Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν νομιζω να ισχυει τετοιο πραγμα.Δηλαδη εσυ που ηξερες αν υπαρχει καποια διαρροη κατω απο το πατωμα σου,ειναι τελειως χαζο.Εσυ θα πληρωσεις τη δικια σου ζημια(και οχι αυτος που το νοικιαζει) και αυτος θα πληρωσει τη δικια του.
[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

@ chrisgas εσυ σιγουρα δεν μπορεουσες να κανεις κατι (εκτος αν στο ειχαν ξαναπει και τους αγνοησες)

ΔΕΝ υπαρχει κανονισμος που να λεει κατι τετειο και ουτε νομιζω να το προβλεψε κανεις !!

Σε μερικες περιπτωσης ζηταει ο απο κατω χρηματα (η επιδιορθωση των βλαβων), π.χ σε περιπτωση μεγαλης διαροης μιας μερας :(

Γιαυτο και εγω οταν κανω ανακαινισεις παντα λεω τους πελατες να κανουν μια ασφαλεια με 100€ το χρονο , γλυτωνεις απο ''μπελαδες''

Εσυ θα του πεις : "να το ελενχες''

σας ευχαριστώ. makis_thess το άκουσα μέσα σε αυτή την εβδομάδα και αμέσως κινητοποιήθηκα να κοιτάξω τυχόν διαρροή από το δικό μου διαμέρισμα σε συνεργασία με τον θυρωρό που κοιτάζει αν είναι κοινόχρηστη η ζημιά.

και πάλι σας ευχαριστώ.

chrisgas...Σαφέστατα και εάν η ζημία προέρχεται από σωληνώσεις πέραν του κοινοχρήστου δικτύου ύδρευσης, είσαι υποχρεωμένος να αποκαταστήσεις οιαδήποτε επιγενόμενη ζημία σε τρίτον.

Από την άλλη πάλι, εφ' όσον ο ζημιωθείς ιδιοκτήτης παρέλειψε να επιθεωρήσει την κατάσταση της ιδιοκτησίας του επί μακρόν χρονικό διάστημα, υπάρχει συντρέχον πταίσμα του στην ζημία, η έκταση της οποίας θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό (και δεν αποφεύχθηκε με υπαιτιότητά του) εάν ήταν τακτικότερος στον έλεγχο του διαμερίσματος..

mia grigori erotisi : se mia polikatoikia kapoios apo tous idioktites thelei na ipsosei ta kagkela stin prosopsi gia na to kanei prpei na simfonoun oloi i i pleiopsifia?

efxaristo

Η πρόσοψη της πολυκατοικίας, αποτελεί κοινόχρηστο χώρο του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει την χρήση αλλά με περιορισμούς..οιαδήποτε επομένως αλλαγή στην πρόσοψη, απαιτεί ομόφωνη απόφαση και δεν αρκεί πλειοψηφία..

Ρε παιδια ενα πραγμα θελω να ξερω μπορει ο αλλος να

μεινει σε μια αποθηκη γενικης χρησης χωρις να εχει αδειες?

Τι ειναι τα πραγματα που χαρακτηριζονται απο την πολεοδομια εως

κριτηρια για το αν ειναι κατι σπιτι ή οχι?

Αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω θα δεις ότι έχει απαντηθεί αυτή η απορία..

Ο προορισμός χρήσεως κάθε οριζοντίου ιδιοκτησίας, προβλέπεται από την πολεοδομική άδεια..

Η απορία μου, στην είσοδο του καταστήματος υπάρχει ένας χώρος, σαν προαύλιο ας πούμε, ο οποίος οριοθετείται από το πεζοδρόμιο με διαφορετικό χρώμα πλακίδια. Επίσης οριοθετείται από την είσοδο της πολυκατοικίας αφού η είσοδος εκτός από τα σκαλιά διαθέτει έναν υπερυψωμένο κατά 10 εκατοστά διάδρομο μέχρι το πεζοδρόμιο.

Η ερώτηση μου είναι ο χώρος αυτός ανήκει στην πολυκατοικία ή στο κατάστημα? Μιας και ο χώρος του καταστήματος είναι ενοικιασμένος δεν έχω συμβόλαιο ή κάτι που να δείχνει τα ακριβή στοιχεία του. Επίσης με ποιό δικαίωμα ένοικος της πολυκατοικίας και διαχειρηστής ετσιθελικά παρκάρουν μοτοσυκλέτες μέσα σε αυτό το χώρο ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν εμένα και τους πελάτες μου να βάλουμε μέσα αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα χωρίς να προβάλλουν κάποια συγκεκριμένη δικαιολογία? Γιατί αναγκάζουν την καθαρίστρια του καταστήματος ενώ εγώ απουσιάζω να καθαρίζει όλο το χώρο αυτό, αφού με βάση τη χρήση που του κάνουν οι ίδιοι μπορεί να χαρακτηριστεί κοινόχρηστος?

Εγώ τι μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή, που να απευθυνθώ?

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

στον ιδιοκτητη του καταστηματος.

αυτος θα σου πει αν αυτος ο χωρος ειναι κοινοχρηστοις ή ανοικει στο καταστημα

σχετικα με την καθαριστρια μπορεις να της πεις να καθαριζει οπου εσυ(εσυ την πληρωνεις αλλωστε)της υποδειξεις..

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Η απορία μου, στην είσοδο του καταστήματος υπάρχει ένας χώρος, σαν προαύλιο ας πούμε, ο οποίος οριοθετείται από το πεζοδρόμιο με διαφορετικό χρώμα πλακίδια. Επίσης οριοθετείται από την είσοδο της πολυκατοικίας αφού η είσοδος εκτός από τα σκαλιά διαθέτει έναν υπερυψωμένο κατά 10 εκατοστά διάδρομο μέχρι το πεζοδρόμιο.

Η ερώτηση μου είναι ο χώρος αυτός ανήκει στην πολυκατοικία ή στο κατάστημα? Μιας και ο χώρος του καταστήματος είναι ενοικιασμένος δεν έχω συμβόλαιο ή κάτι που να δείχνει τα ακριβή στοιχεία του. Επίσης με ποιό δικαίωμα ένοικος της πολυκατοικίας και διαχειρηστής ετσιθελικά παρκάρουν μοτοσυκλέτες μέσα σε αυτό το χώρο ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν εμένα και τους πελάτες μου να βάλουμε μέσα αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα χωρίς να προβάλλουν κάποια συγκεκριμένη δικαιολογία? Γιατί αναγκάζουν την καθαρίστρια του καταστήματος ενώ εγώ απουσιάζω να καθαρίζει όλο το χώρο αυτό, αφού με βάση τη χρήση που του κάνουν οι ίδιοι μπορεί να χαρακτηριστεί κοινόχρηστος?

Ma, στον διοκτητη του μαγαζιου, που θα εχει 100% γραμμενο στο συμβολαιο αγορας του, τι ακριβως αγορασε, αρα και τι ενοικιασε σε σενα.

Αλλα και σε καποιον ιδιοκτητη, που τον γνωριζεις, ζητα του να σου δωσει, να διαβασεις, τον καονισμο της πολυκατοικιας, που πρεπει να τα γραφει.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Ma, στον διοκτητη του μαγαζιου, που θα εχει 100% γραμμενο στο συμβολαιο αγορας του, τι ακριβως αγορασε, αρα και τι ενοικιασε σε σενα.

Αλλα και σε καποιον ιδιοκτητη, που τον γνωριζεις, ζητα του να σου δωσει, να διαβασεις, τον καονισμο της πολυκατοικιας, που πρεπει να τα γραφει.

Και ενημερώνω, προ 5 λεπτών μου έφερε την αστυνομία και μου πήραν το αυτοκίνητο με γερανό ενώ εγώ έλειπα από το κατάστημα! Μου έκανε μύνηση ότι του έκλεισα την είσοδο της πολυκατοικίας! Και τώρα πληρώνω κερατιάτικα 80 Ευρώ κλήση εγώ δεν ξέρω πόσα ακόμα να πάω να πάρω το αμάξι από την αστυνομία! Ρε παιδιά έλεος!!!!

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Ε ας μην έκλεινες την είσοδο τότε ρε μεγάλε να μην στο παίρνανε. Με το δίκιο του ο άνθρωπος, αν του κλεισες την είσοδο τι να έκανε?

Ε ας μην έκλεινες την είσοδο τότε ρε μεγάλε να μην στο παίρνανε. Με το δίκιο του ο άνθρωπος, αν του κλεισες την είσοδο τι να έκανε?

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ? Η είσοδος είναι από την άλλη μεριά που ήταν το αυτοκίνητο. ΔΕΝ του έκλεισα την είσοδο για το σπίτι, αλλά δεν χώραγε να περάσει να παρκάρει τη μηχανή του μπροστά στο μαγαζί που τυχαίνει να είναι κάτω από το σπίτι του!

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Και ενημερώνω, προ 5 λεπτών μου έφερε την αστυνομία και μου πήραν το αυτοκίνητο με γερανό ενώ εγώ έλειπα από το κατάστημα! Μου έκανε μύνηση ότι του έκλεισα την είσοδο της πολυκατοικίας! Και τώρα πληρώνω κερατιάτικα 80 Ευρώ κλήση εγώ δεν ξέρω πόσα ακόμα να πάω να πάρω το αμάξι από την αστυνομία! Ρε παιδιά έλεος!!!!
αν το ειχες κανει παρανομα τοτε δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τπτ..μυνηση λιγο δυσκολο να εκανε,1ον γιατι δεν κανουν μυνηση σε αυτες τις περιπτωσεις,2ον διοτι αν γινοταν θα εκανε αγωγη και οχι μυνηση και 3ον διοτι για κατι τετοιο παει αυτος στο τμημα,δεν κουβαλαει τον γερανο της αστυνομιας εκει.

αν το ειχες κανει παρανομα τοτε δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τπτ..μυνηση λιγο δυσκολο να εκανε,1ον γιατι δεν κανουν μυνηση σε αυτες τις περιπτωσεις,2ον διοτι αν γινοταν θα εκανε αγωγη και οχι μυνηση και 3ον διοτι για κατι τετοιο παει αυτος στο τμημα,δεν κουβαλαει τον γερανο της αστυνομιας εκει.

Εμένα με ενημέρωσε η κοπέλα που είχε βάρδια εκείνη την ώρα. Και αυτά της είπαν οι αστυνομικοί την ώρα που πάσχιζε να κρατήσει το αμάξι μου μέχρι να επιστρέψω. Ο χώρος είναι του καταστήματος σύμφωνα με τα συμβόλαια που πριν λίγο έφερε ο ιδιοκτήτης.

Το αυτοκίνητο δεν εμπόδιζε τίποτα και κανέναν, αφού ήταν μετά το πεζοδρόμιο και τη ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες (γύρω στα 2 μέτρα) , για την οποία και τελικά μπήκε το πρόστιμο σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Το αυτοκίνητο ήταν μπροστά στην τζαμαρία του καταστήματος και το μόνο που εμπόδιζε ήταν την πρόσβαση της μηχανής του "κυρίου" στην άλλη πλευρά που του έπεφτε πιο κοντά στην είσοδο. Το αξιοπερίεργο είναι πως εκτός από εμένα δεν έγραψαν κανένα άλλο αυτοκίνητο από τα πολλά που ήταν παρκαρισμένα πάνω ακριβώς σε γωνίες με ράμπα για ΑΜΕ, ένα εξ αυτών του διαχειρηστή, αλλά ούτε και τη μηχανή του ανθρώπου αυτού που ήταν παρκαρισμένη το ίδιο "παράνομα" με το αυτοκίνητό μου πάνω σε ιδιωτικό χώρο του καταστήματος όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Κάλεσα πριν λίγη ώρα τον ίδιοκτήτη και το διαχειρηστή για να δούμε σε ποιον ανήκει ο χώρος και ο διαχειρηστής είπε πως είναι στα δικαστήρια με τον ιδιοκτήτη και ότι ο χώρος ανήκει στην πολυκατοικία, ενώ μέχρι να βγει η απόφαση δεν παρκάρει "ούτε ποδήλατο" όπως ο ίδιος είπε σε αυτό το χώρο. Ο δε ιδιοκτήτης δεν ήξερε τίποτα για το φόνο (δικαστήρια), και τον πιστεύω γιατί είναι γνωστός μου και σοβαρότατος άνθρωπος.

ΤΟ τελικό αποτέλεσμα: το αυτοκίνητο θα το πάρω τη Δευτέρα, αφού πληρώσω 500 Ευρώ + 80 το πρόστιμο.

Άξιο αναφοράς είναι πως αν και ο χώρος εξακριβωμένα είναι ιδιωτικός και στην κυριότητα του καταστήματος, αμέσως μόλις μεταφέρθηκε το δικό μου αυτοκίνητο, θρασύτατα ο καταγγέλων και άλλοι έφεραν 2 μηχανές και 2 αυτοκίνητα δικά τους και τα έβαλαν μπροστά στη μάπα μου με το έτσι θέλω! Μόλις κάλεσα και εγώ την αστυνομία, ήρθε κάποιος και μου λέει δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί ό χώρος ανήκει στην πολυκατοικία σύμφωνα με το διαχειρηστή και άσχετα με το τι αναφέρεται στο συμβόλαιο που του έδειξα όταν το είπε αυτό...

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

ωραια πολυκατοικια ειστε εκει..

βγαλε μια φωτοτυπια το συμβολαιο,υπογραμισε με φλουο μαστερ τις σειρες που αναφερουν σε ποιον ανηκει ο χωρος και εν αναγκη στειλε και κανενα εξωδικο...

η αστυνομια που καλεσες εκοψε κλησεις και σε αυτους?

ωραια πολυκατοικια ειστε εκει..

βγαλε μια φωτοτυπια το συμβολαιο,υπογραμισε με φλουο μαστερ τις σειρες που αναφερουν σε ποιον ανηκει ο χωρος και εν αναγκη στειλε και κανενα εξωδικο...

η αστυνομια που καλεσες εκοψε κλησεις και σε αυτους?

Όχι. Κάλεσε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων οι οποίοι κάλεσαν το διαχειρηστή για να τους εξηγήσει ότι ο χώρος είναι της πολυκατοικίας και όχι δικός μου. Οπότε και τα αυτοκίνητα-μηχανές παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα απέξω και φυσικά χωρίς κυρώσεις.... Α και εγώ είμαι πολύ τυχερός που δεν θα υποστώ συνέπειες επειδή κάλεσα άσκοπα την τροχαία, όπως χαρακτηριστικά μου είπαν οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο χώρο...

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

το συμβολαιο δε το εδειξες?που αποδεικνυει οπως λες ποιανου ειναι ο χωρος.

το συμβολαιο δε το εδειξες?που αποδεικνυει οπως λες ποιανου ειναι ο χωρος.

Δεν το δέχτηκαν γιατί δεν έιμαι ο ιδιοκτήτης και ήταν και φωτοτυπία!!!! Τι να πει κανένας...

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

μα εσυ δε τους φωναξες για το μαγαζι...για τα αυτοκινητα τους καλεσες...

εχεις πμ

Μπορεί μία οικοδομή καινούργια που τελειώνει σε 1 μήνα να μην έχει κανονισμό λειτουργίας;

Θέλω να νοικιάσω επαγγελματική στέγη σε όροφο και μου λένε οτι, ενώ δεν υπάρχει κανονισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα! Είναι δυνατόν;

Όταν κτίζεται μία οικοδομή δεν υποβάλλεται και ο κανονισμός στην πολεοδομία;

Linux myphone υπογραφή.jpeg

Μπορεί μία οικοδομή καινούργια που τελειώνει σε 1 μήνα να μην έχει κανονισμό λειτουργίας;

Θέλω να νοικιάσω επαγγελματική στέγη σε όροφο και μου λένε οτι, ενώ δεν υπάρχει κανονισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα! Είναι δυνατόν;

κανεις μια υπευθυνη δηλωση πως δεν υπαρχει κανονισμος στηνοικοδομη

εν συνεχεια κανεις μια ακομα που υπογραφεις πως δεν θα διαταρρασεις ωρα κοινης ησυχιας και οτι αλλο ζητουσαν απο τον κανονισμο.

καλου κακου ψαξε στο υποθηκοφυλακειο μηπως υπαρχει και δε το ξερουν και οι ιδιοι...

Θα απευθυνθείς στην Πολεοδομία και θα ζητήσεις την κάτοψη του ισογείου και το τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπεδου της πολυκατοικίας,και από τον διαχειριστή θα ζητήσεις την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και τον κανονισμό πολυκατοικίας, ώστε να διαπιστώσεις εάν προβλέπεται ειδική χρήση του χώρου αυτού.

Κατά 99%, ο χώρος μεταξύ οικοδομικής γραμμής και πεζοδρομίου, αποτελεί κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας (δηλ. είτε ακάλυπτο είτε πρασιά) και είναι απίθανο να αποτελεί χώρο αποκλειστικής χρήσης του καταστήματος.Επομένως ουδείς έχει δικαίωμα να σταθμεύει οχήματα στον χώρο αυτόν.Η τροχαία,δε, δεν έχει αρμοδιότητα σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας, παρά μόνον δικαιούνται οι θιγόμενοι από την χρήση λοιποί συνιδιοκτήτες να προσφύγουν δικαστικώς...

Εάν το κατάστημα διαθέτει ειδική άδεια για είσοδο έξοδο οχημάτων η οποία εξαρτάται από την χρήση της επαγγελματικής στέγης (π.χ. συνεργείο,φορτοεκφορτώσεις, ηλεκτρολογείο αυτ/των κ.λ.π.) δεν μπορεί κανείς να σταθμεύει έξωθεν του καταστήματος (ακόμη και στον δρόμο δηλαδή) με τρόπο που να κλείνει την είσοδό του....

Η πάγια τακτική, είναι να συντάσσεται κανονισμός πολυκατοικίας μαζί με την υπογραφή της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας, σε ένα συμβόλαιο , το οποίο και μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο..

Παρά ταύτα, εάν δεν έχει συνταχθεί κανονισμός πολυκατοικίας, ισχύει αυτοδικαίως ο παμπάλαιος νόμος 3741/1929 αποτελούμενος από 16 άρθρα τα οποία ρυθμίζουν τα απολύτως αναγκαία για τους συνιδιοκτήτες οριζοντίων ιδιοκτησιών και τις μεταξύ τους σχέσεις..

Θα σε συμβούλευα, εάν χρειάζεται ειδική άδεια λειτουργίας για την χρήση που προορίζεις το μίσθιο, να ρωτήσεις πρώτα τις αρμόδιες αρχές, πριν την σύνταξη μισθωτηρίου, για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων..