Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άρα σε αυτό το θέμα δε θα έχεις πρόβλημα. Και τα δύο υπάρχουν για Mac OS.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οκ,ευχαριστώ..Το θέμα όμως είναι τι καλύτερο θα δω σε αυτά δουλεύοντας σε Μακ και όχι σε pc..Αληθεύει ότι σπάνια κολλάνε οι Μακ??

Αυτό προσπαθώ να σου πω. Όσον αφορά μεμονομένες εφαρμογές (π.χ. Photoshop, Office) δε θα δεις σημαντικές διαφορές εκτός από το interface.

Ωστόσο ναι, είναι αλήθεια ότι το Mac OS X κολλάει λιγότερο από οποιαδήποτε version των Windows και μπορεί να δεχτεί και περισσότερες εφαρμογές να τρέχουν μαζί χωρίς να κρασάρει όπως τα Windows.

Γενικότερα τα Mac είναι φτιαγμένα για να είναι απλά, εύκολα, όμορφα και εύχρηστα. Το καλό με τα Mac είναι ότι οι εφαρμογές που έρχονται μέσα σε ένα καινούργιο μηχάνημα είναι όλες χρησιμότατες και δεν υπάρχουν τα γνωστά...άγνωστα προγραμματάκια που υπάρχουν στα Windows και κάνουν χίλιες δουλειές αλλά καμία τέλεια. Εκεί ωστόσο είναι και ένα αρνητικό των Mac. Δεν υπάρχουν τόσο πολλές εφαρμογές όσο στα PC αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως μόνο κακό. Αυτές που υπάρχουν δουλεύουν τέλεια κάτι προτιμότερο από το να είχα επιλογή ανάμεσα σε 100 που δουλεύουν αλλά δεν κάνουν τη δουλειά/κρασάρουν/έχουν προβλήματα συμβατότητας με την X έκδοση των Windows που έχω.

Αυτό προσπαθώ να σου πω. Όσον αφορά μεμονομένες εφαρμογές (π.χ. Photoshop, Office) δε θα δεις σημαντικές διαφορές εκτός από το interface.

Ωστόσο ναι, είναι αλήθεια ότι το Mac OS X κολλάει λιγότερο από οποιαδήποτε version των Windows και μπορεί να δεχτεί και περισσότερες εφαρμογές να τρέχουν μαζί χωρίς να κρασάρει όπως τα Windows.

Γενικότερα τα Mac είναι φτιαγμένα για να είναι απλά, εύκολα, όμορφα και εύχρηστα. Το καλό με τα Mac είναι ότι οι εφαρμογές που έρχονται μέσα σε ένα καινούργιο μηχάνημα είναι όλες χρησιμότατες και δεν υπάρχουν τα γνωστά...άγνωστα προγραμματάκια που υπάρχουν στα Windows και κάνουν χίλιες δουλειές αλλά καμία τέλεια. Εκεί ωστόσο είναι και ένα αρνητικό των Mac. Δεν υπάρχουν τόσο πολλές εφαρμογές όσο στα PC αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως μόνο κακό. Αυτές που υπάρχουν δουλεύουν τέλεια κάτι προτιμότερο από το να είχα επιλογή ανάμεσα σε 100 που δουλεύουν αλλά δεν κάνουν τη δουλειά/κρασάρουν/έχουν προβλήματα συμβατότητας με την X έκδοση των Windows που έχω.

..Ευχαριστώ πολύ:)

C,C++ ,Java kai php

Για C και C++ νομίζω υπάρχουν compilers στα Developer Tools.

Java compiler έχουν από τη μάνα τους, αλλά είναι 1.5.x. H 1.6 έρχεται με το Leopard, ενώ βγήκε πρόσφατα για download και για Tiger.

Δοκίμασε και το NetBeans IDE 6.0 για OS X. Αν θυμάμαι καλά έχει και C/C++ plugin, οπότε θα είσαι καλυμμένος και για τις 3 γλώσσες.

Google it πάντως και σίγουρα κάτι θα βρεις.

Για PHP υπάρχουν εκδόσεις για Mac.

Στην ανάγκη αν δε βγάλεις άκρη στήνεις κι ένα virtual machine ή ένα ξεχωριστό partition με Windows και τελειώνει η υπόθεση :p

βαλαμε και την Λεοπαρδαλη..

πολυ ομορφη και γρηγορη..

αλλα αρχισανε και τα αστεια..

το coconut battery, δειχνει νουμερα απο επιστημονικη φαντασια..

το menucalendar ical βγηκε αναβαθμιση..

αν υπαρχει καποια πολυ καλη και αξιοπιστη λιστα συμβατοτητας, δωστε συνδεσμο..

νομιζω οτι για ταπετσαρια, θα ταιριαζε μια λεοπαρδαλη, υπαρχει καμμια συλλογη πουθενα;..

καλες γιορτες..

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

βαλαμε και την Λεοπαρδαλη..

πολυ ομορφη και γρηγορη..

αλλα αρχισανε και τα αστεια..

το coconut battery, δειχνει νουμερα απο επιστημονικη φαντασια..

το menucalendar ical βγηκε αναβαθμιση..

αν υπαρχει καποια πολυ καλη και αξιοπιστη λιστα συμβατοτητας, δωστε συνδεσμο..

νομιζω οτι για ταπετσαρια, θα ταιριαζε μια λεοπαρδαλη, υπαρχει καμμια συλλογη πουθενα;..

καλες γιορτες..

To coconut εχει φαει ποδι απο το Mac...oταν βγει version που να δουλευει σωστα τοτε βλεπουμε...Παντως το istat pro widget δουλευει μια χαρα και μου δειχνει τα βασικα περι μπαταριας! ριξτου καμια ματια, αν δεν το εχεις ηδη.

Μονο εμενα μου φαινεται πιο αργη η Λεοπαρδαλη ιδιαιτερα στο bootαρισμα;;;Για παραδειγμα skype που το εχω να ανοιγει με το boot ανοιγει απελπιστικα αργα, και κανει ολο το bootαρισμα sluggish..

Nexus 4 & iPad mini

ναι το εχω το istat pro, δειχνει τα βασικα..

δεν χρησιμοποιω skype..

κανω παντα sleep, πλην των restart..

δεν μπορεις;..

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Μονο εμενα μου φαινεται πιο αργη η Λεοπαρδαλη ιδιαιτερα στο bootαρισμα;;;Για παραδειγμα skype που το εχω να ανοιγει με το boot ανοιγει απελπιστικα αργα, και κανει ολο το bootαρισμα sluggish..

Εγώ boot-αρω 1-2 φορές τον μήνα, οπότε δεν 'εχω προσέξει ακριβώς πόσο καθυστερεί. :D:D

Εμένα κάνει γύρω στα 45'', καλά είναι νομίζω.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Εμένα κάνει γύρω στα 45'', καλά είναι νομίζω.

Mε ποια συσκευη αν επιτρεπεται;

Επειδη θελω περιπου 40-45 δευτερα για bootαρισμα συν 10-15 μολις κανει load τον finder για να μπορω να δουλεψω μαζι του(χωρις να κανει load οποιοδηποτε προγραμμα), που ειναι σχετικα πολλα σε σχεση με το tiger(σε 30 δευτερα ημουνα στο internet).

κανω παντα sleep, πλην των restart..

δεν μπορεις;..

Shut-down δεν κανω συχνα υπο κανονικες συνθηκες, αλλα επειδη αρκετες φορες χρειαζομαι το laptop on-the-go το κλεινω συχνοτερα και γι'αυτο μου φαινεται πιο αργο απο τo tiger..δεν ξερω αλλα δεν πολυεμπιστευομαι το sleep ιδιαιτερα αν δεν σκοπευω να χρησιμοποιησω το notebook το επομενο μισαωρο.

Οταν ειναι δυνατο ακομα και εκτος σπιτιου προτιμω να μην το εχω να δουλευει στην μπαταρια του αλλα με το καλωδιο...:p

Nexus 4 & iPad mini

Εμένα το iBook G4 1.33 με 1 γίγα μνήμη κάνει σχεδόν 2 λεπτά για να είναι έτοιμο για δουλειά. Το iMac Core Duo 2.0 GHz με 2 γίγα μνήμη έκανε 1.15. Και τα δύο φορτώνουν iStats menu, iScrobbler και Quicksilver.

Επίσης το φορητό ποτέ δεν κάνει shutdown. Μόνο restart και αυτό μόνο όταν το ζητάει κανά update :)

Ερώτηση νεούμπα στα laptops:

Μπορείς να το αφήσει να κάνει κάτι (π.χ. ένα DVD στο iDvd) κλείνοντας την οθόνη; Δηλαδή μπορείς να το ρυθμίσεις να συνεχίσει κανονικά τη δουλειά του ακόμα και αν είναι σε sleep mode?

Μπορείς να το κάνεις (εκτός αν έχεις iBook που δεν το υποστηρίζει) αλλά δε θα είναι σε sleep mode. Απλά θα είναι κλειστό το καπάκι.

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86286

Mε ποια συσκευη αν επιτρεπεται;

Επειδη θελω περιπου 40-45 δευτερα για bootαρισμα συν 10-15 μολις κανει load τον finder για να μπορω να δουλεψω μαζι του(χωρις να κανει load οποιοδηποτε προγραμμα), που ειναι σχετικα πολλα σε σχεση με το tiger(σε 30 δευτερα ημουνα στο internet).

Με MacBook Pro 15.4'' 2.2 GHz.

Το ξαναμέτρησα, σε 40'' έχει φορτώσει τα πάντα και έχει βρεί και το ασύρματο δίκτυο. Ο finder δουλεύει κατευθείαν.

Δεν μπορώ να συγκρίνω με το 10.4 που είχα στην αρχή γιατί τις πρώτες μέρες παραδόξως αργούσε αρκετά να μπουτάρει (σχεδόν 2 λεπτά) και το ίδιο συνεχίστηκε και μόλις έβαλα το Leopard. Κάποια στιγμή χωρις να κάνω κάτι άρχισε να μπουταρει γρήγορα, ίσως να έχει κάποια σχέση με το spotlight ή δεν ξέρω τί άλλο κάνει το μηχάνημα τις πρώτες μέρες.

Δεν το έχω φορτώσει πάρα πολύ ακόμα πάντως οπότε καθώς θα αυξάνονται τα προγράμματα και θα γεμίζει ο δίσκος περιμένω να αυξηθεί αυτός ο χρόνος.

.δεν ξερω αλλα δεν πολυεμπιστευομαι το sleep ιδιαιτερα αν δεν σκοπευω να χρησιμοποιησω το notebook το επομενο μισαωρο.

Οταν ειναι δυνατο ακομα και εκτος σπιτιου προτιμω να μην το εχω να δουλευει στην μπαταρια του αλλα με το καλωδιο...

Το sleep είναι μεγαλείο, δεν έχεις δίκιο. Και εγώ στο αυτοκίνητο ή όταν ειμαι έξω το φοβάμαι, αλλά στο σπίτι ή στο γραφείο το sleep μετατρέπει το PC σε συσκευή consumer.

Εγώ το δουλεύω συνέχεια με τη μπαταρία μέχρι να αδειάσει. Έχει καλή αυτονομία οπότε μου δίνει την πολυτέλεια να καλιμπράρω όσο το δυνατόν τη μπαταρία.

Να ρωτήσω κάτι που μου φάνηκε παράλογο: πήγα να αγοράσω το Office 2004 for Mac μέσω του prompt που μου βγάζει η έκδοση trial που ήρθε προεγκατεστημένη. Αντί λοιπόν να πληρώσω και να μου δώσουν κάποιο serial number όπως περίμενα με παρέπεμψε σε διάφορα e-shops. Κάνω κάτι λάθος ή είναι τόσο βλαμμενοι στην MS;

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Ότι είναι είναι, δεν τίθεται ζήτημα. Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω.

Πάντως σε 15 μέρες περίπου βγαίνει το 2008, μήπως να περιμένεις;

Δεν μπορώ να συγκρίνω με το 10.4 που είχα στην αρχή γιατί τις πρώτες μέρες παραδόξως αργούσε αρκετά να μπουτάρει (σχεδόν 2 λεπτά) και το ίδιο συνεχίστηκε και μόλις έβαλα το Leopard. Κάποια στιγμή χωρις να κάνω κάτι άρχισε να μπουταρει γρήγορα, ίσως να έχει κάποια σχέση με το spotlight ή δεν ξέρω τί άλλο κάνει το μηχάνημα τις πρώτες μέρες.

Μήπως οφείλεται στο ότι όταν πρωτο-εγκαθιστάς το Leopard κάνει indexing για το Spotlight? Γιατί εγώ εκεί είχα κάποια καθυστέρηση. Μετά όλα καλά.

Ότι είναι είναι, δεν τίθεται ζήτημα. Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω.

Πάντως σε 15 μέρες περίπου βγαίνει το 2008, μήπως να περιμένεις;

Κάνουν upgrade σε 2008 με 15 λίρες αν το πάρω τώρα οπότε δεν είναι πρόβλημα. Από τη μία τα 2008 έχουν το καλό ότι είναι intel native, από την άλλη θα πρέπει να μάθω να δουλεύω με την ribbon που στο office 2007 δεν με ενθουσίασε.

Τέλος πάντων, μάλλον έχεις δίκιο. Αν γινόταν η αγορά επί τόπου όπως στα φυσιολογικά trial προγράμματα θα το είχα πάρει ήδη, αλλά μάλλον δεν αξίζει να το παραγγείλω και να βγει η νέα έκδοση 2 μέρες αφού το παραλάβω.

Η άλλη περίπτωση είναι να πάρω το iWork, έστω σαν προσωρινή λύση. Είναι φθηνό και θα μου μείνει και αφού πάρω το office 2008.

-Candygram.

Η έκδοση για mac έχει πολύ διαφορετικό interface από αυτήν των Windows, δηλαδή έχει toolbars, σχεδόν δεν χρησιμοποιεί το ribbon (που χειρότερο πράγμα δεν υπάρχει) και άλλα που μπορείς να δείς σε αυτό το άρθρο από το AppleInsider (έχει και μια σειρά άρθρων στην οποία αναλύει διεξοδικά το νέο office για mac και τις διαφορές που έχει από το iWork).

Επίσης το iWork στο ebay το βρίσκεις σημαντικά φθηνότερα.

Η έκδοση για mac έχει πολύ διαφορετικό interface από αυτήν των Windows, δηλαδή έχει toolbars, σχεδόν δεν χρησιμοποιεί το ribbon (που χειρότερο πράγμα δεν υπάρχει) και άλλα που μπορείς να δείς σε αυτό το άρθρο από το AppleInsider (έχει και μια σειρά άρθρων στην οποία αναλύει διεξοδικά το νέο office για mac και τις διαφορές που έχει από το iWork).

Επίσης το iWork στο ebay το βρίσκεις σημαντικά φθηνότερα.

Thanks!!! :)

-Candygram.

• 2 weeks later...

Ναι, ναι κάπως έτσι είναι παίδες: περιμένουμε 10.5.2 γομαρο-update (350MB), ελπίζω στις 15/1 να σκάσει γιατί με έχουν φρικάρει κάτι kernel panic που τρώει τώρα τελευταία.

Όσο αφορά το καινούριο office, σημειώστε ότι δεν υποστηίζει visual basic for applications, οπότε αν έχεται αρχεία (ιδιαίτερα excelόφυλλα) με VB scripts, το 2004 είναι μονόδρομος, ακόμα και με rosseta.

Το iworks δεν μου κάνει τελικά, πολλά προβλήματα συμβατότητας με αρχεία doc, το numbers είναι αρκετά "παιδικό", βέβαια είναι v 1.0, αλλά κακά τα ψέμματα, δεν φτάνει ακόμα το office. Δυστυχώς το doc φορμάτ είναι de facto standard.

Άσχετο: Υπάρχει κανένα προγραμματάκι δωρεάν για ενσωμάτωση υποτιτλων σε ταινίες;;;

Λέτε να φτιάξουμε ξεχωριστό thread για free εφαρμογές για mac?? Υπάρχουν άπειρες και καλό να είναι μαζεμένες αυτές οι πληροφορίες. :D

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Το Handbreak μου είχε προτείνει κάποτε ο stereo.

Εγώ χρησιμοποιώ ένα καταπληκτικό πρόγραμμα (το οποίο δεν ήταν δωρεάν, βέβαια) το οποίο και μετατρέπει avi σε mp4 και ενσωματώνει υπότιτλους (για μεταφορά σε iPhone/iTouch)

Το Handbreak μου είχε προτείνει κάποτε ο stereo.

Εγώ χρησιμοποιώ ένα καταπληκτικό πρόγραμμα (το οποίο δεν ήταν δωρεάν, βέβαια) το οποίο και μετατρέπει avi σε mp4 και ενσωματώνει υπότιτλους (για μεταφορά σε iPhone/iTouch)

Πες το ντε, μην μας κρατάς σε αγωνία...

Το VisualHub εννοείς? Αλλά δε νομίζω ότι ενσωματώνει υπότιτλους.

Εγώ θα ήθελα ένα πρόγραμμα που να ενσωματώνει subs στο .avi και να το αφήνει .avi :p

Tο Hanbrake είναι κορυφαίο πρόγραμμα αλλά δουλεύει μόνο με πηγή DVD-video.

-Candygram.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...