Jump to content

απο φιλτρο πλυντηριου τι ειναι; αλατα ;

JOHNMEGARYTHMOS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα εχουμε 2 πλυντηρια το ενα καινουργιο candy και καθαριζοντας το φιλτρο βρηκα αυτα τα κομματια ( δειτε στις φωτογραφιες ) τι μπορει να ειναι ;

αλατα; και τι μπορει να βαλω ; μπορει να εχει χαλασει το πλυντηριο το εχουμε κανενα χρονο το παλιο πλυντηριο eskimo που εχουμε δεν μου εβγαλε αυτα τα κομματια .

IMG-20191005-104710.jpg

IMG-20191005-104734.jpg

υπαρχει καποια αλλη λειτουργια στα νεα πλυντηρια που βγαζουνε αυτα τα κομματια; πχ απο το φιλτρο;

χρησιμοποιουμαι σκιπ ή αριελ σκονη αυτην την στιγμη παλια ειχαμε υγρο σκιπ ενα μπλε και μαλακτικο lenor μπορει αν φταιε καποιο απο αυτα; ή το νερο ειναι πολυ σκληρο;

τι μπορουμε να βαλουμε; και καθε ποτε θα μπορουμε να βλεπουμε οτι εχει καθαρισει; .

ειδα στο ιντερνετ για calgon HYGIENE PLUS GEL 750 ML που το βαζεις καθε 15 πλυσεις ή μια φορα τον μηνα να πλαινει με αυτο το υγρο χωρις ρουχα για καθαρισει λεει αλατα και βακτηριδια . τι μου προτεινεται; .

επισης ειδα οτι εχει βγαλει και η miele ενα καθαριστικο αλατων και ενα καθαριστικο για σαπουνι στις σωληνες του πλυντηριου. δειτε εδω ενα βιντεο

καπου διαβασα για σοδα πλυσηματος εξυπηρετει καπου;

επισης τι διαφορα μπορει να εχει το calgon που βαζεις μαζι με το απορρυπαντικο ρουχων και πλενεις μαζι με αυτο ;

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

Απορυπαντικο ίσως??? Μήπως βάζεις παραπάνω απ όσο πρέπει?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το καλγκον μου φαινεται λιγο απατη.Για να δουλεψει πρεπει να το προσθετεις σε καθε πλυση μαζι με το απορρυπαντικο και υποτιθεται οτι λειτουργει προληπτικα για να μην μαζευει το πλυντηριο αλατα και βρωμια παρατεινωντας τον χρονο ζωης του.Αν εχεις ηδη παθει ζημια απο αλατα κτλ. και αρχισεις τοτε να βαζεις καλγκον,δεν προσφερει τιποτα.Και ειναι και αρκετα ακριβο(περιπου 0.50 €/πλυση).Σκεψου οτι αν βαλεις στην ακρη τα λεφτα που θα ξοδευες για καλγκον μεσα σε 5-6 χρονια θα ειχες μαζεψει αρκετα λεφτα για να αγορασεις ενα καινουριο πλυντηριο!Σχεδον ολα τα απορρυπαντικα περιεχουν απο μονα τους καποια αποσκληρυντικα συστατικα.Αν μενεις σε περιοχη με αρκετα σκληρο νερο,αυξανεις απλως την δοση του απορρυπαντικου.Αν θες προσθετεις και λιγη σοδα πλυσιματος,που ειναι πανφθηνη και εχει αποσκληρυντικες και λευκαντικες ιδιοτητες.Εγω βαζω περιπου 60 ml σοδα πλυσιματος καθε φορα που πλενω με σκονη.Επισεις καθε 3-4 μηνες καλο ειναι να κανεις μια πλυση με αδειο πλυντηριο στην μεγιστη δυνατη θερμοκρασια(90-95°) και στο συρταρακι του απορρυπαντικου βαζεις 1 κουπα μαγειρικη σοδα,ενω στην θηκη του μαλακτικου 1 φλυτζανακι λευκο ξυδι.Ετσι διαλυονται ολες οι βρωμιες και τα υπολειμματα απορρυπαντικου που πιθανον να εχουν συσσωρευτει σε σωληνωσεις,αντιστασεις κτλ. και απομακρυνονται ολες οι ασχημες μυρωδιες. Edited by NetSurfer_g7

σαν μγν διαλυομενο απορυπαντικο μου φαινεται ειδικα στη δευτερη φωτο. δοκιμασε με υγρο απορυπαντικο και οχι σκονη να δεις.

Ολα τα απορρυπαντικα σε σκονη εχουν ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο γυψου και οταν η ποσοτητα ειναι μεγαλυτερη απο την κανονικη και επειδη η ποσοτητα του νερου σε καθε προγραμμα ειναι συγκεκριμενη εχουμε αυτα τα αποτελεσματα και αργοτερα ασχημες μυρωδιες στα ρουχα.Η λυση ειναι καθαρισμος με λευκο ξυδι και μαγειρικη σοδα στο προγραμμα με την υψηλοτερη θερμοκρασια νερου με αδειο τον καδο απο ρουχα.

Ολα τα απορρυπαντικα σε σκονη εχουν ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο γυψου και οταν η ποσοτητα ειναι μεγαλυτερη απο την κανονικη και επειδη η ποσοτητα του νερου σε καθε προγραμμα ειναι συγκεκριμενη εχουμε αυτα τα αποτελεσματα και αργοτερα ασχημες μυρωδιες στα ρουχα.Η λυση ειναι καθαρισμος με λευκο ξυδι και μαγειρικη σοδα στο προγραμμα με την υψηλοτερη θερμοκρασια νερου με αδειο τον καδο απο ρουχα.

Γύψου ? Τί άλλο θα ακούσω? . Πάντως πόσο σόδα και πόσο λευκό ξύδι βάζεις? Και τα βάζεις και τα δυο στο συρτάρι? Ή ένα στο συρτάρι και ένα μέσα στον κάδο.

Γύψου ? Τί άλλο θα ακούσω? . Πάντως πόσο σόδα και πόσο λευκό ξύδι βάζεις? Και τα βάζεις και τα δυο στο συρτάρι? Ή ένα στο συρτάρι και ένα μέσα στον κάδο.

Εγω βαζω 1 κουπα σοδα στο συρταρι,εκει που μπαινει η σκονη και 1 φλυτζανακι του καφε λευκο ξυδι εκει που μπαινει το μαλακτικο.Ετσι θα κανει την κανονικη πλυση με την σοδα και θα ριξει το ξυδι στο τελευταιο ξεπλυμα.Επειδη το ενα ειναι οξινο και το αλλο αλκαλικο,δεν πρεπει να αναμειχθουν γιατι αληλλοεξουδετερωνονται.

• 9 months later...
Νομίζω ότι είναι καλύτερα να βάζεις 2 κουταλιές σούπας και 2-3 φλυτζάνια ξύδι στον πάτο του πλυντηρίου, εκεί που κατακρατούνται τα νερά από την προηγούμενη πλύση. Μετά, αφού χαζέψεις τον χαμό που γίνεται με τις φυσαλίδες που δημιουργούνται, αφήνεις να περάσουν περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζεις το πιο ζεστό πρόγραμμα που μπορείς να επιλέξεις. :blink:

Νομίζω ότι είναι καλύτερα να βάζεις 2 κουταλιές σούπας και 2-3 φλυτζάνια ξύδι στον πάτο του πλυντηρίου, εκεί που κατακρατούνται τα νερά από την προηγούμενη πλύση. Μετά, αφού χαζέψεις τον χαμό που γίνεται με τις φυσαλίδες που δημιουργούνται, αφήνεις να περάσουν περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζεις το πιο ζεστό πρόγραμμα που μπορείς να επιλέξεις. :blink:

εγω μετα απο αρκετο ψαξιμο ειδα να βοηθαει το αποσκληρυντικο νερου αλλα οχι σε καθε πλυση μαζι με το απορριπαντικο αλλα την μηνιαια συνητηρηση, που βαζεις το πλυντηριο στην μεγαλυτερη θερμοκρασια 90 βαθμους και βαζεις στην θεση του απορρυπαντικου 7 κουταλιες τις σουπας αποσκληρυντικο νερου . Αυτο το ειδα στο αποσκληρηντικο νερου του Γαλαξια το μπλε το δικο του , που εγραφε για την μηνιαια συντηρηση και απο τοτε εχουνε μειωθει αυτα αλατα αλλες φορες δεν βγαζει καθολου ενω τον επομενο μηνα μπορει να εχει ελαχιστα και οχι τοσο χονδρα.

Οσο για για τις 2 κουταλιες τις σουπας θελεις να πεις σοδα που δεν το εχεις γραψει παραπανω και το ξυδι στο καδο μου το εχουνε ξανα πει αλλα δεν το εχω δοκιμασει , το φοβαμαι να πω την αλήθεια μην χαλασει τις σωληνες και ειναι και καινουργιο το πλυντηριο και οχι παλιο για αυτο.

επισης τωρα που καθαριζω τα φιλτρα των πλυντηριων καθε μηνα , ειχε κολλησει ενα ενα καρφι και ειχε βγαλει σκουρια με το νερο που ειχε μεσα , παλι καλα που το καθαρισα και το εβγαλα , διοτι παλια εκανα καθαρισμα στα φιλτρα μια με 2 φορες τον χρονο.

Ναι, όντως εννοούσα "να βάζεις 2 κουταλιές σούπας" σόδα φαγητού (αλλά από την αφηρημάδα μου μου ξέφυγε)...

Η πρότασή μου διαλύει/διασπά τα άλατα των σωληνώσεων και της αντλίας (κυρίως του ασβεστίου) αλλά δεν λειτουργεί ως αποσκληρυντικό γιατί θα φύγει με το πρώτο νερό που θα περάσει από/πάρει το πλυντήριο.

Καλά κάνεις και νοιάζεσαι για ξύδι/σωλήνες αλλά δεν υπάρχει θέμα επειδή α) η οξύτητα δεν ξεπερνά το 4-6% και θα μείνει μόνο για 10 λεπτά και β) οι κατασκευαστές φροντίζουν να μην υπάρχουν μεταλλικά μέρη στις 'εξόδους' των πλυντηρίων.

Σχετικά με το 'φίλτρο' που προτείνει ο επόμενος φίλος: άλλα λειτουργούν απλά ως φίλτρα 'σίτας' για να συγκρατούν την άμμο/ιζήματα και τα 'κοτρώνια' της παροχής, άλλα προσφέρουν και αποσκληρυντική δράση/προστασία (δεν είναι όλα ίδια). Σε κάθε περίπτωση, δεν ξεκολλούν τα συγκεντρωθέντα άλατα...

Ναι, όντως εννοούσα "να βάζεις 2 κουταλιές σούπας" σόδα φαγητού (αλλά από την αφηρημάδα μου μου ξέφυγε)...

Η πρότασή μου διαλύει/διασπά τα άλατα των σωληνώσεων και της αντλίας (κυρίως του ασβεστίου) αλλά δεν λειτουργεί ως αποσκληρυντικό γιατί θα φύγει με το πρώτο νερό που θα περάσει από/πάρει το πλυντήριο.

Καλά κάνεις και νοιάζεσαι για ξύδι/σωλήνες αλλά δεν υπάρχει θέμα επειδή α) η οξύτητα δεν ξεπερνά το 4-6% και θα μείνει μόνο για 10 λεπτά και β) οι κατασκευαστές φροντίζουν να μην υπάρχουν μεταλλικά μέρη στις 'εξόδους' των πλυντηρίων.

Σχετικά με το 'φίλτρο' που προτείνει ο επόμενος φίλος: άλλα λειτουργούν απλά ως φίλτρα 'σίτας' για να συγκρατούν την άμμο/ιζήματα και τα 'κοτρώνια' της παροχής, άλλα προσφέρουν και αποσκληρυντική δράση/προστασία (δεν είναι όλα ίδια). Σε κάθε περίπτωση, δεν ξεκολλούν τα συγκεντρωθέντα άλατα...

σωστα τα κολλημενα αλατα που εχει μεσα το πλυντηριο δεν μπορει να καταπολεμησει το φιλτρο αλατων .