Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Just now, panos.k2 said:

Δε ξέρω αν είναι τόσο θέμα να μπει Ν78 γιατί και οι άλλες που έχουν, δύσκολα καλύπτει στη πόλη. Κυρίως γύρω από τη λίμνη πιάνει ή σε κανένα πιο ψηλό σημείο. ν78 καλό είναι να αρχίσει να μπαίνει στις κεραίες μέσα στη πόλη. 

Το Βασικό θέμα με τη Cosmote στις λιγκιαδες είναι ότι δεν έχει αρκετές κυψέλες. Η Cosmote έχει τρεις. Την 270 τη 278 και τη 286. Η Νova έχει πέντε. 234, 235, 236, 237 και 238. 
Η κίνηση μοιράζεται καλύτερα σε 5 κυψέλες απ ότι σε 3. 

Πολυ σωστα τα λες αν και ειδα στην αδεια οτι  θα βαλουν 3 massive οποτε ναι δεν ξερω για να δουμε!!!

• Απαντήσεις 17,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• p_k

1028

• cmvr

1789

• Chrischal1908

792

• elkons

1852

Δημοφιλείς μέρες

Just now, panos.k2 said:

Το Βασικό θέμα με τη Cosmote στις λιγκιαδες είναι ότι δεν έχει αρκετές κυψέλες. Η Cosmote έχει τρεις. Την 270 τη 278 και τη 286. Η Νova έχει πέντε. 234, 235, 236, 237 και 238. 
Η κίνηση μοιράζεται καλύτερα σε 5 κυψέλες απ ότι σε 3. 

Ωραίος. 

3 έχει και στη παλιά άδεια, άρα δεν παίζει από τον καινούριο σταθμό! Πρέπει να χει 4 ή 5. Ακόμα δεν έχουν βάλει τα air μόνο Commscope και huawei. 

31 minutes ago, lefakos said:

Πολυ σωστα τα λες αν και ειδα στην αδεια οτι  θα βαλουν 3 massive οποτε ναι δεν ξερω για να δουμε!!!

31 minutes ago, elkons said:

Ωραίος. 

3 έχει και στη παλιά άδεια, άρα δεν παίζει από τον καινούριο σταθμό! Πρέπει να χει 4 ή 5. Ακόμα δεν έχουν βάλει τα air μόνο Commscope και huawei. 

Μένει να δούμε παιδιά τι θα γίνει. 

Εγώ αυτό που βλέπω πάντως γενικά στα Ιωάννινα τα τελευταία χρόνια είναι τη Victus να δίνει περισσότερη έμφαση από την Cosmote. Βάζουν Ν78 πιο γρήγορα και βγάζουν περισσότερες άδειες κεραιών. 

Από κει και πέρα η Cosmote μέσα στην πόλη είναι σε γενικές γραμμές πάρα πολύ καλή, αλλά μπορεί καλύτερα αν διορθώσει δύο-τρει ατέλειες.  Η Vodafone αυτοκαταστρέφεται, έχοντας αφήσει τόσες κεραίες που έχει μόνη της με 4G. Η Nova παίζει πολύ καλη μπαλίτσα. Έχει κατά τη γνώμη μου την πιο λειτουργική κεραία στις λιγκιαδες, έχει καλή κάλυψη δικτύου και αρκετούτσικη Ν78, ενώ έχει αφήσει μόνο την κεραία στο κάστρο με 4G. 

Edited by panos.k2

Συμφωνώ, η Cosmote θέλει μάζεμα ενω έχει ήδη τις κατάλληλες άδειες. Η Vodafone μόνο που έχει τα "micro" στο γήπεδο γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος με εναλλαγές.

Edited by elkons

7 minutes ago, elkons said:

Συμφωνώ, η Cosmote θέλει μάζεμα ενω έχει ήδη τις κατάλληλες άδειες. Η Vodafone μόνο που έχει τα "micro" στο γήπεδο γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος με εναλλαγές.

Ένα πράγμα θα πω μόνο. Στο σπίτι μου πιάνω με ολες τις εταιρίες Ν78 από τον πύργο του ΟΤΕ. Αν και είμαι μακριά, είμαι ψηλά οπότε φτάνει το σήμα. 

Η Vodafone πάλι, ενώ έχει κανονικά Ν78, δυσκολευεται να την πιάσει, συνήθως πιανει 4G από το «micro» στο γήπεδο, από το οποίο είμαι πάνω από 2 χιλιόμετρα μακριά…

Η Cosmote και η Nova έχουν αγγίξει Gbps στο μπαλκόνι. Η Vodafone 0.κατι από το γήπεδο

Edited by panos.k2

1 minute ago, panos.k2 said:

Ένα πράγμα θα πω μόνο. Στο σπίτι μου πιάνω με ολες τις εταιρίες Ν78 από τον πύργο του ΟΤΕ. Αν και είμαι μακριά, είμαι ψηλά οπότε φτάνει το σήμα. 

Η Vodafone πάλι, ενώ έχει κανονικά Ν78, δυσκολευεται να την πιάσει, συνήθως πιανει 4G από το «micro» στο γήπεδο, από το οποίο είμαι πάνω από 2 χιλιόμετρα μακριά…

Πύργο ΟΤΕ έχετε εκεί; εννοείς τη κεραία στη Μανολιασα ;

1 minute ago, elkons said:

Πύργο ΟΤΕ έχετε εκεί; εννοείς τη κεραία στη Μανολιασα ;

Όχι. Εννοώ την κεραία του ΟΤΕ στο κέντρο. Από αυτή πιάνω Ν78 εντός σπιτιού

Edited by panos.k2

28 minutes ago, panos.k2 said:

Μένει να δούμε παιδιά τι θα γίνει. 

Εγώ αυτό που βλέπω πάντως γενικά στα Ιωάννινα τα τελευταία χρόνια είναι τη Victus να δίνει περισσότερη έμφαση από την Cosmote. Βάζουν Ν78 πιο γρήγορα και βγάζουν περισσότερες άδειες κεραιών. 

Από κει και πέρα η Cosmote μέσα στην πόλη είναι σε γενικές γραμμές πάρα πολύ καλή, αλλά μπορεί καλύτερα αν διορθώσει δύο-τρει ατέλειες.  Η Vodafone αυτοκαταστρέφεται, έχοντας αφήσει τόσες κεραίες που έχει μόνη της με 4G. Η Nova παίζει πολύ καλη μπαλίτσα. Έχει κατά τη γνώμη μου την πιο λειτουργική κεραία στις λιγκιαδες, έχει καλή κάλυψη δικτύου και αρκετούτσικη Ν78, ενώ έχει αφήσει μόνο την κεραία στο κάστρο με 4G. 

Ναι και γω μπορω να πω οτι η νοβα στις λιγκιαδες ειναι καλύτερη απο ολες αλλα καποιες στιγμες σερνεται και αυτη,αυτο ομως που μου σπαει τα νευρα ειναι οτι μου κανει συνεχεια εναλαγες με λιγκιαδες και οτε κεντρο δλδ δεν το μπορω σερνονται ολα αμ μπει λιγκιαδες και νευριάζω.

Edited by lefakos

22 minutes ago, lefakos said:

Ναι και γω μπορω να πω οτι η νοβα στις λιγκιαδες ειναι καλύτερη απο ολες αλλα καποιες στιγμες σερνεται και αυτη,αυτο ομως που μου σπαει τα νευρα ειναι οτι μου κανει συνεχεια εναλαγες με λιγκιαδες και οτε κεντρο δλδ δεν το μπορω σερνονται ολα αμ μπει λιγκιαδες και νευριάζω.

Όλες έχουν τέτοια σημεία, που γίνονται εναλλαγές με λιγκιαδες. Αυτό που λέω είναι πως με τη νόβα έχω παρατηρήσει πως αυτά είναι κάπως λιγότερα και πως είναι πιο λειτουργική. 

Το σέρνεται πως το εννοείς; 

Edited by panos.k2

Just now, panos.k2 said:

Όλες έχουν τέτοια σημεία, που γίνονται εναλλαγές με λιγκιαδες. 
Το σέρνεται πως το εννοείς; 

Χαλι ουτε μνμ δεν στελνει καταλαβες μαλλον επειδη μπενει β7 απο λιγκιαδες για αυτο

5 minutes ago, lefakos said:

Χαλι ουτε μνμ δεν στελνει καταλαβες μαλλον επειδη μπενει β7 απο λιγκιαδες για αυτο

Ναι κατάλαβα, το είχα δει κι εγώ σε κάποια σημεία, όπως στην παργης και στο παμπλικ

Edited by panos.k2

Ναι κατάλαβα, το είχα δει κι εγώ σε κάποια σημεία, όπως στην παργης και στο παμπλικ

Ναι ρε στα public ειναι χαλι η νοβαρα ρε φιλε λογικα θα μπενει λιγκιαδες δεν περναει σιμα απο οτε κεντρο,παντως με κοσμοτε ολα τελεια public εχει και το μικρο.

5 minutes ago, lefakos said:

Ναι ρε στα public ειναι χαλι η νοβαρα ρε φιλε λογικα θα μπενει λιγκιαδες δεν περναει σιμα απο οτε κεντρο,παντως με κοσμοτε ολα τελεια public εχει και το μικρο.

Περνάει σήμα απο ΟΤΕ απλά έχει παρεμβολές σε εξωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικό. 

Λίγο παραπίσω στη Γρηγορίου Σακκά η «Νοβάρα» είχε ένα micro κι αυτή που κάλυπτε στα public αλλά έχει εδώ και λίγο καιρό κλειστό.

Edited by panos.k2

Περνάει σήμα απο ΟΤΕ απλά έχει παρεμβολές. 
Λίγο παραπίσω στη Γρηγορίου Σακκά η «Νοβάρα» είχε ένα micro κι αυτή που κάλυπτε στα public αλλά έχει εδώ και λίγο καιρό κλειστό.

Ναι ξερω δεν περναει καλα απο οτε,μπα πως και το εκλεισαν το μικρο..

Edited by lefakos

Just now, lefakos said:

Ναι ξερω δεν περναει καλα απο οτε,μπα πως και το εκλεισαν το μικρο..

Δεν εχω Ιδέα.

Και δεν καλυπτει Κιόλας και η κεραία που έχουν στη Ναπολεωντος Ζερβα να το σώσει λίγο.

Εκει στη Ναπολεωντος Ζερβα τις κατουράει όλες πάντως😂

Just now, panos.k2 said:

Δεν εχω Ιδέα.

Και δεν καλυπτει Κιόλας και η κεραία που έχουν στη Ναπολεωντος Ζερβα να το σώσει λίγο.

Εκει στη Ναπολεωντος Ζερβα τις κατουράει όλες πάντως😂

Ασε φιλε ναι η ζερβα ειναι σωστρα δλδ τι παιζει εκει π ειναι η συνεγκατάσταση με vf,ενω η vf εχει την αλλη στην ζερβα χωρις αδεια αχχαχαχα,και να που λες εχω κοντα σπιτι εκει στην ζερβα και μονο η νοβαρα πιανει οι άλλες ζοριζονται.Ας πουμε η vf μεσα  στο σπιτι δεν βγάζει κληση h kote βγάζει ευτυχώς και φυσικα η νοβα μια χαρα αφου η κεραια ειναι κοντα.

16 ώρες πριν, lefakos said:

Ασε φιλε ναι η ζερβα ειναι σωστρα δλδ τι παιζει εκει π ειναι η συνεγκατάσταση με vf,ενω η vf εχει την αλλη στην ζερβα χωρις αδεια αχχαχαχα,και να που λες εχω κοντα σπιτι εκει στην ζερβα και μονο η νοβαρα πιανει οι άλλες ζοριζονται.Ας πουμε η vf μεσα  στο σπιτι δεν βγάζει κληση h kote βγάζει ευτυχώς και φυσικα η νοβα μια χαρα αφου η κεραια ειναι κοντα.

Βεβαια η διαφορά ειναι οτι η Cosmote και η Vodafone στη Ναπολεωντος Ζερβα δεν έχουν σήμα. Η nova στην πυρσινελα που είναι το Public έχει σήμα, απλά έχουν κάνει κακό σχεδιασμό στο σημείο και κάνει εναλλαγές με την κεραία στις λιγκιαδες. Το σήμα δεν είναι καθόλου καθαρό με αποτέλεσμα τα δεδομένα να σέρνονται  

Σε εσωτερικούς χώρους στη Πυρσινελα όλες πιάνουν, απλά η Cosmote πιάνει καλύτερα απ όλους.
Βεβαίως από αυτους τους εσωτερικούς χωρους εξαιρώ το public που σήμα μέσα έχει μόνο η Cosmote (πρέπει να έχει αναμεταδότη μέσα, όπως και στην υπόγεια ντίσκο που είναι αρκετά κοντά) 

Edited by panos.k2

Βεβαια η διαφορά ειναι οτι η Cosmote και η Vodafone στη Ναπολεωντος Ζερβα δεν έχουν σήμα. Η nova στην πυρσινελα που είναι το Public έχει σήμα, απλά έχουν κάνει κακό σχεδιασμό στο σημείο και κάνει εναλλαγές με την κεραία στις λιγκιαδες. Το σήμα δεν είναι καθόλου καθαρό με αποτέλεσμα τα δεδομένα να σέρνονται  

Σε εσωτερικούς χώρους στη Πυρσινελα όλες πιάνουν, απλά η Cosmote πιάνει καλύτερα απ όλους.
Βεβαίως από αυτους τους εσωτερικούς χωρους εξαιρώ το public που σήμα έχει μόνο η Cosmote (πρέπει να έχει αναμεταδότη μέσα, όπως και στην υπόγεια ντίσκο που είναι αρκετά κοντά) 

Ναι συμφωνώ μαζι σου και λογο που η κοσμοτε εχει το μικρο στα public ενω μεσα οι αλλες πεθενουν στα public

Σήμερα έμαθα πως από το πρωί σε όλη την πόλη των Ιωαννίνων έχει ενεργοποιηθεί το SA από τη Nova

Αναγνωρίζεται κανονικά στα αιφον πλέον και φαίνεται στο μενού SA+NSA, όπως μου έστειλε φιλος και ανέβασα στο αντίστοιχο θέμα  

Σε άλλες περιοχές έχετε δει να έχει ενεργοποιηθεί κάτι; 

Edited by panos.k2

Σήμερα έμαθα πως από το πρωί σε όλη την πόλη των Ιωαννίνων έχει ενεργοποιηθεί το SA από τη Nova

Αναγνωρίζεται κανονικά στα αιφον πλέον και φαίνεται στο μενού SA+NSA, όπως ανέβασα και στο αντίστοιχο θέμα  

Ναι αχχαχα μονο εδω εχει ενεργοποιηθεί;;;

Just now, lefakos said:

Ναι αχχαχα μονο εδω εχει ενεργοποιηθεί;;;

Τι να σου πω φίλε μου δεν είμαι στα Γιάννενα αυτή τη στιγμή για να δω. Ούτε έχω νόβα στο κινητό. 
Και αυτό που ανέβασα στο θέμα Nova 5G φίλος μου το έστειλε σήμερα το πρωί. IMG_1650.thumb.jpeg.8f5d74949b3a3111f8ed4162edf23046.jpeg

Just now, panos.k2 said:

Τι να σου πω φίλε μου δεν είμαι στα Γιάννενα αυτή τη στιγμή για να δω. Ούτε έχω νόβα στο κινητό. 
Και αυτό που ανέβασα στο θέμα Nova 5G φίλος μου το έστειλε σήμερα το πρωί. IMG_1650.thumb.jpeg.8f5d74949b3a3111f8ed4162edf23046.jpeg

Αααα οκαυ μια χαρα

2 minutes ago, panos.k2 said:

Μεχρι στιγμής Χαλκίδα, Αμάρυνθο και Ερέτρια δε βλέπω κάτι. Θα το παρακολουθώ και αν δω κάτι θα ενημερώσω.

3 minutes ago, panos.k2 said:

Αναγνωρίζεται κανονικά στα αιφον πλέον και φαίνεται στο μενού SA+NSA, όπως ανέβασα και στο αντίστοιχο θέμα  

SA+NSA θα εννοεί SA Ready φαντάζομαι. Το μόνο που μας μένει είναι πότε θα δωθεί εμπορική διαθεσιμότητα.

3 minutes ago, elkons said:

SA+NSA θα εννοεί SA Ready φαντάζομαι. Το μόνο που μας μένει είναι πότε θα δωθεί εμπορική διαθεσιμότητα.

Σημαίνει ότι στις μπάντες του 5G αναγνωρίζει SA.

Στην ουσία μένει να δωθεί εμπορική διαθεσιμότητα, να δούμε ποιες συσκευές θα υποστηρίζονται κλπ κλπ 

Η Vodafone να το ενεργοποίησε κι αυτή άραγε; 

Edited by panos.k2

5 minutes ago, panos.k2 said:

Σημαίνει ότι στις μπάντες του 5G αναγνωρίζει SA.
Στην ουσία μένει να δωθεί εμπορική διαθεσιμότητα, να δούμε ποιες συσκευές θα υποστηρίζονται κλπ κλπ 

Η Vodafone να το ενεργοποίησε κι αυτή άραγε; 

Το ίδιο λέω. Εχτές μόνο Ν78 έδειχνε Neighbor Cells αλλά θα το δούμε πως θα πάει. Δεν είμαι εγώ στα Ιωάννινα. Παρακολούθησε το λίγο @lefakos

Vodafone δε φαίνεται ακόμα κάτι.

Edited by elkons