Jump to content

Σοβαρό πρόβλημα με 20άρη σκληρό δίσκο WD

alfisti147
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καθώς προσπαθούσε να bootarei to pc, ο WD σκληρός έκανε συνεχόμενα κλικ κλακ, σαν να πάλευε να πάρει μπρος. Στην πρώτη οθόνη δεν τον αναγνώριζε, βγάζοντας None στο Primary master και στην επόμενη οθόνη έβγαλε την ένδειξη: "Boot disk failure,insert a disk and enter". Και η ειρωνεία είναι ότι ετοιμαζόμουν να φορέσω στο πισι ένα TEAC CD-R, αλλά δεν πρόλαβα. :'(

To περίεργο είναι ότι σήμερα τον μετέφερα σε άλλο pc και τον έβαλα στο συρταράκι ως slave και εκεί έπαιζε κανονικά και μπόρεσα ευτυχώς να σώσω τα αρχεία. Ο σκληρός έχει 2 partitions (8Gb + 12Gb) και έχει αγοραστεί τον Φλεβάρη του 2001.

Κάποιον που ρώτησα και που ασχολείται με αυτά, μου πε πως ίσως έχει χαλάσει κάτι στην πλακέτα, γιατί δεν ακούγεται κάτι όταν τον έπιασε στο χέρι που να υποδηλώνει bad sector και πως υπάρχουν μαγαζιά που αντικαθιστούν την πλακέτα από άλλον όμοιο δίσκο, χωρίς να χάνω τα δεδομένα. Επίσης μου πε πως αυτοί οι δίσκοι έχουν συνήθως 3 χρόνια εγγύηση, οπότε να τον πάω στο Πλαίσιο και να ζητήσω αντικατάσταση χωρίς να χαθούν τα data. (Aυτά μου τα πε πριν να τον δοκιμάσω στο συρταράκι να να δω ότι δουλεύει).

Τελικά τι μπορεί να φταίει και στον έναν να δουλεύει και στον άλλον να αρνείται??? :wacko: :wacko:

Αντικατασταση χωρις να χαθουν τα δεδομενα δεν γινεται.

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Αν στο ένα PC έκανε αυτά τα "κλικ κλακ" που είπες και πάλευε να πάρει μπροστά, ενώ σε άλλα PC δουλεύει μια χαρά, μάλλον αποκλείεται να έχει χτυπήσει ο δίσκος.

Τσέκαρε την τροφοδοσία. Π.χ. μήπως έχει χαλάσει το καλώδιο τροφοδοσίας του δίσκου στο PC όπου παρουσιάζει πρόβλημα, ή μήπως το τροφοδοτικό δίνει πολύ λίγα Watt.

this signature is under heavy construction

Στο δεύτερο πψ που το δοκίμασες τον άφησες να δουλέψει αρκετά;;;

Γιατί μου είχε χτυπήσει και μένα ένας σκληρός και ενώ δούλευε στην αρχή για 5-10 λεπτά μετά άρχιζε να χτυπάει! Αν τον άφηνα να ξεκουραστεί μισή μέρα δούλευε 15 λεπτά και μετά τα ίδια...

Κανένα μισάωρο τον δούλεψα στο δεύτερο ίσα ίσα για να αντιγράψω τα δεδομένα. Θα τον βάλω και σε ένα τρίτο σε λίγο πάλι με συρταράκι να δω τί θα κάνει.

Αυτό που λες, ng78, ίσως να παίζει, δεδομένου ότι δεν έχω αλλάξει ποτέ καλώδιο τροφοδοσίας σκληρού τα 7 τελευταία χρόνια και το τροφοδοτικό είναι παλιό, αλλά τόσο καιρό χωρίς πρόβλημα τον τροφοδοτούσε, χωρίς να ναι βαρύ το σύστημα ..μόνο ένα cdrom είχε πάνω.

Όσες φορές έχω δει τέτοια συμπτώματα, η κατάληξη δεν ήταν καλή... Άλλοι δίσκοι άντεξαν κάποιους μήνες, άλλοι ψόφησαν σε λίγες βδομάδες. Καλύτερα να τον πας στο πλαίσιο, λογικά θα στον αλλάξουν χωρίς πολλά πολλά.

Kαι στο συρταράκι του 2ου πισί δούλεψε για 20 λεπτά χωρίς πρόβλημα και έκανα και σε αυτό copy-paste τα πιο σημαντικά αρχεία. Αύριο μεθαύριο θα περάσω και από το πλαίσιο να δω τί θα μου πουν. Δε θυμάμαι καθόλου αν η εγγύηση ήταν 1 ή 3 χρόνια. Ξέρει κανείς πόσο είναι για τον WD200BB Caviar (20Gb)?

Thnx.

afou exeis apothikeysi ta dedomena sou min anisixeis katholou!!

to krisimo simeio ayto einai!!

prosexe ta kalodia pou xrisimopoieis!!

kai to kalodio tou trofodikou alla kai to IDE!

http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg

Παραπλήσιο πρόβλημα αντιμετώπισα όταν πήγα στον υπολογιστή κάποιου γείτονα μου που είχε προβλήματα στο pc του με κολήματα (βλέπε στο τέλος του ποστ).

'Ανοίξα το κουτί, του άλλαξα τροφοδοτικό για να διαπιστώσω αν φταίει αυτό για τα κολήματα του υπολογιστή του και μετά πήγαμε να ανοίξουμε τον υπολογιστή. Ο υπολογιστής μπούταρε κανονικά αλλά ξαφνικά το ηχείο του κουτιού (νομίζω) άρχισε να κάνει συνεχώς μπιπ!

Τον κλείσαμε τον ξανανοίξαμε και συνέβη αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ:

"Καθώς προσπαθούσε να bootarei to pc, ο WD σκληρός έκανε συνεχόμενα κλικ κλακ, σαν να πάλευε να πάρει μπρος. Στην πρώτη οθόνη δεν τον αναγνώριζε, βγάζοντας None στο Primary master και στην επόμενη οθόνη έβγαλε την ένδειξη: "Boot disk failure,insert a disk and enter"."

Τον ξαναέκλεισα, πίεσα λίγο τα καλώδια τροφοδοσίας και τα ide του και ω του θαύματος το pc άνοιξε κανονικότατα.

Παρ' όλ' αυτά συνεχίζει να κολάει σε τυχαία χρονικά διαστήματα.

Πιο αναλυτικά, κάνοντας install ένα παιχνίδι την ώρα που γινόταν η αντιγραφή των αρχείων από το cd στο σκληρό ξαφνικά κολά η διαδικασία και σβήνει η οθόνη (σα να βαλα λάθος ρυθμό ανάλυσης) το pc φυσικά δεν ανταποκρινόταν καθόλου και μόνο τα dvd cdrecorder drives ανοιγόκλειναν κανονικά όταν πατούσα το κουμπί (τώρα τη σημασία έχει αυτό είναι άλλο θέμα!)

Και απ' ότι μου είπε ο ίδιος όποτε κολάει έτσι κάνει...

Σας παρακαλώ όποιος μπορεί ας πει που κατα τη γνώμη του οφείλεται το μικροεπεισόδιο με το σκληρό και κυρίως τι να κάνω για τα τυχαία κολήματα. Συνδέονται τα 2 περιστατικά μεταξύ τους;

*Το ότι κόλησε σε εγκατάσταση παιχνιδιού το αναφέρω για να βοηθηθείτε στο πιο κομμάτι του υπολογιστή δημιουργεί πρόβλημα, σε καμία περίπτωση δεν άλλαξε η ανάλυση απλά της οθόνης λόγω του παιχνιδιού, αλλά κόλησε εντελώς το σύστημα.

Tον πήγα σήμερα στον τεχνικό του πλαισίου, τον δοκίμασε σε δικό του pc και δούλευε κανονικά. Μου είπε ότι ίσως :

1) να φταίει το καλώδιο τροφοδοσίας του σκληρού ή

2) να είναι μια αναλαμπή του σκληρού, που σηματοδοτεί ότι σε λίγο καιρό θα βγει off.

Mου πε να βάλω άλλον σκληρό στο πισί μου να δούμε να φταίει η τροφοδοσία. Αλλιώς βλέπουμε.

Επίσης, επειδή έχει αγοραστεί το 2001, έχει 3 χρόνια εγγύηση, άσχετα αν δεν έχει 8mb cache. Αν το είχα αγοράσει το 2002, θα χε 1 χρόνο εγγύηση.

ΥΓ: Ξέχασα να γράψω ότι τον τελευταίο χρόνο και ενώ το πισί δούλευε κανονικά, ο σκληρός έκανε μια φορά την μέρα ενα χαρακτηριστικό κλικ-κλακ, 2 κολλητούς ήχους σαν να κόμπιαζε και να ξανάρχιζε, σαν ένα "εσωτερικό restart", χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η λειτουργία του πισί. Και το ανησυχητικό είναι ότι διαβάζω τέτοια ποστς και στο insomnia και για νεότερους και μεγαλύτερους Western Digital.

Παιδιά ας προσπαθήσει κανένας να δώσει λύση στο πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω... pleaseee! :'( :'(

Δε ξέρω τι να δοκιμάσω για να το λύσω... Δώστε μια βοήθεια, sos! :(

Έγραψα και πιο πάνω οτι αυτός ο ήχος δεν είναι καλό σημάδι. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το park που κάνουν οι κεφαλές όταν ξεκινάει/σταματάει να δουλεύει η συσκευή. Γι'αυτό ακούγεται όταν ανοίγει ο υπολογιστής. Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει λύση, τουλάχιστον εγώ δεν είχα βρει...

mipws o diskos sto diko sou to pc brisketai se 8esi 90 moirwn?

mipws o diskos itan anapoda sto diko sou to pc? dokimase na ton 3anabaleis sto diko sou pc,

“Don’t expect something for nothing.”

Emena o Seagate moy (1,7gb) moy to ekane ayto paliotera (to klik-klak) kathe 10 lepta peripoy... sto endiameso diastima eggrafi/anagnwsi ola kanonika :!: Moy tin espase, ton evgala kai ton paratisa gia kana 6mino... :wacko: Ton ksanavazw meta kai itan mia xara :!: :blink: :lol: Twra ekei apothykeyw OLA ta "xrisima" arxeia poy den thelw na xasw me format kai ton allo disko ton kse-splits-iasa :rolleyes: (esvisa ta partitions) kai ola ok :o To mono "periergo" pleon toy seagate einai oti ksypnaei monos toy (exw valei apenergopoihsh diskwn meta apo 20 lepta adraneias...) xwris na ton "zitisei" to systima.... !!! vevaia den kanei klik-klak meta synexws, doyleyei kanonikotata... ena klik-klak akoyw otan anoigw to pc, ena meta apo kamia wra doyleias sto pc(afoy prwta exei "ksaplwsei" :P) kai ayto itan! paei sfera :alien:
:)

εγώ είμαι ο γείτονας του kostas@sl45 και το πισι μου δουλεύει κανονικότατα αλλα ο μεταλικός ήχοσ πού ακουγόταν μετά τις δουλίες που καναμε (προσθεση 1ος ανεμιστιρα + νεο τροφοδοτικο) ερχόταν 100% απο τον σκληρό.

Φησικά δεν ηταν πολύ κανονικο και τώρα φοβάμε να βαλώ τον σκλιρό μου να δουλέψει(εγκαταστασεις κτλ.).Λετε να αντέξει ενα ριπ ντι βι ντι?

αν χρειαζετε το πισί μου έχει τα εξείς : τον αναφερόμενο 40αρι σκληρό

,ΑΤΙ 9600 προ , άθλον στα 1400 , Ασουσ μητρικι (καπος παλια)

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Πριν από λίγο που επέστρεψα και ξανασύνδεσα τον σκληρό με τα καλώδια, δούλεψε μια χαρά. Βλέποντας και κάνοντας απο δω και πέρα. Μπορεί και να αντέξει, μπορεί και να τα φτύσει. Τουλάχιστον αν είναι να παραδώσει το πνεύμα, ας το κάνει ως τον Φλεβάρη που λήγει η εγγύηση. :p

Αρχικό Μήνυμα από τον alfisti147

Πριν από λίγο που επέστρεψα και ξανασύνδεσα τον σκληρό με τα καλώδια, δούλεψε μια χαρά. Βλέποντας και κάνοντας απο δω και πέρα. Μπορεί και να αντέξει, μπορεί και να τα φτύσει. Τουλάχιστον αν είναι να παραδώσει το πνεύμα, ας το κάνει ως τον Φλεβάρη που λήγει η εγγύηση. :p

Τελικά έλειξε αισίως το δικό σου πρόβλημα. Να δω τι θα γίνει με του γείτονα μου...

Βασικά αυτό που θα 'θελά να μου πείτε τη γνώμη σας είναι αν και κατά πόσο σχετίζονται τα κολήματα του pc του (βλέπε πρώτο μου ποστ για περισσότερα), με τα κλικ κλακ του σκληρού του...

Να σημειώσω ότι ο υπολογιστής του δεν ξαναέκανε κλικ κλακ στον σκληρό αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου να κολήσει πάλι :(

λοιπον εγώ από τοτέ πού επανασήνδέσαμε τον σκληρό δεν ξανακόλησα!!!!

αλλα ακομα φοβαμαί δεν θα ρισκάρω τίποτα. Γιατι εγω είμαι εκτος εγγυησης λολ.

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool: