Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να σβήσεις για αρχή το φάκελο στο User/Library και το .plist στο User/Library/Preferences.

Θα χαθούν οι ρυθμίσεις όμως :!:

το plist το εσβησα τον φακελο imovie ομως δεν με αφηνει.τι μπορω να κανω.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πήγαινε στις ρυθμίσεις γλώσσας (στο Preferences του Leopard, όχι στο iMovie) και στη λιστα με τις γλώσσες δες αν τα Ελληνικά είναι πρώτα (πάνω από τα Αγγλικά). Αν ναι, τότε τραβηξέ τα με το ποντίκι να πάνε πίσω από τα Αγγλικά (ή απλώς τράβηξε τα Αγγλικά στην κορυφή της λίστας).

Κάνε αυτό που σου είπα, και πες μου αν δουλεύει. ;)

ετσι ηταν ρυθμισμενο ετσι κι αλλιως.

τα ιδια και παλι.mac os and other application are not affected.click relaunch.

Πήγαινε στις ρυθμίσεις γλώσσας (στο Preferences του Leopard, όχι στο iMovie) και στη λιστα με τις γλώσσες δες αν τα Ελληνικά είναι πρώτα (πάνω από τα Αγγλικά). Αν ναι, τότε τραβηξέ τα με το ποντίκι να πάνε πίσω από τα Αγγλικά (ή απλώς τράβηξε τα Αγγλικά στην κορυφή της λίστας).

Εγώ έχω πρώτα τα Ελληνικά, λόγω διορθωτή και δουλεύει κανονικά το iMovie. Δε νομίζω ότι έχει σημασία αυτό ...

Άνοιξε μια consolίτσα, μπες στο κατάλληλο folder και τρέξε sudo rm ... ώστε να στο σβήσει ...

Console is your friend που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι ...

-----------------

Σ.Ζωγράφος

Ο "μάκης" μου παιδιά τώρα τελευταία μου κάνει κόλπα με το airport ... τις προάλλες ήθελα να το ενεργοποιήσω για να κάνω sharing internet με το iphone.. και ενώ πατούσα το on, δεν ενεργοποιείτο με τπτ.. κατέληξα στη λύση του restart και δούλεψε... νομίζω .. ότι όταν το βάζεις σε sleep (το δικό μου τουλάχιστον) τρώει φλασιές μετά.. γενικά... και την ώρα έχω παρατηρήσει ότι κολλάει, κτλ..

Πριν λίγο μου συνέβη ακριβώς το ίδιο ... με το airport.. το βάζω σε sleep και το ξαναανοίγω.. αλλά τπτ.. λέω.. ας το κάνω restart να δουλέψει.. και τώρα το μόνο που βλέπω είναι "no airport card installed" ...!!!

μήπως να αρχίσω να ανησυχώ... ή να τον "στείλω" για format???

"πφφφ.. άτιμε μάκη .. όταν σε χρειάζομαι... μου τα χαλάς .. " :D

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Παιδιά έχω το igetter και ενώ όλα καλά, τον τελευταίο καιρό μου βγάζει ένα τετράγωγο εικονιδιάκι του στην επιφάνεια εργασίας!

Έχει συμβεί σε άλλον? Δεν φεύγει ρε παιδί μου...

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Ότι είμαστε και στα νέα!!!!!!!!!!

Είναι γνωστό το πρόβλημα

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

παιδιά SOS !!!

Eχω μια εργασία για τη σχολή και θα πρέπει να τη δουλέψω σε joomla. Ο καθηγητής μας έδωσε manual για να το εγκαταστήσουμε αλλά είναι μόνο για windows. Θέλει πρώτα install το xampp και μετά το joomla.. το θέμα είναι ότι βρήκα τα compatible για το mac. έκανα το install του xampp και edit κάποιες ρυθμίσεις για MYSQL και Apache, όταν βάζω το http://localhost/ ναι μεν παίρνω μήνυμα ότι και καλά έχω Apache, αλλά δεν είναι όπως το screenshot του manual..

πφφ.. ρώτησα κι έναν συμφοιτητή που είδα ότι έχει mac και μου είπε ότι συνδέθηκε κανονικά.. βάζοντας xampp και joomla μετά ..

τι κάνω λάθος ρε γμτ..; ξέρει κανείς να με βοηθήσει;; πφφ.. έχω σκυλιάσει τώρα.. :P

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Εγώ πάντως θυμάμαι παλιά είχα εγκαταστήσει τον MAMP και μετά πέρασα εκεί joomla. Απλοποιεί πολύ το όλο θέμα ο MAMP (http://en.wikipedia.org/wiki/MAMP).

Εγώ πάντως θυμάμαι παλιά είχα εγκαταστήσει τον MAMP και μετά πέρασα εκεί joomla. Απλοποιεί πολύ το όλο θέμα ο MAMP (http://en.wikipedia.org/wiki/MAMP).

αρχικά κι εγώ οδηγό για mamp είχα βρει.. αλλά μου λέει αυτό το παιδί εγώ το δούλεψα με xampp και λέω ας το δοκιμάσω.. αλλά επειδή σπάσανε τα νεύρα μου .. το άφησα τελείως... θα το πιάσω σήμερα το βράδι που θα γυρίσω.. μπας και με το mamp δουλέψει..!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Η διεύθυνση είναι http://localhost/joomla/setup για να εγκαταστήσεις το joomla. Το έχω εγκαταστήσει επιτυχώς και σε μακ και σε windows.

Φαντάζομαι ότι βάζεις το joomla στο φακελλο htdocs...

Για δες και εδώ

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Η διεύθυνση είναι http://localhost/joomla/setup για να εγκαταστήσεις το joomla. Το έχω εγκαταστήσει επιτυχώς και σε μακ και σε windows.

Φαντάζομαι ότι βάζεις το joomla στο φακελλο htdocs...

Για δες και εδώ

Ναι μωρέ.. έχω όλα τα manual και το site αυτό το΄χω διαβάσει.. τι να πω? θα δοκιμάσω σήμερα το βράδι πάλι πιο ήρεμη και θα σας δώσω update!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Ναι μωρέ.. έχω όλα τα manual και το site αυτό το΄χω διαβάσει.. τι να πω? θα δοκιμάσω σήμερα το βράδι πάλι πιο ήρεμη και θα σας δώσω update!

Προσπάθησα τώρα πάλι να το ξεκινήσω από την αρχή ...

έφτασα μέχρι και το στάδιο που ζητάει ρυθμίσεις ftp .. δεν μπορούσα με καμία δύναμη να τις βρω και το παράτησα..

προσπάθησα και με το xamp που πρότεινε ο καθηγητής .. αλλά αυτό ούτε καν ...

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει...?!?! πρέπει να ετοιμάσω εργασία την άλλη βδομάδα.. κι μου'χει σπάσει τα νεύρα αυτή η βλακεία...

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

ερώτηση, αν το έχεις sleep και τελειώσει η μπαταρία όταν το ανοίξει (στο ρεύμα) τι κάνει?

έχει κρατήσει το data της ram στο δίσκο (hibernate) ή κάνει cold boot και χάθηκαν όλα?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

ερώτηση, αν το έχεις sleep και τελειώσει η μπαταρία όταν το ανοίξει (στο ρεύμα) τι κάνει?

έχει κρατήσει το data της ram στο δίσκο (hibernate) ή κάνει cold boot και χάθηκαν όλα?

Όλα τα intel -και κάποια powerbooks- κρατάνε τα data στο δίσκο.

Οπως ολα τα φορητα, θεωρητικα θα σε φερουν στο σημειο που ησουν

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

εμένα τα κρατάει εκεί που ήταν.. π.χ. μου'χει τύχει να βλέπω ταινία, να επεξεργάζομαι έγγραφο, κτλ .. δεν έχω χάσει ποτέ κάτι ..

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Εγώ έχω πρώτα τα Ελληνικά, λόγω διορθωτή και δουλεύει κανονικά το iMovie. Δε νομίζω ότι έχει σημασία αυτό ...

Άνοιξε μια consolίτσα, μπες στο κατάλληλο folder και τρέξε sudo rm ... ώστε να στο σβήσει ...

Console is your friend που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι ...

εχουν παιξει λιγο τα νευρα μου καθως ειμαι ασχετος απο mac,που μπορω να βρω αυτα που λες.

εχουν παιξει λιγο τα νευρα μου καθως ειμαι ασχετος απο mac,που μπορω να βρω αυτα που λες.

το terminal εννοεί..

αν πατήσεις στο spotlight terminal θα στο βγάλει...

είναι κάτι αντίστοιχο με τη "φτωχή" command line των MS W.

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Καλησπερα

Δυο ερωτησουλες...Ξερει κανεις αν και πως μπορω να αλλαξω τη θεση των εικονιδιων που εχω στο statusbar καθως επισης αν ειναι δυνατον με καποιο τροπο να κανω μια εφαρμογη να ανοιγει στο statusbar οταν κανω login (συγκεκριμενα για το "second time" θελω...δεν εχει option για "open at login"...)

Applications/Utilities/Terminal

Το τρέχεις και αφού μπεις στο κατάλληλο folder με

cd /..././././.

τρέχεις

sudo rm -rfd ......

σου ζητάει Administrator Login και σου σβήνει το αρχείο που θέλεις ...

Γενικά η consola κάνει τα πάντα, αλλά θέλει προσοχή ... ειδικά το sudo ...

Καλησπερα

Δυο ερωτησουλες...Ξερει κανεις αν και πως μπορω να αλλαξω τη θεση των εικονιδιων που εχω στο statusbar καθως επισης αν ειναι δυνατον με καποιο τροπο να κανω μια εφαρμογη να ανοιγει στο statusbar οταν κανω login (συγκεκριμενα για το "second time" θελω...δεν εχει option για "open at login"...)

Για να αλλάξεις τη θέση των εικονιδίων, πατάς πάνω τους με το ποντίκι, έχοντας πατημένο και το CMD στο πληκτρολόγιο και μεταφέρεις το εικονίδιο εκεί που θέλεις. Ελάχιστα εικονίδια δε μεταφέρονται, ενώ τα περισσότερα πάνω όπου θέλεις.

Για να ανοίγει ένα πρόγραμμα στο login, δεν είναι ανάγκη να έχει τέτοια επιλογή. Πας στο System Preferences/Accounts βρίσκεις το Account σου, πας στο Login Items και πατώντας στο + προσθέτεις το πρόγραμμα που θέλεις ... Αν cheakάρεις και το κουτάκι στα αριστερά, το πρόγραμμα ανοίγει minimized (εκτός ελαχίστων που το αγνοούν).

-----------------

Σ.Ζωγράφος

να'σαι καλα φιλε μου...αυτο με το cmd και ποντικι το ηξερα αλλα δουλευει μονο σε ενα απο αυτα που εχω και βεβαια σε αυτα της apple...μαλλον δε ρωτησα σωστα...για αυτα που δεν κουνιουνται ετσι υπαρχει αλλος τροπος??

μολις βρηκα κατι αλλα δεν ειμαι σιγουρος...κανας εμπειρος να πει αν ισχυει...

I know this thread is a bit old, but it's the first one that comes up when you google for how to change menu bar item orders.

In Leopard, (I'm on 10.5.6), you can change the order of how menu bar apps appear by simply loading them on demand as a user created app.

Firstly, you need to remove the apps you want to organize in the Accounts > Login Items preference pane. You also need to make sure they're not being loaded from the Dock, so right click the dock icon and disable Open at Login for each specific menu app. I'd recommend Logging out and back in to make sure they're not loading automatically at this point. If a particular app loads, it's probably a setting in the application itself, dig around the preferences for that app and disable it.

From here, open up Script Editor and create a script similar to this.

activate application "coconutWiFi"

delay 1

activate application "Ejector"

delay 1

activate application "Bokeh"

delay 1

activate application "PTHVolume"

delay 1

activate application "Dropbox"

delay 1

activate application "WeatherDock"

The app at the top, in this case "coconutWiFi" will load first and thus be placed in the right most position available. In the same regards, "WeatherDock" will be the left-most app on the menu bar.

Save the script (I called mine -- MenuBarLoader), change the File Format to Application, and leave all other options as is. For organization, put the newly created application in the Applications folder like any other app.

Now go back to your Accounts > Login Items preference pane, drag and drop your newly created MenuBarLoader app in the Login Items field, and click the checkbox to Hide the app. Log out and back in to give it a test run.

There you go, you now have menu bar apps loading in a specific order, and thus, showing up in a specific order. Keep in mind, you can not (atleast to my knowledge) make applications load more right than the Apple icons (spotlight, airport, bluetooth, etc.) Two exclusions that I know of are MenuCalendarClock (which loads in the clock's default position) and iStat (which can be setup to load just to the left of the clock by simply CMD-click & dragging it in the spot you want it in.)

Παιδιά sorry που σας πρήζω λίγο .. αλλά αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει με το installation του joomla θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου άμεσα... είμαι σε αδιέξοδο και είναι επείγον ...

ευχαριστώ και sorry again..

xx

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...