Jump to content

Γρίπη των Πουλερικών, έρχεται πανδημία;

akpe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και αν δεν σας φτάνει αυτό, μέσα σε δυο χρόνια υπαρξης της συγκεκριμένης γρίπης, εκτέθηκαν στον ιό πάνω από

2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία, μολύνθηκαν 117 και πέθαναν 60. Κάντε μόνοι σας υπολογισμους για ποσοστά τοις εκατό.

Πράγματι, σημαντικό δεδομένο.

Γιατί, λοιπόν μας "τρομοκρατούν" ;

Γιατί αυτός ο πανικός...κάθε 2η λέξη η "πανδημία"... :confused:

Στις μέρες που ζούμε, μεταξύ άλλων ενοχλήσεων, θεωρώ αφόρητη τη μυθοπλασία, ανεξαρτήτως θέματος...από τη πλευρά των Μ.Μ.Ε....

Υγεία, Οικονομία, Παιδεία, Κοινωνία, Αθλητισμός, Δικαιοσύνη, Πολιτισμός, Πολιτική...με ελάχιστες εξαιρέσεις επί του συνόλου των Μ.Μ.Ε. με εξίσου λίγες εξαιρέσεις όσον αφορά τα Πρόσωπα της Ελληνικής Δημοσιογραφίας,

ακόμα και στην περίπτωση της Νόσου των Πουλερικών, λίγο ή πολύ, η πλειονότητα των Μ.Μ.Ε. έχει ήδη θάψει τη μισή υφήλιο... :(

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

• Απαντήσεις 140
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Aντιγράφω απο το antenna.gr

Η ανθρωπότητα ίσως και να βρίσκεται κοντά σε μια νέα πανδημία, "έναν από αυτούς τους ξαφνικούς λοιμούς, που κατά τη διάρκεια της ιστορίας, έχουν στερήσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους", γράφουν στο βιβλίο τους με τίτλο "Πανδημία: η μεγάλη απειλή" δύο Γάλλοι γιατροί.

Σε μια προσπάθεια να πληροφορήσουν και όχι να πανικοβάλουν τον κόσμο, οι Ζαν-Φιλίπ Ντερέν και Ζαν-Φρανσουά Μπικέρ, ειδικοί στις μολυσματικές ασθένειες διηγούνται στο βιβλίο τους την ιστορία μιας "προαναγγελθείσας καταστροφής", αυτή της γρίπης των πτηνών.

"Η καταστροφή έχει προαναγγελθεί, όμως τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά αν αποφασιστεί και εφαρμοστεί μια πολιτική ρεαλιστική και λογική ή αν, αντίθετα, η αδιαφορία και η αμέλεια μας αφοπλίσουν απέναντι στην απειλή αυτή", επισημαίνουν οι δύο γιατροί, επικεφαλής του νοσοκομείου Πιτιέ-Σαλπετριέρ του Παρισιού.

Στο βιβλίο καταγράφονται όλες οι μεγάλες πανδημίες, "από το λοιμό στην Αθήνα το 430 π.Χ ως την επιδημία του SARS που μας δίδαξε πολλά". Ιδιαίτερα οι δύο ειδικοί αναφέρονται στην επιδημία ισπανικής γρίπης το 1918 που στοίχισε τη ζωή σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι συγγραφείς εξηγούν ποιοι είναι οι ιοί της γρίπης, ποια είναι η δομή τους, πως μεταδίδονται και πως αντιδρά σε αυτούς ο ανθρώπινος οργανισμός.

Σχετικά με τη γρίπη των πτηνών επισημαίνουν την γρήγορη διάδοση του ιού Η5Ν1 αλλά και την "ικανότητά του να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο που τον καθιστά σήμερα άμεση απειλή".

Απέναντι σε αυτή την απειλή, οι γάλλοι γιατροί καταγράφουν τα πιθανά μέτρα αντιμετώπισής της, όπως εμβόλια, μάσκες, καραντίνα, φάρμακα και καταλήγουν λέγοντας: "είναι η πρώτη φορά που η επιστημονική κοινότητα και όλοι όσοι συνεργάζονται μαζί της βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ασθένεια που ακόμα δεν υπάρχει".

Τα σχόλια δικά σας.

Ρούξι Ψυχάρα για πάντα Τριφυλλάρα.

Ρε δεν παμε καλα...δεν εχει μεινει εμβολιο για εμβολιο λενε!! :confused: Αντι να ακουμε τι λενε οι γιατροι ακουμε τον καθε τυχαρπαστο δημοσιογραφο και την καθε κυρα-Κατινα :X

Σε λιγο τα καναλια θα στησουν παρτυ αμα συνεχιστουν τα "κρουσματα"... :rolleyes: που να'χουμε & κανα νεκρο,πυροτεχνηματα θα ριξουν... :mad:

Ρε παιδιά αυτό που είπανε ότι χάθηκε(!!!) η "ύποπτη" γαλοπούλα το ακούσατε? Ισχύει τελικά? Εγώ όταν το άκουσα πάντως δεν μπόρεσα να κρατηθώ, γελούσα μόνος μου, όσο σοβαρά και να ήθελα να δω το θέμα μου φάνηκε πολύ γελοίο! Και ας ακούσουμε τους ειδικούς που λένε ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας (κ αν υπάρχει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ας μην κοροϊδευόμαστε με το εμβόλιο!). Είναι μέχρι να σκάσει η επόμενη μεγάλη είδηση και να ξεχάσουν το θέμα τα κανάλια πιστεύω...
..κάτι μαγικό!

ego pali stis eidhseis edo eida na lene oti sthn ellada exoun parousiastei 3 krousmata...stis ellhnikes eidhseis lene gia krousmata sth boulgaria ki edo oloi siopoun..

mhpos kaluptoun tipota?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

πω πω ντροπη !αν ισχυει οτι χαθηκε η γαλουπουλα.... :w00t:

ευχομαι να μην εχουμε αλλα κρουσματα γιατι αν εξαπλωθει η γριπη φοβαμαι οτι ειμαστε ανοργανωτοι και χυμα....

αν δειτε μια γαλοπουλα με κασκολ θα ειναι αυτη που εχει γριπη . :p

δινεται αμοιβη αραγε σε οποιον τη βρει? :lol: :lol:

«Έφυγα,ψάχνοντας το σήμερα...και χάθηκα....

»

Και εγώ το άκουσα.

Πως είναι δυνατόν να χαθεί δεν μπορώ να καταλάβω.

...πιθανή εξήγηση είναι ότι κάποιος, φουκαράς, τη βούτηξε και κάποιοι απόλαυσαν ένα σπάνιο γι΄αυτούς, πλην όμως υπέροχο, γεύμα ή δείπνο...

http://www.fotosearch.com/comp/ICL/ICL162/FEL_046.jpg

... :w00t: ...

Θα ήθελα να αναφέρω ότι μπορεί η πανδημία γρίππης να μην προέρθει απο αυτόν τον ιό όταν μεταλλαχθεί και εφόσον αλλά απο κα΄ποιον ήδη υπάρχον ιό γρίππης που ίσως αυτός μεταλλαχθεί. Και αυτό μπορεί ν γίνει ίσως σύντομα αλλά λαι ίσως πα΄ρει καποιο χρόνο.

Και δεύτερον τα έσοδα της Roche αυξήθηκαν κατα 263%

Ρούξι Ψυχάρα για πάντα Τριφυλλάρα.

επειδη εχουμε φαρμακειο και τα ξερω, περιττο να σας πω οτι απο το πρωι σημερα γινεται πανικος εχουν μπει πανω απο 100 ατομα και ψαχνουν το εμβολιο.αυτη την στιγμη εχουμε λιστα 150 ατομων μεχρι τωρα! τα εμβολια δεν υπαρχουν πια τα απεσηρε το κρατος και τα εδωσε στο εξωτερικο γιατι εκει πωλιουντε 20 ευρω το ενα αντι για 5 ευρω που κανουν στην Ελλαδα.

Αυτη την στιγμη δεν εχει ουτε το ΙΚΑ και ολο λενε οτι θα φερουν αυριο και ποτε δεν ερχοντε.Οποιος θελει να κανει πρεπει να παει στο φαρμακειο κοντα του και να μπει σε λιστα για να του κρατησουν.

Εμεις εχουμε κρατησει για μας.Λενε πως δεν ειναι επικινδυνο και πως δεν εχει ερθει ακομη στην χωρα μας αλλα μια προληψη δεν εβλαψε ποτε κανεναν.

Η πωληση των κοτοπουλων μειωθηκε κατα 90%

http://media.putfile.com/crazychiken/640

Η πωληση των κοτοπουλων μειωθηκε κατα 90%

Απλα Ε-Λ-Ε-Ο-Σ... :rolleyes: :mad: μου θυμιζει εποχες τρελων αγελαδων,που αν τολμαγες να ζητησεις μπιφτεκι σε φαστ-φουντ σε δακτυλοδειχνε ολο το μαγαζι... :rolleyes: παντως εγω σημερα εφαγα το κοτοπουλακι μου & ειμαι μια χαρα...τι λετε,αγαπητα τρομο-καναλια?Εγινε κανα θαυμα? :p :rolleyes:

epishs kalo 8a einai na gnorizete pos to embolio de kaluptei ton sugekrimeno io!!

uparxoun peripou 150 typoi ion pou prokaloun griph kai to sugekrimeno embolio kaluptei peripou 3 typous..

Απλα Ε-Λ-Ε-Ο-Σ... :rolleyes: :mad: μου θυμιζει εποχες τρελων αγελαδων,που αν τολμαγες να ζητησεις μπιφτεκι σε φαστ-φουντ σε δακτυλοδειχνε ολο το μαγαζι... :rolleyes: παντως εγω σημερα εφαγα το κοτοπουλακι μου & ειμαι μια χαρα...τι λετε,αγαπητα τρομο-καναλια?Εγινε κανα θαυμα? :p :rolleyes:

Τελικα δεν ειναι και τοσο κακο αυτη η υστερια που εχει πεσει στην Ελλαδα, τα κοτοπουλα ειναι τζαμπα!!Γιαμ γιαμ!!! :alien:

Τελικα δεν ειναι και τοσο κακο αυτη η υστερια που εχει πεσει στην Ελλαδα, τα κοτοπουλα ειναι τζαμπα!!Γιαμ γιαμ!!! :alien:

LOL.

Εγώ πάντως σήμερα έφαγα κόκορα κρασάτο εισαγώμενο από την Ιταλία.

Πεντανόστιμος.

Εν τέλει, δυο Γιατρούς έχω ρωτήσει (έναν Παθολόγο / Καρδιολόγο και έναν Παιδίατρο)...και οι δυο θεωρούν ότι τα Μ.Μ.Ε. έχουν "ξεφύγει" τελείως, "αμολώντας" τη μια ******* μετά την άλλη, αποπροσανατολίζουν το κόσμο και δεν μεταφέρουν τα σοβαρά μηνύματα των ειδικών επιστημόνων...

΄

Εδώ μιλάμε για "γρίπη ανεγκέφαλων"...ο καθένας ασχολείται με το...πουλί του... :wacko:

ego pantos extes efaga aygoulakia kai shmera kotopoulaki...tpt den epa8a...

xoria pou apo oso exo parakolou8hsei to 8ema den exoun anafer8ei (ektos kai an de to akousa ego) pou8ena ta sumptomata pou 8a prepei na mas anhsuxhsoun...

Guest valeria
Βρε παιδιά αν δεν κάνω λάθος,ούτως ή άλλως έχουν πει πως μαγειρεμένο ή ψημένο το κοτόπουλο δεν έχει κίνδυνο γιατί καταστρέφεται ο ιός.Όπως επίσης και το αυγό είπαν πως δεν είναι απαγορευτικό,εκτός κι αν το φάει κανείς ωμό.Εγώ να πω την αλήθεια στην αρχή είπα ότι δεν θα τρώω τίποτα απ'αυτά ,αλλά αφού ειπώθηκαν από γιατρούς τα προαναφερθέντα,άρχισα να τρώω κανονικά.

Ειδατε στην Αλβανία πόσο βάναυσα ε΄θαψαν 1000άδες κότες ΖΩΝΤΑΝΕΣ προερχώμενες απο την Ελλαδα οι κρατικοί λειτουργοί της γειτονας χωρας;

Απαπα, βαρβαροι,απολιτιστοι.

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

kai fysika de tous kobei pos sto xoma pou exoun 8apsei ta zontana 8a pane ayrio me8aurio na speiroune...

Ειδατε στην Αλβανία πόσο βάναυσα ε΄θαψαν 1000άδες κότες ΖΩΝΤΑΝΕΣ προερχώμενες απο την Ελλαδα οι κρατικοί λειτουργοί της γειτονας χωρας;

Απαπα, βαρβαροι,απολιτιστοι.

E δεν το πιστευω!!!!!Μονο βαρβαροι,κανιβαλοι............

http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif

Και να σπείρουν δεν τρέχει λόγος ανησυχίας, ο ιός πεθαίνει μαζί με το κοτόπουλο και βέβαια δεν μεταδίδεται στον σπόρο...

Όταν το πτηνό (κότα, γαλοπούλα κλπ) μαγειρευτεί -καλά- (νομίζω στους 100c) τότε ο ιός καταστρέφεται. Φάτε κοτοπουλάκι άφοβα, προσοχή όμως στο μαγείρεμα.

Τώρα για τα εμβόλια...τι να λέμε...

Πάει ο καθένας και κάνει απο ένα "έτσι για σιγουριά"... έλεος

Εμβόλιο πρέπει να κάνουν μόνο όσοι έχουν συχνή επαφή με πτηνά, προκειμένου να μην νοσήσουν απο την κοινή γρίππη και την γρίπη των πουλερικών ταυτόχρονα.

Αν τυχόν κάποιος έχει την κοινή γρίπη, και κολλήσει και την γρίπη των πουλερικών, οι δύο αυτοί ιοί ενδέχεται να "ενωθούν" (μετάλλαξη) με αποτέλεσμα ο ιός που προκαλεί την γρίπη των πουλερικών να μπορεί πια να μεταδοθεί και μεταξύ των ανθρώπων, με τον ίδιο τρόπο μετάδοσης της κοινής γρίπης, με αυξημένη όμως θνησιμότητα.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο, και κυρίως για προληπτικούς λόγους. οι πτηνοτρόφοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Ο οποιοσδήποτε άλλος απλά δεν το χρειάζεται καθώς δεν προσφέρει ουδεμία προστασία έναντι στην γρίπη των πουλερικών.

Αξίζει να τονιστεί πως οι πιθανότητες μετάλλαξης είναι μικρές, και δεν είναι αποδεδειγμένο πως κάτι τέτοιο πρόκεται να συμβεί, ακόμα και στην περίπτωση οπου κάποιος νοσήσει και απο τα δύο είδη γρίπης.

...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay...

...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday...

==================================================

Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio