elkons Δημ. Χθες στς 11:48 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 11:48 πμ 2 ώρες πριν, STERGIOSZX said: Στις 6 το πρωϊ η nova βαράει 50-100. Μετά τις 12 πέφτει απελπιστικά, στα 5-10. Προσπάθησα να "παίξω" με τις ρυθμίσεις του router (tp link x50 5g) αλλά όταν δεν έχει καλή σύνδεση κολλάει και δε δέχεται τις αλλαγές που κάνεις. Έχω βάλει "προτιμώμενο δίκτυο 5g" αλλά βλέπω ότι πολλές φορές γυρνάει σε 4g (αλλάζει το led από λευκό σε πράσινο). Υπάρχει περίπτωση με εξωτερική κεραία να βελτιωθεί κάτι ή τσάμπα τα λεφτά? Η κεραία που συνδέομαι είναι στα 2+χλμ και έχω οπτική επαφή από τη θέση που έχω το modem (είμαι σε βουνό). Σκέφτομαι για δοκιμή να βάλω το mr600 της tp link που είναι 4g να δούμε τι συμπεριφορά θα έχει. Με τις εφαρμογές netmonster cellmapper κλπ βλέπουμε την ποιότητα της σύνδεσης με την κεραία, αλλά προφανώς δε μπορούμε να δούμε αν είναι overcrowded σωστά? Κατέβασε στο κινητό με Nova το netmonster κατέβασε το database και βάλε το στο σημείο που έχεις το ρουτερ δώσε φωτογραφία να δούμε από ποια κεραία λαμβάνεις σήμα και αν υπάρχει κίνηση. Ίσως από-9db μετά πάει-15db έτσι πιστεύω, ειδικά αν φιλοξενεί ολόκληρες περιοχές και αν είναι σε ύψωμα καλύπτει πολύ. Δηλαδή αυτή τη συμπεριφορά μπορείς να τη δεις και σε Cosmote ή Vodafone σε 4G,λογικά η κεραία σου είναι Ν1 αν είχε Ν78 εκεί η Nova δεν νομίζω να είχες κανένα πρόβλημα. 4 ώρες πριν, MitsosDaBest13 said: Ναι, με αυτό το σήμα λογικά θα έπρεπε να λειτουργεί, αλλά δεν ανοίγει τίποτα... Ακόμα να δουλέψει για λίγο, μέσα στο σπίτι πιάνει 10-20 Mbps ταχύτητα, ενώ αν το κλειδώσω σε 4G+ πιάνει 80... Ακόμα και στην πίσω αυλή όμως, δεν έχω δει πάνω από 300 Mbps με τη n78, παρότι το σήμα της είναι -83 dBm... Ίσως δεν έχει οπτική ίνα ή μπήκε πρόσφατα και είναι ακόμα σε φάση δοκιμών (η VF δεν έχει n78 εδώ, παρότι μοιράζονται ακριβώς τις ίδιες κεραίες). Xiaomi Poco F3. Ναι, η πράσινη παίζει μόνη της σε ταχύτητες εδώ πέρα. Με -84dBm θα μπορούσε και καλύτερα,upload δε κάνει CA; 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 23 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 23 ώρες πριν 1 ώρα πριν, elkons said: Κατέβασε στο κινητό με Nova το netmonster κατέβασε το database και βάλε το στο σημείο που έχεις το ρουτερ δώσε φωτογραφία να δούμε από ποια κεραία λαμβάνεις σήμα και αν υπάρχει κίνηση. Ίσως από-9db μετά πάει-15db έτσι πιστεύω, ειδικά αν φιλοξενεί ολόκληρες περιοχές και αν είναι σε ύψωμα καλύπτει πολύ. Δηλαδή αυτή τη συμπεριφορά μπορείς να τη δεις και σε Cosmote ή Vodafone σε 4G,λογικά η κεραία σου είναι Ν1 αν είχε Ν78 εκεί η Nova δεν νομίζω να είχες κανένα πρόβλημα. Με -84dBm θα μπορούσε και καλύτερα,upload δε κάνει CA; Τα 5-10 mbps 12 το μεσημέρι (δηλαδή το βράδυ τι γίνεται;) , ακόμα και με - 15 rsrq,δεν δικαιολογουνται με τίποτα. Δεν έχει χωρητικότητα απλά ο σταθμός. @STERGIOSZXΈχεις καλό σήμα, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι με εξωτερική κεραία.. 5 ώρες πριν, MitsosDaBest13 said: Ναι, με αυτό το σήμα λογικά θα έπρεπε να λειτουργεί, αλλά δεν ανοίγει τίποτα... Ακόμα να δουλέψει για λίγο, μέσα στο σπίτι πιάνει 10-20 Mbps ταχύτητα, ενώ αν το κλειδώσω σε 4G+ πιάνει 80... Ακόμα και στην πίσω αυλή όμως, δεν έχω δει πάνω από 300 Mbps με τη n78, παρότι το σήμα της είναι -83 dBm... Ίσως δεν έχει οπτική ίνα ή μπήκε πρόσφατα και είναι ακόμα σε φάση δοκιμών (η VF δεν έχει n78 εδώ, παρότι μοιράζονται ακριβώς τις ίδιες κεραίες). Xiaomi Poco F3. Ναι, η πράσινη παίζει μόνη της σε ταχύτητες εδώ πέρα. Είναι κεραία βονταφον. Αν έχουν βάλει massive θα είναι κοινό, αλλά μπορεί η βοντα να μην παίζει ακόμα, αλλά σίγουρα έχουν σκοπό να βάλουν. Αν παίζουν από τα ίδια πάνελ του 4g, μπορεί να έβαλε μόνο η νόβα για δικούς της λόγους, αν και πάλι όπου βάλει N78 η μία, θα βάλει και η άλλη στην αδειοδότηση οπωσδήποτε 😏 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. 22 ώρες πριν Author Κοινοποίηση Δημ. 22 ώρες πριν Πλατεία Καρδίας, ανατολική θεσσαλονίκη 3 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 21 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 21 ώρες πριν 2 ώρες πριν, johnny_htc said: Τα 5-10 mbps 12 το μεσημέρι (δηλαδή το βράδυ τι γίνεται;) , ακόμα και με - 15 rsrq,δεν δικαιολογουνται με τίποτα. Δεν έχει χωρητικότητα απλά ο σταθμός. Εγώ βλέπω φάση 202039 κ με κ χωρίς κίνηση (Rsrq) μεσημέρι απόγευμα είναι χάλια,πρωί ίσως δεις 30 (μπαλκόνι πίσω, ξέρεις) ενώ στη δύση τουηλίου από από τις 6.30-7 περίπου έως 12 σέρνει και από 2-7 το πρωί πάλι κομπλέ 3 ψηφία Σε 4g+ λέω 5G οκ είδα χτες καλά όπως είχα ανεβάσει κ φοβερό κλασικά ping. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. 21 ώρες πριν Author Κοινοποίηση Δημ. 21 ώρες πριν (edited) Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου, Κάτω Σχολάρι ΑΣ ΙΚΕΑ Edited 20 ώρες πριν by p_k 3 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 20 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 20 ώρες πριν 2 minutes ago, elkons said: Εγώ βλέπω φάση 202039 κ με κ χωρίς κίνηση (Rsrq) μεσημέρι απόγευμα είναι χάλια,πρωί ίσως δεις 30 (μπαλκόνι πίσω, ξέρεις) ενώ στη δύση τουηλίου από από τις 6.30-7 περίπου έως 12 σέρνει και από 2-7 το πρωί πάλι κομπλέ 3 ψηφία Σε 4g+ λέω 5G οκ είδα χτες καλά όπως είχα ανεβάσει κ φοβερό κλασικά ping. Ναι απλά εδώ έχουμε ραγδαία πτώση, γι αυτό το λέω 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 20 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 20 ώρες πριν 4 minutes ago, p_k said: Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου, Κάτω Σχολάρι ΑΣ ΙΚΕΑ Μέσα ή έξω; πάρε κανα γλυκάκι;😋 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STERGIOSZX Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν Ενα speedtest, λιγο απο το μενου του router και λίγο απο net monster. Γιατρέ τι εχωωωωωω 😁 1 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν 4 minutes ago, STERGIOSZX said: Ενα speedtest, λιγο απο το μενου του router και λίγο απο net monster. Γιατρέ τι εχωωωωωω 😁 Wow, όπως το περίμενα, ακόμα πιο χάλια τώρα.. Απλά επειδή πληρώνεις μόνο 15 ευρώ το μήνα, την παλεύεις φαντάζομαι, σαν να πληρώνεις μια σάπια adsl 😜 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν 4 minutes ago, STERGIOSZX said: Ενα speedtest, λιγο απο το μενου του router και λίγο απο net monster. Γιατρέ τι εχωωωωωω 😁 Δώσε nm κ μετρήσεις με τα δεδομένα σου ώστε να δούμε και μπάντα 5G Χάλια το SNR βέβαια η COSMOTE 10 (θετικό) Nova -2 (αρνητικό) οπότε έχει και θόρυβο 🥲 πάνω κάτω ίδια κίνηση έχει με τη Nova. Β7 ντεν πιάνεις στο ρουτερ, έχω ίδια περίπτωση με κεραία στο 4G+ ΑΚΡΙΒΏΣ ίδια. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STERGIOSZX Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν Δεν είναι θεμα κεραίας δηλαδή ε; Η adsl που είχα τόσο χάλια δεν ηταν χαχαχχαχα Τες πα....μήπως να χτυπήσω frog που εχει απεριοριστα data με 144/ετος; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν 1 minute ago, elkons said: Δώσε nm κ μετρήσεις με τα δεδομένα σου ώστε να δούμε και μπάντα 5G Χάλια το SNR βέβαια η COSMOTE 10 (θετικό) Nova -2 (αρνητικό) οπότε έχει και θόρυβο 🥲 πάνω κάτω ίδια κίνηση έχει με τη Nova. Τα χει παίξει το cell της νόβα, η Cosmote τον βάζει σε πιο άδειο φαίνεται. Cosmote πόσο δίνει; Just now, STERGIOSZX said: Δεν είναι θεμα κεραίας δηλαδή ε; Η adsl που είχα τόσο χάλια δεν ηταν χαχαχχαχα Τες πα....μήπως να χτυπήσω frog που εχει απεριοριστα data με 144/ετος; Δεν το αποφεύγεις μπρο... Είναι τέρμα χάλια η φάση να δίνεις τόσα λεφτά το μήνα, τουλάχιστον να είχες 20 down ας πούμε,κάτι θα γινόταν. Πόσο δίνει η Cosmote τέτοια ώρα; 🤔 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν 4 minutes ago, STERGIOSZX said: Δεν είναι θεμα κεραίας δηλαδή ε; Η adsl που είχα τόσο χάλια δεν ηταν χαχαχχαχα Τες πα....μήπως να χτυπήσω frog που εχει απεριοριστα data με 144/ετος; Λοιπόν αν είναι επειδή βλέπω έχεις κάρτα Cosmote στο κινητό σου βάλε τη μια στο ρουτερ ισα ίσα να δούμε πως παίζει αν κ βλέπω κίνηση κ Cosmote κ nova. Η Cosmote όταν ανοίγεις δεδομένα 5G στο Netmonster στο 5G λέει 700,2100 ή 3700; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STERGIOSZX Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν Cosmote 5g από το κινητό μου. Poco f6 pro. Δεν εχω δεδομένα σε αυτη την κάρτα της nova που εχω στο κινητό αυτη τη στιγμή. Cosmote 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν 1 minute ago, STERGIOSZX said: Cosmote 5g από το κινητό μου. Poco f6 pro. Δεν εχω δεδομένα σε αυτη την κάρτα της nova που εχω στο κινητό αυτη τη στιγμή. Πολύ τίμιο για τη κίνηση,αν είναι εύκολο μετά δοκίμασε αν μπορείς τότε με τη σιμ του ρουτερ στο κινητό σου κ δωσε Netmonster με ανοιχτά δεδομένα. Με ανοιχτά δεδομένα Cosmote 5G στο Netmonster τι μπάντα λέει στο 5G NSA; 700,2100 ή 3700; αν και το κόβω 2100. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. 17 ώρες πριν Author Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν Στο ρούτερ βάλε την κοσμοτε Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν Ν1 τελικά.. Οκ, καλά πάει τουλάχιστον, χωρίς παρατράγουδα 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν 4 minutes ago, STERGIOSZX said: Cosmote 5g από το κινητό μου. Poco f6 pro. Δεν εχω δεδομένα σε αυτη την κάρτα της nova που εχω στο κινητό αυτη τη στιγμή. Cosmote 2100 το περίμενα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν 2 minutes ago, elkons said: Πολύ τίμιο για τη κίνηση,αν είναι εύκολο μετά δοκίμασε αν μπορείς τότε με τη σιμ του ρουτερ στο κινητό σου κ δωσε Netmonster με ανοιχτά δεδομένα. Με ανοιχτά δεδομένα Cosmote 5G στο Netmonster τι μπάντα λέει στο 5G NSA; 700,2100 ή 3700; αν και το κόβω 2100. 2100 τελικά, με τέτοιο σήμα 400αρα άνετα με Ν78 θα είχε πιστεύω 😏 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν 2 minutes ago, p_k said: Στο ρούτερ βάλε την κοσμοτε Και αυτό και της Nova στο κινητό. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cu2goup Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν 15 minutes ago, johnny_htc said: Wow, όπως το περίμενα, ακόμα πιο χάλια τώρα.. Απλά επειδή πληρώνεις μόνο 15 ευρώ το μήνα, την παλεύεις φαντάζομαι, σαν να πληρώνεις μια σάπια adsl 😜 Αυτό το παίρνεις και μαζί σου.. 😉😂 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν Just now, johnny_htc said: 2100 τελικά, με τέτοιο σήμα 400αρα άνετα με Ν78 θα είχε πιστεύω 😏 Άμα είχε Ν78 τώρα π δεν έχει να χαμε να λέγαμε 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν Just now, cu2goup said: Αυτό το παίρνεις και μαζί σου.. 😉😂 ADSL Mobile😏🤣🤣🤣 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν Just now, johnny_htc said: ADSL Mobile😏🤣🤣🤣 Ε καλά ίσως πιάνει πιο καλά σε άλλα μέρη κλαιν 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν Just now, elkons said: Άμα είχε Ν78 τώρα π δεν έχει να χαμε να λέγαμε Φαίνεται κεραία με μέτρια κίνηση, γι αυτό δεν έχουν βάλει ακόμα 😏 Έτσι αποφάσισαν τουλάχιστον 😏 Just now, elkons said: Ε καλά ίσως πιάνει πιο καλά σε άλλα μέρη κλαιν Ε ναι 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts