Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόλις είδα το Keynote. Φοβερό.. Φ Ο Β Ε Ρ Ο! Πολύ γέλιο.. Ιδικά στην αρχή με τον "Hi i'm a PC" και φυσικά στο τέλος με το ultimate/business/etc leopard όπως και με το iChat.

Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος με την λεοπάρδαλη και δεν μπορώ να περιμένω για να αγοράσω ένα iMac 20". Αυτό που δεν είδα και προσωπικά περίμενα, ήτανε κάποιο upgrade ή κάτι παρόμοιο σχετικά με τα iMacs και ίσως το iLife.

Πολύ ωραίο επίσης το εργαλείο για τα widgets. Φυσικά και τι δεν ήτανε ωραίο.

Έχω ήδη εγκαταστήσει τον Safari στα windows μου και δεν μπορώ να πω ότι είναι κακός, αλλά θέλει ακόμα αρκετή δουλεία. Μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιο "ελαφρύς" από το ff μου.

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θα συμφωνήσω με τον marvin. Κυρίως με εντυπωσίασε το Quicklook, που προφανώς αποτελεί την αντικατάσταση του Preview (αν και το Preview δίνει και άλλες δυνατότητες, όπως π.χ. εκτύπωση κλπ., οπότε ίσως δεν αντικατασταθεί).

Το stacks & spaces όντος σχετικά αδιάφορα, το Time Machine φαίνεται πολύ καλό, αλλά να δούμε πόσο χώρο θέλει...

Και κάτι άλλο: αισθάνθηκα μια ελαφρά αμηχανία συναισθημάτων στους developers, όταν ο Jobs τους είπε ότι ουσιαστικά τα apps που θα φτιάχνουν για το iPhone θα είναι web apps (και όχι κανονικά, hard coded apps). Ιδέα μου?

Αν κρίνουμε από το VirtueDesktops, το Spaces μόνο άχρηστο δε θα είναι, ιδίως αν δουλεύεις σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Για το θέμα iPhone apps, αν η λύση είναι όντως ενδιάμεση μέχρι να βγει ένα SDK, τότε δεν τη θεωρώ κακή. Και μπορεί να είναι δυνατόν να φτιαχθούν πολύ καλές εφαρμογές. Κακός ήταν ο τρόπος που το έθεσε. Ας έλεγε "ΔΕΝ δίνουμε τώρα πλήρες SDK για ανάπτυξη εφαρμογών. Υπάρχει όμως η δυνατότητα αυτή". Νομίζω ότι θα ήταν πιο τίμιο.

safari για windows?

Νομίζω οτι το παρακάνει η apple απο τη στιγμή που υπάρχει ο υπερπλήρης firefox (και virus free αν σκεφτείς ποιοί δημιουργούν τους ιούς για τα windows).

Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος και υπερκαλυμμένος με τα όσα είδα περι του future10.5.

Stacks, stacks, stacks :-P

http://news.com.com/Apple+opens+iPhone+to+developers-kind+of/2100-1046_3-6190302.html?tag=nefd.lede

poli telika minan me tin idia geusi gia tin epilogi tis apple na min dosi to SDK

hero of our nation.

Noodles Romanoff and his gang won't get far!

Trust in me and you'll find that...wait, I've got it here somewhere...ummm..never mind.

Viva the revolution!

safari για windows?

Νομίζω οτι το παρακάνει η apple απο τη στιγμή που υπάρχει ο υπερπλήρης firefox (και virus free αν σκεφτείς ποιοί δημιουργούν τους ιούς για τα windows).

Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος και υπερκαλυμμένος με τα όσα είδα περι του future10.5.

Stacks, stacks, stacks :-P

Φίλε εγώ διαφωνώ μαζί σου.. στην αρχή το firefox ήτανε ότι καλύτερο, αλλά αυτή την στιγμή, μετά το release του 2, πρέπει να πούμε ότι ακολουθεί τα βήματα του ΙΕ. Δεν είναι τόσο γρήγορο όσον ήταν και όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση. χρειάζεται περισσότερη μνήμη κτλ.

Go apple!

Το DVD player γιατί δεν το φτιάχνουν λίγο; Είναι τρομερά περιοριστικό σε επιλογές σε σχέση με WinDVD & PowerDVD. Βάλανε ζουμ και bookmarks αλλά δεν φτάνουν...

Και η εγγενής υποστήριξη BD & HD-DVD δεν θα με χάλαγε. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα, αλλά καθώς πολλά μηχανήματα της Apple είναι αρκετά digital entertainment-oriented θα έπρεπε να τα προσέξουν περισσότερο.

Το Time Machine μάλλον είναι λιγότερο εξωτικό απ' ότι νόμιζα, απλά κάνει backup τα δεδομένα όπου του πεις και τα επαναφέρει (με πολύ πρακτικό τρόπο ομολογουμένως), δεν τα ανακτά από το δίσκο με κάποιο "μαγικό" τρόπο, λεπτομέρειες εδώ.

Για το Safari on Windows την είπα τη γνώμη μου στο οικείο thread. Χειρότερη δυσφήμιση στο iPhone δεν θα μπορούσαν να κάνουν στην κατάσταση που το παρουσίασαν.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Δεν συμφωνώ, marvin.

Είναι γνωστό (και απόλυτα λογικό για να σου πω την αλήθεια) πως οι εφαρμογές της Apple τρέχουν άριστα σε Apple μηχανήματα. Το ότι υπάρχουν και για Windows, απλά είναι ένα extra. Το ότι θα έπρεπε ίσως να τρέχουν άριστα σε αμφότερα τα μηχανήματα είναι σεβαστό, αλλά και απόλυτα φυσιολογικό να μην ισχύει 1) λόγω marketing και 2) λόγω "προβληματικής" κατασκευής των Windows.

Δεν πρέπει να θεωρούμε δυσφήμιση/διαφήμιση σε καμια περίπτωση το πως "τρέχει" μια Apple εφαρμογή σε άλλο μηχάνημα, και σαφώς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το iPhone γιατί πολύ απλά (ακόμα και αν δεν παραδέχεσαι πως είναι λογικό να μην είναι τόσο "τέλειες" οι εφαρμογές της Apple σε Windows), το iPhone είναι κινητό και όχι υπολογιστής, το οποίο μάλιστα θα τρέχει (μια μορφή, έστω) Mac OS X.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Είναι γνωστό (και απόλυτα λογικό για να σου πω την αλήθεια) πως οι εφαρμογές της Apple τρέχουν άριστα σε Apple μηχανήματα. Το ότι υπάρχουν και για Windows, απλά είναι ένα extra. Το ότι θα έπρεπε ίσως να τρέχουν άριστα σε αμφότερα τα μηχανήματα είναι σεβαστό, αλλά και απόλυτα φυσιολογικό να μην ισχύει 1) λόγω marketing και 2) λόγω "προβληματικής" κατασκευής των Windows.

Εντάξει, αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.

Το λέω γιατί το Safari θα παίξει μεγάλο ρόλο στο iPhone τόσο σαν browser όσο και σαν το περιβάλλον των web-apps που θα δούμε και η τωρινή άθλια Beta είναι η πρώτη επαφή άπειρων Windows users που ξερογλείφονται να πάρουν το iPhone. Δεν σημαίνει ότι το iPhone θα είναι τόσο buggy, αλλά η σύνδεση των δύο που επιχειρήθηκε χθες σε συνδυασμό με το ότι έχουν βουήξει τα internets :p σήμερα για τα χάλια και τα κενά του Safari on Windows σίγουρα δεν αποτελεί καλή διαφήμιση. Στην πράξη πιθανότατα δε σημαίνει τίποτα, αλλά οι εντυπώσεις μένουν.

ΥΓ. Ωραία υπογραφή :lol:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Σαφώς και όχι, αλλά είναι άδικο να κρίνουμε μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε για συγκεκριμένα μηχανήματα με βάση την επίδοση μιας έκδοσής της σε άλλα μηχανήματα.

Άλλωστε, όσοι ανησυχούν, μπορούν να δοκιμάσουν τον Safari σε Mac OS X. Έτσι θα μπορούν να κρίνουν.

ΥΓ: Thanks :p

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Η μεγάλη απογοήτευση για εμένα ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι ούτε το iChat του Leopard θα υποστηρίζει το msn. Τι να το κάνεις το υπέροχο interface και τις φοβερές δυνατότητες όταν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα με το 95% των επαφών σου;

Και καλά για text chatting, εκεί κάτι γίνεται μέσω jabber. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για file sharing και video chatting όμως, η κατάσταση είναι τραγική. Κρίμα την πολύ καλή κάμερα που έχει το MacBook Pro μου, χαράμι πάει. :(

Κοίτα, η κάμερα δεν πάει χαράμι, γιατί υπάρχει και το εξαίσιο Skype. Αλλά όντως, θα ήταν αναντικατάστατο το iChat αν υποστήριζε τουλάχιστον msn επαφές... :(

Σαφώς και όχι, αλλά είναι άδικο να κρίνουμε μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε για συγκεκριμένα μηχανήματα με βάση την επίδοση μιας έκδοσής της σε άλλα μηχανήματα.

Άδικο δεν είναι. Ports εφαρμογών γίνονται εδώ και δεκαετίες από ένα λειτουργικό σε ένα άλλο...και ειδικά στην περίπτωση του Safari δεν μιλάμε για προβλήματα επιδόσεων (x χρόνος για άνοιγμα σελίδας σε Windows, y χρόνος σε OSX με x > y) αλλά για bugs και crashes τα οποία δεν είναι καν επιπέδου beta...

Και εγώ προσωπικά δεν έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα, μπορώ να περιμένω να διορθωθούν τα προβλήματα και ξέρω ότι ο Safari παίζει καλά σε Mac. Ο μη-poweruser όμως που θα μπει στο apple.com και δεν ξέρει τί σημαίνει beta θα κατεβάσει τον Safari και θα βγάλει τα ματάκια του...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Ο μη-poweruser όμως που θα μπει στο apple.com και δεν ξέρει τί σημαίνει beta θα κατεβάσει τον Safari και θα βγάλει τα ματάκια του...

Ο μη-poweruser καλά θα'ναι να μην κατεβάζει beta προγράμματα ώστε να μην βγάζει τα ματάκια του ;)

Πάντως, η version για Χ εμένα τρεις μέρες τώρα δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Ο μη-poweruser δεν ξέρει τί σημαίνει beta....αν δει link στο κεντρικό site της Apple, θα το κατεβάσει...

Αν η apple δεν ήθελε ο κοσμάκης να κατεβάζει τον Safari (και προφανώς δεν ήθελε να κάνει και το PR της παράλληλα) θα έβαζε το download κάπου στο site για τους developers που έχει.

Ήδη έβγαλαν νέο release για windows. Μόλις μου πέταξε window το Apple Updater Software για να κάνει update. Μιλάμε για την δεύτερη μέρα κυκλοφορίας και ήδη έκαναν αναβάθμιση.. Πιστεύω ότι σταδιακά θα καλυτερεύσουν τα πράγματα...:worry:

Χμ....βάζω το PC να κατεβάζει :ρ

edit:

Το κατέβασα. Με μία πρώτη ματιά δεν βλέπω τί διόρθωσαν. Τα Bookmarks πάλι δεν μου εμφανίζονται (crasharei ο Safari μόλις πατάω το button), το gmail πάλι δεν κάνει render σωστά, και οι σελίδες εξακολοθούν να αργούν να φορτώσουν...

Η μεγάλη απογοήτευση για εμένα ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι ούτε το iChat του Leopard θα υποστηρίζει το msn. Τι να το κάνεις το υπέροχο interface και τις φοβερές δυνατότητες όταν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα με το 95% των επαφών σου;

Και καλά για text chatting, εκεί κάτι γίνεται μέσω jabber. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για file sharing και video chatting όμως, η κατάσταση είναι τραγική. Κρίμα την πολύ καλή κάμερα που έχει το MacBook Pro μου, χαράμι πάει. :(

- το aMSN το ξέρεις;

- Αν η MS δε βγάζει video messenger, περιμένεις την apple να το κάνει για λογαριασμό της;

- To rapidshare που (καλώς) καταναλώνει ότι upload/download resources διαθέτεις δεν είναι χρήσιμο για file transfers;

- Σύντομα το y! messenger θα υποστηρίζει both yahoo & hotmail video conference.

- το aMSN το ξέρεις;

- Αν η MS δε βγάζει video messenger, περιμένεις την apple να το κάνει για λογαριασμό της;

- To rapidshare που (καλώς) καταναλώνει ότι upload/download resources διαθέτεις δεν είναι χρήσιμο για file transfers;

- Σύντομα το y! messenger θα υποστηρίζει both yahoo & hotmail video conference.

-Το aMSN έχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν αλλάζει την γλώσσα με command-space. Σε ένα τυπικό chat session όπου οι ανταλλαγές μηνυμάτων γίνονται αστραπιαία η αδυναμία αυτή είναι καθοριστικός ανασταλτικός παράγων, για εμένα τουλάχιστον.

-Και γιατί όχι; H MS έχει κάθε συμφέρον να μην υποστηρίζει πλήρως τα Mac για να κρατάει τους εν δυνάμει αγοραστές στο δικό της στρατόπεδο.Η apple τι κάνει για αυτό; Μας προσφέρει ένα υπέροχο προϊόν και μετά μας λέει "ελπίζω να σας αρέσει. Απλώς δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε με τους φίλους σας!"

Ξέρεις πόσοι γνωστοί μου (που έχουν ξετρελαθεί με το φορητό μου) δεν αγοράζουν apple ακριβώς λόγω τέτοιων προβλημάτων;

-Το rapidshare έχει την χρήση του, αλλά για ανταλλαγές μικρών φακέλων είναι πολύ πιο πρακτικό να χρησιμοποιείς τον messenger σου. Πάλι καλά που αυτό γίνεται μέσω MS Messenger.

-Το y! messenger δεν το ξέρω. Ξέρω το Yahoo messenger που δεν υποστηρίζει file sharing με το msn και το video του οποίου είναι αισχρό. Έχουμε κάποια εξέλιξη σε αυτό;

φυσικά και υπάρχει εξέλιξη της video chat ποιότητας! To yahoo messenger (ή y! messenger) 3 beta 1 (build 18274) έχει πολύ καλή καλή ποιότητα βινετοαναμετάδοσης. Σχετική πάντα με την ποιότητα της εκάστοτε κάμερας.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Έχεις δει την ποιότητα του iSight στα MacBook Pro? Η σύγκριση με το αξιοθρήνητο παράθυρο του Yahoo Messenger είναι τραγική. Συν το ότι δεν επιτρέπονται file transfers. :rolleyes:

Μην με παρεξηγείς, δεν είμαι κατά της apple, το αντίθετο μάλιστα. Από τότε που αγόρασα το δικό μου είμαι ενθουσιασμένος και με το Hardware και με το Tiger και τα παρελκόμενα του. Αλλά (και είναι μεγάλο "αλλά") υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι εξόφθαλμα λάθος και η έλλειψη υποστήριξης msn από το iSight είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Το ότι το νέο λειτουργικό δεν θα φέρει κάτι καινούργιο σε αυτή την κατεύθυνση ήταν πολύ άσχημα νέα πιστεύω για χιλιάδες χρήστες.

Ίσως αυτό ακουστεί "τρελό" αλλά μου ήρθε μια ιδέα διαβάζοντας τα ποστς σας και είπα να την μοιραστώ μαζί σας.

Μπορεί να κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα απ' την οποία θα ζητάς όποιος υποστηρίζει τα πιστεύω σου να υπογράφει. Δηλαδή θα κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα που θα λέει ότι "θέλουμε" iChat support για MSN, και όποιος συμμερίζεται αυτή την άποψη να γράφει το όνομα του. Όταν μαζέψεις μερικές χιλιάδες ψήφους μπορείς να δείξεις τα αποτελέσματα στην apple και να είσαι σίγουρος ότι κάτι θα κάνουν.

Το έχω δει αυτό να γίνεται για διάφορους λόγους και περιπτώσεις και μπορώ να σου πω ότι αν καταφέρεις να συγκεντρώσεις μεγάλο αριθμό υπογραφών αυτό που ζητάς θα γίνει.

Φυσικά αυτή ήτανε απλός μια ιδέα (που καλός ή κακός σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας).

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...