Jump to content

Αξίζει να αναβαθμίσω?

v@gelis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Έχω ένα παλιό σύστημα( 2 GHz Celeron, 512 SDRAM, 128 MB Geforce 4, 40 GB Western Digital hard disk k.l.p)

Η χρήση που του κάνω περιορίζεται σε εφαρμογές γραφείου, internet και κάποια εξειδικευμένα προγραμματάκια,που τα καλύπτει η εν λόγω σύνθεση.

Το πρόβλημα είναι πως πλέον ο υπολογιστής "ζορίζεται" σε μεγάλο βαθμό, κατά την ταυτόχρονη χρήση 2-3 παραθύρων Internet Explorer και έχοντας ανοιχτό κάποιο P2P πρόγραμμα να τρέχει παράλληλα,σε σημείο να με κουράζει πολύ για τη δουλειά που τον θέλω(συνεχή παγώματα, αργή ανταπόκριση στις επιλογές κ.λ.π).

Το ερώτημα είναι,αν αξίζει να αναβαθμίσω 2-3 στοιχεία του(π.χ να αγοράσω μια μνήμη 1 GB DDR, ένα γρηγορότερο και μεγαλύτερης χωρητικότητας σκληρό και ενδεχομένως-αν το επιτρέπει η μητρική- ένα γρηγορότερο επεξεργαστή ή να αρχίζω να κάνω σκέψεις να τον αποσύρω οριστικά,αν και τη δεδομένη χρονική στιγμή θα προτιμούσα την πρώτη λύση).

Δηλαδή με αυτές τις 2-3 αλλαγές θα δω βελτίωση κυρίως αναφορικά με την αργή απόκριση στο multitasking ή καλύτερα να το ξεχάσω(να προσθέσω εδω πως για την ADSL σύνδεση χρησιμοποιώ ένα USB Modem της Crypto,που "γονατίζει" κυριολεκτικά αυτο τον υπολογιστή)?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή και βοήθεια :)

Το συστημα σου δεν ειναι κ τοσο χαλια για να σου κανει τετοια προβληματα...

μηπως απλα θελει ενα φορματ?

Λοιπον,πρωτα απ'ολα το pc σου δεν παιρνει DDR και με δυσκολια θα αναβαθμισεις cpu,θα ειναι λιγο δυσκολο να βρεις.Αν μπορεσεις να βρεις εναν Ρ4 μεταχειρισμενο που να ταιριαζει στη μητρικη σου θα ειναι μια καλη λυση,αλλα μου φαινεται χλωμο...

Εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα πιο γρηγορο σκληρο για να περασω εκει windows,θα εκανα ενα σωστο format και θα εβαζα μονο τα απαραιτητα προγραμματα για να μην το βαρυνω πολυ(ελαφρυ antivirus,οχι firewall,οχι προγραμματα για δοκιμες).Το κοστος για ολα αυτα ειναι μονο το κοστος του σκληρου(που θα σου μεινει και για μετα).

Αν δεις οτι δε μπορεις να δουλεψεις ετσι οπως ειναι,πας για αναβαθμιση mobo-cpu-ram,κατα προτιμηση μεταχειρισμενα γιατι αποτι βλεπω δεν εχεις τρελλες απαιτησεις.........(επισης για 2nd hand ενα ethernet adsl modem κανει γυρω στα 30 €)

Screw you guys,I'm going home.........

Από τα λεγόμενα σου χρειάζεσαι ένα "καθαρισματάκι", το οποιο θα αποτελείται ή από καθαρισμό ιών/spyware/junk ή από επανεγκατάσταση των Windows ανάλογα με την κατάστασή τους...

Δες τα ΠΜ σου :)

Κανε ενα φορματ και θα δεις μεγαλη διαφορα.

Αν παλι δεν εισαι ικανοποιημενος (επειδη ειμαι κατα της αναβαθμισης) θα σου 'λεγα να παρεις ενα καινουριο pc και μη βαλεις χερι σ'αυτο.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Sas eyxaristw olous gia tis apanthseis sas paidia.

H alh8eia einai pws me format sigoura dior8wnetai h katastash,se paromoies katastaseis ekei katalhgw,alla meta se syntomo xroniko diasthma kai an tou fortwsw mono ta stoixeiwdh ftanei sthn idia kakh katastash.

Pros to filo doctorkostis: Giati to pc den pairnei DDR mnhmh? Apo oti eida to motherboard yposthrizei thn aplh DDR mexri 333 MHz bus an den kanw la8os.

Ara mia grhgorh tetoia mnhmh(se sxesh me thn SDRam sta 100 pou exw) kai enas kalyteros sklhros de 8a veltiwsoun thn katastash lete?

Pros to filo doctorkostis: Giati to pc den pairnei DDR mnhmh? Apo oti eida to motherboard yposthrizei thn aplh DDR mexri 333 MHz bus an den kanw la8os.

Ara mia grhgorh tetoia mnhmh(se sxesh me thn SDRam sta 100 pou exw) kai enas kalyteros sklhros de 8a veltiwsoun thn katastash lete?

Αποτι ξερω οι μητρικες υποστηριζουν ενα τυπο μνημης.SDRAM or DDR or DDR2.Εχω την εντυπωση οτι σε μητρικη που παιρνει SDRAM δε μπορεις να βαλεις DDR.Αν κανω λαθος διορθωστε με.Αν βεβαια οπως λες το λεει και το manual της μητρικης παω πασο,αλλα γενικα ξερω το αντιθετο.Αν μπορεις πες το ακριβες μοντελο της μητρικης για να λυθει αυτη η απορια....

Screw you guys,I'm going home.........

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Έχω ένα παλιό σύστημα( 2 GHz Celeron, 512 SDRAM, 128 MB Geforce 4, 40 GB Western Digital hard disk k.l.p)

Άποψή μου... Βάλε ένα καλύτερο σκληρό αν θες οποσδήποτε να αλλάξεις κάτι...

People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort.

εγώ πάλι προτείνω οπωσδήποτε format...κοίτα βεβαια μπορείς να έχεις και προβλήματα με τα κλειδιά τις registry...ειδικά αν βάζεις και βγάζεις πράγματα όλη την ώρα. κατά κάποιο τρόπο χαλάνε τα κλειδιά και τα αποτελέσματα είναι να παγώνει το pc, ελαφρά και βαριά κολλήματα μπλε οθόνες κτλ...αυτό διορθώνεται με registry repair...σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον: Registry Mechanic (τελευταία έκδοση) μόλις δεις ποσα σφάλματα θα σου βγάλει θα τρελαθείς...άμα έχεις πχ να του κανεις format κάνα χρόνο και δεν του έχεις κάνει και ποτε registry repair μπορεί να σου βγάλει 200+ σφάλματα :w00t: . για να ξέρεις...έχω ένα p3 στο 1ghz 512mb ram και τρέχω με κάποια άνεση και 6 εφαρμογές (mIRC,p2p,Firefox[1-2 παράθυρα],winAmp,DvdShrink[encoding χωρίς σιμπιεση]) οποτε δεν είναι λογικό να ζορίζεται το δικό σου pc που είναι παρασανκας καλύτερο από το δικό μου...α κανε και καμια ανασυγκρότηση....

πανε οποσδήποτε εδώ

Αποτι ξερω οι μητρικες υποστηριζουν ενα τυπο μνημης.SDRAM or DDR or DDR2.Εχω την εντυπωση οτι σε μητρικη που παιρνει SDRAM δε μπορεις να βαλεις DDR.Αν κανω λαθος διορθωστε με.Αν βεβαια οπως λες το λεει και το manual της μητρικης παω πασο,αλλα γενικα ξερω το αντιθετο.Αν μπορεις πες το ακριβες μοντελο της μητρικης για να λυθει αυτη η απορια....

Νομιζω οτι οι DDR αναφερονται ως DDR-SDRAM. Ετσι αναφερει και στο δικο μου manual (mobo GA-845GE-667) και παιρνει DDR 333. Μαλλον αντιστοιχη μητρικη εχει και το παλικαρι.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές.

Ναι, η μητρική είναι η Elite P4VXASD2 και παίρνει και DDR-SDRAM οπως αναφέρει και ο φίλος songless_bird.

Λογικά λοιπόν θα κάνω κίνηση για μια τέτοια μνήμη στο 1 GB(ή 2 στα 512 ΜΒ) και ένα μεγαλύτερο και γρηγορότερο σκληρό, καθώς και ένα (ακόμη) φορμάτ ελπίζοντας να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση :)