vanilla.

Ενώ το smartphone vanilla έχει την ταχύτερη μνήμη RAM LPDDR5 και UFS 3.1 μόνο στην πιο ακριβή έκδοση, εδώ είναι διαθέσιμες και στις δύο παραλλαγές 16/256 GB και 16/512 GB.

Το Oppo Reno9 Pro έρχεται σε μαύρο, χρυσό και ροζ. Οι τιμές είναι CNY3.499 (490$/470€) ή 3.799 CNY (532$/510€), ανάλογα με τον επιλεγμένο χώρο αποθήκευσης. Οι προ-πωλήσεις ξεκίνησαν κανονικά, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Δεκεμβρίου.

Απλά καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα το Oppo Reno9 Pro+

Πρωταγωνιστής της όλης εκδήλωσης ήταν φυσικά η έκδοση Plus. Στο μπροστινό μέρος έχει την ίδια οθόνη AMOLED 6,7 ιντσών και selfie κάμερα 32 MP, αλλά αυτό το τηλέφωνο είναι κυρτό, με αποτέλεσμα να έχει μικρότερο αποτύπωμα.

Η Oppo διατήρησε το σχέδιο της υπογραφής στο πίσω μέρος, αν και εδώ έπρεπε να αναδείξει όλο το υπο-πλαίσιο της κάμερας. Η κύρια κάμερα 50MP f/1.8 διαθέτει φακό 6P, AF και OIS. Ο ultrawide αισθητήρας φέρει ανάλυση 8MP με ευρύτερο οπτικό πεδίο – 120 μοίρες – και λειτουργεί επίσης ως κάμερα macro για κοντινές εικόνες (έως 4 cm). Το τρίτο διάφραγμα είναι για τον αισθητήρα βάθους 2MP.

Επιπλέον, να τονίσουμε εδώ πως το Reno9 Pro+ είναι τεχνικά το πρώτο τηλέφωνο με chipset Snapdragon 8+ Gen 1 που διαθέτει επίσης το MariSilicon X NPU! Οι δυνατότητες AI της Oppo, ενισχύονται από το νέο chipset και φέρουν ουσιαστική βελτίωση στην ποιότητα των χρωμάτων και σαφέστερες λεπτομέρειες.

Αυξημένο πάντως είναι το βάρος και το πάχος του τηλεφώνου και αυτό γιατί η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι αυξημένη – 4.700 mAh. Επιπλέον, υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 80W μέσω USB-C και η Oppo περιλαμβάνει τον προσαρμογέα στο κουτί.

Χρωματικά, το Reno9 Pro+ θα το βρείτε σε μαύρο και χρυσό χρώμα και σε μια ιδιαίτερη απόχρωση του πράσινου που φαίνεται εκπληκτική στις εικόνες. Και τα τρία χρώματα είναι διαθέσιμα με μνήμη 16/256GB στα 3.999 CNY (560$/537€), ενώ οι δύο πρώτες έρχονται επίσης και με 16/512GB στα 4.399 CNY (616$/590€).

Η Oppo δέχεται ήδη προ-παραγγελίες στον ιστότοπό της. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Δεκεμβρίου.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από εμφάνιση πάντως εινα πολύ καλό κατά τη γνώμη μου. Γενικά οι ναυαρχίδες της σειράς reno και find x της oppo είναι πολύ όμορφα τηλέφωνα. Λίγο ακριβά βέβαια γιατί οι τιμές που αναφέρονται στο άρθρο δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που πωλούνται τα τηλέφωνα της oppo στην Ευρώπη.

The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...