sadiagraxa Δημοσιεύτηκε October 26, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 26, 2003 Υπαρχουν τοσες πολλες μαρκες που δεν ξερεις ποια να διαλεξεις !!! Ποιες οι διαφορες και ποια τα πλεονεκτηματα της καθε μαρκας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Τα πιο καλά δισκάκια είναι είναι τα πιο φτηνά. Η διαφορά τους με τα άλλα είναι η τιμή, και αυτό είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα. Συνήθως αγοράζουμε καλό writer για να μπορούμε άνετα μετά να χρησιμοποιούμε μάπα no-name δισκάκια του κιλού που είναι και τζάμπα. Βέβαια, οι εποχές άλλαξαν και φτήνηναν όλες οι μάρκες, επώνυμες κι ανώνυμες και γενικώς. Σπάνια υπάρχουν περιπτώσεις υποτιθέμενης ασυμβατότητητας μεταξύ CD / CD writer. Αγοράζεις οτιδήποτε σου κάτσει πιο καλά στο μάτι, πάρε μικρή ποσότητα για δοκιμή, τεστάρεις απόδοση σε μεγάλη ταχύτητα και μετά πας και δίνεις 13-18 €, ανάλογα με την επιλογή σου και παίρνεις ένα κουτί για να έχεις. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Soulman Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον VaradeRo Τα πιο καλά δισκάκια είναι είναι τα πιο φτηνά. Η διαφορά τους με τα άλλα είναι η τιμή, και αυτό είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα. Συνήθως αγοράζουμε καλό writer για να μπορούμε άνετα μετά να χρησιμοποιούμε μάπα no-name δισκάκια του κιλού που είναι και τζάμπα. Βέβαια, οι εποχές άλλαξαν και φτήνηναν όλες οι μάρκες, επώνυμες κι ανώνυμες και γενικώς. Σπάνια υπάρχουν περιπτώσεις υποτιθέμενης ασυμβατότητητας μεταξύ CD / CD writer. Αγοράζεις οτιδήποτε σου κάτσει πιο καλά στο μάτι, πάρε μικρή ποσότητα για δοκιμή, τεστάρεις απόδοση σε μεγάλη ταχύτητα και μετά πας και δίνεις 13-18 €, ανάλογα με την επιλογή σου και παίρνεις ένα κουτί για να έχεις. Diafwnw ka8eta. Ta no-name cd den sou prosferoun aksiopistia ston xrono. Exw kapia cd's pou exoun graftei to 1997-98 kai osa htan kapia gnwsth marka doulevoun apsoga, enw osa htan noname h marka kapse me (Princo, ktl), den doulevoun h exoun polla errors. Allwste pantou isxyei to oti plhrwneis perneis. Allwste oi diafora stin timh tous einai poly mikrh.. Aneta vriskeis 30 Sony me 10 euro h 25 TDK me 11 euro. Παράθεση Infinite loneliness Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdp77 Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Το κάθε cd-rw συνεργάζεται καλύτερα με συγκεκριμένα δισκάκια, οπότε πρέπει μόνος σου να πληρώσεις για να μάθεις. Για το θέμα αντοχής στο χρόνο, λένε ότι τα επώνυμα (π.χ. TDK, VERBATIM κτλ) αντέχουν καλύτερα, αλλά τουλάχιστον από την προσωπική μου εμπειρία δεν είχα προβλήματα αντοχής στη σκληρή χρήση και από no-name... Εσύ αποφασίζεις... Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289 get a life... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. October 27, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Για -No Name- δεν το συζηταω παιδια, καποια στιγμη ειχα κανει αρχειο με mp3 σε -No Name- και μετα εκλαιγα τις ωρες που ειχα καθησει και τα κατεβαζα :( Το περιεργο ειναι οτι οχι απλα παρουσιασε errors αλλα "ξεκολλησε" ολο το υλικο του cd και εμεινε το πλαστικο !!! :blink: (Αυτα δεν ηταν απλα -No Name-, ηταν μαρκας -γ@μσε με- !!! Συγνωμη για την "κακη" λεξη αλλα σκεφτητε τι επαθα οταν εχασα ποσα Giga mp3 απο το παλιο καλο Napster... :( ) Οι τιμες δεν νομιζω οτι ειναι μεγαλες... Ισα ισα για αυτο που κανουν και τα λεφτα που σου γλυτωνουν, ειναι πολυ καλες πλεον. Αξιζει να δωσεις ως και 10 ευρω την 10αδα αλλα τουλαχιστον ξερεις οτι θα σου κρατησουν ! Μια ερωτηση: Τα CD-R AUDIO με τα απλα CD-R τι καλυτερο προσφερουν στην αναπαραγωγη μουσικης; Δοκιμασα να γραψω και στα δυο το ιδιο ακριβως κομματι και μετα δεν ειδα (καλυτερα ακουσα :p ) καμια διαφορα !!! Μηπως απλα αντεχουν περισσοτερο; A, αλλη μια !!! : Τα Creation τι λενε; Ειναι καλα; Τουλαχιστον εμφανισιακα δειχνουν αξιολογα CDακια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον VaradeRo Τα πιο καλά δισκάκια είναι είναι τα πιο φτηνά. Η διαφορά τους με τα άλλα είναι η τιμή, και αυτό είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα. Σε καμία περίπτωση, εκτός αν νιώθεις πολύ τυχερός.... :p Το πιο πιθανό είναι να φύγει η εγγράψιμη επιφάνεια του CD και να μείνει με τα πλαστικά! :whistle: Άρα η διαφορά στην τιμή χάνεται γιατί είναι σαν να μην αγόρασες καθόλου CD! :zzz: Προτείνω TDK!!! :up: Εγώ παίρνω 25 μαζί μόνο 11 euros! Νομίζω πως είναι πολύ καλή τιμή και δεν έχω σκοπό για να γλυτώσω 1 euro να χάσω σημαντικά αρχεία! :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 kai ego tdk perno.alla kamia fora kai creation :) ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Όλα μου τα mp3 CD's (καμιά 25αριά) είναι σε TDK (τα 10 πιο παλιά) και τα υπόλοιπα σε Creation. Όλα μια χαρά είναι χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ίδιο και τα περισσότερα μουσικά CD's μου. Τα Creation πάντως έχω παρατηρήσει ότι δεν παίζουν σε μερικά στερεοφωνικά και radio-cd αυτοκινήτου.. Πρόσφατα είχε χαλάσει το στέρεο του σπιτιού και ενώ σε όλα έκανε απλά διακοπές, τα Creation δεν τα έβγαζε καθόλου. :worry: No name δεν έχω πάρει ποτέ κι ούτε πρόκειται κυρίως λόγο εμφάνισης (μετράει πολύ για μένα, γι αυτό είχα ξεσκίσει τα πρώτα slim-case της TDK) . :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Τα no-name έχουν τα προβλήματα που αναφέρει ο Soulman. Με την πάροδο του χρόνου, ξεχνάνε τι έχουν μέσα :p . Παλιότερα έγραφα σε TDK, πριν ένα χρόνο πέρασα σε Sony και τώρα γύρισα πάλι σε TDK. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trv Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 paidia egw den exw dei provlima andoxis ston xrono se kanena no-name cd, kai grafw cd apo to 1997! (ax poune ekeino to 2x stin taxitita..!) Kati asxeto: exei kanenas plextor scsi recorder? Giati to diko mou arneite peismatika na grapsei dio sigekrimenes markes cd, ta Allstar kai na Nexus! Milame kaigonde ola, an ta grapsw me taxitita panw apo 4x !!! To provlima afto to exw dei mono me ta sigekrimena diskakia.. Ta opoia grafonda kanonika se alla recorders pou ta elen3a.. strange..! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petran Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Αρκετά παλαιότερα αγόραζα επίμονα creation. Κάποια στιγμή, από μια συγκεκριμένη παρτίδα κι ύστερα, το υλικό επίστρωσης ήταν τόσο "προχειροβαλμένο" που έμοιαζε να το είχαν βάλει με πινέλο! Εκτός αυτού, ξεκολλούσε σαν φλύδα και έφευγε πανεύκολα (έχω βγάλει και φωτογραφίες). Φυσικά δε τα ξαναπλησίασα. Επίσης, πολλά Princo που έπαιρνα παλιά, τώρα δενν τα διαβάζει ούτε το recorder μου (plextor). Με τα noname δεν είχα ποτέ άμεσο πρόβλημα, αλλά πολλά χάλασαν με τον καιρό. Έτσι, ότι θέλω να κρατήσω το γράφω σε επώνυμο και μόνο. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif Nokia Series 60 forum moderator (Ret.) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Soulman Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Eipa stin arxh na min kanw diafhmish alla afou eida oti anaferontai markes prepei na pw oti TDK RULEZ :) Eimai palios fan tis TDK apo tin epoxh twn kassetwn... To mono pou me provlhmatizei sta CD-R pou vgenoun twra, akoma kai apo tis gnwstes markes einai oti osa vganoun se pyrgakia (cake) den kataskevazontai apo tis idies tis etairies alla dinoun tin paraggelia se alla ergostasia. Px, ta TDK einai paragwghs Prodisc kai ta Sony einai paragwghs Acer. Pistevw vevaia oti ginetai ka8ara gia logous oikonomias kai oti oi gnwstes markes den tha theloun na xalasoun tin fhmh tous vgazontas elattwmatika diskakia me tin stampa tous. O kairos tha diksei vevaia, mexri stigmhs kanena provlhma den exw dei.. Παράθεση Infinite loneliness Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
UnReaL Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Plextor έχω... Αθάνατα CD's, στα 50 δεν μου κάηκε ούτε ένα, ενώ τα creation στα 25 καήκαν 11. (Φυσικά ίσως να ήταν προβληματικά μόνο αυτή η δόση αλλά.....) Τέσπα, παίρνω 50 στα 22Ε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nio1975 Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Χρησιμοποιώ τα TDK τα έγχρωμα και δεν έχω παράπονο.Ενίοτε παίρνω και τα μπλέ τα sm@rtbuy και τα παίρνω ανά 50 μέχρι στιγμής σε 3 πενηντάδες δεν είχα κανένα πρόβλημα,παλιότερα είχα προβλήματα με τα creation στα 10 τα 2 θα τα έκαιγε!! Παράθεση Υπογραφή εκτός ορίων. 420Χ150 και 16Κ μέγιστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Παραδόξως, παρά τα όσα λέτε οι υπόλοιποι, εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα αντοχής σε no-name CD. Βέβαια, δεν γράφω πλέον σε CD για να κρατήσω κάτι. Απλά τα έχω αντικαταστήσει με τις δισκέτες. Μιλάμε για CD που έχουν το πολύ 300MB και κατά μέσο όρο 50 ΜΒ. Έχοντας χρησιμοποιήσει πάρα πολλές μάρκες, ουσιαστική διαφορά δεν έχω παρατηρήσει. Δεν λέω ότι τα no-name είναι καλύτερα από τα γνωστά επώνυμα, αλλά δεν μου έχει κάτσει στραβή. Σοβαρή επιλογή κάνω μόνο στα DVD, που έχουν επωμιστεί το ρόλο του backup πλέον. Αυτό που κάνω για μια σχετικά αξιόπιστη δοκιμή είναι η εγγραφή CD ήχου σε αυξανόμενη ταχύτητα. Διαλέξτε τα CDs που σας επιτρέπουν να γράφετε στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και αν παίζει τέλεια στο απλό σας player, τότε κάνουν μια χαρά τη δουλειά για την οποία τα θέλετε. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 TDK ρουλζ που λέει κι ο Σόουλμαν. Παραδοσιακή μάρκα στην αποθήκευση πολυμέσων και ιερό τέρας στο χώρο... Γενικά και γω έχω να δηλώσω πως τα επώνυμα CD δε μεν προδώσαν ποτέ ενώ τ'ανώνυμα (κι οι μάρκες μ'εκαψες) τα φτύνουν με την πάροδο του χρόνου... Γι'αυτό άμα είναι για μπακάπ ΠΑΝΤΑ TDK :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Soulman Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον nio1975 Χρησιμοποιώ τα TDK τα έγχρωμα και δεν έχω παράπονο.Ενίοτε παίρνω και τα μπλέ τα sm@rtbuy και τα παίρνω ανά 50 μέχρι στιγμής σε 3 πενηντάδες δεν είχα κανένα πρόβλημα,παλιότερα είχα προβλήματα με τα creation στα 10 τα 2 θα τα έκαιγε!! Ontws afta ta Smartbuy kykloforoun poly ton teleutaio kairo.. Kai egw ta xrhsimopoiw gia na grafw pragmata pou entaxei den tha klapsw kai an xa8oun :p Παράθεση Infinite loneliness Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thman Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 ολα μου τα προγραμματα - mp3 - games ειναι σε noname δισκακια απο το 1996. Ειναι μια χαρα. Παρε τα φθηνοτερα Παράθεση http://img64.photobucket.com/albums/v195/oikono79/acropolis/07230045.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trod Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Παιδια εγω χρησιμοποιω Sony δισκακια εδω και 4 χρονια και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Αρα προτεινω Sony... Παράθεση Samsung S21 Ultra Samsung Note 9 Samsung Galaxy Watch 4 [c0rrupt3d_tranSm1SS10n] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Plextor από όσα έχω δοκιμάσει, ΔΕΝ δοκίμασα ΤDK που όλοι μου λένε τα καλύτερα... Παράθεση Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nio1975 Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Soulman Ontws afta ta Smartbuy kykloforoun poly ton teleutaio kairo.. Kai egw ta xrhsimopoiw gia na grafw pragmata pou entaxei den tha klapsw kai an xa8oun :p Νομίζω ότι έχουν και καλή σχετικά τιμή τα 50 σε οικονομική συσκευασία(κώνος) μου βγαίνουν από τα "seven" κοντα στα 22.50€ και αν υπολογίσεις ότι στο πλαίσιο τiς φτηνότερες πενηντάδες τις έχουν κοντα στα 26€ και για audio που τα χρησιμοποιώ κανένα πρόβλημα ;) Παράθεση Υπογραφή εκτός ορίων. 420Χ150 και 16Κ μέγιστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. October 27, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Τελικα ποια η διαφορα ενος απλου δισκου CD-R μεταξυ CD-R AUDIO; Εγραψα για να δοκιμασω και στα δυο ενα συγκεκριμενο κομματι μουσικης αλλα δεν ειδα καμια διαφορα !!! :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nio1975 Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον sadiagraxa Τελικα ποια η διαφορα ενος απλου δισκου CD-R μεταξυ CD-R AUDIO; Εγραψα για να δοκιμασω και στα δυο ενα συγκεκριμενο κομματι μουσικης αλλα δεν ειδα καμια διαφορα !!! :confused: κοίτα το cd-r δεν μπορεί να το διαβάσει ένα μηχάνημα αντιγραφής audio τα CD-R είναι μόνο για αντιγραφές σε pc ενώ ένα CD-R AUDIO μπορείς να το αντιγράψεις και σε pc τώρα για ποιότητα δεν νομίζω να μπορεί το ανθρώπινο αυτί να καταλάβει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο ;) Παράθεση Υπογραφή εκτός ορίων. 420Χ150 και 16Κ μέγιστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sergios Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον UnReaL Plextor έχω... Αθάνατα CD's, στα 50 δεν μου κάηκε ούτε ένα, ενώ τα creation στα 25 καήκαν 11. (Φυσικά ίσως να ήταν προβληματικά μόνο αυτή η δόση αλλά.....) Τέσπα, παίρνω 50 στα 22Ε Αν θέλεις να μου δίνεις εμένα τα 22 Ευρώ να σου τα παραγγέλνω από το e-shop που τα έχει 18 :D Παράθεση Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dionisos Δημ. October 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον nio1975 Αρχικό Μήνυμα από τον sadiagraxa Τελικα ποια η διαφορα ενος απλου δισκου CD-R μεταξυ CD-R AUDIO; Εγραψα για να δοκιμασω και στα δυο ενα συγκεκριμενο κομματι μουσικης αλλα δεν ειδα καμια διαφορα !!! κοίτα το cd-r δεν μπορεί να το διαβάσει ένα μηχάνημα αντιγραφής audio τα CD-R είναι μόνο για αντιγραφές σε pc ενώ ένα CD-R AUDIO μπορείς να το αντιγράψεις και σε pc τώρα για ποιότητα δεν νομίζω να μπορεί το ανθρώπινο αυτί να καταλάβει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο ;) Η διαφορά δεν είναι στην ποιότητα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφορά ποιότητας αφού και τα δύο περιέχουν μετά την ίδια πληροφορία! Η βασική διαφορά είναι ότι είναι "κλειδωμένα", έχουν σειριακό αριθμό και μέσα στην τιμή τους πληρώνετε και για τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής που θα γράψετε. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τα μηχανήματα εγγραφής μουσικών CD μπορούν και αναγνωρίζουν μόνο αυτά. Θα ήθελα να προσθέσω επίσης πως τα CD αντέχουν περισσότερο όταν είναι σε δροσερό και σκιερό μέρος μακρυά απο υγρασία. Το πρόβλημα με τα φτηνά τις περισσότερες φορές είναι η κακής ποιότητας πλαστικό που έχουν και επιτρέπει στην υγρασία να περάσει μέσα στην επιφάνεια εγγραφής. Ακόμα αν παρατηρήσετε η επιφάνεια εγγραφής είναι επιστρωμένη πολύ πρόχειρα αλλά και ασύμμετρα πολλές φορές. Η εμπειρία μου έχει δείξει πως το μεγαλύτερο ποσοστό καμμένων CD προέρχεται από φτηνά και τις περισσότερες φορές χωρίς εμφανή λόγο αποτυχίας εγγραφής. Φιλικά Dionisos Παράθεση Κάντε οικονομία στα SMS χρησιμοποιώντας το JSaveSMS! Σχολιάστε το JSaveSMS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts