Jump to content

Η Apple προτείνει τα ανανεωμένα μοντέλα iPad Pro με επεξεργαστή M2


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αθόρυβα η Apple ανακοίνωσε νέες εκδόσεις των μοντέλων iPad Pro 12,9″ και iPad Pro 11″ με τον νέο επεξεργαστή Apple M2. Τα νέα μοντέλα υποστηρίζουν μια λειτουργία hover στο Apple Pencil, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και ενημερωμένες λειτουργίες κάμερας.

Η μεγαλύτερη αλλαγή εδώ (ίσως και από τις ελάχιστες) είναι η μετάβαση στο νέο M2 SoC. Αυτό το νέο chip, που βρίσκεται επίσης στο MacBook Air 2022 και στο MacBook Pro 13 ιντσών, διαθέτει CPU 8 πυρήνων (4x πυρήνες απόδοσης + 4x πυρήνες απόδοσης) και μια GPU 10 πυρήνων, μαζί με μια μονάδα Neural Engine 16 πυρήνων. Η Apple ισχυρίζεται ότι έχει εύρος ζώνης μνήμης 100MB/s.

Ο επεξεργαστής M2 εξασφαλίζει 35% ταχύτερη απόδοση γραφικών, 40% καλύτερη απόδοση μηχανικής εκμάθησης και 50% μεγαλύτερο εύρος ζώνης μνήμης από τον M1 στο iPad Pro προηγούμενης γενιάς.

Με ενημερωμένη οθόνη αφής και iPadOS 16, τα νέα μοντέλα iPad Pro υποστηρίζουν επίσης το hover με το Apple Pencil 2ης γενιάς. Η πένα ανιχνεύεται πλέον έως και 12 mm πάνω από την οθόνη, κάτι που μπορεί να ενεργοποιήσει πρόσθετη λειτουργικότητα εντός των εφαρμογών. Αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε εφαρμογές του ίδιου κατασκευαστή καθώς και σε εφαρμογές τρίτων.

Τα νέα μοντέλα iPad Pro διαθέτουν βελτιωμένη ασύρματη συνδεσιμότητα με τη μορφή Wi-Fi 6E, το οποίο παρέχει λήψεις έως και 2,4 Gbps, 2 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα μοντέλα. Υπάρχει επίσης ενημερωμένη υποστήριξη Bluetooth 5.3 και συνδεσιμότητα 5G στα μοντέλα LTE.

Τέλος, το νέο M2 έχει ενεργοποιήσει βελτιωμένες δυνατότητες κάμερας στο iPad Pro, παρόλο που το ίδιο το υλικό της κάμερας δεν έχει αλλάξει. Ο νέος κωδικοποιητής ProRes επιτρέπει στα μοντέλα iPad Pro να εγγράφουν τώρα βίντεο απευθείας στον υψηλής ποιότητας κωδικοποιητή ProRes της Apple και να τον μετακωδικοποιούν έως και 3 φορές πιο γρήγορα. Στη λειτουργικότητα της φωτογραφικής μηχανής υπάρχει επίσης αναβάθμιση από Smart HDR 3 σε Smart HDR 4.

Η Apple ενημερώνει τα μοντέλα iPad Pro με επεξεργαστή M2 και αιώρηση Apple PencilΕκτός από αυτό, τα δύο μοντέλα iPad Pro είναι πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα της προηγούμενης γενιάς. Η τιμή παραμένει επίσης ίδια με την προηγούμενη γενιά, με το μοντέλο 11 ιντσών να ξεκινά από 799 $ για το μοντέλο Wi-Fi και 999 $ για το μοντέλο LTE. Για την παραλλαγή 12,9 ιντσών οι τιμές ξεκινούν από 1099 $ και τα μοντέλα LTE ξεκινούν από 1299 $. Θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Σε αυτές τις τιμές... η καλύτερη κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αγοράσει το iPad Pro με τον M1.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...