Jump to content

Redmi Note 9 Pro

highland1
 Κοινοποίηση

Ως κάτοχοι θα προτείνατε το Redmi Note 9 Pro σε κάποιον και γιατί;  

211 members have voted

1. 1. Ως κάτοχοι θα προτείνατε το Redmi Note 9 Pro σε κάποιον και γιατί;

• ΝΑΙ - Γιατί τη θεωρώ οικονομική συσκευή
    • ΝΑΙ - Γιατί εμπιστεύομαι την Redmi (Xiaomi)
    • ΝΑΙ - Γιατί τα τεχνικά χαρακτηριστικά της με καλύπτουν
    • ΝΑΙ - Για όλα τα παραπάνω
    • ΟΧΙ - Γιατί δε με ικανοποιεί η εγγύηση της Xiaomi
    • ΟΧΙ - Γιατί βρίσκω σφάλμα/-τα λογισμικού - (bug(s))
    • ΟΧΙ - Γιατί με απογοήτευσε η εμπειρία χρήσης
    • ΟΧΙ - Για όλα τα παραπάνω

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα.

Πώς γίνεται να έχω κατανάλωση μπαταρίας μιας εφαρμογής που δεν την έχω ανοίξει καθόλου από την τελευταία φόρτιση??

Πχ έχω την tiktok να καταναλώνει μπαταρία ενώ δεν την άνοιξα καθόλου και το Facebook πάνω από την οθόνη.

Αυτό έχει ξαναγίνει αλλά με άλλες πάλι εφαρμογές χωρίς να τις ανοίξω καθόλου.

Η οθόνη είναι τρίτη κάθε φορά και έχει από πάνω εφαρμογές που δεν τις άνοιξα καθόλου η πολύ λίγο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

21c4af6ec622f47bccc06543bd1aef37.jpg

Κανονικά αυτά τα πράγματα θέλουν ρουτ. Αλλά δεν μπορούμε ακόμα να ρουτάρουμε το κινητό μας, διότι δεν υπάρχει custom recovery.

Όμως εσύ τώρα τι μπορείς να κάνεις:

Ρυθμίσεις->Διαχείριση εφαρμογών->βρίσκεις και πατάς πάνω στην εφαρμογή που θες->εξοικονόμηση μπαταρίας->και επιλέγεις περιορισμό εφαρμογών παρασκηνίου ή περιορισμό ενεργειών παρασκηνίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα βέβαια την δυσλειτουργία των ειδοποιήσεων της εφαρμογής, γιατί έχει επιθετική διαχείριση το miui στο χειρισμό της εκάστοτε εφαρμογής στο παρασκήνιο.

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Όχι φίλε μου evris. Δεν είναι καλύτερος σε όλα τα σημεία για να μιλήσουμε με ακρίβεια. Ο SD είναι (πολύ) καλύτερος μόνο στην ενεργειακή απόδοσή του. Είναι σίγουρα καλύτερος γενικά απο τον 730G για παράδειγμα σε όλα τα σημεία. Δεν νικά κατά κράτος όμως τον G90t. Έβαλε πολύ καλό επεξεργαστή πέρυσι η Xiaomi στο 8 pro. Κακά τα ψέμματα.

Όχι, δεν έχω σκοπό να το αλλάξω για αυτούς τους λόγους.

Δεν ήξερα ότι ο Mediatek αυτός με τα 12nm είναι καλύτερος από τον 720G με τα 8nm. Σε τι παίζουν ρόλο τα nm τότε και όλοι προσπαθούν να έχουν τα λιγότερα;

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Ακριβώς! Τουλάχιστον 3 γενιές μετά όπως έχουμε προαναφέρει αξίζουν (τουλάχιστον σε redmi) οι μεταβάσεις σε νέα συσκευή.

Τώρα εγώ που ήρθα απο το mido :love: 5 γενιές μετά, αισθάνομαι με το 9 ότι μόνο καφέ δε μου φτιάχνει, υπάρχει τεχνολογική εξέλιξη. Μια χαρά συσκευή έχεις. :)

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ήξερα ότι ο Mediatek αυτός με τα 12nm είναι καλύτερος από τον 720G με τα 8nm. Σε τι παίζουν ρόλο τα nm τότε και όλοι προσπαθούν να έχουν τα λιγότερα;

Είναι καλύτερος σε ενεργειακή απόδοση, και αυτό επιτυγχάνεται με όσο το δυνατόν μικρότερη λιθογραφία (nm). Μικρότερος επεξεργαστής, και άρα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Άλλη ενέργεια ζητάει μια μεγαλύτερη μηχανή ή ηλεκτρονική συσκευή για να κινηθεί/λειτουργήσει, και άλλη μια μικρότερη. Ζητάει λιγότερη "τροφή"-ηλεκτρική ισχύ.

Μικρότερο μέγεθος->λιγότερο πυρίτιο->μικρότερες θερμοκρασίες->μικρότερη παροχή ενέργειας απο τη μπαταρία.

Vasileios26 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Όσο δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα η συσκευή, δεν την αλλάζω. Ούτε για 5G.

Vasileios26 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Όσο δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα η συσκευή, δεν την αλλάζω. Ούτε για 5G.

Τίποτα, σιγά τι ευχαριστείς, για αυτό είμαστε εδώ να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Όλοι μαθαίνουμε απο όλους.

Το 5G μέχρι να αναπτυχθεί στην Ελλάδα θα έχουμε αλλάξει πάλι συσκευή. Εδώ δεν έχουμε 4.5G, και στο 4G έχουμε ταχύτητες στο μισό απο το μέγιστο που μπορεί να καλύψει, οπότε σκέψου πότε θα έχουμε αποδοτικό 5G.

Διαβάζω για random reboots.

Έχει τύχει σε κανέναν?

Σε κανέναν μας εδώ μέσα δεν έχει τύχει. Και ούτε έχω διαβάσει προσωπικά κάτι τέτοιο. Μια χαρά είναι η συσκευή, σίγουρα τουλάχιστον επ'αυτού. Κάποια -άλλα- bugs, που με την 11.0.2 διορθώθηκαν.

Σε κανέναν μας εδώ μέσα δεν έχει τύχει. Και ούτε έχω διαβάσει προσωπικά κάτι τέτοιο. Μια χαρά είναι η συσκευή, σίγουρα τουλάχιστον επ'αυτού. Κάποια -άλλα- bugs, που με την 11.0.2 διορθώθηκαν.

Γιατί έχετε 11.0.2 ακόμα εσείς; Με Android 10 δεν έρχεται η συσκευή σας; Κανονικά 11.0.3 δεν θα έπρεπε να έχετε όπως εμείς;

Γιατί έχετε 11.0.2 ακόμα εσείς; Με Android 10 δεν έρχεται η συσκευή σας; Κανονικά 11.0.3 δεν θα έπρεπε να έχετε όπως εμείς;

MiUi 11.0.2 :) Τα νούμερα των εκδόσεων ανά συσκευή, φέρουν τυχαίο βάπτισμα απο τη Xiaomi. Πχ το 9s είναι τώρα στην 11.0.9

MiUi 11.0.2 :) Τα νούμερα των εκδόσεων ανά συσκευή, φέρουν τυχαίο βάπτισμα απο τη Xiaomi. Πχ το 9s είναι τώρα στην 11.0.9

Ναι αυτό εννοώ. Εμείς με συσκευή EEA έχουμε MIUI 11.0.3 τώρα.

Ναι αυτό εννοώ. Εμείς με συσκευή EEA έχουμε MIUI 11.0.3 τώρα.

Ανά συσκευή, δεν ταυτίζονται/συμπίπτουν τα νούμερα των εκδόσεων, γιατί οι συσκευές πχ το 9s με το 9 Pro κυκλοφόρησαν σε διαφορετικές ημερομηνίες, και άρα η ανάπτυξη του λογισμικού του ενός απο του άλλου υπολείπεται ή προηγείται.

Έχει πχ λογική ότι το 9 Pro έχει προγενέστερο αριθμό έκδοσης rom, γιατί κυκλοφόρησε μεταγενέστερα απο το 9s στην Ευρώπη.

Καλησπέρα σε όλους.

Κάτοχος redmi note 9 pro 128 εδώ και μία εβδομάδα. Είχα ένα πρόβλημα με το σήμα στο κινητό. Πολλές διακοπές και δεν με άκουγαν. Μου είπαν ότι είναι επειδή χρησιμοποιούσα το VoLTE το οποίο έχει γενικά θέμα και δημιουργεί προβλήματα. Ελπίζω να ισχύει αυτό. Είχε κανένας παρόμοιο πρόβλημα;

Το κινητό κατά τα άλλα φυσάει. Η μπαταρία ατελείωτη. Μία ερώτηση μόνο. Μου φαίνεται χαμηλή η ένταση στα ακουστικά(αλλά και στην κλήση). Κάπου μου είπαν ότι είναι λόγω περιορισμών της ευρωπαϊκής ένωσης και αν διαλέξω άλλη χώρα, αυξάνεται η μέγιστη ένταση των ακουστικών. Ισχύει κάτι τέτοιο; Κι αν ναι, ποια χώρα να βάλω; Κι αν έχετε να προτείνετε καμμια καλή smart case, θα το εκτιμούσα.

Υ.Γ.Το ανέβασα χωρίς να ξέρω, πρώτα εδώ: https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=483395&page=47

και μετά ανακάλυψα ότι υπάρχει κι άλλο topic ξεχωριστά για το pro. Ας το σβήσει κάποιος Mod αν θέλει.

Καλησπέρα σε όλους.

Κάτοχος redmi note 9 pro 128 εδώ και μία εβδομάδα. Είχα ένα πρόβλημα με το σήμα στο κινητό. Πολλές διακοπές και δεν με άκουγαν. Μου είπαν ότι είναι επειδή χρησιμοποιούσα το VoLTE το οποίο έχει γενικά θέμα και δημιουργεί προβλήματα. Ελπίζω να ισχύει αυτό. Είχε κανένας παρόμοιο πρόβλημα;

Το κινητό κατά τα άλλα φυσάει. Η μπαταρία ατελείωτη. Μία ερώτηση μόνο. Μου φαίνεται χαμηλή η ένταση στα ακουστικά(αλλά και στην κλήση). Κάπου μου είπαν ότι είναι λόγω περιορισμών της ευρωπαϊκής ένωσης και αν διαλέξω άλλη χώρα, αυξάνεται η μέγιστη ένταση των ακουστικών. Ισχύει κάτι τέτοιο; Κι αν ναι, ποια χώρα να βάλω; Κι αν έχετε να προτείνετε καμμια καλή smart case, θα το εκτιμούσα.

Υ.Γ.Το ανέβασα χωρίς να ξέρω, πρώτα εδώ: https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=483395&page=47

και μετά ανακάλυψα ότι υπάρχει κι άλλο topic ξεχωριστά για το pro. Ας το σβήσει κάποιος Mod αν θέλει.

Ναι το voLTE ευθύνεται. Απενεργοποίησέ το. (Εάν δε γνωρίζεις μπορούμε να σου πούμε εάν θες). Επίσης εάν μιλάς με ανοικτά τα δεδομένα, τρώει σκαλώματα το 4G όταν γυρίζει απο 4G σε 3G για παράδειγμα, οπότε κόβεται και για αυτό το λόγο το σήμα, δε φταίει η συσκευή για αυτό, αλλά ο πάροχος.

Έχω κι εγώ θέμα με τη μέγιστη ένταση των ακουστικών, και έλεγα ότι ευθύνεται για αυτό τα καινούρια handsfree Xiaomi που πήρα, και σιχτίριζα τα ακουστικά. Μακάρι να ευθύνεται αυτό που λες, εκτός κι αν έχουμε τα ίδια ακουστικά και έχουν θέμα με την έντασή τους.

Πρώτη φορά το ακούω ότι είναι θέμα περιορισμού αυτό, (κουλό δεν είναι);

Το θέμα με την εγγραφή των κλήσεων είναι θέμα GDPR, και ανάγεται στους περιορισμούς της Google ως προς τον dialer αυτής που έχει η συσκευή.

Θήκη smart δεν έχω να σου προτείνω, του φοράω όμως μια δερμάτινη τουμπανιάρικη flip τύπου εάν σε ενδιαφέρει.

Ναι το voLTE ευθύνεται. Απενεργοποίησέ το. (Εάν δε γνωρίζεις μπορούμε να σου πούμε εάν θες). Επίσης εάν μιλάς με ανοικτά τα δεδομένα, τρώει σκαλώματα το 4G όταν γυρίζει απο 4G σε 3G για παράδειγμα, οπότε κόβεται και για αυτό το λόγο το σήμα, δε φταίει η συσκευή για αυτό, αλλά ο πάροχος.

Έχω κι εγώ θέμα με τη μέγιστη ένταση των ακουστικών, και έλεγα ότι ευθύνεται για αυτό τα καινούρια handsfree Xiaomi που πήρα, και σιχτίριζα τα ακουστικά. Μακάρι να ευθύνεται αυτό που λες, εκτός κι αν έχουμε τα ίδια ακουστικά και έχουν θέμα με την έντασή τους.

Πρώτη φορά το ακούω ότι είναι θέμα περιορισμού αυτό, (κουλό δεν είναι);

Το θέμα με την εγγραφή των κλήσεων είναι θέμα GDPR, και ανάγεται στους περιορισμούς της Google ως προς τον dialer αυτής που έχει η συσκευή.

Θήκη smart δεν έχω να σου προτείνω, του φοράω όμως μια δερμάτινη τουμπανιάρικη flip τύπου εάν σε ενδιαφέρει.

ευχαριστώ πάρα πολύ. Ησύχασα λίγο τώρα. Γιατί είμαι υπεργκαντέμης με τα κινητά και γενικά την τεχνολογία(μπορώ να γράφω ιστορίες για ώρες) και ήμουν σίγουρος ότι είναι ελαττωματικό :lol: Το απενεργοποίησα και έκανα 1-2 κλήσεις και ήταν οκ. Πριν μου το έκανε σε 8 στις 10 κλήσεις. Αύριο λογικά θα έχω ένα καλό δείγμα για να δω τι γίνεται.

Αυτό για την ένταση, το είχα ακούσει παλαιότερα και το είχα εφαρμόσει σε ένα mp3 player που είχα και υπήρξε τεράστια διαφορά! Απλά μέχρι στιγμής δεν είχα θέμα με κινητό. Και το άκουσα ότι ισχύει και για κινητά πολύ πρόσφατα αλλά δεν θυμάμαι που. Νομίζω σε κάποιο βίντεο στο youtube, αλλά άντε να το βρω τώρα...Για ακουστικά φαντάσου έχω αυτά από το παλιό μου κινητό(Huawei p10).

Μου αρέσουν οι έξυπνες θήκες γενικά, αλλά για στείλε ποια έχεις εσύ, να την τσεκάρω. Να'σαι καλά!

ευχαριστώ πάρα πολύ. Ησύχασα λίγο τώρα. Γιατί είμαι υπεργκαντέμης με τα κινητά και γενικά την τεχνολογία(μπορώ να γράφω ιστορίες για ώρες) και ήμουν σίγουρος ότι είναι ελαττωματικό :lol: Το απενεργοποίησα και έκανα 1-2 κλήσεις και ήταν οκ. Πριν μου το έκανε σε 8 στις 10 κλήσεις. Αύριο λογικά θα έχω ένα καλό δείγμα για να δω τι γίνεται.

Αυτό για την ένταση, το είχα ακούσει παλαιότερα και το είχα εφαρμόσει σε ένα mp3 player που είχα και υπήρξε τεράστια διαφορά! Απλά μέχρι στιγμής δεν είχα θέμα με κινητό. Και το άκουσα ότι ισχύει και για κινητά πολύ πρόσφατα αλλά δεν θυμάμαι που. Νομίζω σε κάποιο βίντεο στο youtube, αλλά άντε να το βρω τώρα...Για ακουστικά φαντάσου έχω αυτά από το παλιό μου κινητό(Huawei p10).

Μου αρέσουν οι έξυπνες θήκες γενικά, αλλά για στείλε ποια έχεις εσύ, να την τσεκάρω. Να'σαι καλά!

https://olla.gr/for-xiaomi-redmi-note-9-pro-nine-card-zipper-bag-horizontal-flip-leather-case-with-holder-and-card-slots-and-photo-frame-and-wallet-blue/?sef_rewrite=1&ref=bestprice.gr

Κάθεται και όρθιο, κάθεται και στο πλάι, έχει λουράκι αφαιρούμενο για ασφαλές κράτημα, χωράει απο κάρτες τα πάντα όλα, και έχει αυτό το φερμουάρ μπροστά που είναι θήκη εκτός απο διακοσμητικό. Το υλικό είναι πολύ καλό, μόνο ο μαγνήτης που κουμπώνει δεν είναι πολύ ισχυρός, αλλά σε αυτό ευθύνεται και το πάχος της θήκης. Είναι ένα βαθύ διακριτικό μπλε.

Θα δοκιμάσω αλλαγή region για την ένταση των ακουστικών και θα μεταφέρω εντυπώσεις.

Edit: Έκανα αλλαγές σε region σε πολλές χώρες, και δεν άλλαξε δυστυχώς η ένταση των ακουστικών, τουλάχιστον εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω κάτι. Ας δοκιμάσει και κάποιος άλλος.

Για τον φίλο: Γράψε στο μενού των ρυθμίσεων, στη μπάρα αναζήτησης: εφέ ήχου.

Κάνε scroll down, και πήγαινε στον ενισχυτή ήχου Mi. Τον έχεις ενεργοποιήσει; επίσης διάλεξε απο κάτω κάποιον τύπο ακουστικών που δίνει κάτι παραπάνω σε μπάσο ή/και ένταση.

Αυτά τα προβλήματα λύνονται με ρουτ και dolby atmos. Το είχα περάσει στο mido μόνιμα.

Edited by Vasileios26

Μπα.

Που το διάβασες?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

στο φεης, στη σελιδα της mi Greece που παρουσιαζει το μοντελο, σε σχολια

CoolPad F1 :D

Redmi Note 9 Pro 6-128

Μαλλον για το προ.

Εντάξει 1000% σιγουρος δεν είμαι, μη λέω μλκιες

Αλλά ηταν στην παρουσίαση του μοντέλου.

Τέσπα,

..

..

στα 229 το 128αρι :blink:

Υ.Γ. είδα κάτι για χαμηλή ένταση σε ακουστικά.

Σε ΜΤΚ που έφτιαχνα rom, σε ρουτ και twrp αρκουσε να φλασάρεις στην nvram νεο Audio_ver1_Vol_custom.

Για μη ρουτ τηλέφωνα υπάρχει μια εφαρμογή που ενισχύει το ηχείο αλλά και τα ακουστικά. ΔΕν υπάρχει στο μαγαζί.

Νομίζω GODDEV ονομάζεται

Edited by jpower73

CoolPad F1 :D

Redmi Note 9 Pro 6-128

Καλημέρα παιδιά. Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει, εάν με αυτή τη μέθοδο μπορεί να γίνει το ρουτ με magisk;

Screenshot-2020-06-26-10-57-37-963-com-opera-browser.jpg

Απο αυτήν εδώ τη σελίδα στο xda. https://forum.xda-developers.com/redmi-note-9-pro/how-to/how-to-unlock-root-redmi-9-9s-9-pro-t4108913

Καλημέρα.

Βρήκε κανένας κανένα TWRP δοκιμασμένο??

Εδώ τα κατέβασα αυτά τα αρχεία που προτείνει και λέω το Σαββατοκύριακο να τα δοκιμάσω..

https://magiskupdate.com/root-redmi-note-9-pro/?unapproved=69&moderation-hash=d3a5a80fff7aac29fc77efdc9f2c8aa4#comment-69

Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του

Καλημέρα.

Βρήκε κανένας κανένα TWRP δοκιμασμένο??

Εδώ τα κατέβασα αυτά τα αρχεία που προτείνει και λέω το Σαββατοκύριακο να τα δοκιμάσω..

https://magiskupdate.com/root-redmi-note-9-pro/?unapproved=69&moderation-hash=d3a5a80fff7aac29fc77efdc9f2c8aa4#comment-69

Θα σου πρότεινα να μη το κάνεις, για 2 λόγους: 1) Δεν υπάρχει official twrp τόσο για το κινητό μας όσο και για Android 10 γενικότερα.

2) Ίσως δε πρόσεξες, ότι το pro αυτό είναι το Ινδικό, διάβασε παρακάτω.

Πολύ φοβάμαι (αν και κατά βάθος δε το πιστεύω γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμη) ότι όλοι θα πέσουν με τα μούτρα στο curtana και μεις θα μείνουμε στην απέξω.

Αν μέχρι μετά το καλοκαίρι δε γίνει κάτι με custom, ίσως αναγκαστώ να το αλλάξω το τηλέφωνο.

(Είμαι flashocholic τι να κάνουμε?!?!!?!?!?!?!!)

Πολύ φοβάμαι (αν και κατά βάθος δε το πιστεύω γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμη) ότι όλοι θα πέσουν με τα μούτρα στο curtana και μεις θα μείνουμε στην απέξω.

Αν μέχρι μετά το καλοκαίρι δε γίνει κάτι με custom, ίσως αναγκαστώ να το αλλάξω το τηλέφωνο.

(Είμαι flashocholic τι να κάνουμε?!?!!?!?!?!?!!)

Όχι, δεν θεωρώ ότι θα γίνει αυτό φίλε. Δεν προκύπτει άλλωστε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Τώρα στο xda δειλά αρχίζουν και εμφανίζονται τα πρώτα threads όπως αυτό που ανέβασα παραπάνω που προτείνει root. Είναι ολοκαίνουρια η συσκευή, την πήραμε από τους πρώτους. Κάτσε να περάσει κάνα δίμηνο-τρίμηνο, και θα δεις στο xda τι θα βγει.

• The title was changed to Redmi Note 9 Pro - Δεν αναβει η οθονη οταν με καλουν