Jump to content

Hands-on με το Samsung Galaxy Z Flip3!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, περιμένουμε νέες συσκευές από τη Samsung, όμως φέτος ήταν αρκετά διαφορετικά. Όχι ένα αλλά δύο foldables παρουσίασε η εταιρεία στο Unpacked event της, το καθένα για διαφορετικά “γούστα” και ωθώντας τα όρια στην κατηγορία των αναδιπλούμενων οθονών. Αναφερόμαστε, φυσικά, στα Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3, τα οποία είχαμε αμφότερα στη διάθεσή μας για δοκιμή! Πάμε να δούμε το Z Flip3, το οποίο ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και φιλοσοφία από το Fold3 και έτσι απευθύνεται σε διαφορετικό target group!

Samsung Galaxy Z Flip3 @ MyPhone Forum

Το Flip3, πρακτικά, είναι ένα “clamshell” smartphone. Έχει foldable οθόνη αλλά στον “κάθετο” άξονά του, σε αντίθεση με το Fold3. Ο στόχος της Samsung με το Flip3 ήταν να δημιουργήσει ένα smartphone με “κοινή” εμφάνιση και χρηστικότητα, το οποίο όμως να διπλώνει στα δύο και να μειώνει το μήκος του κατά το ήμισυ, με μια κίνηση!
Το πάχος του Flip3 όταν είναι διπλωμένο αγγίζει τα 15,9-17,1mm, όμως αντισταθμίζεται από τις σχεδόν “τετράγωνες” διαστάσεις του (86,4 x 72,2 mm) σε μήκος και πλάτος. Χωράει παντού με άνεση, αρκεί το πάχος να μην είναι πρόβλημα. Όταν ξεδιπλώνεται, το πάχος μειώνεται στα 6,9mm αλλά το μήκος αυξάνεται στα 166mm. Αυτό “μεταφράζεται” σε ένα aspect ratio μεγαλύτερο των περισσότερων smartphones, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό (22:9). Έτσι, έχει σχεδόν την ίδια ευκολία (ή δυσκολία, όπως το δει κανείς) κατά την one-handed χρήση, σε σχέση με αρκετά widescreen μοντέλα της αγοράς. Η κατασκευή του είναι από αλουμίνιο με Gorilla Glass Victus να καλύπτει το πίσω μέρος. Το βάρος του, πάντως, είναι σχετικά μικρό, στα 183 γραμμάρια. Τέλος, είναι αδιάβροχο με βάση το πρότυπο IPX8, αλλά δεν προστατεύεται απέναντι στη σκόνη.
Η Samsung, για να σας βοηθήσει να αποφεύγετε το διαρκές “άνοιξε-κλείσε”, τοποθέτησε μια μικρή, εξωτερική Super AMOLED οθόνη των 1,9″, δίπλα στην κύρια κάμερα. Έχει ανάλυση 260×512 pixels και χρησιμεύει σε πολλά, εκτός του να δείχνει την ώρα, τα notifications, ποιος σας καλεί κ.λπ. Ουσιστικά μπορείτε σε αυτήν να φορτώσετε “widgets”, ώστε να ελέγχετε την αναπαραγωγή μουσικής, να βλέπετε τα “fitness stats” σας, να κάνετε εγγραφή ήχου, αντίστροφη μέτρηση χρόνου, να βλέπετε τον καιρό κ.λπ. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αυξηθεί και ο αριθμός των υποστηριζόμενων widgets. Πρακτικά, δείτε την δευτερεύουσα οθόνη σαν μια παραλληλόγραμμη οθόνη ενός… smartwatch για να αντιληφθείτε τη χρησιμότητά της. Τέλος, να τονίσουμε οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για selfies με την κύρια κάμερα, ώστε να βλέπετε το είδωλό σας σε αυτήν.
Όσο για την κύρια, foldable οθόνη, έχει διαγώνιο 6,7″, Dynamic AMOLED 2X panel, 120Hz refresh rate, HDR10+ και 1200 nits μέγιστης φωτεινότητας, με ανάλυση 1080×2640 pixels. Το Flip3 έχει μέσα του το Snadragon 888 chipset (αν και θα προτιμούσαμε το SD888+), μαζί με 8GB RAM και 128 ή 256 GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1. Ο συνδυασμός αρκεί για να τρέχει αψεγάδιαστα το Android 11 με το One UI 3.1.1 και δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen mode, κάτι που γίνεται ιδανικά με την οθόνη του Flip3.
Η κύρια κάμερα είναι διπλή, με αισθητήρες 12+12MP. Ο πρώτος έχει φακό f/1.8, DPPDAF και OIS ενώ ο δεύτερος συνδυάζεται με ultrawide φακό 123 μοιρών. Η κάμερα κάνει λήψη 4K video έως και στα 60 FPS, 1080p έως και στα 240FPS και 720p έως και στα 960FPS., ενώ υποστηρίζεται και λήψη HDR10+ περιεχομένου. Όσο για την selfie κάμερα, είναι 10MP με HDR και δυνατότητα λήψης 4K video στα 30FPS. Μια ωραία δυνατότητα του Flip3 είναι οτι μπορείτε να το ακουμπήσετε στο τραπέζι με ημι-διπλωμένη την οθόνη και να κάνετε μια video κλήση άνετα, χωρίς να το στηρίζετε με το χέρι ή κάπου αλλού.
Ο ήχος προέρχεται από stereo ηχεία, tuned by AKG και δεν υπάρχει audio jack. Από πλευράς συνδεσιμότητας, το Wi-Fi 6, το Bluetooth 5.1 και το NFC είναι ένα “κλικ” κάτω απ’ότι θα περιμέναμε, από μια “ναυαρχίδα”, πρακτικά. Αυτό γίνεται εμφανές σε σύγκριση με το Fold3, για παράδειγμα, που υποστηρίζει Wi-Fi 6e, BT 5.2 και UWB. Όσο για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, βρίσκεται στο πλάι, κάτι αναμενόμενο για foldable συσκευή.
Τέλος, η μπαταρία είναι σχετικά μικρή, καθώς έπρεπε να “χωράει” στο Flip3 όταν αυτό διπλώνει. Έτσι, έχει χωρητικότητα 3.300mAh και υποστηρίζει 15W φόρτιση, 10W ασύρματη φόρτιση και 4,5W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Το καλό είναι πως η κατανάλωση μειώνεται σε σχέση με μια τυπική Samsung Galaxy συσκευή με μεγάλη οθόνη και AOD, οπότε ας πούμε πως η μπαταρία είναι “ισοδύναμη” με μια των 3.500-3.600mAh περίπου.

Πρακτικά, το Samsung Galaxy Z Flip3 απευθύνεται περισσότερο στους λάτρεις της αισθητικής και του design, αλλά και όσων αρέσκονται στην λογική του “flip”, με το “πορτάκι” στο κινητό τους. Γι’αυτό άλλωστε και διατίθεται σε 4 όμορφα χρώματα (Phantom Black, Lavender, Green και Cream), τα οποία το καθιστούν ακόμα πιο καλαίσθητο και εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, μια αρκετά καλή κάμερα και ελαφρώς μεγαλύτερες δυνατότητες χρήσης/προβολής σε σχέση με ένα μη-foldable smartphone, αλλά όσοι θέλουν πραγματικά μια μεγάλη, απολαυστική foldable συσκευή καλύτερα να δούν το Fold3. Το Galaxy Z Flip3 κοστίζει €1.099-1.149 στην Ελλάδα (128-256GB).

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...