Jump to content

H Samsung "κλειδώνει" αυτόματα κλεμμένες τηλεοράσεις


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Κύριο μέλημα της Samsung όπως και κάθε άλλου μεγάλου κατασκευαστή είναι η ασφάλεια των πελατών της και γι' αυτόν τον λόγο η εταιρεία φροντίζει να αχρηστεύσει από απόσταση όλες εκείνες τις smartTV's που κλάπηκαν από μία από τις αποθήκες της Νοτίου Αφρικής εν μέσω βίαιων αναταραχών στη χώρα.

smartTV

Στις 8 Ιουλίου, οι ταραχές ξεκίνησαν στο Κουαζούλου-Νατάλ, την πατρίδα του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα και πολλά εμπορικά κέντρα και άλλες επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν από όχλους ατόμων που άρπαζαν τρόφιμα, ηλεκτρονικά και άλλα είδη. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Ιουλίου, η αποθήκη Cato Ridge της Samsung στην επαρχία άδειασε από κακοποιούς και  η εταιρεία ανέφερε πως κλάπηκαν πολλές έξυπνες τηλεοράσεις ν από το κέντρο διανομής. Η βίαιη αυτή κατάσταση διήρκεσε μέχρι τις 18 Ιουλίου. Όποιος επιτήδειος έχει στην κατοχή του μια τέτοια κλεμμένη smartTV, πιθανό να απογοητευτεί καθώς αυτό το μήνα η Sammy ξεκίνησε να απενεργοποιεί αυτές τις συσκευές μόλις συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Οι τηλεοράσεις Samsung αποστέλλονται με μια εφαρμογή TV Block, η οποία συνδέεται με τους διακομιστές της Samsung τη στιγμή που είναι διαθέσιμη μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Η συσκευή αναφέρει τον σειριακό αριθμό της και εάν ταιριάζει με μια λίστα hardware που λείπει, όλες οι λειτουργίες της τηλεόρασης σβήνουν από απόσταση.

Η κανονική υπηρεσία μπορεί να αποκατασταθεί εάν μπορείτε να προσκομίσετε έγκυρη απόδειξη αγοράς. Ο τεχνολογικός γίγαντας τόνισε ότι θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για τις τηλεοράσεις που κλάπηκαν από την αποθήκη τους και όχι για άλλα θύματα.

"Αυτή η τεχνολογία μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο αυτή τη στιγμή και θα είναι επίσης χρήσιμη τόσο για τη βιομηχανία όσο και για τους πελάτες μας στο μέλλον."

[via]

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η τεχνολογία είναι χρήσιμη για αμέτρητες συσκευές, διαφορετικών ειδών, που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε πιθανές κλοπές.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...