Jump to content

[Επίσημο] Qtek 8300 & 8310

kalantz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πυκνοί καπνοί...

Current: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G SM-G988B/DS The rest is history:
Samsung Galaxy S9+ G965F/DS | Samsung Galaxy Note 3 N9005 | Samsung Galaxy S I9000 | HTC P3650 Touch Cruise | HTC V1240 [Qtek 8310]

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα:

Έχω ένα v1240 το οποίο δεν είχα πειράξει( δεν έκανα κανένα unlock) και πήγα να βάλω το radio update μέσω bootloader. Απο τότε το κινητό δεν ξεκινάει.

Παρόμοιο πρόβλημα είχαν και οι dpanop aagiop( βλ. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=78937&page=71).

Έσβησα τον operator όπως λέει ο dpanop στην vf-uk_v1240_aku2_v254832_ship αλλά το nbf αρχείο που προκύπτει έιναι 1kb ενώ πριν ήταν 40 Mb.

Τι πρέπει να κάνω?

τελικά κατάφερα να περάσω την νέα έκδοση της vodafone.

Μπορεί κάποιος να μου στείλει την TO_BP_EUR_2090_253221_020900_Ship.exe_GR1.0.5.exe ή αν κάποια νεότερη αν υπάρχει?

Και μια ερώτηση. Για να την περάσω στο v1240 μου μπορώ να αλλάξω τον operator με το typhoon ωστε να μήν χρειαστεί να αλλάξω το CID για να μην χάσω την εγγύηση?

τελικά κατάφερα να περάσω την νέα έκδοση της vodafone.

Μπορεί κάποιος να μου στείλει την TO_BP_EUR_2090_253221_020900_Ship.exe_GR1.0.5.exe ή αν κάποια νεότερη αν υπάρχει?

Και μια ερώτηση. Για να την περάσω στο v1240 μου μπορώ να αλλάξω τον operator με το typhoon ωστε να μήν χρειαστεί να αλλάξω το CID για να μην χάσω την εγγύηση?

δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις πρώτα με το typhoon nbf tools. το πολύ πολύ να μην μπορέσεις να την περάσεις ή αν την περάσεις να σου κάνει restarts το τηλέφωνο. ζημιά πάντως δεν θα πάθεις. το σίγουρο είναι ότι έχω αλλάξει rom στο 8310 με την χρήση το nbf tools, αλλά είχα χρησιμοποίήσει roms της imate. όταν πέρασα την rom της ace έκανα αμέσως cid unlock για να είμαι σίγουρος

Τελικά η προσπάθεια χωρίς αλλαγή δεν δούλεψε και χρειάστηκε να αλλάξω το CID.

Τέλος καλό όλα καλά. Μόνο μια ερώτηση τελικά το keylock παίζει ταυτόχρονα με το Sms160 ή κολλάει?

Αν μπορείς psybill στείλε μου και εμένα το πακέτο με τις εφαρμογές.

Thanks πάντως για την βοήθεια!

Παιδιά γειά σας ,προσπάθησα να περάσω στο 8310 το radio update που δίνει ενας φίλος πιο πάνω,αλλα ενω το πέρασα με μπουτλόντερ τώρα δεν ανοίγει το κινητό.ανάβει μοντ το λογότυπο για 2 δεύτερα και ύστερα σβήνει.

επίσης αν έχει κάποιος λίνκ με ελληνική ρομ ας μου την στείλει με πμ.

κάποιος που γνωρίζει ας μου πει τι να κάνω για να επαναφέρω το κινητό μου.

το μόνο που έκανα ηταν οτι πέρασα αυτό ,,,--->>{Radio_Upgrade_4.1.13.28_02.61.01} οπως το έδωσε κάποιος φίλος πιο πανω ,ενω το δέχτηκε τώρα δεν ανάβει καν

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επειδή πολλοί θα έχουν το πρόβλημα περιγράφω αναλυτικά τη διαδικασία, για όσους έχουν το V1240

1)Κατεβάζουν την rom της Vodafone από το http://s131209249.online.de/vodafone_software/v1240.htm και το κάνουν extract

2)με το typhoon nbf tool http://rapidshare.com/files/21767361/TyphoonNbfToolw.zip.html ανοίγουν το nbf αρχείο

κανουν edit header, σβήνουν τον operator και σώζουν το αρχείο με το ίδιο όνομα σε άλλη θέση. Αντιγράφουν το αλλαγμένο αρχείο μέσα στο φάκελο κάνοντας overwrite

3)σε bootloader τρέχουν το romupdateutility

Έτσι στο τέλος θα έχει εγκατασταθεί η AKU2 ROM της Vodafone η οποία όμως δεν έχει ελληνικά.

Για να περάσετε την ελληνική rom της ACE μετά πρέπει να αλλάξετε το CID.

4)Τρέχετε τα 1,2 που βρίσκονται εδώ http://rapidshare.com/files/5785876/Unlock_and_Remove_CID.rar

5)Αντιγράφετε το cab του 3 και το τρέχετε απο το κινητό

6)reboot το κινητό

7)Τρέχετε το SPVServices.exe του 3 και επιλέγετε το CID Tool (alpha)

Αντιγράφετε σε ένα txt το CID για να μπορείτε να επιστρέψετε και να μη χαθεί η εγγύηση.

Πατάτε το "Change CID to 1111"

8)reboot

9)Μετά τρέχετε την rom που θέλετε

Καταρχήν ευχαριστώ πολυ τον φίλο που μου έστειλε την ρομ στο πμ.

η λύση στο δικό μου 8310 της qtek δ'ωθηκε ως εξης-->

γράφτηκα στην qtek και με το ιμει μου εδωσαν πρόσβαση να κατεβάσω την γνήσια ρομ απο την σελιδα τους.ξεκίνησα το τηλέφωνο πατώντας παρατεταμένα

το κουμπί της κάμερας και συνδέοντας ταυτόχρονα το usb έτρεξα το αρχείο που κατέβασα και μετα απο περίπου 5 λεπτά,ειχα καινούργιο κινητό.

συγχρονίζοντας μετα με το activesync, μου επανέφερε ολες μου τις επαφές και ετσι ολα καλά.

Στο παραπάνω ερώτημα μου η λύση που βρήκα είναι to pocket divx encoder που επιτρέπει την ενσωμάτωση υποτίτλων.

Μια ακόμη ερώτηση.Υπάρχει κάποιο προγραμμα να ορίζει την ώρα που θα κλείνει το κινητό και πότε θα ανοίγει?

Στο παραπάνω ερώτημα μου η λύση που βρήκα είναι to pocket divx encoder που επιτρέπει την ενσωμάτωση υποτίτλων.

Μια ακόμη ερώτηση.Υπάρχει κάποιο προγραμμα να ορίζει την ώρα που θα κλείνει το κινητό και πότε θα ανοίγει?

μα είπες ότι έψαχνες να παίzει σε ξεχωριστό αρχείο τον υπότιτλο. αν είναι έτσι μπορείς να δεις και το smartmovie. έχει εφαρμογή για μετατροπή και player για το κινητό.

για το δεύτερο που ζητάς πάλι δε νομίζω να υπάρχει κάτι. πως να γίνει αυτό άλλωστε. αν θέλεις να αλλάζεις αυτόματα proflies (πχ flightmode) υπάρχει το phone alarm

Αρχικά αυτό σκεφτόμουν, αλλά δεν βρήκα κάτι.

Το smartmovie λέει:

Support for subtitles - allowing you to watch movies in different languages.

Εννοεί ότι παίζει srt αρχεία ή ότι μπορείς να ενσωματώσεις υπότιτλους?

Αρχικά αυτό σκεφτόμουν, αλλά δεν βρήκα κάτι.

Το smartmovie λέει:

Support for subtitles - allowing you to watch movies in different languages.

Εννοεί ότι παίζει srt αρχεία ή ότι μπορείς να ενσωματώσεις υπότιτλους?

τον ενσωματώνει απ΄οτι έχω δει. απλά δεν το πρότεινα πριν γιατί εψαχνες αποκλειστικά player που να μπορεί να παιξει srt και εγω προσωπικά δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει κάποιος.

είναι στο πακέτο (όχι η τελευταία έκδοση) και μπορείς να το δοκιμάσεις.

Μετά απο λίγο ψάξιμο βρήκα ότι ο player του smartmovie παίζει εξωτερικά .sub files.

Όσο για το αυτόματο κλείσιμο του κινητού κανονικά κάτι πρέπει να υπάρχει. Εδώ ένα siemens S35 που είχα το είχε ως επιλογή. Αν κανείς γνωρίζει κάτι ας πει...

Ακούστε το -καινούργιο :mad: - πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Πέφτοντας το τηλ απο το γραφείο, προσγειώνεται με την μεριά της οθόνης. Όλα καλά εκτός απο το joystick. Έχασε την ελαστικότητά του και σχεδόν πάει όπου θέλει...

Αποτέλεσμα να έχω 'clicks' εκεί που δεν θέλω και γενικά μια κλήση να περνα απο 40 κήματα...

Ξέρει κανείς άν διορθώνεται το πρόβλημα και αν ναι, μπορεί να προτείνει κάποιο κατάστημα-service στην Β. Ελλάδα?

Ακούστε το -καινούργιο :mad: - πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Πέφτοντας το τηλ απο το γραφείο, προσγειώνεται με την μεριά της οθόνης. Όλα καλά εκτός απο το joystick. Έχασε την ελαστικότητά του και σχεδόν πάει όπου θέλει...

Αποτέλεσμα να έχω 'clicks' εκεί που δεν θέλω και γενικά μια κλήση να περνα απο 40 κήματα...

Ξέρει κανείς άν διορθώνεται το πρόβλημα και αν ναι, μπορεί να προτείνει κάποιο κατάστημα-service στην Β. Ελλάδα?

δεν έχεις πολλές επιλογές. το service της ace στη Θεσσαλονίκη και ο Θεός βοηθός

http://www.qtek.gr/customercare.html

lagatzik δοκίμασε το Sleepwell στο παρακάτω link

http://www.airfagev.com/downloads.asp?cat=Utilities

'Εχει κάποιος το προγραμματάκι για να γράφει το 8310 ,,,,{160} χαρακτήρες αντι για 70.γιατι μετα την αναβάθμιση στην νέα ρομ το 'εχασα

Παιδια καλησπερα,

ενδιαφερεται ενας καλος φιλος να το αγορασει, (ο οποιος δεν εχει προσβαση/γνωσεις σε forum οποτε ειπα να βοηθησω...)

Διιαβασα αρκετα απο τις προηγ. σελιδες και αν ειχα και αλλο χρονο θα διαβαζα κι αλλα, αλλα...:(

2 ερωτησεις εχω για οποιον μπορει να βοηθησει:

1. Επειδη ειδα εδω οτι πολλοι κανουν update στη ROM του τηλεφωνου, ο συγκεκριμενος που ενδιαφερεται δεν θελει να μπλεξει με αυτα, θελει να κρατησει το τηλ. οπως θα του δωθει απο την Vodafone. Θα μπορει σε αυτη να εγκαταστησει το Destinator (η το TomTom) που κυριως τον ενδιαφερει η πρεπει αναγκαστικα να κανει rom update ?

2. Επειδη απ'οτι ειδα, το κινητο αυτο κυκλοφορει ηδη αρκετο καιρο, εχουμε καποια πληροφορηση για το ποτε περιπου αλλαζει σαν μοντελο ?

Ευχαριστω!

'Εχει κάποιος το προγραμματάκι για να γράφει το 8310 ,,,,{160} χαρακτήρες αντι για 70.γιατι μετα την αναβάθμιση στην νέα ρομ το 'εχασα

Ma h nea rom to exei mesa file mou :!: Pos egine auto?

Mipos den to exeis energopoihmeno?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ

ΕΧΩ ΕΝΑ HTC v1240 ΤΗΣ VODAFONE ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΜΠΗΚΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑ ΒΑΘΜΙΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΒΕΡΣΙΟΝ ΤΗΣ QTEK ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ,ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ BOOTLOADER ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΜΕ IPL 2.00 ΚΑΙ SPL 1.00.0013 ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ

ΕΧΩ ΕΝΑ HTC v1240 ΤΗΣ VODAFONE ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΜΠΗΚΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑ ΒΑΘΜΙΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΒΕΡΣΙΟΝ ΤΗΣ QTEK ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ,ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ BOOTLOADER ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΜΕ IPL 2.00 ΚΑΙ SPL 1.00.0013 ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

αν δοκίμασες να περάσεις τη rom χωρις να έχεις κάνει τα απαραίτητα ξεκελιδώματα, λογικά σου κόλησε στον bootloader.

δοκίμασε να ξαναπεράσεις τη rom της vodafone, και αφού κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γραφτεί εδώ πολλές φορές, να δοκιμάσεις να περάσεις τη rom της qtek.

link δίνει εδώ ο sugardad. βγάλε-βάλε την μπαταριά από το κινητό σου, και κλειστό όπως είναι κράτα πατημένο το πλήκτρο της κάμερας. ταυτόχρονα σύνδεσε το usb καλώδιο από το pc σου για να μπεις σε bootloader. μετά τρέξε την rom.

ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΦΙΛΕ PSYBILL ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

ΕRROR [294] : INVALID VENDER ID .ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ.ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ?

ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΦΙΛΕ PSYBILL ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

ΕRROR [294] : INVALID VENDER ID .ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ.ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ?

αφού σου βγάζει error invalid vender id , θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και το typhoonnbf tools και να σβήσεις τον operator. αν δεν το έχεις στείλε μου ενα pm το mail σου και θα σου πω μετά τι πρέπει να κάνεις

Χαιρετώ το forum! Παιδιά θέλω λίγο βοήθεια για το 8310!

Είμαι πολύ εναντίον στα κινητά-pda (που χρειάζεται να βγάλεις την ακίδα για sms, για να ψάξεις ένα τηλέφωνο στον κατάλογο κ.λπ.) και αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο και το γύρισα σε "απλά" κινητά πάλι.:p Μέχρι που είδα αυτό! Που έχει και Wifi (χωρίς wifi δεν το συζητάω γιατί το sync γίνεται μπελάς, μετά από λίγες εβδομάδες το παρατάς/ξεχνάς και στο τέλος πάει τζάμπα το Windows κινητό) και είναι άψογο από χαρακτηριστικά.

Ο πωλητής λοιπόν επέμενε να ΜΗΝ μου το δώσει γιατί λέει 7 στα 10 γυρνάνε προβληματικά (και επέμενε να μου δώσει ένα άλλο qtek που δεν ήταν κινητό αλλά LAPTOP ΟΛΟΚΛΗΡΟ!!! - και φυσικά πανάκριβο).:blink:

Οπότε ψάχνω για συμβουλές! Επειδή διάβαζα ότι έχει προβλήματα ο μοχλός του κινητού και χαλάει κ.λπ. (παιχνίδια δεν παίζω στο κινητό) τι μου προτείνετε; Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια! :D και sorry για την πολυλογία...;)