Jump to content

Κινητό για 4-5 χρόνια!

Giannis_95
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά να έχουμε,

Ως κάτοχος S6 εδω και αρκετά χρονια (απο το 2015) μιας και δεν αλλάζω συχνά κινητό ήρθε η ώρα νομίζω για αλλαγή μιας και αρχίζει να κολλάει λόγω ότι έχει γεμίσει και έχω βασικά πράγματα μέσα και αρχίζει για 2η φορά ή μπαταρία να τα παιζει! Ψάχνω κινητό ναυαρχίδα και κλείνω σε Samsung λόγω ότι μ'αρέσει το UI που έχει και έχω συνηθίσει! Έχοντας δει αρκετές συσκευές και εκτός Samsung κατέληξα να δω το S10 αλλά βλέπω ότι πλέον σε τιμή είναι πολύ κοντά S20 και κλείνω προς αυτό μιας και το s10 κουβαλάει στην πλάτη του ήδη 2 χρόνια! Δίνω βαριά μέχρι 600 ευρώ αλλιώς θα περίμενα το S21 που ανακοινώνεται σε λίγες μέρες! Το θέμα είναι ότι είδα περίπου 80 ευρώ διαφορά σε μαγαζιά στο Σκρουτζ σε σχέση με το bestprice! Γιατι ξερετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Sony Ericsson W760i -> Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX 2.3.7 - OC) -> Samsung S3 Mini (R-Mod v2) -> Samsung Galaxy S6 (Stock) -> Samsung Galaxy S20

5 6 χρονια ειναι παρα πολλα απο ενα σημειο και μετα μονο τα βασικα θα κανει

κατα τα αλλα για να είσαι καλυμμένος έστω σε κάτι διάλεξε κάποια ναυαρχίδα δλδ το ελάχιστο 8gb ram + 128/256 storage και τουλάχιστον 4,000 mha μπαταρια του τώρα + αν ειναι να το κρατήσεις τόσα χρόνια κοιτάς το 5g

αν υπολογίσουμε ολα αυτα samsung δεν παιρνεις (λίγα τα χρήματα που διαθέτεις)

huawei εχει φαει ban στα τελευταία κινιτα ετσι δεν κοιτάς ουτε εκεί (δύστυχος)

θα σου πω μερικά μοντέλα που εχεις να δεις

Realme X50 Pro

OnePlus 8T

Oppo Find X2 Neo

Xiaomi Mi 10

xiaomi το βάζω σαν τελευταία επιλογή καθαρά και μόνο λόγο του μπορυρδελλου που γινεται με το λογισμικό του (βλ πχ πρόσφατα μαντατα με το mi3)

Το 5G και να έρθει για τα καλα Ελλαδα και να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα μας πρέπει να είσαι και στην κεραία κοντά! Αλλιώς το βρίσκω ανούσιο τουλάχιστον! Δεν λεω καλο ειναι να υπάρχει και να το υποστηρίζει η συσκευή αλλα θα αργησει θεωρω αρκετα (ξερω το ανακοινωσαν και οι 3 εταιρείες αλλά μέχρι να πάει παντού...) άσε που για να το ευχαριστηθείς θα πρέπει να εχεις σε καθε τετραγωνο 5g κεραία (που δεν πρόκειται να γίνει ποτε αυτο)! Το 5G θα υπάρχει σε πολυ συγκεκριμένα σημεία που θα εξυπηρετεί αρκετές συσκευές π.χ. γήπεδα και σε κεντρικά σημεία! Τουλάχιστον τα πρώτα 1-2 χρονιά! Συν ότι οι ταχύτητες που μπορείς να πιάσεις είναι ανάλογες με τον τύπο 5g που δίνει κάθε κεραία και πόσο κοντά είσαι και τι εμπόδια έχεις! Και το τελευταίο οι εταιρείες κινητής για να σου δώσουν 5g σύνδεση θα πρέπει να βρίσκεσαι στις υποστηριζόμενες συσκευές τους...... άλλο κουφό και αυτό! Οπότε προς το παρόν θεωρώ "τζαμπα" να πληρώσω για μια υπηρεσία που στο κάτω κάτω θα την χρησιμοποιήσω 4-5 φορές αυτά τα χρόνια και αν!

Κοιτάω πάνω από 8 ram τουλάχιστον όπως είπες!

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Edited by Giannis_95
Sony Ericsson W760i -> Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX 2.3.7 - OC) -> Samsung S3 Mini (R-Mod v2) -> Samsung Galaxy S6 (Stock) -> Samsung Galaxy S20

Το 5G και να έρθει για τα καλα Ελλαδα και να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα μας πρέπει να είσαι και στην κεραία κοντά! Αλλιώς το βρίσκω ανούσιο τουλάχιστον! Δεν λεω καλο ειναι να υπάρχει και να το υποστηρίζει η συσκευή αλλα θα αργησει θεωρω αρκετα (ξερω το ανακοινωσαν και οι 3 εταιρείες αλλά μέχρι να πάει παντού...) άσε που για να το ευχαριστηθείς θα πρέπει να εχεις σε καθε τετραγωνο 5g κεραία (που δεν πρόκειται να γίνει ποτε αυτο)! Το 5G θα υπάρχει σε πολυ συγκεκριμένα σημεία που θα εξυπηρετεί αρκετές συσκευές π.χ. γήπεδα και σε κεντρικά σημεία! Τουλάχιστον τα πρώτα 1-2 χρονιά! Συν ότι οι ταχύτητες που μπορείς να πιάσεις είναι ανάλογες με τον τύπο 5g που δίνει κάθε κεραία και πόσο κοντά είσαι και τι εμπόδια έχεις! Και το τελευταίο οι εταιρείες κινητής για να σου δώσουν 5g σύνδεση θα πρέπει να βρίσκεσαι στις υποστηριζόμενες συσκευές τους...... άλλο κουφό και αυτό! Οπότε προς το παρόν θεωρώ "τζαμπα" να πληρώσω για μια υπηρεσία που στο κάτω κάτω θα την χρησιμοποιήσω 4-5 φορές αυτά τα χρόνια και αν!

δεν θα αργήσει πολύ ετσι και αλλιώς ήδη ετοιμάζονται να βαλουν 5g σχεδον σε κάτι πολυκατοικια

ετσι και αλλιώς κοιτάς συσκευη που ειναι τελοι του 20 κοντα σε ναυαρχίδας που αυτομάτως μονο 5g ειναι......... σε καθε περίπτωση smasung ξεχνάς απο καθε άποψη (ειναι λιγα τα λεφτά)

σε κάθε περίπτωση καθαρά και μόνο από εμπειρία τόσα χρόνια μόνο Iphone διατηρουν λειτουργικότητα φυσιολογική

Εχεις σκεφτεί τα iPhone;

Με 750€ παιρνεις το 12 Mini,οπου σε μέγεθος ειναι μαζεμένο σαν το s6 και το κρατάς για τα επόμενα 5 χρονια.

Θα σου προτεινα το 11αρι Επισης που ειναι ενα κινητο με 5,8 ίντσες οπου βλεπεις πιο ανετα αλλα δεν εχει 5G αλλα κερδίζει σε μπαταρια.

Σκεφτόμουν το s10,το iPhone SE 2020 και το 11 τον Αύγουστο να παρω,κατέληξα στο SE λογω iOS και δεν ηθελα να ξεπεράσω τα 500€.

Αν περίμενα τη σειρά 12...θα ειχα παει στο Mini.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Τηλεφωνο για 5-6 χρονια μονο μηλο, απο αποψη υποστηριξης παντα.
All it takes is a swipe...

Εχεις σκεφτεί τα iPhone;

Με 750€ παιρνεις το 12 Mini,οπου σε μέγεθος ειναι μαζεμένο σαν το s6 και το κρατάς για τα επόμενα 5 χρονια.

Θα σου προτεινα το 11αρι Επισης που ειναι ενα κινητο με 5,8 ίντσες οπου βλεπεις πιο ανετα αλλα δεν εχει 5G αλλα κερδίζει σε μπαταρια.

Σκεφτόμουν το s10,το iPhone SE 2020 και το 11 τον Αύγουστο να παρω,κατέληξα στο SE λογω iOS και δεν ηθελα να ξεπεράσω τα 500€.

Αν περίμενα τη σειρά 12...θα ειχα παει στο Mini.

Δεν είμαι του iOS ή αλήθεια είναι! Δεν τα κρίνω ούτε τα έχω δοκιμάσει ποτέ! Απλά το να τολμήσω να δώσω τόσα λεφτά και να μην με καλύψει σε αυτά που θέλω είναι λίγο βλακεία! Θα το πουλήσω θα μου πεις αλλά και πάλι γιατί να μπλέκω με πώληση σε μια συσκευή που δεν θα την έχω 1 μήνα στα χέρια μου και να είμαι αναγκασμένος να την δώσω ένα 70-80 κάτω;

5G θεωρώ ότι Ναι καλό είναι να υπάρχει σαν δυνατότητα αλλά όχι και απαραίτητο! Επειδή έχω ψαχτει αρκετά με αυτή την τεχνολογία λόγω ότι έψαχνα πτυχιακή για την σχολή, θα έχεις πρόσβαση σε δίκτυο 5g σπάνια έως και καθόλου (συνολικά στην διάρκεια που θα έχεις την συσκευή να συνδεθείς 6-7 μεσο ορο)! Γιατι κεραίες θα τοποθετηθούν ΜΟΝΟ σε πολύ κεντρικά σημεία και εκεί που θα εξυπηρετεί αρκετές συσκευές! Αυτό που είπε παραπάνω ο φίλος ότι θα τοποθετηθούν σε κάθε πολυκατοικία απλά δεν ισχύει, για πάρα πολλους λόγους και ένας πολύ βασικός είναι το κόστος και δεύτερος αυτοί που νομίζουν ότι τους επηρεάζουν με ακτινοβολία και θα πηγαίνουν να βάζουν φωτιά στις κεραίες! Επίσης η κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να έχει την συσκευή σου στις πιστοποιημένες συσκευές για συνδεθείς! Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι μια τεχνολογία για πολύ λίγους τουλάχιστον για τα πρώτα 1-2 χρονιά! Μετα θα επεκταθεί!

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις συσκευή για 5-6 χρόνια. Οποια κι αν είναι αυτή η συσκευή. Είναι προτιμότερο να πάρεις κινητό των 300 ευρώ και να το αλλάξεις σε 2-2,5 χρόνια. Καλύτερη εμπειρία χρήσης θα έχεις

Τώρα αν οπωσδήποτε θες να το κάνεις ίσως να κοιτούσες one plus

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by nikos_nia86

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας παιδιά και για της συμβουλές σας! Τελικά μετά από δοκιμή από φιλο κατέληξα στο S20 το απλό επειδή δεν μπορώ τα μεγάλα κινητά και το s20 ήταν γάντι στο χέρι μου!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας παιδιά και για της συμβουλές σας! Τελικά μετά από δοκιμή από φιλο κατέληξα στο S20 το απλό επειδή δεν μπορώ τα μεγάλα κινητά και το s20 ήταν γάντι στο χέρι μου!

πολύ καλή συσκευη (με κακή μπαταρια) κατά τα άλλα πολύ καλή σε όλα την είχα μια βδομάδα και κάτι αν δεν ήταν τραγική μπαταρια θα την κρατούσα χαλαρά

τα 5 6 χρόνια προφανώς δεν θα βγάλεις με αυτό (βάλε τα μισα για να εισαι μεσα)

πολύ καλή συσκευη (με κακή μπαταρια) κατά τα άλλα πολύ καλή σε όλα την είχα μια βδομάδα και κάτι αν δεν ήταν τραγική μπαταρια θα την κρατούσα χαλαρά

Εδώ μέχρι και τώρα είμαι με το Galaxy S6 και αν δεν μου έκανε κάτι κόλπα κυρίως η μπαταρία (για 2η φορά πάει για αλλαγή) και κάτι ψιλοκολληματα λόγω ότι το έχω γεμίσει δεν θα το άλλαζα! Θεωρώ ότι για 4 χρόνια αντε 5 που ανέφερα ότι μια χαρά θα αντέξει! Μιας και πλέον δίνει 1 χρόνο παραπάνω υποστήριξη ή Samsung! Για τη χρήση που κάνω αναφέρομαι συγκριτικά πάντα με το S6 που άντεξε μια 5ετια με μόνο μια αλλαγή μπαταρίας στον 1μιση χρόνο!

Edited by Giannis_95

S20+ χαλαρα.

Στάλθηκε από το SM-G985F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το σκεφτόμουν αλλά για μένα είναι αρκετά μεγάλο! Έχουμε φτάσει πλέον να κουβαλάμε τάμπλετ αντί για κινητά! Από φίλο πάντως που δοκίμασα το S20 στο χέρι μου είναι τέλειο!

Το iPhone 12 εχει καλυτερη μπαταρια Δηλαδη;

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Το σκεφτόμουν αλλά για μένα είναι αρκετά μεγάλο! Έχουμε φτάσει πλέον να κουβαλάμε τάμπλετ αντί για κινητά! Από φίλο πάντως που δοκίμασα το S20 στο χέρι μου είναι τέλειο!

εκανες πολυ καλή επιλογή, απλώς αν είσαι απαιτητικός χρήστης θα χρειαστείς powerbank σίγουρα

aka bill_thes

Ετσι ελεγα και εγω... Πηγα μετα απο S8 και S10e. Τις πρωτες 2 μερες μου φαινονταν μεγαλο... Τωρα θα επαιρνα και μεγαλυτερο! Ειναι πολυ ελαφρυ και μαζεμενο για τις ιντσες του.

Επειδή έχω δει το Α51 και έχω δει οι διαστάσεις είναι ίδιες σχεδόν δεν νομίζω ότι θα το μπορούσα!