miranta Δημ. January 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2007 εγω θα σας προτεινα να γινετε ολοι σας αιμοδοτες...ειναι πολυ απλο βρε παιδια και αξιζει πολλα... η διαδικασια ειναι απλη και μαλιστα τα 10 λεπτα ζωης που λενε εινα μεσα και ο χυμος και τα μπισκοτα:p εγω ειμαι δοτρια και μυελου των οστων αλλα και αιμοπεταλιων...μια διαδικασια πιο χρονοβορα αλλα που ειναι σημαντικη πολυ;) μην δισταζετε να γινεται βρε παιδια... καποτε ισως να το χρειαστειτε και εσεις...:cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. January 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2007 Δηλαδή Ανδρέα είσαι καθηγητής σε TEE, χειρουργος και πουλάς και ασφάλειες? :rolleyes: Ναι φίλε μου, αναπλήρωτής (ακόμα), ειδικευόμενος στη γενική χειρουργική (ελπίζω να τελειώσω του χρόνου), και πουλάω και ασφάλειες (κουσούρι που έμεινε από τα φοιτητικά χρόνια) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 εγω θα σας προτεινα να γινετε ολοι σας αιμοδοτες...ειναι πολυ απλο βρε παιδια και αξιζει πολλα... η διαδικασια ειναι απλη και μαλιστα τα 10 λεπτα ζωης που λενε εινα μεσα και ο χυμος και τα μπισκοτα:p εγω ειμαι δοτρια και μυελου των οστων αλλα και αιμοπεταλιων...μια διαδικασια πιο χρονοβορα αλλα που ειναι σημαντικη πολυ;) μην δισταζετε να γινεται βρε παιδια... καποτε ισως να το χρειαστειτε και εσεις...:cry: πηγαμε πριν απο 1 εβδομαδα να δωσουμε αιμα για ενα ανθρωπο που εχει καρκινο παχεως εντερου και πρεπει να χειρουργηθει ταχιστα. το τραγικο της περιπτωσης ειναι οτι απο 10 παιδια, μονο τα δυο καταφεραν να δωσουν αιμα. ολοι εμεις οι υπολοιποι ειχαμε ή υποταση ή χαμηλο αιματοκριτη...:( ειναι τραγικο, νεοι ανθρωποι σαν εμας να μη μπορουμε να δωσουμε αιμα. αραγε η διατροφη και ο συγχρονος τροπος ζωης μας εχει φερει σε αυτο το σημειο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 πήγα πριν δύο εβδομαδες να δώσω αίμα στο λαΪκό. για πρώτη φορά σαν εθελοντής αιμοδότης. εκεί συμπληρωσα την καρτέλα, αλλά εντέλει θα ξαναπάω από ιούλιο διότι είχα κανει μία επέμβαση 28δεκέμβρη και πρέπει να περάσουνε 6 μήνες για να δώσω αίμα. αυτό που θέλω να σας αναφέρω είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει. και δεν έκανα τις ερωτήσεις στον ιατρό που μου έκανε ερωτήσεις. για να μην τον καθυστερώ. στην καρτέλα που συμπλήρωσα έγραφε με τονισμένα γράμματα ποιοί δεν πρέπει να δώσουνε αίμα. 1) όσοι έχουνε κάνει μία φορά ομοφυλοφιλική σχέση από το 1979. 2) 3) 4)5) το 3) αναφέρεται για αυτούς που δεν χρησιμοποιούνε μέτρο προστασίας στην σεξουαλική επαφή. η απορία μου είναι για το 1. γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι λεσβείες είτε γκεϋ δεν επιτρέπεται να δίνουνε; εφόσον δεν εχουνε κάποιο νόσημα; βέβαια αυτό αποδεινύεται και στον έλεγχο του αίματος μετά. το λοιπόν! πήγα με έναν ομοφυλόφιλο φίλο μου, θύμωσε διότι θεωρεί οτι έχει να κάνει με κοινωνικό ρατσισμό. δεν ήξερα λεπτομέρειες να του πω. και επάνω σε μία συζήτηση με έναν άλλο ομοφυλόφιλο, μου ομολόγησε ο άλλος οτι είναι κανονικά εθελοντής αιμοδοσίας και δεν ενημερώνει τον εκάστοτε ιατρό. και το κάνουνε πολλα ομοφυλοφιλικά άτομα. ας εξηγήσει κάποιος τον λόγο που δνε επιτρέπεται να τον καταλάβω να το μεταφέρω και να μάθουμε! Παράθεση Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 πηγαμε πριν απο 1 εβδομαδα να δωσουμε αιμα για ενα ανθρωπο που εχει καρκινο παχεως εντερου και πρεπει να χειρουργηθει ταχιστα. το τραγικο της περιπτωσης ειναι οτι απο 10 παιδια, μονο τα δυο καταφεραν να δωσουν αιμα. ολοι εμεις οι υπολοιποι ειχαμε ή υποταση ή χαμηλο αιματοκριτη...:( ειναι τραγικο, νεοι ανθρωποι σαν εμας να μη μπορουμε να δωσουμε αιμα. αραγε η διατροφη και ο συγχρονος τροπος ζωης μας εχει φερει σε αυτο το σημειο? Η υπόταση ίσως να ήταν και στιγμιαία, καλό θα ήταν να δοκίμαζαν πάλι έπειτα από 15 - 20 λεπτά. Επίσης αν ήταν πολύ νωρίς το πρωί είναι δικαιολογημένη. Η κακή διατροφή σίγουρα επηρεάζει αυτους τους δύο παράγοντες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 Η υπόταση ίσως να ήταν και στιγμιαία, καλό θα ήταν να δοκίμαζαν πάλι έπειτα από 15 - 20 λεπτά. Επίσης αν ήταν πολύ νωρίς το πρωί είναι δικαιολογημένη. Η κακή διατροφή σίγουρα επηρεάζει αυτους τους δύο παράγοντες. μεσημερι ηταν και ειχα ηδη φαει. δε ξαναδοκιμασαν, μολις ειδαν τον αιματοκριτη μου (40 ηταν) με εδιωξαν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreasarc Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 πήγα πριν δύο εβδομαδες να δώσω αίμα στο λαΪκό. για πρώτη φορά σαν εθελοντής αιμοδότης. εκεί συμπληρωσα την καρτέλα, αλλά εντέλει θα ξαναπάω από ιούλιο διότι είχα κανει μία επέμβαση 28δεκέμβρη και πρέπει να περάσουνε 6 μήνες για να δώσω αίμα. αυτό που θέλω να σας αναφέρω είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει. και δεν έκανα τις ερωτήσεις στον ιατρό που μου έκανε ερωτήσεις. για να μην τον καθυστερώ. στην καρτέλα που συμπλήρωσα έγραφε με τονισμένα γράμματα ποιοί δεν πρέπει να δώσουνε αίμα. 1) όσοι έχουνε κάνει μία φορά ομοφυλοφιλική σχέση από το 1979. 2) 3) 4)5) το 3) αναφέρεται για αυτούς που δεν χρησιμοποιούνε μέτρο προστασίας στην σεξουαλική επαφή. η απορία μου είναι για το 1. γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι λεσβείες είτε γκεϋ δεν επιτρέπεται να δίνουνε; εφόσον δεν εχουνε κάποιο νόσημα; βέβαια αυτό αποδεινύεται και στον έλεγχο του αίματος μετά. το λοιπόν! πήγα με έναν ομοφυλόφιλο φίλο μου, θύμωσε διότι θεωρεί οτι έχει να κάνει με κοινωνικό ρατσισμό. δεν ήξερα λεπτομέρειες να του πω. και επάνω σε μία συζήτηση με έναν άλλο ομοφυλόφιλο, μου ομολόγησε ο άλλος οτι είναι κανονικά εθελοντής αιμοδοσίας και δεν ενημερώνει τον εκάστοτε ιατρό. και το κάνουνε πολλα ομοφυλοφιλικά άτομα. ας εξηγήσει κάποιος τον λόγο που δνε επιτρέπεται να τον καταλάβω να το μεταφέρω και να μάθουμε! Δεν έχει καμιά ρατσιστική εξήγηση η απορία σου. Το τελευταίο πράγμα που θέλει η ιατρική είναι να χωρίσει τους ανθρώπους σε ομάδες κοινωνικού ρατσισμού. Η εξήγηση είναι ότι σε άτομα που αναφέρουν οτι είχαν ομοφυλοφιλική σχέση μετά το 1979 (όταν και έχουμε τις πρώτες αναφορές του HIV), το αίμα τους υποβάλλεται σε πολύ λεπτομερείς εξετάσεις, και άλλωστε αυτά τα στοιχεία (όχι προσωπικά) χρησιμοποιούνται και για στατιστικούς/ερευνητικούς σκοπούς. Η απόκρυψη κάποιων στοιχείων, ή η παραπλάνηση, εκτός του οτι είναι εγκληματική, όπως πολλές φορές έχουμε δει, είναι και ποινικό αδίκημα. μεσημερι ηταν και ειχα ηδη φαει. δε ξαναδοκιμασαν, μολις ειδαν τον αιματοκριτη μου (40 ηταν) με εδιωξαν. Καλό θα ήταν να προσθέσεις στη διατροφή σου, φακές, μελιτζάνες, κόκκινο κρέας και συκώτι...... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 Ξέρει κανείς τι παίζει με τα τατού; Γιατί δεν μπορώ να το βρω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 Ξέρει κανείς τι παίζει με τα τατού; Γιατί δεν μπορώ να το βρω... τι εννοεις?:wacko: δε καταλαβα?:blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 Θέλω να κάνω τατού, αλλά δεν ξέρω μετά αν θα μπορώ να δίνω αίμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 Εγω έχω δωσει 4 φορές. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας! Ειδικά μια φορά που μου πήρε αίμα μια κατάξανθη νοσοκόμα ήταν τέλεια. :w00t: Επιπλέον το συναίσθημα οτι μπορεί να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή ειναι μεγάλο. Σκέψου να πεθαίνεις σε νοσοκομείο απο την έλλειψη αίματος και να ψάχνουν οι συγγενείς σου σαν τρελλοί να πεισούν κόσμο!! Παράθεση Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 andreasarc οκ το ιστορικό κομμάτι το κατάλαβα, δηλαδή δεν επιτρέπεται να δίνουνε αίμα διότι οι εξετάσεις αυτών των ανθρώπων είναι περισσότερο λεπτομερέστατες; δεν κατάλαβα. απλά θέλει περισσότερη επεξεργασία; Παράθεση Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Ξαναρωτάω: Κανείς που να ξέρει αν επιτρέπεται να δίνεις αν έχεις τατού; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spin Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 soublaki-3 Η απάντηση έχει δοθεί από τον φίλο που είπε ότι θα του επιτρέψουν να δώσει αίμα 6 μήνες μετά την πρόσφατη επέμβασή του. Το ίδιο ισχύει και για το τατουάζ. Επειδή δεν υπάρχει σιγουριά για τις βελόνες που χρησιμοποιούνται. libido #η απορία μου είναι για το 1. γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι #λεσβείες είτε γκεϋ δεν επιτρέπεται να δίνουνε; εφόσον δεν #εχουνε κάποιο νόσημα; βέβαια αυτό αποδεινύεται και στον #έλεγχο του αίματος μετά. Η απάντηση είναι απλή και θα έπρεπε να την ξέρουν οι γνωστοί σου. Είναι το περίφημο κενό που υπάρχει μεταξύ της μόλυνσης από τον ιό και της δυνατότητας να ανιχνεύεται στο αίμα. Είναι περίπου 15 μέρες. Στο διάστημα αυτό δεν υπάρχει τρόπος να ανιχνευθεί ο ιός. Οταν θα βρεθεί εξέταση που θα τον ανιχνεύει μέσα σε διάστημα 1-2 ημερών από την μόλυνση, θα πάψει και ο περιορισμός για τις παραπάνω "διακρίσεις". Δεν είναι διακρίσεις, είναι μέτρα περιορισμού εξάπλωσης της νόσου. Παγκοσμίως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. October 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2007 Επειδή σκοπεύω να την κοπανήσω 2 μέρες τον Νοέμβρη για Αγγλία και από 1-3 μέρες το Δεκέμβρη για Μόναχο, με δεδομένο ότι έδωσα τελευταία φορά αίμα πριν 1-1,5 μήνα, λέτε να καταφέρω να πάρω αιμοδοτική στον ιδ. τομέα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
porcupine Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 δίνω 2-3 φορές τον χρόνο, είναι εξαιρετικό το συναίσθημα που νίωθω,πραγματικά κάθε φορά φεύγω με χαμόγελο και ηρεμία :) Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 4 φορές δίνω εγώ porcupine, αλλά γίνεται να τσιμπήσω άδεια στον ιδ. τομέα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 4 φορές δίνω εγώ porcupine, αλλά γίνεται να τσιμπήσω άδεια στον ιδ. τομέα; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Aδεια αιμοδοσίας; :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Aδεια αιμοδοσίας; :O Στο δημόσιο ναι, στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 Στο δημόσιο ναι, στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω. Επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον, βρήκα αυτό: http://www.taxheaven.gr/acforum/lofiversion/index.php?t29907.html Εντωμεταξύ το 2μέρο που δίνουν στο δημόσιο (http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=155617 - "12. Ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης") λίγο υπερβολικό το βρίσκω. Aλλο παράδειγμα: στο λιμενικό σώμα κανονική άδεια αιμοδοσίας 2 μέρες αλλα υπό προϋποθέσεις 4! (http://www.poepls.gr/enimerwsi/nomothesia/adeies.htm) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts