Jump to content

Unboxing με το Vivo X80 Pro!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Vivo που πριν από μερικές εβδομάδες πραγματοποίησε τη δυναμική της είσοδο στην ελληνική αγορά, από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να έχουμε επαφή με τις συσκευές της, δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι αποτελεί έναν πολύ μεγάλο παίκτη της αγοράς, ο οποίος ήρθε για να… μείνει! Παίζοντας στο φάσμα του Value for Money, αλλά στοχεύοντας παράλληλα και στην flagship κατηγορία, η Vivo έχει τη δυναμική αλλά και το “know-how” για να πρωταγωνιστήσει (ορμώμενη άλλωστε και από την επιβλητική και εξαιρετικά πετυχημένη της παρουσία στην τεράστια αγορά της Κίνας). H Vivo είναι εμφανές ότι έχει «άγριες διαθέσεις» και αυτό αποτυπώνεται περισσότερο στο X80 Pro, τη ναυαρχίδα της, η οποία σχεδιάστηκε έχοντας το DNA του “πρωταγωνιστή”. Με ένα camera setup από… άλλο πλανήτη και τις επιδόσεις που όλοι αναζητούμε σε ένα smartphone που κυμαίνεται τιμολογιακά στο φάσμα των 1.000 ευρώ, το Vivo Χ80 Pro θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο flagship-killer. Επειδή, σίγουρα θα αναρωτιέστε ποια είναι τα στοιχεία που του προσδίδουν έναν αέρα μοναδικότητας… Πάμε καλύτερα να το γνωρίσουμε πιο αναλυτικά στο review που ακολουθεί…

Η επιτομή του… alternative design!

Όλοι γνωρίζουμε ότι για ένα flagship smartphone δεν αρκεί μόνο να τρελαίνει τα κοντέρ στις μετρήσεις των benchmarks, αλλά παράλληλα θα πρέπει σε επίπεδο σχεδιασμό να μπορεί να τραβάει το μάτι. Το X80 Pro αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα πανέμορφο smartphone σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, το οποίο όμως δείχνει να ακολουθεί μια πιο τολμηρή και «alternative» σχεδιαστική γλώσσα. Με διαστάσεις στα 164.6 x 75.3 x 9.1 mm και βάρος στα 215 γραμμάρια είναι εμφανές ότι πρόκειται για μια συσκευή, την οποία την καταλαβαίνεις στο χέρι σου. Φυσικά το μάτι δεν μπορεί να μην πέσει πάνω στο εντυπωσιακό camera setup, το οποίο καταλαμβάνει σχεδόν το 35% του back plate και ουσιαστικά πρόκειται για μια συστοιχία από φωτογραφικούς σένσορες σε κυκλική διάταξη, οι οποίο βρίσκονται εντός ενός γυάλινου ορθογώνιου παραλληλογράμμου. Αν μη τι άλλο, το camera setup είναι από τα πιο πρωτότυπα που έχουμε δει το τελευταίο χρονικό διάστημα στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας.

Η Vivo φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να εμπλουτίσει το X80 Pro με τα πιο ποιοτικά υλικά κατασκευής που υπάρχουν, με το γυαλί, το ανθεκτικό αλουμίνιο και το κεραμικό υλικό να συνδυάζονται με ιδανικό τρόπο. Η κυρτότητα των πλευρών, οι λείες επιφάνειες προσθέτουν ακόμη περισσότερους πόντους στην συνολική αισθητική της συσκευής, με τη Vivo παράλληλα να «επενδύει» και στην αντοχή της. Για αυτό και το X80 Pro διαθέτει πιστοποίηση αντοχής IP68, η οποία μεταφράζεται σε προστασία στο νερό (η συσκευή μπορεί να παραμείνει «βυθισμένη» σε βάθος 1.5 μέτρου για 30 λεπτά), αλλά και στη σκόνη (καλό είναι βέβαιο να της συμπεριφέρεστε με λίγο μεγαλύτερη ευγένεια και να προμηθευτείτε άμεσα μια καλή προστατευτική θήκη).

Παρατηρώντας περισσότερο τη ναυαρχίδα της Oppo, διαπιστώνουμε ότι το Power ON/OFF button και τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, βρίσκονται στην ίδια πλευρά, ενώ στην κάτω πλευρά «κατοικούν» η USB Port (type-C) για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, το SIM tray (δέχεται Nano-Sim και είναι διπλό), καθώς επίσης και το ηχείο και το μικρόφωνο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πάνω πλευρά της συσκευής, καθώς δίπλα από το διακριτικό motto «Professional Photography», υπάρχει μία θύρα IR. Τέλος, μια διακριτική punch hole selfie cam βρίσκεται τοποθετημένη στο μέσον του display, ενώ η συσκευή διαθέτει supersonic fingerprint scanner κάτω από το display για ταχύτατη ανάγνωση και maximum επίπεδο ασφάλειας.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο display, εδώ η Vivo είναι εμφανές ότι δεν έκανε «εκπτώσεις», καθώς οι άνθρωποι της θεωρούν το Χ80 Pro όχι μόνο ένα camera smartphone υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ένα αξιόλογο entertainment machine. Συγκεκριμένα, η 6.78 ιντσών οθόνη του X80 Pro είναι τεχνολογίας AMOLED (LTPO3) με 2Κ ανάλυση στα 1440×3200 pixels 1 δισεκατομμύριο χρώματα, Refresh Rate στα 120Hz και υποστήριξη HDR10+. Τα δύο στοιχεία που κάνουν την οθόνη του Vivo X80 Pro να ξεχωρίζει είναι το εντυπωσιακό ποσοστό screen-to-body ratio (89.9%), αλλά και ο υψηλός αριθμός στην πυκνότητα των pixels (517ppi). Χωρίς αμφιβολία, τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιτρέπουν στο Χ80 Pro να διαθέτει ένα εντυπωσιακά ρεαλιστικό αποτέλεσμα, με άριστη απόδοση των χρωμάτων, εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας και smooth κίνηση.

Highperformance… χωρίς ανάσα!

 Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό για να μπορέσει ένα smartphone που θεωρείται «ναυαρχίδα» να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό θα πρέπει να διαθέτει… «αέρινο performance», για αυτό και το X80 Pro είναι εμφανές ότι δεν χαρίζεται σε ότι έχε να κάνει με την υψηλή απόδοση του. Στην καρδιά του, βρίσκεται το Snapdragon 8 Gen 1 chipset, μια επιλογή που είναι άμεσα συνυφασμένη με την σταθερότητα, την αξιοπιστία και φυσικά τις υψηλές ταχύτητες. Διαθέτοντας τεχνολογία κατασκευής στα 4nm, η octa-core CPU του αποτελείται από 1 x Cortex X2 στα 3GHz, 3 x Cortex A710 στα 2.4GHz και 4 πυρήνες Cortex A510 στα 1.7GHz. Σε συνδυασμό με τα 12GB RAM (τεχνολογίας: LPDDR5), θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει εφαρμογή αυτή τη στιγμή που να κάνει το X80 Pro να «λαχανιάσει».

Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι εφαρμογές ανοίγουν πιο γρήγορα και από το ανοιγοκλείσιμο των ματιών, ενώ ακόμη και το βαρύ multitasking αποδεικνύεται «παιχνιδάκι» για τη ναυαρχίδα της Vivo. Η περιήγηση στο Internet, η παρακολούθηση των αγαπημένων σας ταινιών, αλλά και το mobile gaming (για το οποίο φροντίζει η Adreno 730 GPU) γίνονται αψεγάδιαστα. Και εάν δεν σας «φτάνει» (λέμε τώρα), υπάρχει και η δυνατότητα αύξησης της μέσω λειτουργίας Virtual RAM.

Μιλώντας για καλές επιδόσεις και στο πολύ σημαντικό κομμάτι του mobile gaming, αξίζει να σημειωθεί ότι το X80 Pro διαθέτει έναν ειδικά σχεδιασμένο θάλαμο ψύξης, με το εν λόγω vapor chamber να προσφέρει μέγιστη επιφάνεια ψύξης, εξασφαλίζοντας ότι η συσκευή σας θα παραμείνει δροσερή ακόμη και ύστερα από ώρες «λιωσίματος» στο Diablo Immortal (ή σε οποιοδήποτε απαιτητικό mobile game). O δε αποθηκευτικός χώρος του ανέρχεται στα 256GB (χωρίς τη δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD card), με την τεχνολογία UFS 3.1 να «φροντίζει» έτσι ώστε όλα τα αρχεία σας να αποθηκεύονται και να ανοίγουν απίστευτα γρήγορα. Το X80 Pro βέβαια δεν ενσωματώνει μόνο την τελευταία λέξη του hardware, αλλά και του software, για αυτό εδώ θα βρείτε Android 12 out-of-the box, αλλά και το FunTouch OS 12 της Vivo, το οποίο προσφέρει άνεση στη χρήση και υψηλή λειτουργικότητα.

Στο κομμάτι της δικτύωσης και της συνδεσιμότητας το Vivo X80 Pro διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ο premium χρήστης, υποστηρίζοντας: 5G τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2, NFC και GPS (dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC).

Homage στο… mobile photography!

Αναμφίβολα, το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό του Vivo X80 Pro δεν είναι άλλο από το camera setup του. Με την εμβληματική Carl Zeiss να βάζει το χεράκι της στην ανάπτυξη του camera module, η Vivo δημιούργησε μια συσκευή που φιλοδοξεί να αλλάξει τα στάνταρ ποιότητας στον τομέα του mobile photography. Το εξελιγμένο φωτογραφικό σύστημα που συναντούμε βλέποντας το backplate της συσκευής συνδυάζει (πάρτε βαθιά ανάσα): έναν main camera sensor στα 50MP (με δυνατότητες Gimbal Portrait, Laser Autofocus και Optical Image Stabilization, f/1.57 διάφραγμα), έναν υπερευρυγώνιο φακό στα 48MP (με f/2.2 (114˚ FoV), έναν telephoto sensor στα 12MP (2x οπτικό ζουμ + Gimbal OIS) και μια περισκοπική κάμερα 8MP με f/3.4 (PDAF + OIS, 5x οπτικό ζουμ και HyperZoom 60x). Συνοδευόμενο από dual-tone flash, το συγκεκριμένο camera setup είναι εμφανές ότι δεν… «αστειεύεται» και είναι ικανό να ικανοποιήσει όλους τους «ανήσυχους» δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι συνηθίζουν να απαιτούν Pro φωτογραφικό αποτέλεσμα από το smartphone τους.

H Vivo περιγράφει το X80 Pro ως ένα smartphone που μπορεί να μεταμορφώσει την κάθε στιγμή της καθημερινότητας σε μια άκρως κινηματογραφική φωτογραφική εμπειρία. Το φωτογραφικό αποτέλεσμα διακρίνεται για την μοναδική ευκρίνεια, την έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλά και την καθαρότητα, καθώς η λύση της Vivo μπορεί να εξαφανίσει τον ενοχλητικό θόρυβο. Το X80 Pro είναι το smartphone που μπορεί να κάνει πραγματικότητα ακόμη και τα πιο τρελά δημιουργικά όνειρα, καθώς έρχεται «φορτωμένο» με πολλά LUTs, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε content creator να «παίξει» με την όψη και την αίσθηση των δημιουργιών του.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όλοι οι αισθητήρες μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά για να καλύψουν κάθε πιθανό (ή απίθανο) φωτογραφικό σενάριο, είτε πρόκειται για συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, είτε για πολλαπλά αντικείμενα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χωρούσαν στο φωτογραφικό κάδρο. To Zoom του 5x optical και 60x digital, αν μη τι άλλο θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς, ενώ παράλληλα το X80 Pro φαίνεται να διαθέτει «master» στην σωστή απεικόνιση των bokeh effects. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ZEISS T* Coating συμβάλλει στη μείωση του εφέ ghosting και του… φωτός που διαφεύγει, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της εικόνας και της αναπαραγωγής των χρωμάτων.

Δείγμα Κοντινής Λήψης Αντικειμένου

Κοντινή Ληψή – Κορμός Δέντρου

Συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Ultrawide

Ultrawide σε εσωτερικό χώρο

Όλα τα παραπάνω βέβαια γίνονται εφικτά με την ύπαρξη του εξελιγμένου Vivo V1+, ενός dedicated Photo&recording chip, το οποίο αναλαμβάνει να εμπλουτίσει κάθε φωτογραφία ή video, εξαφανίζοντας τις όποιες ατέλειες. Με τη βοήθεια A.I. αλγορίθμων, το X80 Pro έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίζει το κάθε φωτογραφικό αποτέλεσμα. Και επειδή το video recording δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μοιάζει λίγο… «παραμελημένο» (ακόμη και σε ακριβοθώρητες ναυαρχίδες), εδώ με τη βοήθεια της Zeiss και των Optical Image Stabilization τεχνολογιών που έχει ενσωματώσει στο camera setup της, θα εξασφαλίσετε υψηλού επιπέδου σταθερότητα στα video recording σας. To δε πλήθος επιλογών που έχει στα χέρια του ο χρήστης, τον βοηθάει να παραμετροποιήσει το αποτέλεσμα μιας λήψης όπως ακριβώς το επιθυμεί. Εξυπακούεται βέβαια ότι και η selfie cam (32 MP, f/2.5, 24mm, 1/2.8″, 0.8µm) έχει προσεχθεί ιδιαίτερα από το R&D τμήμα της Vivo, καθώς τα self-portraits που θα τραβήξετε χαρακτηρίζονται από μοναδική ευκρίνεια και λάμψη. Χωρίς αμφιβολία, οι φωτογραφικές και video recording δυνατότητες του X80 Pro θα μιλήσουν στην καρδιά και θα κινήσουν το ενδιαφέρον όλων των δημιουργών περιεχομένου που τους αρέσει το pro αποτέλεσμα.

Ζοοm 1x

Zoom 5x

Zoom 10x+

Zoom 10x+

Νυχτερινή λήψη

Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στην αυτονομία της συσκευής, με το X80 Pro να διαθέτει μπαταρία στα 4700mAh, προσφέροντας fast-charging μέσω του φορτιστή των 80W που το συνοδεύει. Το αποτέλεσμα της φόρτισης του είναι εξαιρετικό, καθώς πετυχαίνει το 100% μέσα σε μόλις 38 λεπτά, υποστηρίζοντας παράλληλα wireless charging 50W (στο 100% μέσα 50 λεπτά), αλλά και δυνατότητα για reverse charging.

Veni, Vidi… Vivo!

Δεν σας κρύβουμε ότι η ναυαρχίδα της Vivo κατάφερε να μας κλέψει την καρδιά (σχεδόν από εκεί που δεν το περιμέναμε). Με κόστος στα 1.000 ευρώ μπορεί να απευθύνεται σε πιο ισχυρά πορτοφόλια, παρόλα αυτά σε επίπεδο flagship και με γνώμονα αυτά που προσφέρει έχει μεγάλο value for money για την κατηγορία της, αποτελώντας ένα smartphone με τη στόφα του flagship “killer”, το οποίο φυσικά αποτελεί μια τεράστια επένδυση για κάθε χρήστη και κυρίως μια συσκευή «όνειρο» για κάθε λάτρη του content creation. Χωρίς αμφιβολία, με το Χ80 Pro, η κινεζική Vivo φανερώνει τις «άγριες διαθέσεις» της, φωνάζοντας ένα δυναμικό παρών» και στην high-end κατηγορία.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Ανεβαίνουν συνεχώς οι κινεζικές εταιρείες.

Powered by POCO X6 / NOVA 5G

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...