greece_gus Δημ. October 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2014 Ναι...πάντως είναι ενέργειες που θα πρέπει να τις ξεκινήσει ο διαχειριστής και μάλιστα να συγκαλέσει γενική συνέλευση όπου και να συζητηθεί το θέμα μήπως και συμμορφωθεί ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης..ή έστω να αποσταλλεί για αρχή μία εξώδικος διαμαρτυρία... Εάν αδρανήσει ο διαχειριστής, μπορεί να προβεί σε δικαστικές ενέργειες και ο κάθε συνιδιοκτήτης μεμονωμένα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antrenik Δημ. October 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2014 Ναι...πάντως είναι ενέργειες που θα πρέπει να τις ξεκινήσει ο διαχειριστής και μάλιστα να συγκαλέσει γενική συνέλευση όπου και να συζητηθεί το θέμα μήπως και συμμορφωθεί ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης..ή έστω να αποσταλλεί για αρχή μία εξώδικος διαμαρτυρία... Εάν αδρανήσει ο διαχειριστής, μπορεί να προβεί σε δικαστικές ενέργειες και ο κάθε συνιδιοκτήτης μεμονωμένα... Διαχειριστής είμαι Παράθεση Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. October 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2014 Διαχειριστής είμαι γιατί δεν ξεκινας με το να του μιλήσεις?Αν δεις πως δεν παίρνει απο λόγια, (κάτι που ενδεχομένως το έχεις κάνει) τότε συγκαλείς συνελευση και προχωράτε Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Saf Δημ. October 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2014 (edited) Καλησπέρα. Έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτητη του διαμερισματος μου. Εδώ και 20 μέρες δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του. Αύριο είναι η ημερομηνια καταβολης ενοικιου. ειμαι σχεδόν βέβαιος ότι θέλει να μην πληρώσω ώστε να προσπαθήσει να με διώξει για μη καταβολή ενοικίου. Το θέμα ξεκινησε όταν πήραμε ενα κουτάβι, είπε οτι επειδή στο συμβολαιο υπαρχει ορος που απαγορεύει τα κατοικίδια πρέπει ή να φύγει το σκυλάκι ή εμεις. Φυσικά το έψαξα και ο νόμος λέει ότι μπορώ να το κρατήσω. Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ έχουμε υπογράψει τα συμβόλαια. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΩ ΤΑΞΙΣ. Κανονικα. Αλλαξα και την ΔΕΗ στο ονομα μου κλπ. Επι μηνες ελεγα στον ιδιοκτήτη να φτιάξει ενα ντουλάπι κουζίνας και ολο ναι ναι έλεγε αλλά τιποτα. Και όταν του εστειλα με σμς (γιατι πολύ δυσκολα τον πετυχαίνω στο τηλ) οτι θα φλερω δικό μου μαστορα να το φτιάξει και θα τα αφαιρεσω απο το ενοικιο, μετά μου είπε για το σκυλακι. Σημειωτέον πως το ειχε δει το σκυλακι αρχες Σεπτέμβρη που το είχε δει και δεν ειχε πει κουβέντα. Ο δικηγόρος μου μου είπε να πάω αυριο στο ταμειο παρακαταθηκών και δανείων και να καταθέσω εκεί το ενοικιο. Θέλω γνώμες/απόψεις σας. Να σημειωθεί ότι προπλήρωσα 6 μήνες (και πήρα κανονικά τις αποδείξεις μου) αλλά ΔΕΝ μου έχει δωσει αριθμο λογαριασμού τραπέζης για να καταθέτω τα χρήματα του ενοικίου. Ευχαριστώ Edited October 23, 2014 by Saf Συμπλήρωση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2014 Η παρακατάθεση προϋποθέτει άρνηση παραλαβής του μισθώματος (κοινώς υπερημερία δανειστού) ώστε να επιφέρει τα νόμιμα αποτελέσματα..επομένως θα πρέπει πρώτα να προσφέρεις το μίσθωμα με εξώδικη δήλωση και με τα χρήματα ανά χείρας του Δικ. Επιμελητού και εν αρνήσει του να δηλώνεις στο εξώδικο ότι θα παρακαταθέτεις εφ΄εξής τα μισθώματα στο Παρακαταθηκών και τα γραμμάτια θα ευρίσκονται εις χείρας σου απ' όπου και θα μπορεί να τα παραλάβει κατόπιν επικοινωνίας του με σένα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Saf Δημ. October 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά πως να τον βρω να του δώσω τα χρηματα? Εκτος κι αν εννοεις να περιμενω τη Δευτέρα ωστε να έχει περάσει η προθεσμία Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2014 Στο εξώδικο να επισημάνεις ότι παρά τις επανειλλημένες προσπάθειές σου να τον ανεύρεις δεν κατέστη δυνατόν και σε περίπτωση μή ανευρέσεώς του να γίνει θυροκόλληση και να προβείς σε παρακατάθεση.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. October 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2014 Λοιπόν, έχουμε την εξής περίπτωση. Σε πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση, μερικά διαμερίσματα αποκόπτονται τελείως από τους σωλήνες της θέρμανσης και βάζουν φυσικό αέριο. Επομένως, έρχεται μηχανικός, κάνει θερμιδομέτρηση και βγάζει τα καινούρια χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος από τα εναπομείναντα στο πετρέλαιο, με βάση τα οποία θα υπολογίζονται εφεξής τα έξοδα με τους γνωστούς τύπους την αυτόνομης. Χωρίς όμως να γίνει τροποποίηση του καταστατικού. Άρα, τώρα που ο διαχειριστής θα μπει στο gsis να δηλώσει τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος για τους σκοπούς του επιδόματος θέρμανσης, θα μπορεί να δηλώσει τα καινούρια χιλιοστά, ή πρέπει να δηλώσει τα παλιά? Και αν δηλώσει τα καινούρια χιλιοστά, τα διαμέρσιματα που "έφυγαν" θα δηλωθούν με μηδενικά χιλιοστά ή δε θα δηλωθούν καθόλου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2014 Τα διαμερίσματα θα δηλωθούν με βάση τα νέα διαμορφωθέντα χιλιοστά ακόμη και εάν είναι μηδενικά για κάποια απ' αυτά.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. October 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2014 Λοιπόν, έχουμε την εξής περίπτωση. Σε πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση, μερικά διαμερίσματα αποκόπτονται τελείως από τους σωλήνες της θέρμανσης και βάζουν φυσικό αέριο. Επομένως, έρχεται μηχανικός, κάνει θερμιδομέτρηση και βγάζει τα καινούρια χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος από τα εναπομείναντα στο πετρέλαιο, με βάση τα οποία θα υπολογίζονται εφεξής τα έξοδα με τους γνωστούς τύπους την αυτόνομης. Χωρίς όμως να γίνει τροποποίηση του καταστατικού. Άρα, τώρα που ο διαχειριστής θα μπει στο gsis να δηλώσει τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος για τους σκοπούς του επιδόματος θέρμανσης, θα μπορεί να δηλώσει τα καινούρια χιλιοστά, ή πρέπει να δηλώσει τα παλιά? Και αν δηλώσει τα καινούρια χιλιοστά, τα διαμέρσιματα που "έφυγαν" θα δηλωθούν με μηδενικά χιλιοστά ή δε θα δηλωθούν καθόλου? Μη τροποοιηση του καταστατικου ξερεις τι σημαινει?οτι σε 2 χρονια ερχεται ενας ενοικιαστης δε καποιο διαμερισμα,βλεπει οτι καποιοι δεν πληρωνουν παγιο,καλως η κακως.και απαιτει να πληρωσει και αυτος οπως ολοι βαση καταστατικου. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. October 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2014 Μη τροποοιηση του καταστατικου ξερεις τι σημαινει?οτι σε 2 χρονια ερχεται ενας ενοικιαστης δε καποιο διαμερισμα,βλεπει οτι καποιοι δεν πληρωνουν παγιο,καλως η κακως.και απαιτει να πληρωσει και αυτος οπως ολοι βαση καταστατικου. Νομίζω πως ο νόμος είναι πάνω από κάθε καταστατικό πολυκατοικίας. Αν λοιπόν αναφέρεται στον νόμο που ψηφίζεται η θα ψηφιστεί, κανένας ενοικιαστής η ιδιόκτητης δεν μπορεί να απαιτήσει τίποτα. Μιλάω πάντα για τον νόμο που σε απαλλάσσει από το πάγιο του πετρελαίου αν βάλεις αυτόνομο φυσικό αέριο. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. October 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2014 (edited) Νομίζω πως ο νόμος είναι πάνω από κάθε καταστατικό πολυκατοικίας. Αν λοιπόν αναφέρεται στον νόμο που ψηφίζεται η θα ψηφιστεί, κανένας ενοικιαστής η ιδιόκτητης δεν μπορεί να απαιτήσει τίποτα. Μιλάω πάντα για τον νόμο που σε απαλλάσσει από το πάγιο του πετρελαίου αν βάλεις αυτόνομο φυσικό αέριο. δεν μιλησα για καννενα νομο εγω .Απλα ανεφερα οτι εφοσον θελουν να τα κανουν ολα νομιμα καλο ειναι να μην παραλειψουν να φτιαξουν και το καταστατικο νομιμα για να μην τρεχουν αυριο. απο οσο ξερω επισης με 50+1 ψηφους αυτη την στιγμη μπορει καποιος να κανει αποκοπη απο τα εξοδα θερμανσης οποτε δεν τιθεται θεμα νομιμοτητας η μη. Edited October 25, 2014 by vasilimertzani Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2014 Σωστό είναι αυτό, αλλά όμως επειδή συνήθως τα χιλιοστά θέρμανσης στο αυτόνομο σύστημα δεν αναφέρονται ρητώς στην σύσταση παρά μόνον παραπέμπουν απλώς στον πίνακα του μηχανικού-μηχανολόγου, νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο να γίνει και τροποποίηση κανονισμού και συστάσεως... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellen79 Δημ. November 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2014 καλημέρα, θα ηθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε περίπτωση ισοψηφίας σε συνέλευση πολυκατοικίας στην πολυκατοικία μου είμαστε χωρισμένοι στα 2 και πάντα στις αποφάσεις μας είμαστε 50-50 στο κατασταστικο δεν αναφερεται τίποτα ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexakisd Δημ. November 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2014 Ναείσαστε 50-50 ως ιδιοκτήτες/άτομα γίνεται.... Ναείστε 50-50 και στα χιλιοστά ιδιοκτησίας κομματάκι δύσκολο.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ezio_ioannis Δημ. November 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2014 παιδιά μόλις νοικιασα σε Πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα, μέχρι στιγμής εμένα μόνος μου συνεπώς δεν γνωρίζω πολλά από κανόνες και καταστατικό! η ερώτηση μου είναι αν στη συνέλευση, εγώ σαν ενοικιαστης έχω δικαίωμα ψήφου, διότι στην ανακοίνωση της ημερομηνίας συνέλευσης αναφερόταν το παραπάνω! και αυτό ορίζεται από ένα συγκεκριμένο νόμο ή από το εκάστοτε καταστατικό της κάθε πολυκατοικίας??? ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. November 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2014 παιδιά μόλις νοικιασα σε Πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα, μέχρι στιγμής εμένα μόνος μου συνεπώς δεν γνωρίζω πολλά από κανόνες και καταστατικό! η ερώτηση μου είναι αν στη συνέλευση, εγώ σαν ενοικιαστης έχω δικαίωμα ψήφου, διότι στην ανακοίνωση της ημερομηνίας συνέλευσης αναφερόταν το παραπάνω! και αυτό ορίζεται από ένα συγκεκριμένο νόμο ή από το εκάστοτε καταστατικό της κάθε πολυκατοικίας??? ευχαριστώ Νομίζω ότι ορίζεται από το καταστατικό. Δεν παίρνω και όρκο. Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. November 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2014 Οι μισθωτές δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις, παρά μόνον εάν ενεργούν ως εκπρόσωποι του ιδιοκτήτου με εξουσιοδότηση...και εάν ακόμη αναφέρει κάτι αντίθετο ο κανονισμός, αυτό είναι μή σύννομο... Αναφορικώς με τον φίλο που εξέθεσε περί ισοψηφίας, εάν πρόκειται περί χιλιοστών ιδιοκτησιών (που είναι και το ορθόν), θα πρέπει να προσφύγουν δικαστικώς για να επιλύσουν την διαφορά τους.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jonkyr Δημ. November 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2014 Να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να έχει απαντηθεί ήδη, αλλά με 3500+ μηνύματα δεν είναι εύκολο να το ψάξω: Στην πολυκατοικία μου έχουμε κάνει διαχείριση σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες. Κάποιοι δεν εμφανίζονται καθόλου ή δηλώνουν "δεν μπορώ" (δηλαδή "δεν θέλω" ευγενικά). Μπορούν να αποφύγουν την υποχρέωση τους; Υπάρχει τρόπος να ασκηθει πίεση ώστε να αναλάβουν όταν έρθει η ώρα; Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. November 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2014 Σε πρώτη φάση, δεν μπορείς να απαιτήσεις να αναλάβουν την διαχείριση συνιδιοκτήτες που δεν κατοικούν στις ιδιοκτησίες τους (π.χ. κάτοικοι εξωτερικού, επαρχίας ή εκμισθωτές κ.λ.π.) Ο κανονισμός της πολυκατοικίας, συνήθως προβλέπει την εκ περιτροπής ανάληψη της διαχείρισης ή ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία της Γ.Σ....εάν κάποιος αρνηθεί την σειρά του θα πρέπει να τον πιέσετε υπό την απειλή ότι ο νυν διαχειριστής θα αφήσει στην τύχη τους τα θέματα της πολυκατοικίας με σκοπό να αναλάβει τις ευθύνες του... Νομικώς, μπορείς να προσφύγεις δικαστικώς με αίτημα τον διορισμό υπό του Δικαστηρίου νέου διαχειριστού..όμως ενδιάμεσα ο νυν διαχειριστής θα πρέπει να εκτελεί όλες τις άκρως απαραίτητες προς αποφυγή κινδύνου προσώπων ή πραγμάτων διαχειριστικές πράξεις...(π.χ. κλείδωμα ανελκυστήρος, σφράγιση δυνάμει επικινδύνων χώρων κ.λ.π...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jonkyr Δημ. November 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2014 Ευχαριστώ πολύ, κατατοπιστικος όπως πάντα. Ναι, δεν μιλάμε για ιδιοκτήτες που δεν κατοικούν στην πολυκατοικία. Ούτε έχω πρόβλημα να παραδώσω στον επόμενο, υπάρχουν ακόμα ενδιαφερομενοι. Αλλά θεωρώ ανηθικο να λέει κάποιος ότι δεν θα αναλάβει επειδή δεν μπορεί. Στη ζωή τα δικαιώματα έρχονται με υποχρεώσεις, αλλά δυστυχώς μας περιτριγυριζουν "ωχαδερφιστες" παντού. Έτσι θελα να μάθω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το δικαστήριο δεν είναι βέβαια λύση, αλλά το "δεν πληρώνω το ρεύμα και την καθαριότητα αφού δεν θέλετε διαχείριση" είναι μια ωραία επιλογή. Σε ευχαριστώ και πάλι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmund Δημ. November 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2014 Ειμαστε μια πολυκατοικια με 10 διαμερισματα. Δεν υπαρχει καταστατικο, εχει χαθει, αλλα εδω και χρονια ουτε και διαχειριστης, δεδομενου οτι μονο τα 5 διαμερισματα πληρωναν τοσα χρονια οσο υπηρχε διαχειριση, οι αλλοι 5 δεν διαθετουν χρηματα, αφου τα βγαζουν ισα ισα. Το αποτελεσμα ειναι να εχει κοψει η ΔΕΗ το κοινοχρηστο ρευμα εδω και χρονια, αφου οι λογαριασμοι που εστελνε παραμενουν μεχρι σημερα ανεξοφλητοι. Η ερωτηση μου ειναι το τι μπορει να κανει η ΔΕΗ μετα απο χρονια γι αυτο το θεμα. Μπορουν να πληρωσουν τα 5 διαμερισματα το ποσον που τους αναλογει στη ΔΕΗ, ουτως ωστε αν ερθει καποιος κλητηρας μετα απο χρονια να σωσουμε τουλαχιστον τα διαμερισματα μας, οσοι πληρωνουμε? Ή δεν τιθεται καν θεμα κλητηρα? Ή τουλαχιστον, να εξοφλησουμε την οφειλη εμεις οι 5 (ή αλλιως τα κορόιδα) και ας μη μας το ξανασυνδεσει ποτε η ΔΕΗ το ρευμα, αφου ουτως ή αλλως, δεν προκειται να ξαναπληρωσει κανεις τον κοινοχρηστο λογαριασμο? Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωςεις, γνωριζει κανεις? Ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. November 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2014 Η οφειλή προς την ΔΕΗ είναι διαιρετή, δηλ, κάθε συνιδιοκτήτης οφείλει το ποσοστό του...ακόμη και εάν στραφεί εναντίον σας δικαστικώς , αυτό θα το κάνει είτε κατά του διαχειριστού (ως εκπροσωπούντος την ομάδα των συνιδιοκτητών οπότε όποιο ποσό επιδικασθεί θα καταβληθεί διαιρετώς) είτε συλλογικώς κατ' απάντων των συνιδιοκτητώς αιτουμένη το ποσοστόν που αναλογεί εκάστου στις κοινόχρηστες δαπάνες... Προσωπικώς, θα εξοφλούσα τον λογαριασμό ώστε να επανασυνδεθεί και μετά οπωσδήποτε δικαστικώς κατά των υπολοίπων προς γνώσιν και συμμόρφωσιν ΚΑΙ για το μέλλον... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmund Δημ. November 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2014 Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Δε γινεται να τον εξοφλησουμε απλα, αλλα να μην το επανασυνδεσουμε το κοινοχρηστο ρευμα? (Γιατι τα ιδια θα χουμε παλι) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hitmannn Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 Να ρωτησω κι εγω: Υπογειο διαμορφωμενο σε δυο δωματια με υπογειο μπαλκονι και το καθε δωματιο εχει μπαλκονοπορτα εχει και μπανιο, Που συνδεετε με εσωτερικη σκαλα σε υσογειο διαμερισμα ειναι παρανομο η νομιμο? :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts