Jump to content

diktuo help!!!

den_exw_ibiza
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα δίκτυο με τρεις υπολογιστές και τα έχω σύνδεση όλα με ένα switch. Οι 2 υπολογιστές έχουν windows up professional ενώ ο άλλος έχει windows server2003 standard edition. Και στους 3 υπολογιστές έχω κανονικά DSL internet. Αυτό που θέλω είναι να έχω πρόσβαση από όλους τους υπολογιστές σε όλους τους σκληρούς δίσκους.

ευχαριστώ

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 (μήκος) x 150 (ύψος) pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.

Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το Windows File and Printer Sharing και να ορίσεις τους δίσκους ως Shared.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα θα γραψω εδω το παρακατω:

Εχω ενα δικτυο με δυο υπολογιστες (χωρις hub-switch, δεν εχει σημασια).

Απο τον ενα υπολογιστη στον αλλο δεν εχω προσβαση σε ολους τους φακελους πχ: οταν παω να μπω στο program files η στο windows του αλλου υπολογιστη μου λεει: Δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο \\ταδε. μπορει να μην εχετε δικαιωματα να χρησημοποιησετε αυτον τον πορο δικτυου. Επικοινωνηστε με τον διαειριστηαυτου του διακομιστη για να διαπιστωσετε εαν εχετε δικαιωματα προσβασης.

Δεν επιτρεπεται η προσβαση.

Εχω xp pro sp1 και στα δυο

Σε αλλους υπολογιστες με το ιδιο λειτουργικο η και διαφορετικο δουλευει κανονικα.

Τι ρυθμησεις θελει?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα θα γραψω εδω το παρακατω:

Εχω ενα δικτυο με δυο υπολογιστες (χωρις hub-switch, δεν εχει σημασια).

Απο τον ενα υπολογιστη στον αλλο δεν εχω προσβαση σε ολους τους φακελους πχ: οταν παω να μπω στο program files η στο windows του αλλου υπολογιστη μου λεει: Δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο \\ταδε. μπορει να μην εχετε δικαιωματα να χρησημοποιησετε αυτον τον πορο δικτυου. Επικοινωνηστε με τον διαειριστηαυτου του διακομιστη για να διαπιστωσετε εαν εχετε δικαιωματα προσβασης.

Δεν επιτρεπεται η προσβαση.

Εχω xp pro sp1 και στα δυο

Σε αλλους υπολογιστες με το ιδιο λειτουργικο η και διαφορετικο δουλευει κανονικα.

Τι ρυθμησεις θελει?

Δεξί κλικ στο δίσκο ή το φάκελο, Properties, Security και πρόσθεσε όλο το Workgroup να έχει πρόσβαση.

Δεξι κλικ κανω, πηγαινω στις ιδιοτητες, μετα? Δεν εχει καμια καρτελα με ονομα ασφαλεια/security.

Το ιδιο μου λεει και στην βοηθεια.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Δεξι κλικ κανω, πηγαινω στις ιδιοτητες, μετα? Δεν εχει καμια καρτελα με ονομα ασφαλεια/security.

Το ιδιο μου λεει και στην βοηθεια.

Eχει μια καρτελα "Sharing".Εκει θα δεις που λεει "Network Sharing and Security". :)

Ναι αυτο το ξερω. Ενεργοποιω την κοινη χρηση αλλα ο αλλος υπολογιστης δεν μπορει να μπει στους φακελους που λεω ποιο πανω.

Για να μπορουν να επικοινωνισουν οι υπολογιστές σου θα πρέπει να είναι στο ίδιο workgroup. Από MyComputer->properties->Computer Name το workgroup θα πρέπει να είναι το ίδιο σε όλους τους υπολογιστές. Αν όχι το αλλάζεις από το change... και επανεκκινείς... Επίσης αν έχεις κάποιο Firewall ίσως να χρειάζεται και αυτό κάποιες ρυθμίσεις.

Αν και πάλι δεν μπορείς να δεις τα shares που έχεις φτιάξει, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το simple file sharing (είναι στο folder options) και να βάλεις passwords στα διάφορα accounts που χρησιμοποιείς.

Μια χαρα επικοινωνουν οι υπολογιστες μεταξυ τους απλα δεν μπορουν, ο ενας στον αλλο να μπαινουν στους φακελους: windows, documents and settings, program files.

mcde και eLeKtriK EyE το εκανα αυτο αλλα παλι το ιδιο μου λεει.

Πως προσθετω ολο το workgroup?

Πηγα στην καρτελα ασφαλεια και εβαλα σε ολα, πληρης ελεγχος, αλλα τιποτα, παλι τα ιδια.