Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

- Το office 2008 αργεί απελπιστικά να ξεκινήσει (καλά, σε αυτό φταίει η MS, φαντάζομαι). Τι fontdoctor, τι έβγαλα το acrobat (άχρηστο είναι έτσι κι αλλιώς με το preview), τίποτα. Σταθερά word, excel 1 λεπτό έκαστο.

Τα ίδια και σε μένα. Το 2004 με Rosetta emulation πιο γρήγορα άνοιγε...:mad:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έψαξες ονόματα στο spotlight?

Εμένα αυτό δεν κάνει μόνο...

Αυτό όχι δεν το έχω κάνει το απογεύμα που θα πάω σπίτι θα το δοκιμάσω και αυτό.

Δεν ξέρω τι παίζει με εσας εμένα πάντως το 10.5.1 παίζει μιά χαρά και πάει και κομμάτια σε macbook intel.

Το ξέρω, δεν είπα ότι το κάνει σε όλους, για παράδειγμα φίλος με το μοντέλο macbook που πρωτοβγήκε, δεν έχει πρόβλημα. Εγώ έχω late 2006 macbook και το κάνει. Σημειώνω δε, ότι έκανα εγκατάσταση από την αρχή, δεν πέρασα το λειτουργικό από πάνω.

Το καλό με την apple είναι ότι τα updates έρχονται γρήγορα, οι βιστάδες περιμένουν το SP1 ακόμα! :lol:

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Guest valeria

- Το πιο κουφό, το spotlight δεν μου βρίσκει τα ονόματα στο address book που ξεκινούν από Θ, Μ, Ψ. Μέσα από το address book τα βρίσκω κανονικά βέβαια. Το έβαλα να κάνει reindexing αλλά μύδια :X.

Τι να πω; αυτό το iphone μας έχει καταστρέψει. Που τους πας κύριε τους software engineers σου άμα δεν έχεις τελέψει τη λεοπαρδάλω!!! Τα έχει λιώσει τα κακόμοιρα τα παιδιά...

Ναι,και να'ταν μόνο αυτό το bug του spotlight...

Εδώ τόσοι και τόσοι έχουν τρελό πρόβλημα μιας και δεν βρίσκει σε πολλούς αρχεία συστήματος,πχ logs του adium,ή .plist αρχεία.Πρέπει κάθε φορά να πατάμε το + πάνω-πάνω και να προσθέτουμε χειροκίνητα τα system files για να εφανιστούν :mad:

Μπααα, το έχω κάνει ήδη φίλε μου, αρκετές φορές μάλιστα, τζίφος
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Guest valeria
Όχι δεν είναι θέμα permissions,έκανα μέχρι και clean install και αμέσως μετά το indexing έψαξα στο spotlight και τζίφος :wacko:

Heavier than air.

Το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει σχετικά με το νέο μηχάνημα.

Παιδιά καινουργιος εδώ... ψαρακας δλδ...

Ειναι πολλες οι σελίδες.. οποτε θα κανω μερικές ερωτησεις. Για καποιον που ξέρει ειναι 1' υπόθεση να μου απαντησει.. παμε λοιπον...

1. MAC OS X.. Υπάχει κατι ποιο νουργιο; δλδ το 11;

2. αυτο το tigger ειναι το τελευταιο; ειναι το 11 δλδ;

3. στο tiger υπαρχουν τα "time machine" και το "spaces" ?

4. To ΜC OS φανταζομαι δεν δουλευει σε PC...ε;

5. Το Ubundu καμια σχεση με MAC OS;

6. Γιατι τα mac ειναι ποιο ακριβα απο τα pc; (αναλογικά δλδ)

7. γιατι τα mac ειναι ποιο στανταρ; δλδ το πσ το στηνεις κι εσυ αν θες ενω τα MC ειναι μανισια παντα. ετσι ξερω δλδ...

8. οτι αρχεια doc excel κλπ εχω... θα τρέχουν στο MC αν θα παρω τελικα;

9. τα εργα βιντεο που εχω φτιαξει το movie maker, τα χανω;

10. ΟΛΕΣ οι γνωστες εφαρμογες ειναι συμβατές με MC;

11. Απο ADOBE οΛα ειναι συμβατα με MaC;

12. Ena MC einai ποιο "θηρίο" απο ενα PC?

13. Τελικα τα mc κολλανε ιους;

14. ειναι ασφαλέστερα απο τα pc;

15. οτι hardware εχω ειναι συμβατο με MAC

αυτα για αρχη... :p

σορρυ αλλα τα πηρα με το pc μου και ΘΕΛΩ MC! :)

1. Το καινούργιο είναι το 10.5 το οποίο και λέγεται Leopard. Δεν είναι σαν τα Windows (95, 95, 2000 κτλ) η ονομασία.

2. Το Tiger είναι το προηγούμενο, δηλαδή το 10.4

3. Όχι, αυτά είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που έφερε το Leopard.

4. Για να μην πολυλογούμε, όχι.

5. Είναι και τα δύο Unix based και ψιλόόόόόόμοιάζει η επιφάνεια εργασίας. Κατά τα άλλα όχι

6. Γιατί αγοράζεις μηχάνημα ΚΑΙ λειτουργικό τα οποία λειτουργούν ακριβώς όπως τα θέλεις και έχουν μεταξύ τους καλύτερη συνεργασία και κατά συνέπεια καλύτερη απόδοση.

7. Τα Mac (για οποιοδήποτε Apple μηχάνημα) βγαίνουν σε βασικές εκδόσεις τις οποίες μπορείς να παραμετροποιήσεις εσύ αν θες (μεγαλύτερο σκληρό, άλλη κάρτα γραφικών ,περισσότερη RAM). Ωστόσο τα Mac, μεταξύ μας, δεν είναι με τη λογική του PC "Α τη βαρέθηκα την Nvidia θα βάλω ATI". Δεν είναι εύκολες οι αλλαγές (με εξαίρεση την μνήμη RAM).

8. Αν πάρεις και το Office: Mac (2004 ή το καινούργιο 2008) ναι. Ότι δηλαδή ισχύει και για ένα κανονικό PC. :)

9. Δε θυμάμαι μορφή που φτιάχνει το MovieMaker. Φαντάζομαι WMV. Ακόμα και να μην τα παίζει εγγενώς το Mac σου (που νομίζω πως τα παίζει), τα μετατρέπεις σε mp4 και είσαι OK.

10. Όχι. Κατ'αρχήν αγοράζοντας Mac δε θα μπορείς να χρησιμοποιές (π.χ.) το Office που έχεις για PC. Αγοράζεις άλλο πακέτο. Το ίδιο ισχύει και για το 99% των εφαρμογών/ παιχνιδιών. Υπάρχουν βέβαια κάποια που με το ίδιο πακέτο μπορείς να τα εγκαταστήσεις και στα δύο αλλά είναι ελάχιστα. Αλλά η σύντομη απάντηση είναι όχι, δεν είναι όλα συμβατά. Αλλά υπάρχουν πάντα υποκατάστατα (που, από προσωπική εμπειρία) παίζει πολλές φορές να είναι καλύτερα και από τα αρχικά.

11. Nαι, ΑΝ πάρεις την έκδοση για MAC.

12. Εξαρτάται τι συγκρίνεις. Πρακτικά όχι, γιατί ένα PC μπορείς να το "πειράζεις" όλη την ώρα.

13. Υπάρχουν μερικές δεκάδες ιού για Μac. Οπότε είναι λίγοι, αλλά ναι υπάρχουν.

14. Ναι, αν και αυτό που ρωτάς είναι πολύ γενικό. Σε τι;

15. Τι hardware;; Αν μιλάς για web cam πολύ πιθανόν όχι. Αν μιλάς για ποντίκι, keyboard, external HDD, Gateway κτλ κατά πάσα πιθανότητα ναι, αλλά πρέπει πάντα να τσεκάρεις πάνω στο κουτί του προϊόντος ότι λέει "Mac Compatible"

Αυτά.

(ΥΓ: Και καλά κάνεις!! :) )

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

4. To ΜC OS φανταζομαι δεν δουλευει σε PC...ε;

4 - 16 Σε Mac μπορείς να ¨τρέξεις¨ και Windows. .. . :X Πια...:mad:

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Τρέχουν όμως κανονικά ή αν πας να κάνεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα κολλάνε κλπ? Είναι σταθερά?
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Σε mac τρέχεις windows , έχεις 2 επιλογές η μια είναι παράλληλα δηλαδή είναι ανοιχτά και τα 2 λειτουργικά ταυτόχρονα και η άλλη είναι μέσο bootcamp κατά την εκκίνηση επιλέγεις με ποιό λειτουργικό θα ξεκινήσει.

Για την δεύτερη επιλογή δεν έχεις κανένα πρόβλημα κόλλημα κ.λ.π. για την πρώτη δεν ξέρω.

Η apple, μια εβδομάδα μετά το τελευταίο seed έβγαλε καινούριο με κωδικό 9C20. Από αυτούς που το έβαλαν φαίνεται ότι δεν έχει προσθέσει κάτι σημαντικό από το προηγούμενο, με μόνη διαφορά ότι οι drivers των γραφικών έρχονται σε ξεχωριστό update (Leopard Graphics Update) και εγκαθίστανται μετά το βασικό πακέτο. Επίσης, αναφέρεται ότι θα δωθεί στο κοινό την Παρασκευή.

Πηγή: MacRumors

Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για ΤΕΡΑΣΤΙΟ update, κοντά στα 400ΜΒ. Κόψτε seedarismata και αφήστε τη γραμμή σας να ξεκουραστεί...

@Cosmakos88: για ένα πράγμα έχω μετανοιώσει με τα apple, ότι δεν είχα κάνει την μετάβαση σε mac νωρίτερα φίλε μου. Καθόμουν και παιδευόμουν με π@π@ριές και αντί να κάνω τη δουλεία μου, είχα γίνει τεχνικός Η/Υ για να αντιμετωπίσω τα διάφορα. Το μόνο καλό με τα windows είναι ότι ανακάλυψα το linux, απλά το τελευταίο καιρό άρχισα να ψιλοβαριέμαι το customization τους και για προσωπική χρήση αγόρασα mac. Εξακολουθώ να έχω και λίνουξ (μόνο σερβερ) και windows (μόνο για autocad) αν και πρόσφατα ανακάλυψα το Archicad στο mac και βλέπω να τα σουτάρω τα "παράθυρα" δια παντώς!

Όπως είπα και σε πολλούς φίλους μου που με ρώτησαν αν θα τους κάνει ο mac: "πάρτον και άμα δεν σου αρέσει τελικά, βάλε windows". Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική (για μένα η καλύτερη), το design αδιαμφισβήτητα το καλύτερο (εκτός αν σε λένε Alexkass, βλ. x300 ibm-lenovo thinkpad) και it just works

@ DesertSMisSRaiN

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις. :)

@ murex

το θεμα ειναι οτι το φοβαμαι λιγο το mac

λενε δεν ειναι pc. και σκεφτομαι πως μπαινω σε νεο κοσμο... δεν ξερω περι firewall κλπ στα mc, δεν ξερω αν οπως στα windows στελνουν πληροφοριες στνην κατασκευαστρια ετερεια (λες και δεν το ξερουμε για τα windows)

klp klp.... για αυτο κ το ψαχνω το θεμα... :worry:

Να θυμήσω μια ατάκα:

Όποιος είπε ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος δεν είχε MAC....:p

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική (για μένα η καλύτερη), το design αδιαμφισβήτητα το καλύτερο (εκτός αν σε λένε Alexkass, βλ. x300 ibm-lenovo thinkpad) και it just works

αχαχχαχαχααχχαχααχαχαχαχαχ:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Καλα εε! Εγραψες !!!:D

Παρακαλώ στο εξής να λείπουν τέτοια σχόλια. Μείνετε στο θέμα και αποφύγετε τις ειρωνείες.

πως μπορω να βγαλω την ειδοποιηση αυτη η εφαρμογη κατεβηκε απο το δικτυο;..

Creek A50i R | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Ρε συ mcde μήπως γίνεσαι λίγο υπερβολικός? Σαν να είσαι ο βοσκός και με το παραμικρό αρπάζεσαι με τα πρόβατα...

@nikosxeng3

Μια φορά σου εμφανίζεται κατά την πρώτη εκκίνηση και μετά ποτέ ξανά...Leopard δεν έχεις?:D

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Με την απαντηση να ειναι (προφανως): Δεν ενδιαφερει το αγοραστικο κοινο που θα το αγορασει αν ειναι ελαφρως πιο αργο απο τα υπολοιπα μηχανηματα της Apple, ουτε αν δεν παιζει High Definition περιεχομενο, ποσο μαλλον δε, το οτι το Superdrive δεν δουλευει σε αλλα μηχανηματα.

Προσωπικα διαφωνω, και θεωρω τραγικο το να μην μπορεις να καψεις ενα cd εστω και με τον (εξισου τραγικο) εξ αποστασεως τροπο.

Απο την αλλη πλευρα, ομως, το να μην μπορεις να λειτουργησεις το Superdive με καποιον αλλον υπολογιστη, αν και ηλιθιο ως προς το να εισαγει καποιον περιορισμο, δεν ειναι και κατι τρομερο. Ουτως ή αλλως σε ποιον υπολογιστη να το εκανες plug; Υπαρχει καποιος που δεν εχει ηδη drive; :p

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...