Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

οι τεχνικοι δεν φταινε σε τπτ...προκαταβολη αυτη απο που εδωσε?απο την τσεπη της?η απο το αποθεματικο του ταμειου σας?

οπως και να εχει,μην πληρωσεις εφοσον ειναι αποφαση της αλλαγης ειναι δικη της και δεν συμφωνησε το 50+1.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

οι τεχνικοι δεν φταινε σε τπτ...προκαταβολη αυτη απο που εδωσε?απο την τσεπη της?η απο το αποθεματικο του ταμειου σας?

οπως και να εχει,μην πληρωσεις εφοσον ειναι αποφαση της αλλαγης ειναι δικη της και δεν συμφωνησε το 50+1.

Σίγουρα δεν φταίνε, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση σε μια πολυκατοικία επειδή το αποφάσισε κάποιος. Φυσικά δεν θα καλέσω την αστυνομία να τους συλλάβει, αλλά απλά να μην κάνουν τίποτα χωρίς απόφαση της ΓΣ γιατί αν αλλαχτεί η μπουτονιέρα μετά δεν θα δουλεύει το θυροτηλέφωνό μου, κάτι το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι παράνομο.

Λέει ότι έδωσε προκαταβολή, δεν βγάζεις άκρη, όπως λέει ότι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει ήδη. Αν όντως έδωσε τότε το έκανε με τα χρήματα που έχει μαζέψει ήδη, ή με το αποθεματικό.

Ναι αλλα εδω το θεμα ειναι οτι μπορει το 50+1 να ειχε συμφωνησει απο παλια , αλλα αφου δεν κρατηθηκαν πρακτικα δεν ειναι υποχρεωμένος να τους πιστεψει , αν και κατα πασα πιθανοτητα ετσι πρεπει να ψηφισαν .

Για να εισαι σωστος φιλε αλλα και να προστατεψεις τα δικαιωματα σου ζητα να γινει παλι συνελευση;)

Ναι αλλα εδω το θεμα ειναι οτι μπορει το 50+1 να ειχε συμφωνησει απο παλια , αλλα αφου δεν κρατηθηκαν πρακτικα δεν ειναι υποχρεωμένος να τους πιστεψει , αν και κατα πασα πιθανοτητα ετσι πρεπει να ψηφισαν .

Για να εισαι σωστος φιλε αλλα και να προστατεψεις τα δικαιωματα σου ζητα να γινει παλι συνελευση;)

Δεν έχουν αποφασίσει τίποτα ποτέ μέσα από συνέλευση, από ότι μας είπε αποφασίζουν στο μιλητό!!! Της λέει κάποιος τι θα ήθελε να φτιάξουν και κάποια στιγμή το κάνει.

Μπορεί να ρωτήσει απλά 2-3 από τους παλιούς ιδιοκτήτες και αυτό είναι όλο. Το θέμα είναι να μην γίνει η αλλαγή στην μπουτονιέρα, γιατί μετά θέλω δε θέλω θα πρέπει να πληρώσω και εγώ για να μπορώ να ανοίγω την πόρτα και είμαι και στον έκτο! Οπότε θέλω να εμποδίσω την αλλαγή προς το παρόν και μετά βλέπουμε.

Δεν έχουν αποφασίσει τίποτα ποτέ μέσα από συνέλευση, από ότι μας είπε αποφασίζουν στο μιλητό!!! Της λέει κάποιος τι θα ήθελε να φτιάξουν και κάποια στιγμή το κάνει.

Μπορεί να ρωτήσει απλά 2-3 από τους παλιούς ιδιοκτήτες και αυτό είναι όλο. Το θέμα είναι να μην γίνει η αλλαγή στην μπουτονιέρα, γιατί μετά θέλω δε θέλω θα πρέπει να πληρώσω και εγώ για να μπορώ να ανοίγω την πόρτα και είμαι και στον έκτο! Οπότε θέλω να εμποδίσω την αλλαγή προς το παρόν και μετά βλέπουμε.

Αυτο με τους 2-3 παλιους ιδιοκτητες συμβαινει συνεχεια και σε εμενα , και ειναι πολυ αυταρχικο , ποσο μαλιστα αμα εισαι φοιτητης σε τετοια πολυκατοικια, μην στεναχωριεσαι παντως , ουτε χρειαζεται αστυνομια , απλως δεν θα πληρωσεις ειτε το κομιστρο ειτε τα κοινοχρηστα και θα εισαι απολυτα καλυμμενος αφουν δεν υπαρχουν πρακτικα, οι συμφωνιες δια στοματος ειναι ενα τιποτα

μην πληρωσεις τιποτα ακομα και να εχουν συμφωνησει απο την στιγμη που δεν υπαρχει στα πρακτικα αστην να χτυπιεται απλα θα εχεις προβλημα αμα εντελει εχει δωσει προκαταβολη γιατι θα σου αρχισει φασαρια αυτο μονο. οσο αφορα την αστυνομια οι τεχνικοι δεν φταινε αλλα εχεισ το δικαιωμα να τους φωναξεις

εγω θα προτεινα να της ξαναμιλησεις και αν αρχισει τα δικα της(εχουμε συμφωνησει στο μιλητο αλλα δεν υπαρχουν χαρτια) ζητησε συνελευση εδω και τωρα και επ ευκαιρια θυμισε της το ΙΚΑ της καθαριστριας(που δεν νομιζω να το πληρωνει)

Πήγαν να με κλέψουν σπάζοντας την κλειδαριά (ευτυχώς απέτυχαν :lol:). Τη νέα κλειδαριά μπορώ να τη χρεώσω στον ιδιοκτήτη;

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση με τη σειρά μου. Ενοικιάζω διαμέρισμα 2 χρόνια περίπου. Εμφανίστηκε πρόβλημα διαροής στο θερμοσίφωνα (λόγω σκουριάς μάλλον) διευκρινίζοντας οτι ουδέποτε μέχρι τώρα χτύπησα, φέρθηκα βίαια ή απισκεύασα το υλικό αυτό (υπόκειται δλδ στη συνήθη χρήση). Απευθύνθηκα στον ιδιοκτήτη και μου απάντησε οτι η δαπάνη θα βαρύνει αποκλειστικά εμένα για την επισκευτή ή αντικατάσταση κατά 100%. Διάβασα κάποιες γνώμες περί επιβάρυνσης του ιδιοκτήτη όμως δε βρήκα κάποιο νόμο ή κάτι περεμφερές που να το στηρίζει. Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Λογικό θεωρώ οτι υπόκειται αυτή η δαπάνη στον ιδιοκτήτη αλλά δεν είμαι σίγουρος και αναζητώ κάποιο επίσημο έντυπο για να το αποδείξω.

Ο εν λόγω ιδιοκτήτης είναι "ύποπτος" σε τέτοια θέματα γιατί αξίωνε το 2007 αλλά και το 2008 χαρτόσημο κατοικίας 3,6%, ενώ ήταν 1,8% και από 1/1/08 καταργήθηκε. Αναγκάστηκα να βρω το νόμο και να τον υποχρεώσω να τον διαβάσει για να απαλλαγώ από το χαρτόσημο.

Ενας καλος θερμ/νας, κραταει πανω απο 15 χρονια. Εσυ αν εμενες και τα 15 αυτα χρονια, θα μπορυσε να ισχυριστει οτι εσυ εισαι ο υπευθυνος, αν και οταν πληρωνες το ενοικιο, μεσα ηταν και λεφτα για ζημιες.

Αλλα εαν δεν εμενες, ουτε για πλακα δεν πρεπει να ζηταει κατι τετοιο.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Πήγαν να με κλέψουν σπάζοντας την κλειδαριά (ευτυχώς απέτυχαν :lol:). Τη νέα κλειδαριά μπορώ να τη χρεώσω στον ιδιοκτήτη;

Νομιζω πως ναι αφου δεν ευθυνεσαι εσυ, ετσι και αλλιως θα του μεινει. Ηταν ασφαλειας η κλειδαρια?

Χθες, κοιτάζοντας τις παλιές αποδείξεις, είδα ότι σε όλες υπογράφει α/α και στο τιμολόγιο για τις θυροτηλεοράσεις στο όνομα του διαχειριστή έχει άλλο όνομα και όχι το δικό της! Δεν τον γνωρίζω τον άλλο κύριο, αλλά με βάση αυτό ο διαχειριστής είναι άλλος και όχι η εν λόγω κυρία που παρουσιάζετε τόσα χρόνια σαν διαχειρίστρια. Ένας μύλος λοιπόν και δεν ξέρω τι λαμογιές κάνουν μεταξύ τους τόσα χρόνια και πέρα από αυτό χθες είπε στη σύζυγο ότι με το ζόρι συγκράτησε τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να μην έρθουν να μας τα πουν ένα χεράκι που δεν θέλουμε να μπει θυροτηλεόραση και αν εμποδίσουμε την εγκατάσταση θα βρούμε απέναντί μας όλους αυτούς, αλλά και τον τεχνικό.

Μάλλον θα χρειαστώ νομική υποστήριξη πια...

περα απο τι ποιος εχει δικιο μηπως πρεπει να της μιλησεις για την συμπεριφορα της??

"με το ζόρι συγκράτησε τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να μην έρθουν να μας τα πουν ένα χεράκι" τι τροπος ειναι αυτος?σας εκβιαζει δλδ?αν δεν θελετε θυροτηλεοραση θα τους αφησω να σας κανουν ντα?μπραβος την εχει δει?

εχεις ενα πμ παντως

Χθες, κοιτάζοντας τις παλιές αποδείξεις, είδα ότι σε όλες υπογράφει α/α και στο τιμολόγιο για τις θυροτηλεοράσεις στο όνομα του διαχειριστή έχει άλλο όνομα και όχι το δικό της! Δεν τον γνωρίζω τον άλλο κύριο, αλλά με βάση αυτό ο διαχειριστής είναι άλλος και όχι η εν λόγω κυρία που παρουσιάζετε τόσα χρόνια σαν διαχειρίστρια. Ένας μύλος λοιπόν και δεν ξέρω τι λαμογιές κάνουν μεταξύ τους τόσα χρόνια και πέρα από αυτό χθες είπε στη σύζυγο ότι με το ζόρι συγκράτησε τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να μην έρθουν να μας τα πουν ένα χεράκι που δεν θέλουμε να μπει θυροτηλεόραση και αν εμποδίσουμε την εγκατάσταση θα βρούμε απέναντί μας όλους αυτούς, αλλά και τον τεχνικό.

Μάλλον θα χρειαστώ νομική υποστήριξη πια...

Εγω, οταν εγινε το ιδιο σε μια πολυκατοικια στο Μαρουσι, τους ειπα οτι δε βαζω θυροτετοιο, αλλα μονο τηλεφωνο.

Αν λοιπον υπαρχει ηδη τηλεφωνο, πες τους να πα να μαμηθουνε.Αν δεν υπαρχει, βαλε μονο το τηλεφωνο και πες τους να βαλουν και hidef καμερες αμα θελουν.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Νομιζω πως ναι αφου δεν ευθυνεσαι εσυ, ετσι και αλλιως θα του μεινει. Ηταν ασφαλειας η κλειδαρια?

Η παλιά όχι, η νέα ναι.

Επειδή χρειάζομαι άμεσα κάποιο πρόγραμμα έκδοσης κοινοχρήστων λόγω του οτι ανέλαβα τη

διαχείρηση της πολυκατοικίας στην οποία διαμένω έχετε να μου προτείνετε κάτι αξιόπιστο?

Αυτό του Ram δε θα έλεγα ότι με ικανοποιεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Επειδή χρειάζομαι άμεσα κάποιο πρόγραμμα έκδοσης κοινοχρήστων λόγω του οτι ανέλαβα τη

διαχείρηση της πολυκατοικίας στην οποία διαμένω έχετε να μου προτείνετε κάτι αξιόπιστο?

ειχα βρει παλιοτερα ενα e-koinoxrhsta.Ψαξε στο :google: :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γεια χαρα σε ολους, μηπως ξερει καποιος φιλος να μου πει πως πρεπει να γινει η χρεωση στα διαμερισματα?

Πρεπει να γινει με χιλιοστα(αναλογα με τον οροφο), η ισοποσα επειδη ειναι ειδικη δαπανη?Υπαρχει αραγε καποιος νομος που το οριζει?

Γεια χαρα σε ολους, μηπως ξερει καποιος φιλος να μου πει πως πρεπει να γινει η χρεωση στα διαμερισματα?

Πρεπει να γινει με χιλιοστα(αναλογα με τον οροφο), η ισοποσα επειδη ειναι ειδικη δαπανη?Υπαρχει αραγε καποιος νομος που το οριζει?

Καλησπέρα και καλώς όρισες φίλε μου. Κοίτα στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτος αν υπαρχει αντίθετη συμφωνία, κάθε ιδιοκτησία πληρώνει το κόστος ανάλογα με τα χιλιοστά της επί του ακινήτου. Αυτό συμβαίνει και σε κάθε τέτοιου είδους δαπάνη, π.χ. αλλαγή λέβητα πολυκατοικίας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε μενα παει αναλογα με τα χιλιοστα και τον οροφο μαζι ;)

Λογικο δεν ειναι οποιος μενει στο 6ο οροφο να πληρωνει πολυ περισσοτερο ανελκυστηρα απο αυτον που μενει στον πρωτο? ;)

:tease:

Σε μενα παει αναλογα με τα χιλιοστα και τον οροφο μαζι ;)

Λογικο δεν ειναι οποιος μενει στο 6ο οροφο να πληρωνει πολυ περισσοτερο ανελκυστηρα απο αυτον που μενει στον πρωτο? ;)

Μe too. και ειναι πολλα να παρει η ευχη.50 χιλιαρικακια για 2 ανσασερ

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Sorry αν έχει αναφερθεί, αλλά επειδή δεν έχω χρόνο να ψάξω και επείγει, υπάρχει κάπου online κάποιο δείγμα καταστατικού πολυκατοικίας;
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Καλησπερα αν και βλεπω οτι οταν εγραψες το μυνημα ενας φιλος σε απαντησε αλλα δεν ...

και το ανεφεραν και σε αλλη σελιδα http://www.koinoxroista.gr on line αλλα επι πληρωμης !

Sorry αν έχει αναφερθεί, αλλά επειδή δεν έχω χρόνο να ψάξω και επείγει, υπάρχει κάπου online κάποιο δείγμα καταστατικού πολυκατοικίας;

online ?

τι θες να κανεις? καποιο ετοιμο υποδειγμα δεν βρηκα αν εχω ενα σωρο , αν θες να συγκρινης κατι παιζει απο πολλα , καθε οικοδομη εκανε οπως την βολευε !

Καλησπέρα. Έχω μια απορία και θα ήθελα κάποιος να μου τη λύσει. Είμαι ιδιοκτήτης σε διαμέρισμα και μέχρι τον Σεπτεμβριο έμενα μέσα. Μετά άλλαξα πόλη και το νοίκιασα. Ωραία ως εδώ. Με πήραν τις προάλλες τηλέφωνο για να μου δηλώσουν ότι στο από κάτω διαμέρισμα υπάρχει έντονη υγρασία και το ψάχνουν να δουν αν προέχεται από κοινόχρηστο χώρο (μάλλον σωλήνα κεντρική καλοριφέρ) ή από το διαμέρισμά μου.

Από όσο γνωρίζω αν αποδειχτεί ότι φταίει το διαμέρισμα τότε πληρώνω την αποκατάσταση εγώ, αλλιώς από τα κοινόχρηστα. Το θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του κάτω έχει να πατήσει πάρα πολύ καιρό (ίσως και χρόνια) και είδε σοβάδες ξεκολλημένους και φουσκωμένα κουφώματα.

Με τηλέφωνό του προς εμένα αξιώνει αν η ζημιά είναι από μένα να του αποκαταστήσω και τα δικά του. Το ερώτημά μου είναι το εξής:

δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να υποχρεώνει τον κάθε ιδιοκτήτη να επιθεωρεί κάθε λίγο την ιδιοκτησία του; Αν υπήρχε η ζημιά πιο νωρίς και μου το λεγε θα αρνιόμουν να τη φτιάξω; εγώ πώς θα δω την κάθε διαρροή που υπάρχει, θα σκάβω κάθε λίγο το πάτωμα για να δώ τί γίνεται;

Όλα αυτά σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι φταίει το δικό μου διαμέρισμα.

Σας παρακαλώ απαντήστε μου αν ξέρει κάποιος γιατί θα τρελαθώ στο τέλος. Αυτός μπορεί να πει ότι είχε και ηλεκτρικές συσκευές και να του τις πληρώσω.

σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο post.