Jump to content

Η Samsung εγκαταλείπει το Android;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα μελλοντικά smartphones της Samsung δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούν μια διαφορετική πλατφόρμα λογισμικού από το περίφημο Android OS και πάλι όμως στην ανάπτυξη του θα έχει συμβάλλει η Google. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το Fuchsia που αποτελεί ένα κοινό δημιούργημα των Google-Samsung και απλώς τώρα ακούγεται πως η νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα δείξει μια προτίμηση σε αυτό το λογισμικό, μάλλον γιατί τους αρέσουν οι αλλαγές.

Εσείς όμως μην περιμένετε μια τόσο μεγάλη αλλαγή από την μια μέρα στην άλλη, θα αργήσει να γίνει αυτή η μετάβαση και η πηγή που διέδωσε την φήμη διευκρινίζει ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια πριν η Samsung υιοθετήσει αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα από την Google. Εξάλλου, φανταζόμαστε πως για να προσαρμοστεί καταλλήλως και το One UI της Samsung, απαιτείται να μεσολαβήσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα εργασιών.

Θα ήταν και κάπως περίεργο να μην γίνει αυτή μετάβαση από το λειτουργικό σύστημα Android στο Fuchsia, καθώς η όλη αλλαγή αποτελεί μέρος του γενικού σχεδίου της Google για μετάβαση σε μια νέα πλατφόρμα που έχει κατασκευαστεί από την αρχή. Σε αντίθεση με το Android OS, το Fuchsia δεν χρησιμοποιεί τον πυρήνα του Linux αλλά τον νέο κώδικα που ονομάζεται Zircon.

Η Google αναπτύσσει το Fuchsia για να λειτουργεί σε μια μεγάλη ποικιλία έξυπνων προϊόντων, από wearables έως smartphone, tablet, υπολογιστές και IoT. Χρησιμοποιήθηκε ήδη για το Nest hub ως πιλοτική λειτουργία.

Αν υποθέσουμε ότι η Google το κάνει πραγματικότητα και ωθήσει το Fuchsia στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια, η Samsung δεν θα είναι ο μόνος κατασκευαστή που θα εγκαταλείψει το Android OS.

Ωστόσο, επειδή η Samsung φαίνεται ήδη να ασχολείται με την ανάπτυξη του Fuchsia, αυτό μπορεί να της δώσει ένα προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της που δεν ασχολούνται.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν και έχω Samsung είναι λίγο κουραστικό αυτό που κάνουν από την άλλη μπορείς να μπεις ότι το τολμάει, πειραματιζεται άλλες φορές της βγαίνει άλλη όχι αλλά και πάλι.. Προτιμώ κάτι πιο σίγουρο και στάνταρ 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...