Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και εμένα εκεί έχουν μείνει, τη Nova τη ξέρουν πιο πολύ για τη τηλεόραση τη δορυφορική. 

Αν δεν είχαν αλλάξει όνομα ακόμα ο περισσότερος κόσμος θα είχε την ίδια αντίληψη. 

• Απαντήσεις 14χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

εσείς πού κοιτάτε συχνά (σύντομα ελπίζω & εγώ με νετμονστερ από Ιταλία & Αλβανία, πιστεύω και Κροατία γιατί περνάνε ψηφικά dab+ από τα αναφερθέντα) έχει βγάλει κανείς DX Λήψεις πχ από Αφρική στο 2G κυρίως από εκεί κάτω Κρήτη συνήθως από καλοκαίρι με διαδόσεις ? .... 

υπάρχει ανάλογο  DX νήμα ?

στα 2G παλιά πέρναγε σχετικά εύκολα Ιταλία, με το 4G κάπου χάθηκαν

dx 2g.jpg

φωτό που βρήκα το 2018 με Νοκια Ν8 & παλιά sim κάπου του 2013

στο λιμάνι Κέρκυρας κάποιοι έχουν πρόβλημα, μπαίνουν μέσα συχνά από Αλβανία

Edited by babis3g
πρόσθεση

41 minutes ago, babis3g said:

εσείς πού κοιτάτε συχνά (σύντομα ελπίζω & εγώ με νετμονστερ από Ιταλία & Αλβανία, πιστεύω και Κροατία γιατί περνάνε ψηφικά dab+ από τα αναφερθέντα) έχει βγάλει κανείς DX Λήψεις πχ από Αφρική στο 2G κυρίως από εκεί κάτω Κρήτη συνήθως από καλοκαίρι με διαδόσεις ? .... 

υπάρχει ανάλογο  DX νήμα ?

στα 2G παλιά πέρναγε σχετικά εύκολα Ιταλία, με το 4G κάπου χάθηκαν

dx 2g.jpg

φωτό που βρήκα το 2018 με Νοκια Ν8 & παλιά sim κάπου του 2013

Άμα γίνεται και σήμερα απλά επιλέγεις στη λίστα τον παροχο σ πχ Cosmote κ εκεί κλειδώνει δε θα μπει σε άλλο.

TIM GR τι μ θύμησες ενώ υπήρχε η WIND.

Και σήμερα δείχνει WIND GR ενώ είναι NOVA αν μπει σιμ NOVA περνάει μετά το όνομα,ξέρω άσχετο.

2 ώρες πριν, elkons said:

Και σήμερα δείχνει WIND GR ενώ είναι NOVA αν μπει σιμ NOVA περνάει μετά το όνομα,ξέρω άσχετο.

Δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με ενημέρωση λιστών. WIND GR είναι παντού (και σε αρκετούς roaming) και το σκεπάζει το NOVA ή με SIM ή με GPRS. Πρόχειρη δουλειά. 

3 ώρες πριν, babis3g said:

Κλασικά. Αλεξανδρούπολη είχα θέματα παλιότερα αλλά έχει στρώσει πολύ. Έχουν ρίξει και οι γείτονες την ένταση ίσως;

17 minutes ago, paanos said:

Δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με ενημέρωση λιστών. WIND GR είναι παντού (και σε αρκετούς roaming) και το σκεπάζει το NOVA ή με SIM ή με GPRS. Πρόχειρη δουλειά. 

Τι να σου απαντήσω δε ξέρω εγώ από αυτά αλλά τώρα κατάλαβα, ευχαριστώ. 

Τώρα το τελευταίο διάστημα π είχα βάλει σιμ Q τώρα την έβγαλα πλέον NOVA φαίνεται στο συγκεκριμένο κινητό ενώ σε άλλο π δεν έχει μπει η q, λέει ακόμη WIND GR.

Περνάει κάποιου είδος λογισμικό;

On 16/2/2025 at 12:54 ΠΜ, Chrischal1908 said:

Αν η περιοχή σου είναι στο σχεδιασμό για το 2026 πχ τι θα κάνεις;;

Επανέρχομαι μετά από κλήση αφού ολοκληρώθηκε αίτημα στο τεχνικό τμήμα της Cosmote. 

Με κάλεσε μια κοπελίτσα, ήρεμη γενικά με πήρε για το θέμα, έγινε πλήρες έλεγχος σε όλες τις γύρω κεραίες αλλά δεν έχει εντοπιστεί πρόβλημα και οι περισσότερες είναι αναβαθμισμένες αλλά γνωρίζουν πως υπάρχει πρόβλημα στους εσωτερικούς χώρους αλλά δεν πρόκειται για άμεση επίλυση του προβλήματος δε γνωρίζουν καν πότε θα φτιαχτεί αυτό το βλέπουν ήδη από τους χάρτες κάλυψης τους. 

Πρότεινα για κεραία λένε δεν είναι στα σχέδια τους αακόμα αλλα ίσως το δουν κάποια στιγμή. 

Της λέω 4g+ σέρνει 5G κάπως καλύτερα σπίτι πιάνει κάπως αλλά σε μερικά σημεία πχ κουζίνα μπορεί να κολλούν και οι κλήσεις κ το σήμα πάει οριακά εκεί.

Δε το συνέχισα με νευρίασε λίγο της είπα καλό απόγευμα απλά κ το έκλεισα. 

🥲

Πιστεύω απλά περιμένουν να ανεβάσουν τα όρια.

20 ώρες πριν, tasosat said:

Άρα δε πιστεύεις τον @Gv2008

Οπότε αμφισβητείς την εγκυρότητα του.

@Chrischal1908 Καρφώνεσαι μόνο με το Not helpful. 

Λες και εσύ ας πούμε είσαι Helpful. 

1 ώρα πριν, elkons said:

Με κάλεσε μια κοπελίτσα, ήρεμη γενικά με πήρε για το θέμα, έγινε πλήρες έλεγχος σε όλες τις γύρω κεραίες αλλά δεν έχει εντοπιστεί πρόβλημα και οι περισσότερες είναι αναβαθμισμένες αλλά γνωρίζουν πως υπάρχει πρόβλημα στους εσωτερικούς χώρους αλλά δεν πρόκειται για άμεση επίλυση του προβλήματος δε γνωρίζουν καν πότε θα φτιαχτεί αυτό το βλέπουν ήδη από τους χάρτες κάλυψης τους. 

Πρότεινα για κεραία λένε δεν είναι στα σχέδια τους αακόμα αλλα ίσως το δουν κάποια στιγμή. 

Της λέω 4g+ σέρνει 5G κάπως καλύτερα σπίτι πιάνει κάπως αλλά σε μερικά σημεία πχ κουζίνα μπορεί να κολλούν και οι κλήσεις κ το σήμα πάει οριακά εκεί.

Δε το συνέχισα με νευρίασε λίγο της είπα καλό απόγευμα απλά κ το έκλεισα. 

🥲

Πιστεύω απλά περιμένουν να ανεβάσουν τα όρια.

Άλλοι από κει αφού ξέρουν καιρό τι γίνεται γιατί δε βάζουν κεραία;...αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Και σε αυτούς το τελευταίο διάστημα η αδιαφορία χτυπάει καμπανάκι.

Εσύ φταις που τους πληρώνεις αδρά αλλά δεν έχεις και επιλογή να μου πεις αλλά όταν κάνεις κάτι δε τα παρατάς μετά αυτοί γιατί το κάνουν δε το ξέρω.

Λογικά περιμένουν ανέβασμα ορίων,αν δω βελτίωση καλή θα το παραδεκτω και εδώ πως γκρίνιαζα άδικα κ δε περίμενα.

Αλλά δε νομίζω να δω...ποτέ δε ξέρεις όμως θα δείξει.

5 ώρες πριν, elkons said:

Άμα γίνεται και σήμερα απλά επιλέγεις στη λίστα τον παροχο σ πχ Cosmote κ εκεί κλειδώνει δε θα μπει σε άλλο.

TIM GR τι μ θύμησες ενώ υπήρχε η WIND.

δηλαδή αν υπάρχει σήμα από άλλο πάροχο πχ Αλβανίας, το netmonster θα το δείξει ? ή μόνο όποιον πάροχο έχω κλειδώσει?

το I WΙND ήταν Ιταλίας (στη πάνω φωτό)

Edited by babis3g

Just now, babis3g said:

δηλαδή αν υπάρχει σήμα από άλλο πάροχο πχ Αλβανίας, το netmonster θα το δείξει ? ή μόνο όποιον πάροχο έχω κλειδώσει?

το I WND ήταν Ιταλίας (στη πάνω φωτό)

Το nm δείχνει τα στοιχεία και το σήμα του παρόχου στον οποίο έχει κλειδώσει η συσκευή. Για να δεις στοιχεία άλλου παρόχου θα πρέπει να συνδεθείς σε αυτόν.

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

3 minutes ago, babis3g said:

Δείχνει στοιχεία του δικτύου που είσαι συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή, ακόμα και σε δίκαρτο δείχνει και τις δύο σιμ. 😉 Ακόμα και roaming να είσαι σε ξένη χώρα, δείχνει το δίκτυο που σε συνδέει, άσχετα άμα η δρομολόγηση των δεδομένων είναι μέσω.. Καλαμάτας 😜

5 minutes ago, babis3g said:

Σε αυτόν π είσαι συνδεδεμένος.

Αν κ μη περιμένεις από απέναντι καλό σήμα καλό είναι μη συνδέεσαι. 

Just now, elkons said:

Σε αυτόν π είσαι συνδεδεμένος.

Αν κ μη περιμένεις από απέναντι καλό σήμα καλό είναι μη συνδέεσαι. 

Ναι γιατί θα έχει και χρεώσεις κιόλας roaming 😏

Just now, johnny_htc said:

Ναι γιατί θα έχει και χρεώσεις κιόλας roaming 😏

Ιταλία όχι αλλά θα είναι οριακό κ θα σέρνει. 

Just now, elkons said:

Ιταλία όχι αλλά θα είναι οριακό κ θα σέρνει. 

Α ναι όντως, Ευρώπη δεν έχει πλέον, αρχαίος εδώ 😂🤣

ευχαριστώ όλους, άρα μόνο αν κάποια φορά βάλω κάνα extra data πακέτο (όταν έρθει η ώρα) αν συνδεθώ πχ με Αλβανία με roaming γιά κάνα speedtest (μακρυνο) & ότι χρεώσουν ... ευχαριστώ όλους

Edited by babis3g

1 minute ago, babis3g said:

ευχαριστώ όλους, άρα μόνο αν κάποια φορά βάλω κάνα extra data πακέτο (όταν έρθει η ώρα) αν συνδεθώ πχ με Αλβανία με roaming γιά κάνα speedtest (μακρυνο) & ότι χρεώσουν ... ευχαριστώ όλους

Εγώ δε θα το επιχειρούσα επειδή είναι εκτός Ε.Ε.

Δεν είναι και χαμηλές οι χρεώσεις. 

Αν είσαι εντός Ε.Ε. πχ σε Ιταλικό δίκτυο μια χαρά κάνεις με τα δεδομένα σου απλά ίσως έχει μέχρι ένα όριο πχ να χεις πακέτο 7GB εκεί να ισχύουν τα 4.

Αλλά με το π μπεις στο Ελληνικό επανέρχονται. 

5 minutes ago, babis3g said:

Δεν θυμάμαι αν έχουν πακέτα data για χώρες εκτός ΕΕ. Για να αποφύγεις τις μεγάλες χρεώσεις. Βέβαια άμα βάλεις καρτοκινητό, απλά θα ρουφήξει σαν τρελό τα χρήματα και θα τελειώσει εκεί, δεν θα χρεωθείς δηλαδή κάτι παραπάνω 😏

να ξέρω μελλοντικά , ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ...κάνα πακέτο από εδώ μέχρι 10αρι , μία στο τόσο τα δίνω γιά το χόμπυ

https://www.whatsup.gr/paketa-roaming-now

1 minute ago, babis3g said:

να ξέρω μελλοντικά , ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ...κάνα πακέτο από εδώ μέχρι 10αρι , μία στο τόσο τα δίνω γιά το χόμπυ

https://www.whatsup.gr/paketa-roaming-now

Ζώνη 2 Αλβανία 

Απλά τα speedtest τρώνε δεδομένα αρκετά 

Με το καλό αφού έχεις στα χέρια σου 5G κινητό με Cosmote θα κατεβάσεις την εφαρμογή της Speedtest από το Playstore κ θα κάνεις μέτρησες μόνο από τους server COSMOTE S.A επειδή δε τρώνε δεδομένα σε speedtest με αριθμούς COSMOTE. 

VF/NOVA και να κάνεις με τους server τους πάλι τρώνε δεδομένα.

& το RM7DZ2 κάνει γιά λίγα speedtest στα 9.90€ εκτός ΕΕ ... οκ ευχαριστώ  γιά την συμβουλή θα επανέλθω όταν πάρω το κινητό

46 minutes ago, elkons said:

Άραβες ξε Άραβες τελείωσαν. 

Πάει η Nova σε Šolak όλη.

https://typologies.gr/oli-i-nova-ston-solak-statheri-i-symmachia-me-ton-omilo-vardinogianni/

https://techmaniacs.gr/oli-i-nova-ston-solak/

Να είχε πέσει σε ένα πράγμα μέσα ο φίλος μας καλά θα ήταν. Τώρα που πάει στον solak όλη θα τον στείλουν οαεδ 🤣