Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξέρω οτι μπαίνει εύκολα,μου έχουν πει οτι ειναι κάτω αριστερά στην οθόνη σε εύκολο σημείο. Στο αλλο κατάστημα όμως δεν με χρεώναν τοποθέτηση. Απλά επισυμαίνω το οτι το FNAC μου θυμίζει δυστηχώς,αλλο ενα supermarket και τίποτε αλλο.

achil,εαν θες, να συναινοηθούμε να πάμε μαζί αυτή την εβδομάδα και στον ΝΑΚΑ και στο FNAC.

Ok Αύριο περιμένω τηλέφωνο απο fnac να μου πούνε τι παίζει τελικά με τους imac και πότε μπορώ να πάρω ένα(αν θα πάρω απο αυτούς τελικά) και το κανονίζουμε.

Αντε να πάρω mac ξανά γιατί με το πισι κοντέυω να πάθω νευρικό κλονισμό :cry:

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπόν η fnac τελικά μόνο "ελληνικά" μακ θα φέρνει λέγοντας ότι κάποια στιγμή κάτι θα κάνει και για τα αγγλικά δλδ με λίγα λόγια ζήσε μάη μου να φάς τριφύλλι.

Γύρισα πριν απο λίγο. Θα φέρουν μου είπαν 2 κομμάτια την Παρασκευή. 2007 ευρό το κόστος αγοράς.

Επίσης, την Παρασκευή θα φέρουν και έξτρα μνήμες της APPLE.

Υ.Γ. Μου είπαν στο FNAC oτι το ενα κομμάτι το έχει κλείσει ηδη κάποιος κύριος. Ποιός να ειναι άραγε; :rolleyes:

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

Γύρισα πριν απο λίγο. Θα φέρουν μου είπαν 2 κομμάτια την Παρασκευή. 2007 ευρό το κόστος αγοράς.

Επίσης, την Παρασκευή θα φέρουν και έξτρα μνήμες της APPLE.

Υ.Γ. Μου είπαν στο FNAC oτι το ενα κομμάτι το έχει κλείσει ηδη κάποιος κύριος. Ποιός να ειναι άραγε; :rolleyes:

Εχμ ή εσύ ή ο stereo εγώ πάντως τσούκου 2009 ευρώ μου είπανε εμένα και πέμπτη(καλά μιλάμε για πολύ συνεννόηση υπάρχει εκεί)μνήμη δεν χρειάζεται να πάρεις παο αυτούς αν το 1 gb ξεπερνάει τα 110 ευρώ.

Να δώσω 113 ευρώ παραπάνω να τα φάει η ακατονόμαστη για ένα cd του κώλου δεν λέει.

Να δώσω 113 ευρώ παραπάνω να τα φάει η ακατονόμαστη για ένα cd του κώλου δεν λέει.

Και αυτός είναι και ο λόγος που (και) εγώ δεν είμαι ο κάποιος κύριος που το έχει κλείσει LOL.

Κρίμα κι άδικο πάντως. Και είχαμε τόσες ελπίδες. Με βλέπω να μου φέρνουν κανα mac mini από αμερική (μεθαδόνη, τι να κάνω!)

Εχμ ή εσύ ή ο stereo εγώ πάντως τσούκου 2009 ευρώ μου είπανε εμένα και πέμπτη(καλά μιλάμε για πολύ συνεννόηση υπάρχει εκεί)μνήμη δεν χρειάζεται να πάρεις παο αυτούς αν το 1 gb ξεπερνάει τα 110 ευρώ.

Εγώ έκλεισα σήμερα το δεύτερο.

Μνήμη 1 γίγα,μπορώ να πάρω απο αλλού και να την τοποθετήσω; Ειναι εύκολη η τοποθέτηση;

Εγώ έκλεισα σήμερα το δεύτερο.

Μνήμη 1 γίγα,μπορώ να πάρω απο αλλού και να την τοποθετήσω; Ειναι εύκολη η τοποθέτηση;

Nαί μπορείς απλά πάρε μια με τα χαρακτηριστικά που ζητάει ο imac,ώστε το έκλεισες εεε?Συγχαρητήρια και καλοδούλευτος μακάρι να μην υπήρχε αυτό το πρόβλημα με τα ελληνικά και δεν θα προλάβαινες νάσε σίγουρος :p

Όπως έγραψα και στην προηγούμενη σελίδα, τα νέα iMac παίρνουν DDR2 SDRAM (PC2-4200) @ 533MHz και είναι εύκολο να την τοποθετήσεις (υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες στο site της Apple).

Τέτοιες μνήμες σε καλές τιμές θα βρείς στο MG manager, Πλαίσιο, eShop, με αναζήτηση στο Skroutz, καθώς και στην Crucial (€ 138).

Και αυτός είναι και ο λόγος που (και) εγώ δεν είμαι ο κάποιος κύριος που το έχει κλείσει LOL.

Κρίμα κι άδικο πάντως. Και είχαμε τόσες ελπίδες. Με βλέπω να μου φέρνουν κανα mac mini από αμερική (μεθαδόνη, τι να κάνω!)

Μπααα αν είναι για minimac προτιμώ να περιμένω τον ιανουάριο :cry: αλλά δεν μπορώ γαμώτο το θελω ΤΩΡΑ είμαι 3 μήνες χωρίς mac έχω αρχίσει να εμφανίζω συμπτώματα στέρησης.

ahill2 πρέπει να πάρεις macintosh απο το FNAC;

η Αθήνα έχει αρκετούς re-sellers με τους οποίους μπορείς να βγάλεις άκρη (υποθέτω πλέον, μετά το άνοιγμα της apple στην Ελληνική αγορά)

ahill2 πρέπει να πάρεις macintosh απο το FNAC;

η Αθήνα έχει αρκετούς re-sellers με τους οποίους μπορείς να βγάλεις άκρη (υποθέτω πλέον, μετά το άνοιγμα της apple στην Ελληνική αγορά)

Oχι δεν χρειάζεται να είναι απο fnac οπωσδήποτε απλά είναι απο τις λίγες αν όχι η μόνη που το έχει ετοιμοπαράδοτο +after sale service etc.

Και επίσης, αν δεν κάνω λάθος, οι μόνοι που προσφέρουν άτοκες δόσεις.

Και για να ξεφύγουμε και λίγο από τα fnac, ορίστε το νέο mac mini!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του think secret λοιπόν (που συνήθως πέφτει μέσα), αρχές Ιανουαρίου στο MESF θα παρουσιαστεί όντως το πρώτο Mac σε πλατφόρμα Intel και αυτό θα είναι ένα τελείως νέο mac mini.

Το ΄κωδικό΄ του όνομα είναι Kaleidoscope και λέγεται ότι ο προσανατολισμός του θα είναι ακόμα περισσότερο προς το 'ένα μηχάνημα για όλες τις ψηφιακές μας ανάγκες'. Θα προσφέρει δίσκο 3.5" (και όχι 2.5" όπως τώρα), iPod dock, Front Row 2 και Digital Video Recording.

Λόγω όλων αυτών είναι πιθανόν να αλλάξει και το σχήμα του.

Πηγή: think secret

Μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτή η ιστορία με τα ελληνικά mac: δηλαδή και παρεμβαίνει μια άσχετη εταιρεία στο λειτουργικό, και παραπάνω το πληρώνεις και επιλογή δεν έχεις. Δε θέλω να είμαι κακός αλλά η microsoft & microsoft hellas είναι η μέρα με τη νύχτα στο συγκεκριμένο θέμα.

Το shop21 έχει αγγλικά mac mini, ίσως το παραγγείλω από εκεί αν και προτιμώ να το πάρω από "κανονικό" κατάστημα.

Αν τα πληρώσουμε τα κερατιάτικα μπορούμε να απεγκαταστήσουμε μετά τις εξυπνάδες τις rainbow και να ξαναέχουμε το λειτουργικό στα αγγλικά τουλάχιστον; Να τα δώσω να γλυτώσει η ψυχική μου υγεία... :w00t:

Άχρηστοι, κουτοπόνηροι, ζωα... Να βάλουμε το "Ελληνας επιχειρηματίας" στη λίστα με τα σύντομα ανέκδοτα :cry:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτή η ιστορία με τα ελληνικά mac: δηλαδή και παρεμβαίνει μια άσχετη εταιρεία στο λειτουργικό, και παραπάνω το πληρώνεις και επιλογή δεν έχεις.

Join the club! ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ έχεις επιλογή διότι και καλά φέρνει και τα άλλα. Όπως βλεπουμε όμως, πρακτικά δεν μπορείς να τα αγοράσεις.

Το shop21 έχει αγγλικά mac mini, ίσως το παραγγείλω από εκεί αν και προτιμώ να το πάρω από "κανονικό" κατάστημα.

Εξαντλημένα τα βλέπω. Ασε που πλέον δε θα αγόραζα τώρα (για να το δω να καταργείται σε ένα μήνα!)

Αν τα πληρώσουμε τα κερατιάτικα μπορούμε να απεγκαταστήσουμε μετά τις εξυπνάδες τις rainbow και να ξαναέχουμε το λειτουργικό στα αγγλικά τουλάχιστον;

Το θετικό είναι ότι ευτυχώωωως δεν το έχουν προεγκατεστημένο το ελληνικό patch. Οπότε μπορείς να μη το βάλεις!

Τώρα αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά παραπάνω για κάτι που ποτέ δε θα χρησιμοποιήσεις, είναι μια άλλη ερώτηση :)

Δεν καταλαβαίνω το γιατι να μην χρησιμοποιήσεις την γλώσσα σου. Λες και ειναι χωλέρα μιλλάτε κάποιοι. Ελεος. Στην Ελλάδα βρισκώσαστε. Ειναι απαράδεκτο να μην υποστηρίζει το κάθε προιόν την Ελληνική γλώσσα. Οπως επίσης ειναι απαράδεκτο η ρέινμποου να χρεώνει την Ελληνική γλώσσα, ενω θα έπρεπε να υποχρεούται να την τοποθετεί.

Γιατί όταν σου χρεώνουν πολλά ευρώ παραπάνω για τα ελληνικά αυτά, μπορεί εσύ να μην τα θέλεις...Υπάρχουν μια χαρά 3rd party λύσεις για ελληνικά σε mac, και πιστεύω πως κάποιες είναι δωρεάν.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Α) Εχεις δει τη μετάφραση της Rainbow ethnicnation? Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα! Διευθυνσιογράφος; Ταμπλώ; Έλεος! Ας κάνει η η ίδια η Αpple μετάφραση στα ελληνικά και θα το ξανασκεφτώ.

Β) Καλώς ή κακώς έχω συνηθίσει τα λειτουργικά μου και κάποια προγράμματα να τα δουλεύω στα αγγλικά. Πήρα ένα ελληνικό office και το σκυλομετάνιωσα, ψαχνόμουνα για μέρες για τις ίδιες εντολές που ήξερα απ' έξω και ανακατωτά.

Γ) Γιατί να το πληρώνουμε επιπλέον; Υποχρεώσή τους είναι να δίνουν την επιλογή χωρίς να χρεώνουν τίποτα. Ειδικά όταν υπάρχουν εναλλακτικές εκδοχές που είναι δωρεάν.

Εξαντλημένα τα βλέπω. Ασε που πλέον δε θα αγόραζα τώρα (για να το δω να καταργείται σε ένα μήνα!)

Χμμ... Φοβάμαι ότι όλο και κάποιες ασυμβατότητες και προβληματάκια θα έχουν τα πρώτα Macintel. Και εγώ θα προτιμούσα έναν Pentium M αντί του PPC αλλά θα κάνω την καρδιά μου πέτρα.

Άσε που με τη Rainbow οι σαράντα μέρες γίνονται χαλαρά 90.... Και αυτό που διάβαζα για το νέο, μεγαλύτερο σχήμα με προβλημάτισε λίγο. Ελπίζω να μην ισχύσει τελικά.

Το θετικό είναι ότι ευτυχώωωως δεν το έχουν προεγκατεστημένο το ελληνικό patch. Οπότε μπορείς να μη το βάλεις!

Ευχαριστώ πολύ, επιτέλους και ένα καλό νέο. FNAC σου έρχομαι λίαν συντόμως!

Και μια τελευταία ερώτηση: μαζί με το ελληνικό patch δίνουν και 1-2 προγραμματάκια ακόμα . Να υποθέσω ότι αυτά μπορούν να εγκατασταθούν ανεξάρτητα; (τα πληρώνουμε που τα πληρώνουμε)

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Δεν καταλαβαίνω το γιατι να μην χρησιμοποιήσεις την γλώσσα σου. Λες και ειναι χωλέρα μιλλάτε κάποιοι. Ελεος. Στην Ελλάδα βρισκώσαστε. Ειναι απαράδεκτο να μην υποστηρίζει το κάθε προιόν την Ελληνική γλώσσα. Οπως επίσης ειναι απαράδεκτο η ρέινμποου να χρεώνει την Ελληνική γλώσσα, ενω θα έπρεπε να υποχρεούται να την τοποθετεί.

Στο ότι θα έπρεπε η rainbow να μη χρεώνει την Ελληνική γλώσσα συμφωνώ.

Σχετικά με τα υπόλοιπα: το πρόβλημά μου δεν είναι με την Ελληνική γλώσσα, είναι με το ότι αν έχω να επιλέξω μεταξύ

α. μιας λύσεως η οποία και μου επιβάλεται και δεν είναι σωστά και πλήρως υλοποιημένη και μειώνει την παραγωγικότητά μου και δε με αφήνει να κάνω τα updates μου όταν θέλω εγώ και γενικώς δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ'όσα λύνει και για όλα αυτά πρέπει να πληρώσω αρκετά χρήματα παραπάνω και μάλιστα όχι fix αλλά αναλογικά με την αρχική τιμή του προϊόντος (με ποιά λογική για παράδειγμα η διαφορά αγγλικού με ελληνικού 12" iBook είναι 86 Ε, ενώ στο 14" είναι 101 Ε - άσε εκείνο το περιβόητο αυτοκόλλητο στις αγγλικές εκδόσεις της λες και είμαστε εγκληματίες εκ των προτέρων)

και

β) του να γλυτώσω τα ωραία μου λεφτάκια και να έχω το σύστημα μια χαρά, αν όχι καλύτερο, τη στιγμή που (εγώ) δεν χρησιμοποιώ μη unicode εφαρμογές οπότε και μου είναι τελείως άχρηστη η λύση της rainbow

είναι σαφές ότι θα επιλέξω το β.

Τέλος, μου είναι πολύ ευκολότερο να καταλάβω την έννοια header και footer παρά κεφαλίδα και υποσέλιδο. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος.

Και μια τελευταία ερώτηση: μαζί με το ελληνικό patch δίνουν και 1-2 προγραμματάκια ακόμα . Να υποθέσω ότι αυτά μπορούν να εγκατασταθούν ανεξάρτητα; (τα πληρώνουμε που τα πληρώνουμε)

Εννοείς το 'Εργασίες' και το 'Τα βήματα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό' ;;;

&*:#^$(*&:%(^$%(#&($

Ναι, εγκαθίστανται ξεχωριστά. Νομίζω ότι δε θα κάνεις καν τον κόπο να ανοιίξεις τη συσκευασία τους (ιδίως μόλις την δείς).

Παντως να πούμε ότι μη unicode εφαρμογές δεν παίζουν σωστά με Ελληνικά χωρίς κάποιου είδους patch.

Εννοείς το 'Εργασίες' και το 'Τα βήματα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό' ;;;

&*:#^$(*&:%(^$%(#&($

Ναι, εγκαθίστανται ξεχωριστά. Νομίζω ότι δε θα κάνεις καν τον κόπο να ανοιίξεις τη συσκευασία τους (ιδίως μόλις την δείς).

Παντως να πούμε ότι μη unicode εφαρμογές δεν παίζουν σωστά με Ελληνικά χωρίς κάποιου είδους patch.

χα χα, πάω πάσο! Νόμιζα ότι έδιναν μαζί κάποιο πρόγραμμα navigation...

Ελληνικές non-unicode εφαρμογές αμφιβάλλω πάρα πολύ ότι θα μου χρειαστούν.

Εντάξει, στο macmini τα επιπλέον χρήματα δεν είναι πολλά, 50 ευρώ. Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι εγώ π.χ. μπορεί να έδινα άλλα 50 και να έπαιρνα την έκδοση με το superdrive, ενώ τώρα δεν θα το κάνω; Μπήχτικη νοοτροπία τραγική.. Και το αναλογικό χαράτσι δεν καταλαβαίνω που βασίζεται, το ίδιο λειτουργικό είναι από τα mac mini μέχρι τα power mac.

-Candygram.

Δηλαδή το Ελληνικό "patch" της Raindow τι κάνει ακριβώς?

Απ' ότι κατάλαβα δεν φτιάχνει μόνο το "πρόβλημα" των μη unicode εφαρμογών αλλά μετατρέπει στα Ελληνικά όλο το interface?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Τώρα είναι που δεν πρόκειται να το πάρω....

:lol: :lol: :lol:

Δηλαδή το Ελληνικό "patch" της Raindow τι κάνει ακριβώς?

Απ' ότι κατάλαβα δεν φτιάχνει μόνο το "πρόβλημα" των μη unicode εφαρμογών αλλά μετατρέπει στα Ελληνικά όλο το interface?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Τώρα είναι που δεν πρόκειται να το πάρω....

:lol: :lol: :lol:

Ναι ναι το κάνει αυτό, αν και για να είμαι ελικρινής, δεν γνωρίζω αν είναι επιλογή ή όχι (γιατί ποτέ δεν έβαλα το patch σε δικό μου μηχάνημα). Μπορεί να μπορείς να αποφύγεις τον εξελληνισμό του συστήματος (μενου κλπ)

Επίσης όταν λέμε φτιάχνει το πρόβλημα των μη unicode εφαρμογών (δλδ πρακτικά της εξής μίας: Quark) δε σημαίνει ότι τις κάνει unicode.

Για να είμαι δίκαιος βέβαια, οτιδήποτε σχετικό με τη δουλειά μου είναι unicode και γι'αυτό δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα με το mac μου. Ίσως εάν είχα παλαιότερα projects ή αντίστοιχα πράγματα, να μου ήταν απαραίτητο και να μην το έβριζα τόσο. Σε αυτό ίσως να μπορούν να απαντήσουν καλύτερα οι πιο προχωρημένοι εδω μέσα :)

@marvin/αναλογικό χαράτσι: Εγώ που ρώτησα πάντως, απάντηση δεν πήρα. Και πες ότι για το mac mini δεν έχουν να εξελληνίσουν το πληκτρολόγιο. Για το iBook όμως;;; Ίδιο πληκτρολόγιο και ίδιο λειτουργικό. Γιατί;

Ε ωραία. Ας κάνουμε τότε ομαδική διαμαρτυρία στην rainbow και οχι να παραδινώμαστε και το χειρώτερο μάλιστα να λέμε οτι δεν θέλουμε τα Ελληνικά στον υπολογιστή μας επειδή τα χρεώνουν. Να διαμαρτυρηθούμε.

Και το καλύτερο ειναι να κάνουμε την διαμαρτυρία μας στο FNAC που ειναι σοβαρή εταιρία και θα μας εκλάβει υπ'όψην της. Αυτή στην συνέχεια θα τα μεταβιβάσει στην rainbow η οποία με την σειρά της φοβούμενη να τα "τσουγκρίσει" με τόσο μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών κλπ κλπ, ίσως να επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα. :O

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...