Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα... ερώτηση σχετικά με την πιλοτή της πολυκατοικίας....

Καθημερινά ένας άντρας 20-25 ετών περνάει από την πιλοτή της πολυκατοικίας μου.... Συγκεκριμένα, αντι να κάνει τον κύκλο του δρόμου, κόβει μέσα από την πιλοτή περνώντας από τη γκαραζόπορτα (που είναι μονίμως ανοιχτή) και βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο....

Επιτρέπεται αυτό? Ειναι ιδιωτικός χώρος η πιλοτή? Μπορεί καάποιος να κινηθεί νομικά εναντίον του? και με ποιον τρόπο?

Ευχαριστώ...

Κλείστε τη γκαραζόπορτα.:) Πάντως μπορείς να κινηθείς νομικά. Του έχεις μιλήσει του παιδιού να μη μπαίνει στη πολυκατοικία σου? Καλά τι σας κάνει?

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

otan mia polikatoikia einai poli palia..ti ginete??

ti xalane kai meta oi idioktites ton diamerismaton analamvanoun na xtisoun xana??

Την ξέρεις την φράση από την μύγα ξύγκι προσπαθούν να βγάλουν; :p

Ε κάτι τέτοιο κάνουν. Το τραβάνε όσο δε πάει άλλο. Όλο και κάποια «κορόιδα» θα βρεθούν να νοικιάσουν παλιό σπίτι. Το νοικιάζουν και αυτό ήταν. Σιγά μη μένουν οι ίδιοι. Μέχρι να έρθει κάποιος εργολάβος και να τους κάνει πρόταση ότι πχ. θα κτίσει νέα πολυκατοικία 15 διαμερίσματων (πχ. πες ότι η παλιά είχε 6 διαμερίσματα) και θα τους δώσει από 1 διαμέρισμα καταβάλλοντας οι ιδιοκτήτες και ένα ποσό με ευκολίες πληρωμής. Τα υπολοιπα μένουν σ'αυτόν.

Κάτι τέτοιο συνήθως γίνεται.

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..

ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΕΙΝΑΙ 60 ΕΥΡΩ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ. ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΑΩ 1 ΜΗΝΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ? ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΠΟΣΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ?

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..

ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΕΙΝΑΙ 60 ΕΥΡΩ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ. ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΑΩ 1 ΜΗΝΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ? ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΠΟΣΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ?

Αλήθεια υπάρχουν και τόσο απάνθρωποι τύποι;;; :mad: Δε σέβεται το γεγονός ότι αντιμετωπίζεις δυσκολίες αυτό τον καιρό; Αποθεματικά έχουν, ας κρατάνε από εκεί. Μη φοβάσαι, αποκλείεται με ένα μήνα να γίνει αγωγή (αγωγή;; Δεν είμαι νομικός, αλλά αγωγή δεν είναι κάτι χειρότερο από τη μήνυση που το κάνεις σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης και τέτοια; :confused: ). Εδώ άλλοι δε πληρώνουν για κανά χρόνο, στον ένα μήνα κόλλησε ο τύπος/τύπισσα;

Αλήθεια υπάρχουν και τόσο απάνθρωποι τύποι;;; :mad: Δε σέβεται το γεγονός ότι αντιμετωπίζεις δυσκολίες αυτό τον καιρό; Αποθεματικά έχουν, ας κρατάνε από εκεί. Μη φοβάσαι, αποκλείεται με ένα μήνα να γίνει αγωγή (αγωγή;; Δεν είμαι νομικός, αλλά αγωγή δεν είναι κάτι χειρότερο από τη μήνυση που το κάνεις σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης και τέτοια; :confused: ). Εδώ άλλοι δε πληρώνουν για κανά χρόνο, στον ένα μήνα κόλλησε ο τύπος/τύπισσα;
Ούτε εγώ είμαι νομικός, αλλά ρίξε μια ματιά εδώ (link). ;)

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Σαφώς και μπορεί να κάνει αγωγή ο διαχειριστής, είτε αφορά ένα μήνα καθυστέρηση είτε παραπάνω..η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει καταστεί η οφειλή ληξιπρόθεσμη..

αν ενα διαμερισμα σε μια πολυκατοικια ειναι κλειστο για 2,5 χρονια υποχρεουται να πληρωνει κοινοχρηστα(ή μειωμενα)?υπαρχει καποια νομοθεσια που να το υποστηριζει?:X

αν ενα διαμερισμα σε μια πολυκατοικια ειναι κλειστο για 2,5 χρονια υποχρεουται να πληρωνει κοινοχρηστα(ή μειωμενα)?υπαρχει καποια νομοθεσια που να το υποστηριζει?:X

O κανονισμος λεει, οτι το διαμ/μα, πληρωνει ολα τα κοινοχρηστα, του πετρελαιου συμπεριλαμβανομενου, εκτος και αν, οντας κλειστο, εχει προηγηθει κλεισιμο των διακοπτων των σωματων του καλοριφερ, παρουσια του διαχ/στη.Τοτε, πληρωνει παλι, αλλα μονο ενα ποσοστο του κανονικου, για τη θερμανση.

Για ολα τα αλλα, πληρωνει ολο το ποσο.

Θοδωρος.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

αυτο που αναφερεις ειναι γενικος κανονας,χωρις εξαιρεσεις.τι γινεται ομως με τις εξαιρεσεις?κατανοω τη φυση της θερμανσης μιας και υπαρχουν απωλειες,αλλα δεν κατανοω γιατι να πληρωνει καποιος το ρευμα,τον κηπο,χαλασμενες λαμπες,κεραιες και αλλα πραγματα απο τη στιγμη που δεν κανει χρηση τους?καπου υπαρχει διεξοδος σιγουρα,οπως και το οτι ο κανονισμος αναγραφει οτι αν καποιος κατεχει διαμερισματα(οποτε αναφερεται στον 1ο 'ανθρωπο') κ δεν τα εχει πουλησει εχει το δικαιωμα να πληρωνει το 50% των κοινοχρηστων.βεβαια,καποιος μου ειχε αναφερει οτι πληρωνεις το 30%,μιας και δεν κατοικειται ο χωρος.εχετε ακουσει κατι τετοιο?

Μερικες φορες και να με συγχωρειτε κιολας, κανετε σα μικρα παιδια.

Μα ζητηστε τον κανονισμο της πλυκατοικιας, που οπωςδηποτε υπαρχει και πρεπει να τον εχετε αν εισαστε ιδιοκτητης, αλλα και αν ειστε ενοικιαστης, χτυπηστε κανα διαμ/μα και ζητηστε απο κανα γειτονα και διαβαστε μεσα να δειτε τιο γραφει γι αυτες τις περιπτωσεις.

Ο,τι δεν το λεει, δεν ισχυει.

Θοδωρος.

Κοσμοτε,100Mbps.

Καλησπέρα. Στη δικιά μου πολυκατοικία δεν επιτρέπεται το πάρκινγκ αν είσαι καινούργιος ένοικος. Όλες οι θέσεις είναι καπαρομένες απο τους αρχικούς που ήρθανε να μείνουν έχει αρκετά χρόνια.

Μήπως ξέρετε αν αυτός ο κανόνας είναι καταχρηστικός και έτσι μπορώ να πάω στα δικαστήρια για να τον ανατρέψω;;:help::(:(

Καλησπέρα. Στη δικιά μου πολυκατοικία δεν επιτρέπεται το πάρκινγκ αν είσαι καινούργιος ένοικος. Όλες οι θέσεις είναι καπαρομένες απο τους αρχικούς που ήρθανε να μείνουν έχει αρκετά χρόνια.

Μήπως ξέρετε αν αυτός ο κανόνας είναι καταχρηστικός και έτσι μπορώ να πάω στα δικαστήρια για να τον ανατρέψω;;:help::(:(

Ψαξε και δες το καταστατικο της πολυκατοικιας , εκει γραφει τα παντα

φιλικα

Μερικες φορες και να με συγχωρειτε κιολας, κανετε σα μικρα παιδια.

Μα ζητηστε τον κανονισμο της πλυκατοικιας, που οπωςδηποτε υπαρχει και πρεπει να τον εχετε αν εισαστε ιδιοκτητης, αλλα και αν ειστε ενοικιαστης, χτυπηστε κανα διαμ/μα και ζητηστε απο κανα γειτονα και διαβαστε μεσα να δειτε τιο γραφει γι αυτες τις περιπτωσεις.

Ο,τι δεν το λεει, δεν ισχυει.

Θοδωρος.

κανεις λαθος για το οτι δεν λεει δεν ισχυει. Υπαρχουν και οι 'κανονες' που εχουν θεσπιστει απο το κρατος και καλυπτουν περιπτωσεις που δεν υπαρχουν κανονισμοι ή οι υφισταμενοι κανονισμοι δεν ειναι πληρεις. Το να μην αναγραφεται κατι δε σημαινει οτι κανει οτι θελει ο καθενας.

Απο κει και περα γενικος κανονας ειναι πως τα εξοδα ιδιοκτητων ειναι αυτα που πληρωνει ο ιδιοκτητης ειτε κατοικειται ειτε οχι το διαμερισμα. Ενω τα υπολοιπα εξοδα επιβαρυνουν τον ενοικο (ιδιοκτητη ή ενοικιαστη) ... αρα αν δεν κατοικειται το διαμερισμα δεν προσμετρωνται ΕΚΤΟΣ αν ενα ποσοστο (οπως στη θερμανση) επιβαρυνει ουτως η αλλος το διαμερισμα...

κανεις λαθος για το οτι δεν λεει δεν ισχυει. Υπαρχουν και οι 'κανονες' που εχουν θεσπιστει απο το κρατος και καλυπτουν περιπτωσεις που δεν υπαρχουν κανονισμοι ή οι υφισταμενοι κανονισμοι δεν ειναι πληρεις. Το να μην αναγραφεται κατι δε σημαινει οτι κανει οτι θελει ο καθενας.

Απο κει και περα γενικος κανονας ειναι πως τα εξοδα ιδιοκτητων ειναι αυτα που πληρωνει ο ιδιοκτητης ειτε κατοικειται ειτε οχι το διαμερισμα. Ενω τα υπολοιπα εξοδα επιβαρυνουν τον ενοικο (ιδιοκτητη ή ενοικιαστη) ... αρα αν δεν κατοικειται το διαμερισμα δεν προσμετρωνται ΕΚΤΟΣ αν ενα ποσοστο (οπως στη θερμανση) επιβαρυνει ουτως η αλλος το διαμερισμα...

Που το λεει οτι οταν δεν κατοικειται το διαμ/μα, δεν πληρωνει ο ιδιοκτητης;

Οταν δηλ., υπαρξει καποια βλαβη, δεν θα πληρωσει; Αν βαφτει η πολυκατοικια, δεν θα πληρωσει;

Και βεβαια, για τη θερμανση, εφ οσον ΔΕΝ κατοικειται, πληρωνει ενα ποσοστο, που ανγραφεται στον κανονισμο, εαν εχουν κλεισει τα σωματα, η καλυτερα, αν εχουν βγει και οι διακοπτες απο τα σωματα, παρουσια και του διαχ/στου.

Κοσμοτε,100Mbps.

ειπα εγω κατι τετοιο; ειπα οτι περα των εξοδων των ιδιοκτητων .... αυτα που αναφερεις ειναι ουτως η αλλως εξοδα ιδιοκτητων ....

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!Θα σας αναφέρω την σκέψη μου και θα περιμένω απαντήσεις.

Ας υποθέσουμε ότι σε μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση πετρελαίου (χωρίς θερμοστάτες,ωρομέτρηση,κλπ) υπάρχουν 9 ιδιοκτήτες ίδιων διαμερισμάτων.Αν τώρα ο ένας θέλει να "κλείσει" το δικό του,θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να πληρώσει το 30 % της αναλογίας του,λόγω του ότι δεν θερμαίνεται το διαμέρισμά του, οπότε υπαρχει απώλεια της θερμότητας των υπολοίπων.

Πάμε παρακάτω τώρα σε άλλη περίπτωση...Αυτός ο ίδιος ιδιοκτήτης δεν θέλει πλέον να θερμαίνεται με την κεντρική θέρμανση αλλά με air-conditions.Αρα η θερμότητα (η οποία ήταν κριτήριο στην 1η περίπτωση ),δεν χάνεται.Οπότε δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με το 30%!Σωστα???Αν απαντήσετε "λάθος"!!!,σας θέτω τον εξής προβληματισμό.

Ας υποθέσουμε ότι από τους 9 ιδιοκτήτες, οι 5 αποφασίσουν να βάλουν air-conditions.Σύμφωνα με εσάς θα πρέπει να καταβάλλουν το 30% της αναλογίας τους.Αν ο καθένας έδινε από 100 € όσο ήταν στο κεντρικό σύστημα, οι "λιποτάκτες" θα πρέπει να δίνουν 30 € κάθε μήνα.Πολλαπλασιάζοντας επί 5, = 150 €.Οι εναπομείναντες 4 τώρα,από εκεί που έδιναν 400 € και οι 4 μαζί, τώρα θα δίνουν 400€-150€=250€ / 4 = 62.5€.Θα έχουν δηλαδή την ίδια θέρμανση που είχαν πάντα, με μία έκπτωση 37.5€, ενώ οι "λιποτάκτες" θα έχουν 37.5 επιβάρυνσηέχοντας πάντα την ίδια "ποσότητα" θέρμανσης.

Άρα, όταν επιλέγεις άλλη θέρμανση δεν είναι ανάγκη να συμμετέχεις στο πετρέλαιο με 30% ή 40% !!!!!!! Συμφωνείτε?????ή όχι?????

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!Θα σας αναφέρω την σκέψη μου και θα περιμένω απαντήσεις.

Ας υποθέσουμε ότι σε μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση πετρελαίου (χωρίς θερμοστάτες,ωρομέτρηση,κλπ) υπάρχουν 9 ιδιοκτήτες ίδιων διαμερισμάτων.Αν τώρα ο ένας θέλει να "κλείσει" το δικό του,θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να πληρώσει το 30 % της αναλογίας του,λόγω του ότι δεν θερμαίνεται το διαμέρισμά του, οπότε υπαρχει απώλεια της θερμότητας των υπολοίπων.

Πάμε παρακάτω τώρα σε άλλη περίπτωση...Αυτός ο ίδιος ιδιοκτήτης δεν θέλει πλέον να θερμαίνεται με την κεντρική θέρμανση αλλά με air-conditions.Αρα η θερμότητα (η οποία ήταν κριτήριο στην 1η περίπτωση ),δεν χάνεται.Οπότε δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με το 30%!Σωστα???Αν απαντήσετε "λάθος"!!!,σας θέτω τον εξής προβληματισμό.

Ας υποθέσουμε ότι από τους 9 ιδιοκτήτες, οι 5 αποφασίσουν να βάλουν air-conditions.Σύμφωνα με εσάς θα πρέπει να καταβάλλουν το 30% της αναλογίας τους.Αν ο καθένας έδινε από 100 € όσο ήταν στο κεντρικό σύστημα, οι "λιποτάκτες" θα πρέπει να δίνουν 30 € κάθε μήνα.Πολλαπλασιάζοντας επί 5, = 150 €.Οι εναπομείναντες 4 τώρα,από εκεί που έδιναν 400 € και οι 4 μαζί, τώρα θα δίνουν 400€-150€=250€ / 4 = 62.5€.Θα έχουν δηλαδή την ίδια θέρμανση που είχαν πάντα, με μία έκπτωση 37.5€, ενώ οι "λιποτάκτες" θα έχουν 37.5 επιβάρυνσηέχοντας πάντα την ίδια "ποσότητα" θέρμανσης.

Άρα, όταν επιλέγεις άλλη θέρμανση δεν είναι ανάγκη να συμμετέχεις στο πετρέλαιο με 30% ή 40% !!!!!!! Συμφωνείτε?????ή όχι?????

To θεμα δεν ειναι αν συμφωνουμε εμεις αλλα τι λεει ο κανονισμος και ως γνωστο κανονισμοι και νομοι δεν ειναι παντα δικαιοι και σωστοι

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

1. oti leei o kanonismos tis polikatoikias ektos ama exete simfonisei se kati allo. ama o knonismos den grafei gia 30% otan den anavei kapoios to kalorifer den mporeis na ton ipoxreoneis na to anavei.

2. gia na min iparxoun provlimata aftos pou dne thelei katholou kalorifer as to anavei 1 ora ton mina opote oute tha plironei to 30% oute mporei kaneis na tou girisei kai na tou pei otidipote

1. oti leei o kanonismos tis polikatoikias ektos ama exete simfonisei se kati allo. ama o knonismos den grafei gia 30% otan den anavei kapoios to kalorifer den mporeis na ton ipoxreoneis na to anavei.

2. gia na min iparxoun provlimata aftos pou dne thelei katholou kalorifer as to anavei 1 ora ton mina opote oute tha plironei to 30% oute mporei kaneis na tou girisei kai na tou pei otidipote

Sorry,δεν σε καταλαβαίνω στο 1.

Για το 2., αν ανάβει το καλοριφέρ 1 ώρα τον μήνα, θα πληρώνει το 100%, δηλαδή 100€,συν τα air-conditions !!!Γιατί να το ανάβει?

signomi nomiza oti metratai me ores opos stin diki mou polikatoikia signomi. gia to proto eipa oti gia na plironei to 30% tis analogias tou prepi na to anagrafei to katastatiko, ama to katastatiko den leei tipota tote kaneis den mporei na ton ipoxreosei.

Ψαξε και δες το καταστατικο της πολυκατοικιας , εκει γραφει τα παντα

φιλικα

Στο καταστατικό δεν γράφει τίποτα τέτοιο ωστόσο έτσι μου είπε ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας αλλα μάλλον δεν είναι ο διαχειριστής γιατί τα κοινοχρηστα δεν τα πληρώνω σ'αυτόν.

Πάντως δεν είναι αδικία να μη μπορείς να παρκάρεις γιατί έχουν καπαρωθεί όλες οι θέσεις απο αυτούς που ήρθαν να μείνουν πρώτοι; Το δίκαιο κατα τη γνώμη μου θα ήταν να πάρκαρε όποιος πρόλαβε και βρήκε τη θέση άδεια, και το κακό είναι οτι αν τους πας αντίρρηση μετά γίνεται και να μαλώσεις με τη μισή πολυκατοικία εξ'αιτίας του πάρκινγκ :mad::mad::mad:

Ας τα βάλουμε σε μία τάξη..

Όσον αφορά τις πολυκατοικίες χωρίς αυτόνομη θέρμανση και χωρίς υπολογισμό θερμιδικών απωλειών :

1. Σε περίπτωση που ο κανονισμός δεν αναφέρει τίποτε σχετικό, όλοι μα ΟΛΟΙ πληρώνουν την αναλογία δαπάνης πετρελαίου και επισκευής, ασχέτως εάν έχουν κλείσει τα θερμαντικά σώματα ή όχι, εάν απουσιάζουν, ταξιδεύουν, πήγαν φαντάροι , αρρώστησαν, πέθαναν ή όχι.Τελεία και παύλα.

2.Εάν ο κανονισμός αναφέρει κάτι αντίθετο συνήθως είναι της μορφής:

α. Διαμέρισμα που μένει αποδεδειγμένως κλειστό πάνω από 6 ή π.χ. 10 μήνες τον χρόνο.

β. Διαμέρισμα του οποίου ο ιδιοκτήτης δηλώνει την πρόθεση να κλείσει τα σώματα.Τότε, χρειάζεται τεχνίτης ο οποίος παρουσία του διαχειριστού προβαίνει σε σφράγιση των σωμάτων και συντάσσεται πρακτικό.

γ. Διαμέρισμα του οποίου ο ιδιοκτήτης δηλώνει την πρόθεση να αποξηλώσει τα σώματα.Ομοίως ως άνω και βεβαίως και στις δύο αυτές περιπτώσεις, έχει δικαίωμα ο διαχειριστής να προβαίνει σε ελέγχους κατά καιρούς.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, συνήθως προβλέπεται στον κανονισμό μία έκπτωση στην δαπάνη του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη. Την ρύθμιση αυτή είναι υποχρεωμένοι να σεβασθούν όλοι οι συνιδιοκτήτες και μπορεί να αλλάξεί μόνον με ομόφωνη απόφαση ΟΛΩΝ, περιαπτόμενη τον συμβολαιογραφικό τύπο και υποκείμενη σε μεταγραφή στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο. Βεβαίως ισχύει και το εξής: εάν κάποιος συνιδιοκτήτης μπορέσει δικαστικώς να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση του κανονισμού πολυκατοικίας τυγχάνει παράνομη και καταχρηστική, τότε με την τελεσιδικία της απόφασης , θα ισχύει ό,τι απεφάνθη το Δικαστήριο υπερισχύοντος έναντι του κανονισμού και ασφαλώς υπόκειται σε μεταγραφή και η εν λόγω απόφαση.

Τελειώνω θυμίζοντας: ρητή διάταξη νόμου η οποία να προβλέπει έκπτωση στις δαπάνες θέρμανσης λόγω αφαιρέσεως των σωμάτων ή απουσίας του ιδιοκτήτου ΔΕΝ υπάρχει...