Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

Μιας και ξεθαφτηκε το θεμα εχω να πω κατι και εγω. Φοραω τους ιδιους μηνιαιους φακους που πρωτοφορεσα τον ιανουαριο του 2013 μεχρι σημερα 30 νομιζω απριλιου!! Τεσσερις μηνες ειναι αυτοι, και δεν προσεξα καποιο προβλημα.

Εχω αλλα δυο ζευγαρια ολοκαινουρια να καθονται στο συρταρι, αλλα δεν μου παει να πεταξω αυτους απο τον γεναρη..:lol::blink::wacko: Παρατηρω μονο οτι ισως λεπταινει ο φακος και οταν τους φοραω νιωθω εχω οτι εχω ελαχιστη μειωπια ακομα.. Φυσιολογικο. Δεν κοιταω να κρατησω καποιο σκορ, απλως ειτε βαριεμαι να τους αλλαξω, ειτε δεν μου εχει πεσει ακομα ο ενας καπου βρωμικα, ειτε και λογω κρισης..:shifty:

-Ποσο καιρο maximun εχετε φορεσει τους μηνιαιους φακους σας??

-Πιστευετε οτι οντως ληγουν σε ενα μηνα ή ειναι απλως διαφημιστικο τρικ για να τους αγοραζουμε συνεχεια?

-Πιστευεται οτι παθαινει ζημια το ματι ετσι(βλεπε παραπανω)?

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

-Ποσο καιρο maximun εχετε φορεσει τους μηνιαιους φακους σας??

-Πιστευετε οτι οντως ληγουν σε ενα μηνα ή ειναι απλως διαφημιστικο τρικ για να τους αγοραζουμε συνεχεια?

-Πιστευεται οτι παθαινει ζημια το ματι ετσι(βλεπε παραπανω)?

-1 μήνα (άιντε +1 εβδομάδα βαριά)

-ΝΑΙ

-ΝΑΙ

Αυτά μου απάντησε ο οφθαλμίατρός μου όταν τον ρώτησα κι εγώ. Μην κάνεις οικονομία στα μονάκριβα μάτια σου.:ninja:

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αυτό το κάνω και εγώ αλλά όχι σε τόσο τραγικά επίπεδα. Το max που έχω φορέσει τους ίδιους μηνιαίους φακούς πρέπει να είναι κανα 2μηνο (αυτό το ζευγάρι που φοράω τώρα και έχω ψιλοχάσει το μέτρημα). Τα υπόλοιπα ζευγάρια τα φόραγα το πολύ 1 μήνα και 1 βδομάδα και φεύγανε. Αλλά αύριο πρέπει να βάλω το καινούργιο γιατί το ξεφτίλισα το θέμα :p

Αυτό το κάνω και εγώ αλλά όχι σε τόσο τραγικά επίπεδα. Το max που έχω φορέσει τους ίδιους μηνιαίους φακούς πρέπει να είναι κανα 2μηνο (αυτό το ζευγάρι που φοράω τώρα και έχω ψιλοχάσει το μέτρημα). Τα υπόλοιπα ζευγάρια τα φόραγα το πολύ 1 μήνα και 1 βδομάδα και φεύγανε. Αλλά αύριο πρέπει να βάλω το καινούργιο γιατί το ξεφτίλισα το θέμα :p

εμένα μου είχανε πει οτι μπορω να φορέσω επιπλέον και δέκα μερεσ!

εμένα μου είχανε πει οτι μπορω να φορέσω επιπλέον και δέκα μερεσ!

Εντάξει, μια βδομάδα-10 μέρες παραπάνω να τους κρατήσεις δε νομίζω να τρέχει και τίποτα. Απλά από εκεί και πέρα μου φαίνεται λογικό να δημιουργούν προβληματάκια.

εγω συνηθως τους μηνιαιους τουσ κραταω κανενα 4μηνο με 2 φορες τη βδομαδα χρηση και αλλαγη του υγρου καθε φορα. εννοειται δεν παθαινουν κατι. για καθε μερα τωρα θα τους αλλαζα οταν θα θολωναν λιγο οπως κανουν ολοι.

εγω συνηθως τους μηνιαιους τουσ κραταω κανενα 4μηνο με 2 φορες τη βδομαδα χρηση και αλλαγη του υγρου καθε φορα. εννοειται δεν παθαινουν κατι. για καθε μερα τωρα θα τους αλλαζα οταν θα θολωναν λιγο οπως κανουν ολοι.

πολυ λενε οτι πρεπει να αλλαζουμε το υγρο καθε μερα ανεξαρτητα χρησης ή οχι του φακου. Ισως ειναι πολιτικη για να εχουνε κοσμο τα οπτικα. Σε πολλα οπτικα μου λενε οτι το υγρο την δευτερη μερα γινεται νερο και δεν κανει καλο για τον φακο . Παντως στις οδηγιες χρησης του φακου δεν λεει κατι τετοιο αλλα οτι μπορεις να τους φυλαξεις και ενα μηνα μεσα στο υγρο.

Κι εγώ τους μηνιαίους τους χρησιμοποιώ κοντά στο τρίμηνο. Οταν αρχίσουν να σκληραονουν και να ενοχλούν τους αλλάζω. Τους φοραω κάθε μέρα με αυτο τον τροπο 10 χρονια τώρα και δεν έχω πάθει τίποτα.

το υγρο την δευτερη μερα γινεται νερο και δεν κανει καλο για τον φακο

E βεβαια! Οταν το χυνεις στο κυπελακι των φακων την δευτερη μερα γινεται νερο. Οταν παραμενει για εβδομαδες μεσα στο μπουκαλακι του δεν παθαινει τιποτα, ε? χαχα δεν πανε καλα λεω εγω..

Να πουλησουν θελουν, η υγεια ειναι δευτερευων οταν μπαινει το χρημα στην μεση. Εγω το υγρο στα κυπελακια των φακων το ανανεωνω μονο οταν εχει σκονιτσες πχ η καθε τρεις μερες.

Εννοείται πως θέλουν να πουλήσουν. Αν διαβάσετε τις οδηγίες και τις ακολουθήσετε στην πρώτη χρήση του υγρού θα έχετε χρησιμοποιήσει το μισό μόνο και μόνο για να απολυμανετε το κυπελακι!!!

Εννοείται πως θέλουν να πουλήσουν. Αν διαβάσετε τις οδηγίες και τις ακολουθήσετε στην πρώτη χρήση του υγρού θα έχετε χρησιμοποιήσει το μισό μόνο και μόνο για να απολυμανετε το κυπελακι!!!

εγώ ακολουθώ τισ οδηγίες μονο του υγρού και οτι μου πει ο οφθαλμιατρος . Πάντως αυτο με την αλλαγη κάθε μέρα χωρίς να τουσ έχεις χρησιμοποιήσει μου φαίνεται υπερβολικό.

• 4 weeks later...
εγώ ακολουθώ τισ οδηγίες μονο του υγρού και οτι μου πει ο οφθαλμιατρος . Πάντως αυτο με την αλλαγη κάθε μέρα χωρίς να τουσ έχεις χρησιμοποιήσει μου φαίνεται υπερβολικό.

εχουνε βγαλει φακους επαφης απλους με 16 ευρω το κουτι με τους εξι φακους μιλαμε για απλο τυπο φακων δειτε εδω http://www.grandoptical.gr/product/fakoi-epafis-ygra/fakoi-epafis/miniaioi/i-wear-dr-basic-01 παραγγειλα δειγμα για να τους δοκιμασω, αν και μου ειπανε οτι σε συγκριση με τους σιλικονης υδρογελης θα με ενοχλουνε περισσοτερο. εχει δοκιμασει κανεις τους true eye ; .

Καλησπέρα παίρνω χρόνια χρόνιους φακούς και είχα πάντα προβλήματα... με ενοχλούσαν κτλ.

Επειδή γυμνάζομαι τρέχω κάνω και ποδήλατο ιδρώνω και από τον αέρα μπαίνουν και σκατάκια καμιά φορά.

Τώρα λέω να πάρω μηνιαίους μήπως δω διαφορά καμία γνώμη??

Καλησπέρα παίρνω χρόνια χρόνιους φακούς και είχα πάντα προβλήματα... με ενοχλούσαν κτλ.

Επειδή γυμνάζομαι τρέχω κάνω και ποδήλατο ιδρώνω και από τον αέρα μπαίνουν και σκατάκια καμιά φορά.

Τώρα λέω να πάρω μηνιαίους μήπως δω διαφορά καμία γνώμη??

πάρε purevision 2 είναι φοβεροί. Γενικά όσο πιο συχνά αντικατάστεις τους φακούς τόσο καλύτερα κάνεις στα μάτια σου εγώ με μηνιαίους απλούς purevision έπαθα έλκος στο ένα μάτι και ήτανε εφιάλτης1.5 μήνα με κόλλυρια κ 2 ή 3 μήνες δεν μου επέτρεπε να βάλω φακό στο ματι μου.

Με τρόμαξες με αυτό που είπες για το έλκος.. από τι το έπαθες? Από απλή χρήση?

πιστευω από μη καθαρή πετσέτα που επλυνα τα χέρια μου! Τι να πω δεν ξέρω! Και για αυτό μου είπε ο οφθαλμιατρος ότι δεν πρέπει να σκουπίζεις τα χέρια σου όταν τους φοράς ! Παρά μόνο να πλενεις τα χέρια σου και να τα τινάζεις το έλκος είναι πολύ σοβαρο καποιο μικροβιο τρυπαει το ματι και μπαίνει μέσα. Και από τότε φοράω φακούς πολύ λίγες φορες και λέω να τους γυρίσω στους ημερήσιους αλλά μου λέει αυτή η οφθαλμιατρος ότι δεν με συμφέρει οικονομικά αλλά να πάρω μήνιαιους και πλένω πολύ καλά τα χέρια μου και να τα σκουπίζω και μετά να τους βάζω !

Εγώ αυτό κάνω. Απλά τα τινάζω στον αέρα... :)

Πάντως με Purevision2, επειδή αυτούς φοράω εδώ και καιρό, δεν έχω δει ποτέ πρόβλημα στο μάτι.

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Eγώ τα καθαρίζω με χαρτί κουζίνας που δεν αφήνει χνούδι. Ποτέ με πετσέτα.

Φοράω τους Purevision 2 HD. Οτι καλύτερο έχω φορέσει. Τους φοράω για 12-15 ώρες και δεν τους νιώθω καν στα μάτια μου.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Το θέμα δεν είναι το χνούδι αλλά τα μικρόβια ρε συ. Το χαρτί κουζίνας δεν φτιάχνεται σε σούπερ καθαρό περιβάλλον...

επίσης, βάζω για λίγο τα δάχτυλα μου μέσα στο υγρό μπας και προλάβουν και σκοτωθούν τίποτα μικρόβια που μπορεί να είναι στο νερό της βρύσης. Τζαπα κόπος θα μου πεις... Ε εντάξει, για 10 δευτερόλεπτα που το κάνω νομίζω δε θα μου λείψουν από τη ζωή μου... Ίσα έτσι για να μου φύγει η ιδέα...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

• 1 month later...

PureVision2! :vava:

Τραγικοί φακοί για μένα! Είχα παραγγείλει ένα κουτάκι των 6 από Αγγλία όταν δεν είχαν έρθει ακόμη στην Ελλάδα. Μόνο τους 2 κατάφερα να φορέσω και ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τους Oasys όσον αφορά την άνεση. Ο φακός είναι πολύ σκληρός και ένιωθα ότι μου γρατζουνούσε συνεχώς το μάτι! Με τους Oasys δεν καταλάβαινα ότι φορούσα φακούς. Ακόμα και οι συμβατικοί Sauflon 38 που μου έδωσε στην αρχή ο οφθαλμίατρος ήταν πιο άνετοι! Βέβαια, κάθε μάτι είναι διαφορετικό και αντιδρά αλλιώς, οπότε YMMV.

Πρόσφατα ξέμεινα από Oasys και είπα να επισκεφτώ κατάστημα οπτικών για αγορά φ.ε. για πρώτη φορά. Δεν έφερνε τους Oasys και από τα διαθέσιμα προϊόντα, το μόνο που ξεχώρισε ήταν οι Air Optix Aqua, όντας φακοί σιλικόνης υδρογέλης με χαμηλό ποσοστό νερού. Με το αζημίωτο φυσικά, 36 € το κουτί των 6. Τους φόρεσα και ήταν κι αυτοί πολύ άνετοι. Δεν τους ένιωθα στα μάτια παρά μόνο όταν στέγνωναν.

Και κάπου εκεί μου ήρθε μια φαεινή ιδέα. Είχε ξεμείνει ένας κι μοναδικός Oasys και αποφάσισα να τον φορέσω σε συνδυασμό με έναν Air Optix Aqua για λίγες μέρες, έτσι για σύγκριση. 2-3 μέρες ο Oasys στο ένα μάτι και άλλες 2-3 στο άλλο. Τις πρώτες ώρες καμία διαφορά. Το βράδυ όμως και ιδιαίτερα όταν καθόμουν στο PC (και τα μάτια στέγνωναν) η υπεροχή των Air Optix άρχιζε να διαφαίνεται. Συγκεκριμένα οι Oasys τείνουν να θολώνουν στα δικά μου μάτια μετά από πολλές ώρες χρήσης χωρίς καθάρισμα. Οι Air Optix Aqua προσέφεραν πεντακάθαρη όραση, παρά τη μειωμένη παραγωγή δακρύων. Και μάλιστα αν τύχαινε και κοιμόμουν με αυτούς (και οι 2 μάρκες έχουν έγκριση Extended Wear για ύπνο με φακούς μέχρι και 6 νύχτες) οι Air Optix Aqua συνέχιζαν ακάθεκτοι και την επόμενη μέρα. Οι Oasys από νωρίς το απόγευμα προσέφεραν υποδεέστερη όραση. Ήταν άνετοι παραταύτα. Δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει το BC στα παραπάνω (οι AO έχουν 8,6 και οι Oasys 8,4). Ίσως η καμπυλότητα των ΑΟ να είναι σωστότερη για το μάτι μου.

Οπότε από δω και πέρα θα αγοράζω Αir Optix Aqua μέχρι να βρω κάτι καλύτερο. Και θα έρχεται πιο φθηνά γιατί είναι μηνιαίας αντικατάστασης (οι Oasys είναι 2 εβδομάδων). Μόλις χθες έκανα παραγγελία από VisionDirect.com, 24 φακούς και 12 Opti-Free PureMoist 300 ml μόνο 170,29 € με τα μεταφορικά. Πώς σας φαίνεται που πληρώνουμε στο Ελλάντα 12 € το Opti-Free και στο εξωτερικό το αγοράζεις με 6,37 €; Να πάω παραπέρα; 11 € τα 5 ml λιπαντικές σταγόνες με 0,15% υαλουρονικό νάτριο στο φαρμακείο, κάτω από 2,5 € στο VisionDirect. Για μ@λάκες ψάχνουν νομίζω!

Κάπου εδώ θέλω να σταθώ σε ένα σωρό προϊόντα που τους αλλάζουν το όνομα και δεν ξέρει πελάτης τι πραγματικά αγοράζει. Είμαι σίγουρος ότι έχετε παρατηρήσει τους Aqualens, γιατί όσους οπτικούς γνωρίζω ορκίζονται στο όνομά τους. Ποια είναι αυτή η «Meyers Vision Care» τέλος πάντων; Ακόμη, όσοι διαβάζετε για Clear Care και Aquify στα Αμερικάνικα fora σίγουρα θα ψαχτήκατε και θα ανακαλύψατε ότι στην Ελλάδα πωλούνταν με τα ονόματα NOVASept και NOVASoft και τη σφραγίδα της AMVIS. Πλέον, το πρώτο πωλείται ως AOSept Plus με σφραγίδα CIBA VISION και το δεύτερο αγνοείται. Αντ'αυτού βγήκε ένα Aquasoft με παρόμοια συσκευασία, θήκη με ιόντα αργύρου και 5 λεπτο soaking. Μόνο που κοιτάζοντας τη σύσταση κάποιος εύκολα καταλαβαίνει ότι αυτό δεν είναι πια το Aquify της CIBA. Από μια μικρή αναζήτηση:

Δημοφιλής η Sauflon στην Ελλάδα, δε βρίσκετε;

παίδες έχω φακούς τορικούς και νομίζω ότι τζάμπα αγοράζω τορικούς. για δείτε λίγο

δεξί : bc 8.5 cyl -2,75 sph 0.00 ax 170

αριστερό : bc 8.5 cyl -2,25 sph + 0.75 ax 10

νομίζω ότι στο δεξί μάτι δεν έχει αστιγματισμό κάνω λάθος? επίσης κάτι έχω ακούσει ότι αν ανεβάσει λίγο την μυωπία μπορεί να ισοσταθμιστεί με τον αστιγματισμό?

να πάρω αν είναι κανονικούς μην δίνω παραπάνω χρήματα

PaOk RE!!!!

παίδες έχω φακούς τορικούς και νομίζω ότι τζάμπα αγοράζω τορικούς. για δείτε λίγο

νομίζω ότι στο δεξί μάτι δεν έχει αστιγματισμό κάνω λάθος? επίσης κάτι έχω ακούσει ότι αν ανεβάσει λίγο την μυωπία μπορεί να ισοσταθμιστεί με τον αστιγματισμό?

καλυτερα παρε φακους αστιγματικους και μην παιζεις με τα ματια σου ανεβαζοντας την μυωπια.

Πώς το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

BC: Base Curve = Καμπυλότητα

CYL: Cylinder = Αστιγματισμός

SPH: Sphere = Μυωπία/Υπερμετρωπία

AX: Axis = Άξονας του Αστιγματισμού

Με -2,25 και -2,75 αστιγματισμό δεν κάνεις τίποτα με φακούς μυωπίας. Όταν υπάρχει κάτω από 0,5 αστιγματισμός αυξάνουμε τη μυωπία για compensation...

• 1 month later...

Xρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τους Dailies AquaComfort Plus

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41U6ieEdfYL.jpg

Είναι πραγματικά ξεκούραστοι και καλής ποιότητας φακοί. Στο κουτί των 90 πολύ σπάνια θα βρω έναν ελαττωματικό.

Στο εξωτερικό το βρίσκω ~$30 το κουτί των 90.

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg