ParafronGR Δημ. December 18, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2023 (edited) Καλησπέρα στην παρέα. Μόλις γύρισα από Βουδαπέστη και πιστεύω ότι, μετά την Πολωνία, μία κριτική και για τα δίκτυα της Ουγγαρίας ήταν απαραίτητη. Δεν ξέρω για άλλες χώρες, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πώς όλες οι εταιρείες έχουν κόστος έκδοσης SIM στα 2.5€ και στη συνέχεια ενεργοποιείς το πακέτο που θες. Κάνοντας έρευνα αγοράς πριν το ταξίδι, η πρώτη - και καλύτερη επιλογή - ήταν η Yettel , η οποία είχε πακέτο στα 7,5€ (2,5 η SIM & 5 το πακέτο) με απεριόριστο ίντερνετ για 5 μέρες, όσες ήταν και το ταξίδι μου. Δυστυχώς, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά από κοντά καθώς σε 2 καταστήματα μου είπαν ότι το λιγότερο που θα μπορούσα να βάλω σαν ποσό ανανέωσης όταν εκδίδεις τη SIM ήταν τα 13€ και στη συνέχεια, θα γινόταν αφαίρεση του ποσού για τα απεριόριστα data. Επειδή, όμως, ήθελα μόνο data, τα υπόλοιπα 7€ θα πήγαιναν στράφι, οπότε πήγα στην δεύτερη επιλογή Την T-Mobile. έχοντας εξαιρετική εμπειρία από την Πολωνία, περίμενα να έχει τρελές προσφορές και στην Ουγγαρία, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Η κάρτα SIM με τα 2,8€ είχε μέσα 1gb & 200 λεπτά προς Ουγγαρία και το πακέτο των απεριορίστων για 3 ημέρες κόστιζε 5,κάτι€. Πολύ καλές ταχύτητες και μέσα στο Βουκουρέστι, αλλά και στην περιοχή που έμενα (Godollo), ήταν κλάσεις ανώτερη από τη Vodafone HU που είχα μέσω roaming από τη δική μας VF. (40-60 η T-Mobile και μέσω MiFi - 15-30 η VF στο κινητό). Τέλος, η Vodafone Ουγγαρίας το μόνο πακέτο που είχε ήταν στα 35€ τα απερίοριστα, αλλά δεν έμαθα παραπάνω λεπτομέρειες καθώς και ήταν πανάκριβο για μένα και οι κοπέλες στο κατάστημα στο Godollo δεν ήξεραν αγγλικά. 🙂 Edited December 19, 2023 by ParafronGR 1 Παράθεση & άλλα που δεν φαίνονται =( myName: Γιαννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. December 18, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2023 6 ώρες πριν, ParafronGR said: Καλησπέρα στην παρέα. Μόλις γύρισα από Βουκουρέστι και πιστεύω ότι, μετά την Πολωνία, μία κριτική και για τα δίκτυα της Ουγγαρίας ήταν απαραίτητη. Δεν ξέρω για άλλες χώρες, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πώς όλες οι εταιρείες έχουν κόστος έκδοσης SIM στα 2.5€ και στη συνέχεια ενεργοποιείς το πακέτο που θες. Κάνοντας έρευνα αγοράς πριν το ταξίδι, η πρώτη - και καλύτερη επιλογή - ήταν η Yettel , η οποία είχε πακέτο στα 7,5€ (2,5 η SIM & 5 το πακέτο) με απεριόριστο ίντερνετ για 5 μέρες, όσες ήταν και το ταξίδι μου. Δυστυχώς, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά από κοντά καθώς σε 2 καταστήματα μου είπαν ότι το λιγότερο που θα μπορούσα να βάλω σαν ποσό ανανέωσης όταν εκδίδεις τη SIM ήταν τα 13€ και στη συνέχεια, θα γινόταν αφαίρεση του ποσού για τα απεριόριστα data. Επειδή, όμως, ήθελα μόνο data, τα υπόλοιπα 7€ θα πήγαιναν στράφι, οπότε πήγα στην δεύτερη επιλογή Την T-Mobile. έχοντας εξαιρετική εμπειρία από την Πολωνία, περίμενα να έχει τρελές προσφορές και στην Ουγγαρία, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Η κάρτα SIM με τα 2,8€ είχε μέσα 1gb & 200 λεπτά προς Ουγγαρία και το πακέτο των απεριορίστων για 3 ημέρες κόστιζε 5,κάτι€. Πολύ καλές ταχύτητες και μέσα στο Βουκουρέστι, αλλά και στην περιοχή που έμενα (Godollo), ήταν κλάσεις ανώτερη από τη Vodafone HU που είχα μέσω roaming από τη δική μας VF. (40-60 η T-Mobile και μέσω MiFi - 15-30 η VF στο κινητό). Τέλος, η Vodafone Ουγγαρίας το μόνο πακέτο που είχε ήταν στα 35€ τα απερίοριστα, αλλά δεν έμαθα παραπάνω λεπτομέρειες καθώς και ήταν πανάκριβο για μένα και οι κοπέλες στο κατάστημα στο Godollo δεν ήξεραν αγγλικά. 🙂 Κάτσε επειδή κάηκα λίγο😂 εννοείς Βουδαπέστη; 1 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. December 19, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2023 13 ώρες πριν, panos.k2 said: Κάτσε επειδή κάηκα λίγο😂 εννοείς Βουδαπέστη; Ρε φίλε, έχω λισσάξει με το Βουκουρέστι. Επειδή έκλεισα ξεχωριστά τα εισιτήρια το δικό και της δικιάς μου, τη δικιά μου παραλίγο να την ξαναστέιλω στο Βουκουρέστι (ευτυχώς είδα το Otopeni που πήγαμε το Φλεβάρη), ενώ τη μέρα που φεύγαμε, αντί να πω στην υπάλληλο στο γκισέ του τραίνου "ένα εισιτήριο για Βουδαπέστη - Κελέτι" , της έλεγα "ένα για Βουκουρέστι με το επόμενο" και παραλίγο να μου βγάλει εισιτήριο για τις 3 το μεσημέρι για εκεί - ευτυχώς είδα την τιμή (γύρω στα 95€) και λέω "όπα, κάτι γίνεται λάθος τόση ώρα". Παραλείπω το σίγουρο βρίσιμο που έφαγα. :Χ 5 Παράθεση & άλλα που δεν φαίνονται =( myName: Γιαννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. December 19, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2023 Άσχετο αλλά ωραία διαδρομή Βουδαπέστη-Βουκουρέστι :)Sent from my Redmi 7 using Tapatalk 3 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. December 29, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2023 (edited) Για Roaming στο Μονακό, τι γνωρίζετε; Εγώ βλέπω πως η Cosmote το έχει δωρεάν αλλά η Nova έχει το Μονακό στην Ζώνη Γ που οι χρεώσεις είναι για γέλια (ή για κλαματα, όπως το πάρει ο καθένας). Πως είναι δυνατόν αυτό; Edited December 29, 2023 by panos.k2 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. December 29, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2023 Για Roaming στο Μονακό, τι γνωρίζετε; Εγώ βλέπω πως η Cosmote το έχει δωρεάν αλλά η Nova έχει το Μονακό στην Ζώνη Γ που οι χρεώσεις είναι για γέλια (ή για κλαματα, όπως το πάρει ο καθένας). Πως είναι δυνατόν αυτό; Θυμάμαι ότι έπιαναν μια χαρά τα γαλλικά δίκτυα, δεν είναι και μεγάλη η χώραSent from my Redmi 7 using Tapatalk 1 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Socrates316 Δημ. 10 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 10 Ιανουαρίου (edited) @trinoo - To εκανες προσφατα, δηλαδη ενεργοποιησες την eSIM στην Ελλαδα ή απο το εξωτερικο, ειδικα εκτος Ε.Ε.? @AlexM2 - το δοκιμασες και πετυχε? Edited 10 Ιανουαρίου by Socrates316 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. 11 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 11 Ιανουαρίου 16 ώρες πριν, Socrates316 said: @trinoo - To εκανες προσφατα, δηλαδη ενεργοποιησες την eSIM στην Ελλαδα ή απο το εξωτερικο, ειδικα εκτος Ε.Ε.? @AlexM2 - το δοκιμασες και πετυχε? @Socrates316 Εγώ το δοκίμασα αλλά βρισκόμουν εντός ΕΕ και έχω το νούμερο κανονικά. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Socrates316 Δημ. 16 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιανουαρίου Ενημερωνω τους φιλους αναγωστες οτι εκανα ενεργοποιηση eSIM απο το εξωτερικο, εκτος Ευρωπης, και δουλεψε αμεσως. Δεν ειχα 2η mobile SIM μεσα στο κινητο. Μονο γρηγορη συνδεση με Wifi. Σκαναρισα το QR code και εβαλα το PIN για ενεργοποιηση eSIM. Χρειαζομαι μονο εισερχομενα SMS. Εχω κλεισει roaming & Data γιατι οι χρεωσεις εκτος Ε.Ε. ειναι πολυ υψηλες Ευχαριστω τους @AlexM2 και @trinoo για την ενημερωση! 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. 22 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 22 Ιανουαρίου Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από ένα ταξίδι αστραπή στην Κύπρο βρέθηκα πάλι στην Αθήνα. Στην Κύπρο πήγα και έκανα συμβόλαιο στη φθηνότερη εταιρεία την Primetel. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πολύ φθηνή όμως υπολείπεται σε υπηρεσίες από τις Cyta και epic, π.χ. Δεν έχει 5G. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό, ηθελα να έχω εναν κυπριακή αριθμό μιας και θα πηγαινοέρχομαι. Όταν προσγειώθηκα στο Ελευθέριος Βενιζέλος μου ήρθε μήνυμα από την Primetel που με καλωσορίζει στην Ελλάδα και συνδέθηκε στην cosmote με 4G. Όταν το γύρισα σε nova και vf όλα καλά 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. 22 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 22 Ιανουαρίου 10 minutes ago, Gv2008 said: Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από ένα ταξίδι αστραπή στην Κύπρο βρέθηκα πάλι στην Αθήνα. Στην Κύπρο πήγα και έκανα συμβόλαιο στη φθηνότερη εταιρεία την Primetel. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πολύ φθηνή όμως υπολείπεται σε υπηρεσίες από τις Cyta και epic, π.χ. Δεν έχει 5G. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό, ηθελα να έχω εναν κυπριακή αριθμό μιας και θα πηγαινοέρχομαι. Όταν προσγειώθηκα στο Ελευθέριος Βενιζέλος μου ήρθε μήνυμα από την Primetel που με καλωσορίζει στην Ελλάδα και συνδέθηκε στην cosmote με 4G. Όταν το γύρισα σε nova και vf όλα καλά Εννοείς δεν έχει 5G στην Ελλάδα μέσω roaming ή δεν εχει 5G στην Κύπρο; Πληροφοριακά ρωτώντας, στην Κύπρο πως είναι από δίκτυο σε σύγκριση με τους άλλους δυο; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. 23 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 23 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, panos.k2 said: Εννοείς δεν έχει 5G στην Ελλάδα μέσω roaming ή δεν εχει 5G στην Κύπρο; Πληροφοριακά ρωτώντας, στην Κύπρο πως είναι από δίκτυο σε σύγκριση με τους άλλους δυο; Δεν έχει 5G στην Κύπρο. Έχει μέχρι 4,5G. Η cyta είναι κορυφή και μετά ακολουθεί η Epic. Η Primetel είναι αρκετά χειρότερη από τις άλλες δυο. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου On 23/1/2024 at 6:47 ΠΜ, Gv2008 said: Δεν έχει 5G στην Κύπρο. Έχει μέχρι 4,5G. Η cyta είναι κορυφή και μετά ακολουθεί η Epic. Η Primetel είναι αρκετά χειρότερη από τις άλλες δυο. Τι τιμή φίλε;;;; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, aektzhs 1 said: Τι τιμή φίλε;;;; Είναι καρτοκινητο, 200 GB για 12 μήνες με 20€ 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου 12 minutes ago, Gv2008 said: Είναι καρτοκινητο, 200 GB για 12 μήνες με 20€ Σε περιαγωγή πόσα σου δίνει;;;; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου 9 minutes ago, aektzhs 1 said: Σε περιαγωγή πόσα σου δίνει;;;; Το ίδιο. 20 GB από ότι μου είπαν από την εξυπηρέτηση 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου 2 minutes ago, Gv2008 said: Το ίδιο. 20 GB από ότι μου είπαν από την εξυπηρέτηση 20 GB. Οκ είδα πιο πάνω 200 GB και τρελάθηκα 😅😅😅😅. VoLTE έχεις εδώ;;;; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου 13 minutes ago, aektzhs 1 said: 20 GB. Οκ είδα πιο πάνω 200 GB και τρελάθηκα 😅😅😅😅. VoLTE έχεις εδώ;;;; 200 ηθελα να γράψω, αλλά τελικά είναι 100 GB για χρήση σε Κύπρο και Ε.Ε. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου 2 minutes ago, Gv2008 said: 200 ηθελα να γράψω, αλλά τελικά είναι 100 GB για χρήση σε Κύπρο και Ε.Ε. Συγγνώμη που σε βομβαρδίζω με ερωτήσεις. Τα 100 GB αυτά είναι εφάπαξ για ένα χρόνο ή σε κάθε ανανέωση σου δίνει 100 GB;;;; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου 12 minutes ago, aektzhs 1 said: Συγγνώμη που σε βομβαρδίζω με ερωτήσεις. Τα 100 GB αυτά είναι εφάπαξ για ένα χρόνο ή σε κάθε ανανέωση σου δίνει 100 GB;;;; Κανένα πρόβλημα σιγά. Είναι εφάπαξ 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bluenavy Δημ. 6 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 6 Φεβρουαρίου Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο δίκτυο για ναυτικούς; Εννοώ να εχει λογικές χρεώσεις για κλήσεις roaming από τρίτες χώρες {Ρωσία, Αραβικά κράτη, Ασία, Αφρική} Η sim να είναι εφικτό να αγοραστεί από το internet. .” 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zerokill Δημ. 7 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 7 Φεβρουαρίου 13 ώρες πριν, bluenavy said: Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο δίκτυο για ναυτικούς; Εννοώ να εχει λογικές χρεώσεις για κλήσεις roaming από τρίτες χώρες {Ρωσία, Αραβικά κράτη, Ασία, Αφρική} Η sim να είναι εφικτό να αγοραστεί από το internet. .” Λογικά ψάχνεις Global sim ρίξε μια ματιά στην airalo & στην GlobalYO αλλά θέλει ψάξιμο να δεις τα plans και τις χρεώσεις. Γενικά υπάρχουν πολλές global sim εφοσον σε ενδιαφέρουν οι κλήσεις να ψαξεις τις φτηνότερες χρεώσεις. 2 Παράθεση Vodafone:Ανακοινώσεις για συνδρομητές Cosmote: Ανακοινώσεις για συνδρομητές NOVA: Γενικές ανακοινώσεις συνδρομητών. zerokill@mowned.com Οδηγίες προς ναυτιλομένους Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. 8 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Φεβρουαρίου On 23/1/2024 at 6:47 ΠΜ, Gv2008 said: Δεν έχει 5G στην Κύπρο. Έχει μέχρι 4,5G. Η cyta είναι κορυφή και μετά ακολουθεί η Epic. Η Primetel είναι αρκετά χειρότερη από τις άλλες δυο. τι δεν έχει η Κύπρος; Πού το άκουσες αυτό; Έχουν βάλει 5G κεραίες εδώ και πολύ καιρό. 1 Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. 8 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Φεβρουαρίου 12 minutes ago, junglist said: τι δεν έχει η Κύπρος; Πού το άκουσες αυτό; Έχουν βάλει 5G κεραίες εδώ και πολύ καιρό. Η primetel δεν έχει. Οι άλλες δυο έχουν και μάλιστα έχουν καλύψει και όλη τη χώρα 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. 8 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Φεβρουαρίου 1 hour ago, Gv2008 said: Η primetel δεν έχει. Οι άλλες δυο έχουν και μάλιστα έχουν καλύψει και όλη τη χώρα Α ok, νόμιζα αναφερόσουν γενικά για όλα τα δίκτυα στην Κύπρο. Γιατί μένω Κύπρο και είναι όντως κορυφή η Cyta και στο 5G. Kαι εγώ με κάρτα είμαι και με 10ευρώ έχω 40gb εδώ και μερικούς μήν.ες 1 2 Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts