Jump to content

Huawei Watch GT Runner Hands-On Review


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Huawei έχει καταφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα να αναπτύξει μια «ξεχωριστή» και «ιδιαίτερη» σχέση με τον κόσμο των wearables. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά την πορεία της στην εν λόγω αγορά, τόσο τα activity trackers / bands της, όσο τα smartwatches της προσφέρουν μια σειρά από λειτουργίες και ειδικά modes που επιτρέπουν στα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας να βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα… μπροστά.

Ειδικότερα, στην ανταγωνιστική κατηγορία των smartwatches όλοι γνωρίζουμε το πόσο δύσκολο είναι για κάποιο προϊόν να καταφέρει να ξεχωρίσει και να βγει… στον αφρό, προσφέροντας unique χαρακτηριστικά στον χρήστη του. Με την περίπτωση του Watch GT Runner όμως ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας, για μια ακόμη φορά όχι μόνο μας εκπλήσσει ευχάριστα, αλλά ξεπερνάει τον εαυτό της. To GT Runner σπάει τα καθιερωμένα, αποτελώντας ένα smartwatch, το οποίο σχεδιάστηκε για τους φανατικούς φίλους των απαιτητικών workouts και που λατρεύουν το outdoor τρέξιμο. Για πάμε όμως και να το γνωρίσουμε και καλύτερα…

Aerodynamic & stylish!

To Huawei Watch GT Runner με το που θα το βγάλετε από την συσκευασία του, δεν γίνεται να μην σταθείτε στον εξαιρετικά sportive σχεδιασμό του. Εμφανισιακά διακρίνεται για τα πιο αεροδυναμικά και νεανικά looks και τις τολμηρές σχεδιαστικές γραμμές, με τις διαστάσεις του να ανέρχονται στα 46.4 x 46.4 x 11 mm. Εν αντιθέσει με τα πιο «επίσημα» Watch GT3 και Watch 3 / Watch 3 Pro που έβγαζαν έναν πιο sophisticated χαρακτήρα από άποψη design, το GT Runner φαίνεται να βασίζεται περισσότερο σε μια απλή αλλά συγχρόνως γοητευτική προσέγγιση.

Το team της Huawei έχει χρησιμοποιήσει μια σειρά από άκρως ποιοτικά υλικά κατασκευής, συνδυάζοντας γυάλινη επιφάνεια στο μπροστινό τμήμα, καθώς επίσης και ποιοτικό πλαστικό frame. Η ανθεκτική κάσα ρολογιού του GT Runner αποτελείται από πολυμερικές ίνες, ενώ το κεραμικό φινίρισμα και η κορώνα του αποτελείται από κράμα τιτανίου που συναντάμε στην αεροναυπηγική. Ένα στοιχείο του που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, έχει να κάνει με το πόσο ελαφρύ είναι, καθώς με βάρος (μόλις) στα 38.5 γραμμάρια ούτε που το καταλαβαίνεις στον καρπό σου. Με πηγή έμπνευσης το μπροστινό τμήμα ενός ακριβού exotic sports car, η κινεζική εταιρεία σχεδίασε το Watch GT Runner με γνώμονα την τεράστια άνεση, καθώς ο ειδικός σχεδιασμός του που διαθέτει κενό ανάμεσα στο λουράκι και στην κάσα, προσφέρει όχι μόνο μια άνετη εμπειρία, κάνοντας το δέρμα του χρήστη του να αναπνέει. Το δε strap είναι αρκετά ανθεκτικό και διακρίνεται για την ελαστικότητα του, ενώ μάλιστα στη συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα αναπληρωματικό strap.

Προχωρώντας στο display, εδώ για μια ακόμη φορά η Huawei δεν έχει κάνει κανένα απολύτως συμβιβασμό, προσφέροντας εντυπωσιακή ευκρίνεια, έντονα χρώματα και μοναδική λεπτομέρεια. Η στρογγυλή οθόνη AMOLED των 1.43 ιντσών στα 46 χιλιοστά, αν μη τι άλλο χαρίζει premium πινελιές στη συνολική κατασκευή, ενώ τηρώντας την παράδοση, η πρόταση της Huawei δεν θα μπορούσε παρά να είναι waterproof στις 5ATM.

Ready, set, go και… health monitor 24/7!

Εκ πρώτης όψεως, το Watch GT Runner προσφέρει όλα όσα και ένα συμβατικό smartwatch, ωστόσο εάν το ψάξετε περισσότερο κάτω από την επιφάνεια πρόκειται να διαπιστώσετε την τεράστια τεχνολογική διαφορά, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα smartwatches. Συγκεκριμένα, η πρόταση της Huawei παρέχει το ακριβέστερο και πιο λεπτομερές health monitoring που έχουμε δει ποτέ, αποτελώντας ένα ξεχωριστό personalized «εργαλείο» παρακολούθησης της υγείας σας 24/7, 365 ημέρες το χρόνο και όλων των real-time δεδομένων που αφορούν την αθλητική σας δραστηριότητα. Στο Watch GT Runner, η Huawei ανέπτυξε και Boostάρε ακόμη περισσότερο τη δική της τεχνολογίας Truseen (5.0+), συνδυάζοντας πρωτοποριακό hardware αλλά και επαναστατικούς AI-based αλγορίθμους.

Το μυστικό των updated δυνατοτήτων του GT Runner στην καταγραφή των δεδομένων έγκειται στο γεγονός ότι η μονάδα καρδιακού ρυθμού περιλαμβάνει 8 φωτοδιόδους σε κυκλική διάσταση (αντί για 4 που είναι το σύνηθες), ενώ παράλληλα το εξελιγμένο design του νέου smartwatch της Huawei βοηθάει στη μείωση των εξωτερικών θορύβων του σήματος που ενδέχεται σε πολλές περιπτώσεις να διαταράξουν την ακρίβεια των μετρήσεων. Το hardware μπορεί να κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του όμως όταν επεμβαίνει και η τεχνητή νοημοσύνη μέσω των ανεπτυγμένων αλγορίθμων, η καταγραφή των αποτελεσμάτων γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική. Ο παραπάνω συνδυασμός ουσιαστικά επιτρέπει την ακριβή παρακολούθηση του καρδιακού παλμού, το οξυγόνο στο αίμα (SpO2), την παρακολούθηση της λειτουργίας του ύπνου και την παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Όπως αναφέρει και η ονομασία του, το GT Runner έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ικανοποιήσει τους fans του τρεξίματος και των δρομέων μεγάλων αποστάσεων ανεξαρτήτως level (απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο… έμπειρους). Μέσω της λειτουργίας Trusport, το έξυπνο ρολόι της Huawei αντιλαμβάνεται τη διαδικασία του τρεξίματος μέσω μιας πιο… επιστημονικής προσέγγισης. Στοιχεία όπως η ένταση της προπόνησης, ο όγκος και ο χρόνος αποκατάστασης αποτελούν συνισταμένες που υπολογίζονται διεξοδικά από το GT Runner. Η τεχνολογία που προσφέρει είναι πρωτοποριακή και μοναδική, καταγράφοντας στην εντέλεια κάθε λεπτομέρεια της τεχνικής σας στο τρέξιμο και ουσιαστικά το GT Runner, μπορεί να αποδειχθεί ένας υπερπολύτιμος σύντροφος που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας βοηθήσει να ανεβείτε level!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του τρεξίματος, πάνω στο οποίο το GT Runner παίρνει «master», το GT Runner υποστηρίζει περισσότερα από 100 αθλητικά προγράμματα και φυσικά έρχεται με τη δυνατότητα δημιουργίας της δικής σας προσωποποιημένης εμπειρίας. Μέχρι στιγμής, σίγουρα θα έχετε πειστεί για τις πρωτοποριακές λειτουργίες καταγραφής του Huawei GT Runner, όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το νέο smartwatch της Huawei υποστηρίζει το πρότυπο Dual band five system GNSS, το οποίο συνδυάζει GPS τεχνολογία από πέντε διαφορετικά δορυφορικά συστήματα, αξιοποιώντας την ειδική antenna που «κρύβεται» στο εσωτερικό του. Το εν λόγω feature ουσιαστικά προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα αναζήτησης του δορυφόρου και καλύτερη ακρίβεια στον εντοπισμό αλλά και στην επεξεργασία των GPS δεδομένων.

Όλα τα παραπάνω υποβοηθούνται φυσικά από το εκπληκτικό Huawei health app (μέσω του οποίου μάλιστα μπορείτε να εγκαταστήσετε και δεκάδες διαφορετικά πρωτότυπα watch faces), αλλά και από το Harmony OS 2.1, το οποίο προσφέρει μοναδική ευελιξία και ευκολία στη χρήση. Ολοκληρώνοντας το review μας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, όπου μία μόλις πλήρης φόρτιση είναι αρκετή για να σας προσφέρει κοντά στις 7 ημέρες (σε σενάριο εντατικής χρήσης) και περίπου 14 ημέρες εάν κινηθείτε σε πιο χαμηλές στροφές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το GT Runner υποστηρίζει τεχνολογία reverse charging, πράγμα που σημαίνει ότι εάν δείτε ότι η στάθμη της μπαταρίας του πέφτει, ένα απλό άγγιγμα στο πίσω τμήμα ενός κινητού είναι αρκετό για να αρχίσει το ρολόι σας να φορτίζει. Τέλος, το GT Runner υποστηρίζει συνδεσιμότητα NFC και λειτουργία Bluetooth, έρχεται με 4GB storage, ενώ διαθέτει επίσης μικρόφωνο και ηχείο που σημαίνει ότι μπορείτε να δέχεστε κλήσεις από το smartphone σας.

Start your workout!

Χωρίς αμφιβολία, το Huawei Watch GT Runner παίζει μπάλα πολύ παραπάνω από το μέσο όρο των συμβατικών και τετριμμένων δεκάδων διαφορετικών smartwatches που κυκλοφορούν στην αγορά. Με τιμή κοντά στα 300 ευρώ, η πρόταση της Huawei βάζει μια «επιστημονική» πινελιά στη καθημερινή μας αθλητική δραστηριότητα και κυρίως στους χιλιάδες gymaholics και τους αθλητικούς τύπους που λατρεύουν το τρέξιμο. Ένα ακόμη wearable από την Huawei, που μαζί του θα ανεβείτε level, κάνοντας πράξη την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής!   

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με το gps που χάνει το σήμα του με αποτέλσμα να χάνεται τελείως η καταγραφή της δραστηριότητας, το φτιάξανε?

Είχα το πρώτο gt watch για σχεδόν 2 χρόνια και 5 στις δέκα φορες που έκανα ποδήλατο βουνού, χάνονταν το σήμα και με πετούσε στην αρχική οθόνη. Νόμιζα οτι ήταν προβληματικό το δικό μου το ρολόι και το έστειλα στο σέρβις, αλλα δεν διορθώθηκε το προβλημα. 

Επίσης φίλος με το gt watch 2 αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...