Jump to content

Ευγενίδειο Πλανητάριο

ΕΛΕΥΘΕΡΟτοΕΥΨΥΧΟ
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είχα πάει με τον πατέρα μου τον Ιανουάριο του 2004 και ήταν πολύ ωραίο το θέαμα, θυμάμε είχε ίδη ξεκινήσει η προβολή και μας κατέβασε μια κοπέλα με φακό στο χέρι:happy: Επίσης όλοι οι χώροι του είναι ωραίοι και πολυτετελείς. Τότε είχε και κάτι σαν έκθεση με τους ολυμπιακούς αγώνες με διάφορα αθλήματα και άναιβαινες σε προσομοιωτές, σκαρφάλωνες σε τοίχους κλπ Είχα ανέβει σε ενα απο αυτά και ενας ξεναγός μου ζήτησε μείνω επάνω για να κάνει παρουσίαση για το πως λειτουργεί στους άλλους που ήταν εκεί :p

• 1 month later...
Στo Eυγενίδειο υπήρχε και παλιότερα πλανητάριο;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ειχαμε παει με το σχολειο περυσι και μπορω να πω οτι ειναι φανταστικο....

αναπαυτικα καθισματα,αψογη παρουσιαση...τελειο,τελειο!!!

THE POWER OF FOUR

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στo Eυγενίδειο υπήρχε και παλιότερα πλανητάριο;

Ναι. :)

Το θυμάμαι από το Γυμνάσιο που είχα πάει. Όχι όπως είναι τώρα βέβαια αλλά υπήρχε. :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Πήγα και εγώ

Εγω γιατί δε τρελαθηκα ρε παιδιά?

Ειδα και εγώ 2 παραστασεις στη σειρά , το "νεοι Ορίζοντες" που ειναι animated και μιλάει για πλανητες του ηλιακου συστηματος και τους δορυφορους τους , και το "7 θαυμαστά μέρη" ή κάπως έτσι που ειναι ντοκυμαντερ.

Δε μου άρεσε καθολου η ενταση του ηχου που ηταν τρομερα χαμηλα και η εικονα δε μου εδινε και πολυ την εντυπωση του ψηφιακού... Το διασκέδασα, δε μπορώ να πώ , αλλά νομίζω οτι του Λονδίνου ηταν καλα πολύ καλύτερο ...

:)

:X

Πήγα και εγώ

Εγω γιατί δε τρελαθηκα ρε παιδιά?

Ειδα και εγώ 2 παραστασεις στη σειρά , το "νεοι Ορίζοντες" που ειναι animated και μιλάει για πλανητες του ηλιακου συστηματος και τους δορυφορους τους , και το "7 θαυμαστά μέρη" ή κάπως έτσι που ειναι ντοκυμαντερ.

Δε μου άρεσε καθολου η ενταση του ηχου που ηταν τρομερα χαμηλα και η εικονα δε μου εδινε και πολυ την εντυπωση του ψηφιακού... Το διασκέδασα, δε μπορώ να πώ , αλλά νομίζω οτι του Λονδίνου ηταν καλα πολύ καλύτερο ...

:)

δεν εχει mode κατεδαφιση στα ηχεια εκει μεσα φιλε μου:p αν και ειναι καλα ειδικα οταν κανει το big boom ειναι ολα τα λεφτα

Να δεις τα αστέρια μπορείς;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να δεις τα αστέρια μπορείς;

?????????

τα αστέρια? τα βλεπεις ως γράφημα... αν και δεν ειναι πολύ σκοτεινα και βλεπεις και το άσπρο του θόλου συνεχώς σε όλη τη διάρκεια των προβολών...

Να μην ρωτησω δηλαδη αν τρεμει η αιθουσα σε συνδυασμο με την κινηση στην οθονη..?
Mutilator :shifty:

Να μην ρωτησω δηλαδη αν τρεμει η αιθουσα σε συνδυασμο με την κινηση στην οθονη..?

οχι.

δεν υπαρχει interaction.

και εγω το ηθελα παντως....

Πριν από 3 εβδομάδες που ήρθα με το σχολείο Αθήνα μας πήραν στο Πλανητάριο και ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Πρώτη φορά έβλεπα τέτοιο πράγμα δεν ήξερα ότι υπήρχε...Σε κάποια σημεία είχες την αίσθηση πως ήσουν σε ένα διαστημόπλοιο και ταξίδευες στο ηλιακό μας σύστημα! Πρέπει να πάτε δεν θα το μετανιώσετε ;)

ναι τρεμει απο το μπασο ειδικα στο big boom ολα τα λεφτα :happy:

Πριν από 3 εβδομάδες που ήρθα με το σχολείο Αθήνα μας πήραν στο Πλανητάριο και ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Πρώτη φορά έβλεπα τέτοιο πράγμα δεν ήξερα ότι υπήρχε...Σε κάποια σημεία είχες την αίσθηση πως ήσουν σε ένα διαστημόπλοιο και ταξίδευες στο ηλιακό μας σύστημα! Πρέπει να πάτε δεν θα το μετανιώσετε ;)

Φίλε μου έχει και στη Ρόδο Πλανητάριο... :)

Είναι στη πόλη της Ρόδου κοντά στο Mediterranean ( ή Rodos Palace; Δεν θυμάμαι ονομασία ακριβώς γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια. :O ).

Δεν είναι βέβαια όπως αυτό του Ευγενίδειου Ιδρύματος αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι τουλάχιστον έχει! :)

Φίλε μου έχει και στη Ρόδο Πλανητάριο... :)

Είναι στη πόλη της Ρόδου κοντά στο Mediterranean ( ή Rodos Palace; Δεν θυμάμαι ονομασία ακριβώς γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια. :O ).

Δεν είναι βέβαια όπως αυτό του Ευγενίδειου Ιδρύματος αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι τουλάχιστον έχει! :)

Ναι το ξέρω αλλά δεν μου έκανε ποτέ αίσθηση να πάω να δω τί είναι. Σίγουρα θα το επισκευθώ κάποια στιγμή.

ναι τρεμει απο το μπασο ειδικα στο big boom ολα τα λεφτα :happy:

Οχι δεν λεω απο το μπασο.Κανονικο force feedback λεω.:!:

Ειχε τετοιο στο Rose center of earth and space στη νεα υορκη αλλα αυτο ειναι παλαιοτερο απο το δικο μας νομιζω.

Mutilator :shifty:

Απο ολες τις παραστασεις που εχετε παει ποια αξιζει πιο πολυ κατα την γνωμη σας;Με ενα εισητηριο βλεπεις ολες τις παραστασεις της ημερας η πρεπει καθε φορα να αγοραζεις και αλλο;
[sIGPIC][/sIGPIC]http://www.dr-bet.com ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ ΣΑΙΤ....ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ

Απο ολες τις παραστασεις που εχετε παει ποια αξιζει πιο πολυ κατα την γνωμη σας;Με ενα εισητηριο βλεπεις ολες τις παραστασεις της ημερας η πρεπει καθε φορα να αγοραζεις και αλλο;

Έχει διάφορες θεματικές ενότητες... Από το διάστημα και τα αστέρια μέχρι τη Γη και το βυθό της θάλασσας. Τώρα ποια ακριβώς αξίζει είναι και ανάλογα τα γούστα σου. Διαλέγεις και παίρνεις! ;)

Με ένα εισιτήριο βλέπεις μόνο μια παράσταση. Καλά θα ήταν να βλέπαμε όλες τις παραστάσεις της ημέρας αλλά δεν γίνεται... :)

Οχι δεν λεω απο το μπασο.Κανονικο force feedback λεω.:!:

Ειχε τετοιο στο Rose center of earth and space στη νεα υορκη αλλα αυτο ειναι παλαιοτερο απο το δικο μας νομιζω.

ηταν να βαλουν αλλα απο οτι καταλαβα θα βαλουν οταν το ανακαινησουν ετσι ελεγαν τοτε (οταν το εφτιαχναν)

• 3 weeks later...

εγω ειχα παει περυσι με το σχολειο και επειδη η καθηγητρια που μας πηγε ειχε γνωστη την υπευθυνη της βιβλιοθηκης ζητησα να μπω και στο χωρο που εχουν τα μηχανηματα! (ο χωρος που εχει γυρω γυρω τζαμι και μεσα κατι racks)

Βασικα εμεινα...ο μαγκας ο τεχνικος μου εξηγησε πως δουλευει το συστημα:

Ο θολος του πλανηταριου 'χωριζεται' σε 8 κομματια και σε καθε κομματι προβαλλεται και ενα βιντεο. Στα racks εχουν αν θυμαμαι καλα 8 CPU Intel Pentium 4 που συνδεονται με ειδικους αποκωδικοποιητες βιντεο που αποκωδικοποιουν τα βιντεο που παιζονται σε real time. Δηλαδη αυτο που φαινεται στον θολο δεν ειναι ενα ενιαιο βιντεο οπως φαινεται αλλα 8 διαφορετικα τα οποια εχουν κατασκευαστει ετσι ωστε το ενα να ειναι η συνεχεια του αλλου. Το συστημα ειναι αυτοματοποιημενο και τρεχει ειδικο λογισμικο ενω σε ειδικη οθονη φαινεται ακριβως τι παιζει και στο θολο εκεινη τη στιγμη.

Αυτα ισχυουν για τις ψηφιακες παραστασεις!

http://www.eugenfound.edu.gr/portal/gr/000F4240/Images/0000006F_m.jpg

το συστημα για τις ψηφιακες παραστασεις!

(η οθονη που φαινεται ασπρη δειχνει real-time τι παιζει στο θολο ενω η διπλανη που ειναι πιο μπλε ειναι για τη διαχειρηση του λογισμικου)

Για τις ταινιες μεγαλης οθονης εχουν αλλο ειδικο συστημα με ειδικο γερανο που τις τοποθετει στο μηχανημα αφου ειναι τεραστιες!

http://www.eugenfound.edu.gr/portal/gr/000F4240/Images/0000006D_m.jpg

το συστημα για τις ταινιες μεγαλης οθονης!

Αυτο που μου εκανε μεγαλυτερη εντυπωση ειναι το ειδικο πατακι-αυτοκολλητο που εχουν στις πορτες για κολλαει η σκονη απο τα παπουτσια! :eek:

και η ηλεκτρονικη κλειδαρια με κωδικο που εχουν στην πορτα (καθως κατεβαινετε για να μπειτε στην αιθουσα με τον θολο, ειναι η πορτα που θα δειτε στα δεξια σας-ακριβως διπλα της θα δειτε το keypad :O )

http://www.eugenfound.edu.gr/portal/gr/000F4240/Images/0000006E_m.jpg

η πορτα οπως φαινεται απο μεσα! :O

Αν επισκεφθειτε το Πλανηταριο μην παραλειψετε να περασετε και απο τη βιβλιοθηκη. Εκτος απο τα παρα πολλα βιβλια, εχουν και συλλογες πολλων περιοδικων τεχνολογιας τις οποιες ανανεωνουν καθε μηνα! και φυσικα τσαμπε ιντερνετ!